Menu

Oeganda

Veelgestelde vragen Oeganda

Wat kan ik verwachten van het eten in Oeganda?

In Oeganda wordt veel verse vis en vlees in combinatie met rijst of aardappels gegeten. Een typisch gerecht uit Oeganda is de Matoke, dit gerecht bestaat voornamelijk uit banaan. Naast deze Matoke wordt er groente, een dunne saus van bonen of pinda’s en gestoofd rundvlees of kip geserveerd. Langs de weg is vaak ‘Muchomo’, op houtskool geroosterd vlees, te koop. Dit vlees, van kip, rund of varken, wordt meestal aan stokjes gespietst. In Kampala en andere grote steden is ook westers eten te verkrijgen. Fruit is volop verkrijgbaar waaronder bananen, mango’s en papaya’s. Om gezondheidsredenen is het aan te raden rauwe groenten alleen bij de betere hotels en restaurants te gebruiken. Drink veel water tijdens uw rondreis door Oeganda. Wij adviseren om flessen water te kopen. Waragi is de nationale drank van Oeganda. Dit is een jeneversoort gedestilleerd uit bananenbier, cassave en bruine suiker. Bekende bieren zijn Nile Special, Bell, Tusker en Nile Gold. Tijdens een rondreis door Oeganda zijn de overnachtingen meestal op basis van logies en ontbijt. Tijdens de reis zijn er onderweg goede lunchmogelijkheden en het diner kunt u ’s avonds kiezen in de lodge. De maaltijden in sommige accommodaties kunnen in buffetstijl zijn of er is een set-menu. Het is in veel accommodaties gebruikelijk om tijdens het ontbijt al de keuze voor de lunch of diner kenbaar te maken. Tijdens het avondeten geeft u de keuze voor het ontbijt door. Het personeel heeft zodoende de tijd om uw gerechten te bereiden en eventueel inkopen te doen.



terug naar veelgestelde vragen Oeganda