Gorillatrekking & Tanzania Safari

Tijdens deze reis wordt een gorillatrekking in Oeganda gecombineerd met een safari in Tanzania. In Oeganda maakt u een gorillatrekking in Bwindi. Een bijzondere ervaring om oog in oog te staan met deze zeldzame dieren. Soms naderen de ‘vriendelijke reuzen’ je op een afstand van ongeveer twee á drie meter! Een safari wordt gemaakt in Tanzania. Samen met een deskundige ranger maakt u gamedrives over de uitgestrekte savannes van de Serengeti. U maakt ook safari’s in de Ngorongoro Crater en het Tarangire National Park. Indien gewenst kunt u deze reis nog verlengen met een ontspannen verblijf aan het strand op Zanzibar.

Reisduur: 12 dagen
Entebbe - Bwindi - Arusha - Lake Manyara - Serengeti National Park - Ngorongoro Crater- Arusha Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Entebbe - Kampala

Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vervolgens naar het hotel vlakbij Kampala gebracht. De stad is een mix tussen oude koloniale, moderne en Indiase gebouwen. De naam Kampala is ontstaan tijdens de Britse koloniale tijd. De koning had vroeger zijn jachtgronden in de heuvels op de plek waar tegenwoordig de stad is gelegen. Hier leefde veel impala’s en werd daarom Ka Impala genoemd ‘heuvel van de Impala’. Dit is langzaam verbasterd tot Kampala.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Kampala - Bwindi

Na het ontbijt reist u naar Bwindi. Uiteraard wordt er onderweg regelmatig gestopt, o.a. op de evenaar. Onderweg rijdt u langs verschillende dorpjes. Kinderen zullen onderweg regelmatig naar u zwaaien. In de namiddag arriveert u in de lodge, waar u kunt ontspannen en alvast kunt genieten van de geluiden van het tropische regenwoud.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Bwindi

In de vroege ochtend start uw trekking. Samen met de gids gaat u op zoek naar de gorilla families. De kans is groot dat deze gevonden worden (90%), maar het blijven dieren die uiteraard hun eigen plan trekken. Vaak wordt de route met kapmessen vrijgemaakt om dichterbij een gorilla familie te kunnen komen. Door de hoge ligging is de tocht vrij intensief en zwaar, maar het is het allemaal waard als u eenmaal oog in oog staat met een van de meest fascinerende dieren op aarde. U blijft ongeveer een uur bij de gorilla's om ze waar te nemen. Vervolgens wandelt u terug naar de accommodatie. De rest van de middag is ter vrije besteding, afhankelijk van de duur van de trekking. Bent u voor 17:00 uur terug, dan kunt u optioneel nog een dorpje van de Batwa Pygmeeën bezoeken.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Bwindi - Kampala

Een lange reisdag vandaag naar Kampala, ongeveer 500 km rijden. Onderweg kunt u een stop maken op de evenaar en indien gewenst bij Mpigi Royal Drum Makers, waar traditionele trommels worden gemaakt.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Kampala - Entebbe - Arusha

U heeft een transfer naar de luchthaven van Entebbe, waar u incheckt voor de regionale vlucht naar Tanzania. Na aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vervolgens naar uw hotel in Arusha gebracht. De stad wordt gezien als de toegangspoort voor het maken van safari's in een van de nationale parken van Tanzania. Komende nacht verblijft u in een bijzondere lodge. De Kiboko Lodge is het eerste hotel in de wereld dat, afgezien van de manager, volledig gerund wordt door straatkinderen. De opbrengsten van de lodge komen geheel ten goede aan de ambachtsschool in Makumira.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Arusha - Lake Manyara National Park

De ochtend is nog ter vrije besteding in Arusha. U maakt vervolgens kennis met uw privéchauffeur/gids die u de gehele reis zal begeleiden. Samen met hem rijdt u naar het eerste safari park, het Lake Manyara National Park. Na aankomst in de lodge staat het diner voor u klaar. U heeft een overnachting in een mooi tented camp. Vanuit het restaurant en de bar heeft u een mooi uitzicht op het meer.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 Lake Manyara - Serengeti National Park

Vroeg opstaan voor een safari in Lake Manyara. Doordat het park relatief klein is (300 km2, waarvan ca. 200 km2 water), is de kans groot dat u wild ziet. Er leven langs de oevers van het meer en in de bossen vele vogelsoorten waaronder flamingo’s, die het complete delen van het meer roze kleuren. Tijdens uw gamedrive zijn er vele verschillende soorten wild te zien waaronder: bavianen, giraffen, olifanten, buffels, gazelles en nijlpaarden. Het nationale park staat vooral bekend om de boomklimmende leeuwen, een unicum, omdat deze dieren geen goede klimmers zijn. Na de lunch gaat de reis verder naar het Serengeti National Park. De Serengeti is met een oppervlakte van 14.763 km2 het grootste en meest bekende wildpark van Tanzania. In het noorden grenst het park aan het Masai Mara Game Reserve in Kenia. De Serengeti is samen met de Masai Mara het schouwspel van de jaarlijkse migratie van de gnoes & zebra’s. De rit door de Serengeti, naar de lodge, wordt als gamedrive gereden. Diner en overnachtng in een lodge gelegen in het centrale deel van het park.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8 Serengeti National Park

De hele dag staan er gamedrives op het programma. Tijdens de gamedrives die u maakt ziet u dat het park voornamelijk bestaat uit savannes met prachtige vergezichten, af en toe onderbroken door rotsformaties. Er is een enorme variatie aan wild te vinden, waarbij de leeuwen goed vertegenwoordigd zijn. De rest van de ‘big five’ bestaande uit buffel, luipaard, neushoorn en olifant is met geluk ook te bewonderen. Andere diersoorten die u misschien zult zien zijn: cheeta’s, impala’s, giraffen, zebra’s en wrattenzwijnen. De Serengeti is een waar eldorado voor vogelliefhebbers.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9 Serengeti National Park - Ngorongoro Crater

Deze morgen gaat u wederom op safari in de Serengeti. Na de lunch in de lodge gaat de reis verder naar de Ngorongoro. Onderweg stopt u in Olduvai Gorge. Deze kloof is bekend geworden door de vondst van fossielen van mensachtige door de Leaky-familie. Na aankomst in de lodge kunt u genieten van het fraaie uitzicht over de krater.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10 Ngorongoro Crater

Een hoogtepunt van uw safarireis is een tocht in de Ngorongoro Crater! Na het ontbijt maakt u deze dagtour. Een picknicklunch wordt wederom meegenomen. In dit enorme natuurgebied staat de niet actieve Ngorongoro vulkaan. De deels ingestorte kraterwand vormt een beschermde omgeving voor planten en wilde dieren. De Ngorongoro heeft daarom als bijnaam ‘de ark van Noach’. U heeft hier de meeste kans om de ‘big five’ te zien. Andere dieren die hier leven zijn zebra's, gazellen, gnoes en hyena’s. Op de bodem van de krater bij de meren leven veel vogelsoorten waaronder flamingo’s.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11 Ngorongoro Crater - Arusha

Na het ontbijt wordt u naar Arusha gebracht, waar u verblijft in de Kigongoni Lodge. De Kigongoni Lodge is gebouwd op een oude koffie plantage en ligt op 15 minuten afstand van het centrum van Arusha. De lodge ligt op een top van een heuvel, waardoor u vanuit de tuin een prachtig uitzicht heeft op de bergen Kilimanjaro en Meru. Door de huiselijke sfeer voelt u zich hier meteen welkom. Verstopt tussen de bomen bevinden zich 19 huisjes, gebouwd in Afrikaanse stijl en van alle gemakken voorzien. Vanaf uw privé veranda heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving. Volledig tot rust komt u bij de knusse openhaard. Na een intensieve dag zoekt u de verkoeling op bij het zwembad of geniet u van een drankje aan de bar. Het restaurant van Kigongoni Lodge staat bekend om zijn uitstekende keuken, waarbij de chef gebruik maakt van verse groenten uit zijn eigen groentetuin. Bij de gezamenlijke openhaard geniet u dan ook van een heerlijk Europees of Afrikaans diner.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 12 Arusha - Kilimanjaro airport

Dag ter vrij besteding. De lunch en het diner zijn vandaag voor eigen rekening. Omdat de meeste vluchten naar Europa pas 's avonds laat vertrekken, staat de kamer nog wel de hele dag tot uw beschikking. Op tijd voor uw vlucht wordt u naar de luchthaven van Kilimanjaro gebracht.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • regionale vliegreis Entebbe - Kilimanjaro
 • genoemde transfers en vervoer per 4wd safariwagen(minibus in Oeganda) met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives/activiteiten met bijbehorende entreegelden
 • permit voor gorilla trekking
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Oeganda, ca. USD 50 pp (voor vertrek online aan te vragen)
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en overige entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.000 - € 4.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Kirurumu Tented Lodge - Lake Manyara National Park

Dit tented camp ligt aan de rand van de Great Rift Vally. De 26 luxe tenten van het camp zijn voorzien van alle comfort. De traditioneel koloniale inrichting zorgt voor een comfortabel verblijf. Tijdens het ontbijt kunt u genieten van een spectaculaire zonsopkomst over het Lake Manyara National Park. Omdat de ingang van het nationale park op korte afstand ligt is dit camp een ideale uitvalsbasis voor een safari in dit park.


Serengeti Sopa Lodge - Serengeti National Park

In het zuidwestelijke deel van de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti ligt de Serengeti Sopa Lodge. De 69 kamers en 4 suites zijn ruim van opzet en beschikken over een eigen badkamer, lounge en balkon. Vanaf het balkon heeft u een prachtig uitzicht over de omliggende savannevlakte. Het hoofdgebouw van de lodge is voorzien van een restaurant en bar beide hoger gelegen. Zo kunt u tijdens het diner genieten van het wild. Vanuit de lodge bent u zo in het centrale gedeelte van de Serengeti waar u, door het altijd aanwezige water, de grootste kans heeft op het zien van dieren. Gedurende het heetst van de dag kunt u heerlijk ontspannen genieten in het zwembad van de lodge.


Ngorongoro Crater Lodge - Ngorongoro Crater

De meest luxueuze lodge op de kraterrand is de Ngorongoro Crater Lodge. Deze kleinschalige boutique lodge bestaat eigenlijk uit drie kleinere lodges. Elke lodge heeft een eigen receptie, bar en restaurant heeft. De gehele lodge is in barok stijl ingericht gecombineerd met lokale materialen. De kamers zijn groot en voorzien van allerlei luxe gemakken waaronder een privé butler die er voor zorgt dat het u aan niets ontbreekt. De Ngorongoro Crater Lodge wordt regelmatig benoemd tot beste lodge van Oost-Afrika. Als u op zoek bent naar ware luxe en exclusiviteit is dit uw lodge.


Kigongoni Lodge - Arusha

Kigongoni Lodge is gebouwd op een oude koffie plantage en ligt op 15 minuten rijden van het centrum van Arusha. De lodge ligt op een top van een heuvel waardoor u vanuit de tuin een prachtig uitzicht heeft op de bergen Kilimanjaro en Meru. Door de huiselijke sfeer voelt u zich hier meteen welkom. De lodge heeft 19 kamers, gebouwd in Afrikaanse stijl en van alle gemakken voorzien. Vanaf uw veranda heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving. Na een intensieve dag zoekt u de verkoeling op bij het zwembad of geniet u van een drankje aan de bar. Het restaurant van Kigongoni Lodge staat bekend om zijn uitstekende gerechten, waarbij de chef gebruik maakt van verse groenten.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • PANGEA Travel werkt al jaren met dezelfde betrouwbare partner ter plaatse.
 • We kiezen voor kwaliteit wat u ook terugziet in de safarivoertuigen die ter plaatse worden ingezet.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Oeganda

 • “Uganda was ook mooier, diverser en authentieker dan we hadden verwacht”

  lees meer
  -
  Harm en Irene Rutten
 • “hoogtepunten waren de gorilla-trekking en de chimpansee-trekking”

  lees meer
  -
  Robert & Els
 • “Uganda & Seycellen, bijzonder verslag!”

  lees meer
  -
  Judith, Jeroen, Mirjam en Martin
 • “Het was onvergetelijk!”

  lees meer
  -
  Albert en Ria


print deze reisterug naar het overzicht