Oeganda rondreis Gorilla's & Game Parks

routekaart Oeganda rondreis Gorilla's & Game Parks

Tijdens deze individuele rondreis door Oeganda bezoekt u de hoogtepunten van het land. U maakt o.a. safari’s in het Murchison Falls National Park en het Queen Elisabeth National Park. In beide parken staat ook een boottocht, o.a. naar de Murchison Falls, op het programma. U heeft hier een goede kans om nijlpaarden te zien. Natuurlijk mag een gorillatrekking in Oeganda niet ontbreken tijdens de reis. Na een intensieve trekking staat u uiteindelijk oog in oog met deze ‘vriendelijke reuzen’. Ook Lake Bunyonyi en de jungle van Kibale Forest National Park, waar u een indrukwekkende chimpansee trekking kunt maken, worden bezocht tijdens deze rondreis door Oeganda.

Reisduur: 15 dagen
Entebbe - Murchison Falls - Kibale Forest - Queen Elizabeth NP- Ishasha - Bwindi - Lake Bunyonyi - Lake Mburo Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Entebbe

Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vervolgens naar het guesthouse gebrcht dat op tien minuten rijden ligt van de luchthaven.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Entebbe - Murchison Falls National Park

Na het ontbijt kan de rondreis door Oeganda beginnen! U reist per safariwagen met eigen chauffeur/gids naar het Murchison Falls National Park (ca. zeven uur rijden). De route voert dwars door de bekende Luwero Driehoek en door de plaats Masindi. Onderweg kunt u optioneel en in overleg met de chauffeur een stop maken bij het Zziwa Rhino Sanctuary waar neushoorns worden opgevangen. U kunt hier een korte trekking maken naar de neushoorns. Na aankomst in Murchison bezoekt u de top van de Murchison Falls. Hier wordt de brede rivier samengeperst door een kleine kloof van nog geen zeven meter om vervolgens met daverend geweld 40 meter naar beneden te storten.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Murchison Falls National Park

Vroeg opstaan voor een ochtend gamedrive in het Murchison Falls National Park, het grootste wildpark in Oeganda. Het park bestaat uit twee gedeeltes die gescheiden wordt door de Nijl. Een landschap van uitgestrekte savanne afgewisseld met palmbomen, zorgen voor een mooi plaatje. Tijdens de gamedrive gaat u op zoek naar het vele wild in het park. Met een beetje geluk ziet u o.a. antilopen, buffels, orib's, giraffen, leeuwen, luipaarden, olifanten en talloze vogelsoorten. Later op de dag maakt u een boottocht over de Nijl, waarbij u vanaf de boot krokodillen en nijlpaarden kunt bewonderen. Tijdens de boottocht bezoekt u ook de indrukwekkendste locatie langs de Nijl; de Murchison Falls! U vaart tot op een afstand van slechts enkele tientallen meters van de waterval.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Murchison Falls National Park - Hoima

In de ochtend staat wederom een gamedrive op het programma. Deze activiteit is inbegrepen. Er zijn verschillende safari routes in het park waaronder de Buligi track, Victoria track en de Queen’s track. De Oegandese Kob komt veel in het park voor evenals oribi’s en hartebeesten. Als alternatief kunt u er ook voor kiezen om optioneel een boottocht over de Nijl naar Lake Albert maken. Dit is een goede kans op het zien van verschillende vogelsoorten, waaronder de schoenbekooievaar. Met zijn enorme brede snavel, een opvallende verschijning. Daarnaast zijn er ook veel andere watervogels te zien. ’s Middags vervolgt u de reis naar Hoima (circa drie uur rijden). Een stad in het westen van Oeganda, waar u overnacht.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Hoima - Kibale Forest National Park

De volgende bestemming is het Kibale Forest National Park (circa zes uur rijden). U rijdt door een prachtig landschap en ziet onderweg traditionele huizen en boerderijen. Kinderen zullen onderweg regelmatig naar u zwaaien. U krijgt dan ook een goede indruk van het leven van de lokale bevolking. In de middag kunt u optioneel een wandeling maken door jungle rondom uw accommodatie. De komende twee nachten verblijft u nabij het park.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Kibale Forest National Park

U bezoekt vandaag het Kibale Forest National Park dat ongeveer 35 kilometer ten zuiden van Fort Portal ligt op een hoogte tussen de 1100 en 1590 meter. Het park is voor ongeveer 77 procent begroeid met tropische bossen en voor het overige deel bestaat het landschap uit grasland en moerassen. In het park leeft de grootste concentratie primaten, in totaal 12 verschillende soorten. Onder begeleiding van een deskundige gids maakt u vandaag een wandeling door het regenwoud, waar u op zoek gaat naar apensoorten zoals: red-tailed monkey, blue monkey, black-and-white colobus monkey, red colobus monkey en natuurlijk de chimpansees, de belangrijkste bezienswaardigheid van het park. In totaal leven er meer dan duizend in hert park, maar slechts een kleine groep kan worden bezocht. Naast primaten ziet u met geluk ook antilopen, buffels, zwijnen en verschillende vogelsoorten zoals de neushoornvogel en de grijze papegaai. 's Middags kunt u optioneel nog een bezoek brengen aan het Bigodi Wetland Sanctuary. Tijdens de wandeling die u hier maakt zijn soms primaten, maar vooral vogelsoorten, te zien zijn.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Kibale Forest - Queen Elizabeth National Park

U verlaat het berggebied en reist naar de ‘Parel van Afrika’ beter bekend als het Queen Elizabeth National Park. Het park beslaat het gedeelte van het noordelijk gelegen Ruwenzori gebergte tot aan de Ishasa rivier in het zuiden. Het landschap varieert van weidse savannevlaktes tot moerasgebieden en laagland regenwouden. Deze opmerkelijk afwisseling zorgt voor een rijke flora en fauna. Na aankomst in het park staat er in de namiddag een gamedrive op het programma.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Queen Elizabeth National Park

Deze ochtend gaat u wederom op gamedrive. U gaat op zoek naar buffels, de Oegandese kob, topi’s, waterbokken en wrattenzwijnen. Met geluk ziet u zelfs leeuwen of een luipaard. Na de lunch staat er een boottocht (op indeling) op het Kazinga Kanaal op het programma. Op het kanaal maakt u een twee uur durende boottocht naar Lake Edward. Een uniek moment voor het maken van prachtige foto’s en grote kans op het zien van krokodillen, nijlpaarden, olifanten en veel vogelsoorten. In dit gebied leeft namelijk de hoogste concentratie!
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Queen Elizabeth National Park/Ishasha

De volgende bestemming is het zuidelijke gedeelte van het park genaamd Ishasha. De route wordt als gamedrive afgelegd. Na aankomst in de lodge kunt u even ontspannen. In de namiddag gaat u wederom op gamedrive in dit deel van het park. Dit gebied staat vooral bekend om de boomklimmende leeuwen, misschien ziet u ze luieren in de boomtoppen! Op de open savannevlaktes van Ishasha grazen vaak grote kuddes buffels, Oegandese kobs en topi's.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Ishasha - Bwindi

Na een laatste safari in de ochtend gaat de reis verder naar Bwindi, ongeveer twee uur rijden. Er wordt een stop gemaakt in Kihihi, waar u de gelegenheid heeft om wat inkopen te doen. De Muzungu (blanke reizigers) zijn altijd een leuke bezienswaardigheid voor de kinderen in het dorp. In de namiddag arriveert u in de lodge, waar u kunt ontspannen en alvast kunt genieten van de geluiden van het tropische regenwoud.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Bwindi

In de vroege ochtend start uw trekking. Samen met de gids gaat u op zoek naar de gorilla families. De kans is groot dat deze gevonden worden (90%), maar het blijven dieren die uiteraard hun eigen plan trekken. Vaak wordt de route met kapmessen vrijgemaakt om dichterbij een gorilla familie te kunnen komen. Door de hoge ligging is de tocht vrij intensief en zwaar, maar het is het allemaal waard als u eenmaal oog in oog staat met een van de meest fascinerende dieren op aarde. U blijft ongeveer een uur bij de gorilla's om ze waar te nemen. Vervolgens wandelt u terug naar de accommodatie. De rest van de middag is ter vrije besteding, afhankelijk van de duur van de trekking.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Bwindi - Lake Bunyonyi

U reist verder naar Lake Bunyonyi, een afstand van 110 km, ongeveer vier uur rijden. Het meer ligt op een hoogte van 1632 meter boven zeeniveau en is 25 km lang en 7 km breed. Het meer is op sommige plekken maar liefst 900 meter diep en daarmee het op drie na diepste meer ter wereld. U overnacht op een van de 29 eilandjes in dit kratermeer. Lake Bunyonyi betekent ‘plaats van de kleine vogels’ en is een mooie plek om te verblijven. In totaal zijn er ongeveer 200 verschillende vogelsoorten gespot waaronder de nationale vogel van Oeganda, de kraanvogel. Na aankomst kunt u optioneel een tocht per kano maken of u kunt een duik nemen in het meer.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Lake Bunyonyi

Dag ter vrije besteding bij Lake Bunyonyi. U kunt hier fietsen, zwemmen, kanoën en natuurlijk genieten van de prachtige omgeving.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 14 Lake Bunyonyi - Lake Mburo National Park

Het laatste park dat u bezoekt is Lake Mburo, het vierde nationale park van Oeganda. De reisafstand bedraagt 150 km, ongeveer drie uur rijden. Dit park is vrij klein (ca. 260 km2) en het landschap bestaat vooral uit savanne met hier en daar acaciabomen. Dit park staat vooral bekend om de grote kuddes impala’s, buffels en zebra’s die zich tegoed doen aan het malse gras. Bij het meer leven naast krokodillen en nijlpaarden veel verschillende vogelsoorten. In de namiddag staat er een gamedrive op het programma, maar u kunt ook kiezen voor een optionele boottocht op het meer.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Lake Mburo - Entebbe airport

Voordat u het park verlaat staat er een laatste gamedrive op het programma. Optioneel kunt u ook kiezen voor een wandelsafari onder begeleiding van een ervaren ranger. De reis gaat vervolgens terug naar de luchthaven van Entebbe. De rit duurt ongeveer vijf uur. Onderweg kunt u nog een stop maken op de evenaar en indien gewenst bij Mpigi Royal Drum Makers, waar traditionele trommels worden gemaakt. Na aankomst op de luchthaven neemt u afscheid van uw chauffeur.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per 4wd minibus met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • water tijdens de safari, 3 liter per persoon per dag
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • activiteiten: bird watching, gamedrives, walks
 • boottocht in Murchison Falls en op het Kazinga
 • permit voor de chimpanzee trekking in Kibale
 • permit voor gorilla trekking in Bwindi
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Oeganda, ca. USD 50 pp (voor vertrek online aan te vragen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en overige entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.500 - € 4.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Rwakobo Rock - Lake Mburo National Park

Rwakobo Rock is een relatief nieuwe lodge nabij het Lake Mburo National Park. De lodge is prachtig gelegen op een rots, acht kilometer van de hoofdweg en 1,5 kilometer van Nshara gate van het park. De lodge en de kamers hebben een natuurlijke uitstraling. Er zijn 9 kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Bij het restaurant, waarvan u tevens een mooi uitzicht heeft, ligt een waterpoel waar regelmatig bushbuck, impala’s en wrattenzwijnen te zien zijn. Vanaf de hoogste rots heeft een 360 graden uitzicht op de omgeving en het nationale park.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • We kiezen voor een overnachting in Hoima om de reisafstand van Murchison Falls naar Kibale op te delen. Op de dag dat u naar Hoima vertrekt, gaat u nog de hele ochtend op safari in Murchison Falls National Park.
 • In Oeganda bieden we een ruime keuze aan lodges. We kunnen daarom tijdens deze reis, indien gewenst, ook luxere lodges aanbieden.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Oeganda

 • “Uganda was ook mooier, diverser en authentieker dan we hadden verwacht”

  lees meer
  -
  Harm en Irene Rutten
 • “hoogtepunten waren de gorilla-trekking en de chimpansee-trekking”

  lees meer
  -
  Robert & Els
 • “Uganda & Seycellen, bijzonder verslag!”

  lees meer
  -
  Judith, Jeroen, Mirjam en Martin
 • “Het was onvergetelijk!”

  lees meer
  -
  Albert en Ria


print deze reisterug naar het overzicht