Menu

Rondreis Kenia & Oeganda

Bent u op zoek naar een afwisselende rondreis door Kenia en Oeganda? Dan is deze safari een goede keuze. In Kenia gaat u op safari over de uitgestrekte grasvlaktes van het Masai Mara Game Reserve. Ga op zoek naar antilopen, buffels, giraffen, leeuwen, luipaarden, olifanten en zebra’s. U verblijft in een leuk tented camp aan de oever van de rivier. Na de safari in Kenia reist u naar Oeganda waar u op zoek gaat naar chimpansees in het Kibale National Park en uiteraard een gorillatrekking maakt. Oog in oog staan met de gorilla’s zal zeker een van de hoogtepunten zijn tijdens de rondreis door Oeganda.

Reisduur: 14 dagen

Nairobi - Masai Mara - Kampala - Fort Portal - Kibale Forest - Queen Elizabeth - Bwindi - Lake Mburo - Entebbe

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Rondreis Kenia & Oeganda inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • U combineert twee verschillende landen in Oost-Afrika. De tropische en groene bossen vol apensoorten in Oeganda met de uitgestrekte grasvlaktes vol grote grazers in Kenia. 
 • In Kenia hebben we gekozen voor het Masai Mara Game Reserve. Het park biedt volgens velen de beste safarimogelijkheden in Kenia. Bovendien is het park relatief eenvoudig om te bereiken vanuit de hoofdstad Nairobi.
 • Gorilla permit is bij de reissom inbegrepen. 
 • In Oeganda bieden we een ruime keuze aan lodges. We kunnen daarom tijdens deze reis, indien gewenst, ook luxere lodges aanbieden.
 • Volledig verzorgde reis met professionele privé gids/chauffeur.
 • Alle entreegelden, safari's en veel maaltijden en dranken zijn inclusief. Dus ter plaatse weing extra kosten. 
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Queen Elizabeth National Park - boomklimmende leeuw - Oeganda - foto: pixabay
Dag 1 Masai Mara Game Reserve - Nairobi
Na het ontbijt rijdt u terug naar de hoofdstad Nairobi waar u rond het middaguur aankomt. De rest van de dag is ter vrije besteding. Dag ter vrije besteding in Nairobi. Wilt u de stad verkennen dan kunt u vaak via de accommodatie een excursie regelen. Wilt u zelf de stad verkennen, reis dan altijd per taxi en ga niet te voet op pad. Bezienswaardigheden in de stad zijn het National Museum. Hier vindt u een schat aan schilderijen en opgezette dieren. Het leven van de mens in de oudheid wordt uitgebeeld en u krijgt veel informatie over de huidige stammen van Kenia. Een bezoek aan de Giraf Center is ook erg leuk. Dit educatief centrum is onderdeel van de “African Fund for Endangered Wildlife”. Het park beschikt over een kleine kudde bedreigde Rothschild’s Giraffen. Interessant is verder het Karen Blixen Museum dat er vlakbij ligt.
Dag 2 Nairobi - Masai Mara Game Reserve
Na het ontbijt wordt u door uw privéchauffeur (tevens gids) opgehaald bij het hotel in Nairobi. Door de Riftvalley, met uitzicht op de slapende vulkaan Mt. Longonot, reist u naar het bekende Masai Mara Game Reserve. In de namiddag maakt u een eerste gamedrive. Wat het Krugerpark voor Zuid-Afrika is, is het Masai Mara Game Reserve voor Kenia. Het park grenst aan Tanzania en het aantal wildsoorten is enorm. Het landschap bestaat voornamelijk uit savannes, heuvels, acaciabossen en met name rond de Mara rivier liggen de bossen.
Dag 3 Masai Mara Game Reserve
In de ochtend en middag staan er gamedrives in de Masai Mara op het programma. De tijden en duur van de safari kunt u afspreken met de chauffeur. Het park is een prima leefgebied voor de ‘big five’. In de rivieren ziet u vaak nijlpaarden en op de oevers liggen krokodillen te zonnen. Op de uitgestrekte vlaktes grazen veel antilopensoorten waaronder Grant- en Thomson gazellen, hartebeesten, impala’s en topi’s. In de maanden juli t/m oktober staat het park compleet in het teken van de 'grote migratie'. Meer dan anderhalf miljoen gnoes en zebra’s trekken dan over de grasvlaktes op zoek naar vers gras. In hun voetsporen volgen roofdieren zoals leeuwen, cheeta’s en hyena’s. Een geweldig spektakel om te zien.
Dag 4 Masai Mara Game Reserve
In de ochtend en de namiddag staan er gamedrives op het programma. Tussen de gamedrives door kunt u ontspannen bij de accommodatie.
Dag 6 Nairobi - Entebbe
U heeft een transfer naar de luchthaven van Nairobi, waar u incheckt voor de vliegreis naar Entebbe in Oeganda. Na aankomst op de luchthaven van Entebbe wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vervolgens naar het guesthouse gebracht dat op een paar minuten rijden ligt van de luchthaven.
Dag 7 Entebbe - Kibale Forest National Park
De volgende bestemming is het Kibale Forest National Park. Dit is het meest toegankelijke regenwoud van Oeganda. Het park is eigenlijk een uitloper van Queen Elizabeth NP in het noordoosten. In Kibale Forest National Park leeft de grootste concentratie en verscheidenheid aan primaten van de wereld namelijk dertien soorten. In de middag kunt u optioneel een wandeling maken door de jungle rondom uw accommodatie. 
Dag 8 Kibale Forest National Park
U bezoekt vandaag het Kibale Forest National Park dat ongeveer 35 kilometer ten zuiden van Fort Portal ligt op een hoogte tussen de 1100 en 1590 meter. Het park is voor ongeveer 77 procent begroeid met tropische bossen en voor het overige deel bestaat het landschap uit grasland en moerassen. In het park leeft de grootste concentratie primaten, in totaal 12 verschillende soorten. Onder begeleiding van een deskundige gids maakt u vandaag een wandeling door het regenwoud waar u op zoek gaat naar apensoorten zoals: red-tailed monkey, blue monkey, black-and-white colobus monkey, red colobus monkey en natuurlijk de chimpansees, de belangrijkste bezienswaardigheid van het park. In totaal leven er meer dan duizend in hert park, maar slechts een kleine groep kan worden bezocht. Naast primaten ziet u met geluk ook antilopen, buffels, zwijnen en verschillende vogelsoorten zoals de neushoornvogel en de grijze papegaai. 's Middags bezoekt u het Bigodi Wetland Sanctuary. Tijdens de wandeling die u hier maakt zijn soms primaten, maar vooral vogelsoorten, te zien zijn.
Dag 9 Kibale Forest - Queen Elizabeth National Park
Vandaag reist u naar de ‘Parel van Afrika’ beter bekend als het Queen Elizabeth National Park. Het park beslaat het gedeelte van het noordelijk gelegen Ruwenzori gebergte tot aan de Ishasa rivier in het zuiden. Het landschap varieert van weidse savannevlaktes tot moerasgebieden en laagland regenwouden. Deze opmerkelijk afwisseling zorgt voor een rijke flora en fauna. Na aankomst in het park staat er in de namiddag een gamedrive op het programma.
Dag 10 Queen Elizabeth National Park
Deze ochtend gaat u wederom op gamedrive. U gaat op zoek naar buffels, de Oegandese kob, topi’s, waterbokken en wrattenzwijnen. Met geluk ziet u zelfs leeuwen of een luipaard. Na de lunch staat er een boottocht (op indeling) op het Kazinga Kanaal op het programma. Op het kanaal maakt u een twee uur durende boottocht naar Lake Edward. Een uniek moment voor het maken van prachtige foto’s en grote kans op het zien van krokodillen, nijlpaarden, olifanten en veel vogelsoorten. In dit gebied leeft namelijk de hoogste concentratie!
Dag 11 Queen Elizabeth National Park - Ishasha
De volgende bestemming is het zuidelijke gedeelte van het Queen Elizabeth National Park genaamd Ishasha. Na aankomst in de lodge kunt u even ontspannen. In de namiddag gaat u op gamedrive in dit deel van het park. Dit gebied staat vooral bekend om de boomklimmende leeuwen, misschien ziet u ze luieren in de boomtoppen! Op de open savannevlaktes van Ishasha grazen vaak grote kuddes buffels en Oegandese Kobs. Ook leven hier de topi's, deze dieren komen nergens anders in Oeganda voor.
Dag 12 Queen Elizabeth National Park - Bwindi
De reis gaat vandaag naar het Bwindi Impenetrable Forest National Park. Hoe lang u precies onderweg bent is afhankelijk van het gebied waar u zult verblijven. Onderweg naar Bwindi wordt er een stop gemaakt, waar u de gelegenheid heeft om wat inkopen te doen. De Muzungu (blanke reizigers) zijn altijd een leuke bezienswaardigheid voor de kinderen in het dorp. Ook zult u veel theeplantages tegenkomen. In de middag arriveert u in de lodge, waar u kunt ontspannen en alvast kunt genieten van de geluiden van het tropische regenwoud. Bwindi is één van de twee plaatsen in de wereld waar berggorilla's te vinden zijn. 
Dag 13 Bwindi
In de vroege ochtend start uw trekking. Samen met de gids gaat u op zoek naar de gorilla families. De kans is groot dat deze gevonden worden (90%), maar het blijven dieren die uiteraard hun eigen plan trekken. Vaak wordt de route met kapmessen vrijgemaakt om dichterbij een gorilla familie te kunnen komen. Door de hoge ligging is de tocht vrij intensief en zwaar, maar het is het allemaal waard als u eenmaal oog in oog staat met een van de meest fascinerende dieren op aarde. U blijft ongeveer een uur bij de gorilla's om ze waar te nemen. Vervolgens wandelt u terug naar de accommodatie. De rest van de middag is ter vrije besteding, afhankelijk van de duur van de trekking. Bent u voor 17:00 uur terug, dan kunt u optioneel nog een dorpje van de Batwa Pygmeeën bezoeken.
Dag 14 Bwindi - Lake Mburo National Park
Vandaag bezoekt u Lake Mburo, het vierde nationale park van Oeganda. Dit park is vrij klein (ca. 260 km2) en het landschap bestaat vooral uit savanne met hier en daar acaciabomen. Dit park staat vooral bekend om de grote kuddes impala’s, buffels en zebra’s die zich tegoed doen aan het malse gras. Bij het meer leven naast krokodillen en nijlpaarden veel verschillende vogelsoorten. In de namiddag staat er een gamedrive op het programma maar u kunt ook kiezen voor een optionele boottocht op het meer. 
Dag 15 Lake Mburo - Entebbe - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Voordat u het park verlaat staat er een laatste gamedrive op het programma. Optioneel kunt u ook kiezen voor een wandelsafari onder begeleiding van een ervaren ranger. De reis gaat vervolgens terug naar de luchthaven van Entebbe. De rit duurt ongeveer vijf uur. Onderweg kunt u nog een stop maken op de evenaar en indien gewenst bij Mpigi Royal Drum Makers waar traditionele trommels worden gemaakt. Na aankomst op de luchthaven neemt u afscheid van uw chauffeur. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • regionale vlucht Nairobi - Entebbe
 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per safari minibus met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • water tijdens de safari in Oeganda, 3 liter per persoon per dag
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives in Kenia met bijbehorende entreegelden
 • activiteiten in Oeganda: bird watching, gamedrives, boottocht op het Kazinga Channel en Bigodi Swamp
 • permit voor de chimpanzee trekking in Kibale
 • permit voor gorilla trekking in Bwindi
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten East African Tourist Visa (ca. USD 100 pp, vooraf online aanvragen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • overige maaltijden, drankjes en water tijdens de safari in Kenia
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.000 - € 4.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Tamarind Tree Hotel Nairobi - Nairobi
incl. ontbijt
Tamarind Tree Hotel biedt een heerlijk verblijf in Nairobi, nabij het centrum, het nationaal park, Wilson Airport en het wereldberoemde restaurant 'The Carvnivore'. Het hotel is voorzien van een groot zwembad, fitnesscentrum en een tropische tuin. De kamers zijn erg ruim en modern ingericht. De lichtinval en de kleurencombinatie geven de kamer een ontspannen sfeer.  Behalve standaard kamers zijn er ook verschillende type suites en familiekamers.  Hier kunt u heerlijk bijkomen van uw vlucht of uw safari.
 

Ilkeliani Camp - Masai Mara Game Reserve
incl. alle maaltijden
Het kleinschalige Ilkeliani Camp ligt centraal in het Masai Mara reservaat en aan de Talek rivier, een favoriete drinkplaats voor olifanten. De centrale tent van het safarikamp is ingericht als huiskamer en beschikt over een kleine veranda. Aangrenzend bevindt zich hier ook het restaurant. Aan beide zijden is het restaurant open zodat u tijdens het diner een prachtig uitzicht heeft op de Talek rivier. Drink in de avonduren een lokaal drankje bij het kampvuur. Het kamp is ruim van opzet waardoor u veel privacy heeft en ongestoord kunt genieten en relaxen. De 17 tenten van het Ilkeliani Camp zijn voorzien van ligbedden, luxe kingsize bedden, een badkamer en toilet. Vanaf uw veranda kijkt u uit over de mooie vlaktes van het Masai Mara reservaat. De kans is groot dat u vanuit uw accommodatie wilde dieren spot!

Papyrus Guest House - Entebbe
incl. ontbijt
Papyrus Guest House in Entebbe is een uitstekend verblijf met een persoonlijke aandacht. Deze kleinschalige charmante accommodatie is van alle gemakken voorzien. Zo vinden de gasten die hier verblijven het guest house aandoen als een modern huis in een traditionele omgeving. Dit komt voornamelijk door de warme gastvrijheid van de Oegandezen die hier elk moment voor u klaar staan. De kamers zijn simpel maar stijlvol ingericht en is een uitstekende plek om uw rondreis door Oeganda te startten of mee af te sluiten.

Kasenyi Safari Camp - Queen Elizabeth National Park
incl. ontbijt
Kasenyi is een Safari Camp gelegen op een strategische locatie bij de Lake Bunyampaka in het Queen Elizabeth National Park. De comfortabele tenten staan op patforms en hebben rieten daken. Er zijn 8 tenten met ieder een eigen badkamer, ruime zitkamer en terras. De dieren bezoeken het kamp zowel overdag als ’s avonds op. U hoort dan ook vaak van dicht bij de leeuwen brullen en hyena’s huilen.

Ishasha Jungle Lodge - Queen Elizabeth National Park
incl. ontbijt
Gelegen ten zuiden van Queen Elizabeth National Park bevindt zich Ishasha Jungle Lodge. Deze lodge is voornamelijk gemaakt met de natuurlijke materialen uit de omgeving. Verder streeft de lodge naar duurzaamheid en minimaliseert daardoor de milieueffecten. Naast dat de het een eco-vriendelijke verblijf is is ook het personeel gericht op persoonlijke aandacht van haar gasten en waant u in een mooie groene omgeving.

Bwindi (accommodatie afhankelijk van trekking locatie)
incl. ontbijt
Afhankelijk van de locatie van de trekking verblijft u in een van de volgende accommodaties:
 • Buhoma Haven Lodge incl. ontbijt
 • Gorilla Mist Camp  incl. ontbijt
 • Bwindi Gorilla havens Lodges incl. ontbijt
 • Gorilla Valley Camp incl. ontbijt

Rwakobo Rock - Lake Mburo National Park
incl. ontbijt
Rwakobo Rock is een relatief nieuwe lodge nabij het Lake Mburo National Park. De lodge is prachtig gelegen op een rots, acht kilometer van de hoofdweg en 1,5 kilometer van Nshara gate van het park. De lodge en de kamers hebben een natuurlijke uitstraling. Er zijn 9 kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Bij het restaurant, waarvan u tevens een mooi uitzicht heeft, ligt een waterpoel waar regelmatig bushbuck, impala’s en wrattenzwijnen te zien zijn. Vanaf de hoogste rots heeft een 360 graden uitzicht op de omgeving en het nationale park.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »