Menu

Winterfestivalreis van het boeddhistische Ladakh (India)

29/11/16

Zoekt u nog een heel bijzondere bestemming voor een late winterreis? 
Dan hebben we hier een goede tip voor u. In het vroege voorjaar van 2017 kan PANGEA een individuele reis naar de winterfestivals van het boeddhistische Ladakh (India) voor u organiseren. In de wintermaanden, als het werk op de akkers stil ligt, is het namelijk dé tijd bij uitstek voor de lokale bevolking om samen te komen en religieuze festivals te vieren. En gasten zijn daarbij meer dan welkom! Wat een bijzondere ervaring om hierbij aanwezig te zijn.

In de kloosters van Hemis en Stok vinden in maart 2017 meerdaagse boeddhistische festivals plaats, die gepaard gaan met kleurrijke kostuums, veel dans en angstaanjagende maskers. Als de thematiek of verhaallijn van de voorstellingen u ontgaan - wat heel waarschijnlijk is- dan nog is het een genot om het meelevende publiek te zien, dat in hun goeie goed van heinde en verre is gekomen om dit bij te wonen. Aan de ene kant worden de zaken uiteraard zeer serieus genomen, maar aan de andere kant zijn de goedlachse en gastvrije Ladakhi altijd in voor een praatje.

Een bijkomend voordeel van reizen in de winter is dat u het hele gebied vrijwel voor uzelf heeft; de meeste reizigers komen van juni tot september, wanneer er gewandeld kan worden in de omliggende bergen. Deze zijn in de winter onbegaanbaar, en daarom beperken we ons in deze reis tot de valleien. We nemen ruim de tijd voor de twee festivals, maar bezoeken ook andere authentieke kloosters en charmante plaatsen in de regio. Tijdens deze reis verblijft u voornamelijk in Leh in een goed hotel met verwarming - wel zo prettig, aangezien de temperatuur 's nachts onder het vriespunt zal komen. Overdag wordt het rond de 6 tot maximaal 12 graden. Uw reis wordt begeleid door uw eigen deskundige Engels sprekende gids, die u wegwijs maakt in de lokale vorm van Boeddhisme.


Deze individuele reis kan op maat aan uw wensen worden aangepast. Voor meer informatie: neem contact op met Mieke.

 terug naar het nieuwsoverzicht