Menu

Rondreis Rwanda & Oeganda

Ontdek de twee parels van Oost-Afrika tijdens deze combinatiereis door Rwanda en Oeganda. Deze reis combineert het beste van beide landen. Safari’s maakt u in Queen Elizabeth National Park. U gaat tijdens gamedrives en bootsafari’s op zoek naar o.a. buffels, antilopen, nijlpaarden, olifanten en leeuwen. In de regenwouden van Rwanda en Oeganda gaat u op zoek naar de verschillende primaten die er leven. De bekendste bewoners zijn uiteraard de chimpansee en de gorilla, andere soorten zijn colobus monkey, l’hoest’s monkey, golden monkey, silver monkey en de red-tailed monkey. Naast de indrukwekkende natuur en prachtige landschappen maakt u kennis met de vriendelijke bevolking.

Reisduur: 18 dagen

Kigali - Nyungwe - Lake Kivu - Volcanoes NP - Kisoro - Bwindi - Queen Elizabeth NP - Kibale Forest - Kampala - Entebbe

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Rondreis Rwanda & Oeganda inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Dé perfecte combinatiereis met kans op het zien van wel 20 soorten primaten! 
 • De gorillapermit is inclusief in de reissom. 
 • U bezoekt de mooiste bestemmingen de 2 verschillende landen Oeganda en Rwanda. 
 • Deze rondreis biedt een ruime tijd om alles rustig van beide landen te kunnen bewonderen. 
 • In Oeganda en Rwanda bieden we een ruime keuze aan lodges. We kunnen voor deze reis, indien gewenst, ook luxere lodges aanbieden.
 • We kiezen in Rwanda en Oeganda voor een goede kwaliteit wat u terugziet in de gids/chauffeur, safarivoertuigen, accommodaties en activiteiten. 
bekijk meer

Dag tot daginklappen

OneOnly Nyungwe House - landschap - Rwanda - foto: Nyungwe House
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kigali
Na aankomst op de luchthaven van Kigali wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vervolgens naar het hotel in de stad gebracht. Kigali is centraal gelegen op een hoogte van 1567 meter, heeft een oppervlakte van 730 km2 en ligt op vier verschillende heuvelruggen met de vallei in het midden. Naar schatting wonen er ongeveer 1 miljoen mensen. Het commerciële centrum ligt op een van de heuvels terwijl het politieke centrum (overheidsgebouwen en ambassades) op een andere heuvel ligt. Het centrum is druk maar ook kleurrijk. De buitenwijken zijn daarentegen veel rustiger met brede straten, mooie huizen en tuinen.
Dag 2 Kigali - Nyungwe Forest
Na het ontbijt bezoekt u het Kigali Memorial Centre. Een museum ter nagedachtenis aan de genocide die in 1994 in Rwanda plaats vond, een zwarte bladzijde in de geschiedenis van het land. Via Butare, na Kigali de grootste stad van het land, reist u vervolgens naar Nyungwe. Onderweg kunt u optioneel nog een stop maken in Nyanza (Nyabisindu) voor een bezoek aan een replica van het voormalige paleis van Koning Mutara III Rudahigwa. Het originele paleis is helaas verwoest. Na de lunch (op eigen gelegenheid) rijdt u door naar Nyungwe Forest. De komende twee nachten verblijft u in het Nyungwe Top View Hill Hotel.
Dag 3 Nyungwe Forest
Nyungwe Forest is een paradijs voor wandelliefhebbers! U begint de dag dan ook met een vroeg ontbijt waarna u naar het Uwinka Information Centre vertrekt. Hier krijgt u meer informatie over het park en start uw chimpansee trekking. Het park is opgericht in 2004 en beslaat een oppervlakte van 970 km2. Door de hoogte, variërend van 1600 tot 2950 meter kan het er koel zijn. Het landschap bestaat vooral uit regenwoud, bamboebossen, graslanden, watervallen en moerassen. In totaal groeien er meer dan 200 boomsoorten en 100 verschillende orchideeën. Nyungwe is vooral bekend om de primaten die er leven, in totaal 13 soorten. In het park leven ook bosbokken, duikers, boszwijnen, slangen en kameleons. In de namiddag maakt u nog een canopy walk.
Dag 4 Nyungwe Forest - Kibuye/Lake Kivu
De volgende bestemming is Lake Kivu, vanuit Nyungwe ongeveer 4,5 uur rijden. Na aankomst in het hotel, nabij het meer, is de rest van de dag ter vrije besteding. Het meer is met een lengte van 89 km en een breedte van 48 km het grootste zoetwatermeer van het land. Het meer ligt zowel in de Democratische Republiek Congo als in Rwanda. Lake Kivu is diep, gemiddeld 240 meter en op het diepste punt zelfs 480 meter. Omringd door glooiende heuvels, met op de achtergrond de Virunga Vulkanen, is dit een prachtige plek om even te ontspannen. ’s Avonds kunt u genieten van verse visgerechten die lokale vissers met hun traditionele kano’s elke dag in het meer vangen.
Dag 5 Kibuye/Lake Kivu - Gisenyi/Lake Kivu
Optioneel kunt u 's ochtends een boottocht maken over het meer. Lake Kivu vormt het leefgebied van veel vogelsoorten waaronder pelikanen, ijsvogels en de kraanvogel, het symbool van Rwanda. De rit gaat vandaag via een slingerende weg langs de oever van het meer naar Gisenyi. Een prachtige route langs plantages, regenwoud en bovendien met prachtige uitzichten op het helderblauwe water. De komende nacht verblijft u in Paradis Gisenyi Malahide. Dit leuke hotel ligt direct aan het Lake Kivu meer op circa 7 kilometer van het plaatsje Gisenyi. U overnacht in een van de bungalows of appartementen. Vanuit uw kamer heeft u direct uitzicht op het meer, waar u onder andere kunt zwemmen of een boottochtje kunt maken. De specialiteit van het restaurant zijn visgerechten, vers gevangen door de lokale vissers.
Dag 6 Gisenyi/Lake Kivu - Volcanoes National Park
Vandaag reist u verder richting het Volcanoes Park, waar u de komende nachten verblijft. In de middag staat een bezoek aan de Twin Lakes Ruhondo en Bulera op het programma.
Dag 7 Volcanoes National Park
Vandaag kunt u deelnemen aan een aantal activiteiten (één activiteit is inbegrepen). De mogelijkheden zijn o.a. een bezoek aan een excursie naar de top van de Bisoke Vulkaan (3711m), een bezoek aan het graf van Dian Fossey of een trekking naar de Golden Monkeys. Ook bestaat de mogelijkheid om een extra gorillatrekking te maken. De kosten hiervan bedragen U$ 1500 per persoon extra.
Dag 8 Volcanoes National Park - Kisoro
U verlaat na het ontbijt het Volcanoes National park en rijdt naar Kisoro, gelegen in het zuidwesten van Oeganda. Na aankomst in het hotel is de rest van de dag vrij te besteden. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan een pygmeeën dorp of een wandeling maken langs het Mutanda meer.
Dag 9 Kisoro - Mgahinga National Park - Kisoro
Vandaag brengt u een bezoek aan het Mgahinga National Park. Dit nationale park is gelegen in het uiterste zuidwesten van Oeganda. Het park is onderdeel van de Virunga bergketen. Deze bergketen ligt in zowel Rwanda, Oeganda als de Democratische republiek Kongo. Elk land beschermt deze bergen en vulkanen in de vorm van nationale parken. Het Mgahinga National Park is 34 vierkante kilometer groot en bestaat grotendeels uit beboste uitlopers van drie vulkanen. U maakt een wandeling in het park en gaat op zoek naar vele soorten vogels en primaten.
Dag 10 Kisoro - Bwindi
Na het ontbijt gaat de reis verder naar Bwindi. Onderweg passeert u diverse dorpjes en kunt u genieten van het uitzicht op de bergen. In de namiddag arriveert u in de lodge, waar u kunt ontspannen en alvast kunt genieten van de geluiden van het tropische regenwoud.
Dag 11 Bwindi
In de vroege ochtend start uw trekking. Samen met de gids gaat u op zoek naar de gorilla families. De kans is groot dat deze gevonden worden (90%), maar het blijven dieren die uiteraard hun eigen plan trekken. Vaak wordt de route met kapmessen vrijgemaakt om dichterbij een gorilla familie te kunnen komen. Door de hoge ligging is de tocht vrij intensief en zwaar, maar het is het allemaal waard als u eenmaal oog in oog staat met een van de meest fascinerende dieren op aarde. U blijft ongeveer een uur bij de gorilla's om ze waar te nemen. Vervolgens wandelt u terug naar de accommodatie. De rest van de middag is ter vrije besteding, afhankelijk van de duur van de trekking. Bent u voor 17:00 uur terug, dan kunt u optioneel nog een dorpje van de Batwa Pygmeeën bezoeken.
Dag 12 Bwindi - Queen Elizabeth/Ishasha
De volgende bestemming is de ‘Parel van Afrika’, beter bekend als het Queen Elizabeth National Park. U reist naar het zuidelijke gedeelte van het park genaamd Ishasha. De route wordt als gamedrive afgelegd. Na aankomst in de lodge kunt u even ontspannen. In de namiddag gaat u wederom op gamedrive in dit deel van het park. Dit gebied staat vooral bekend om de boomklimmende leeuwen, misschien ziet u ze luieren in de boomtoppen! Op de open savannevlaktes van Ishasha grazen vaak grote kuddes buffels, Oegandese kobs en topi's.
Dag 13 Ishsha - Queen Elizabeth National Park
In de ochtend staat er een gamedrive in Ishasha op het programma. Vervolgens reist u verder naar het noordelijke gedeelte van het Queen Elizabeth National Park. U verblijft de komende nachten in de Enganzi Game Lodge. Na aankomst kunt u relaxen bij de accommodatie, genieten van het uitzicht of een wandeling maken door het lokale dorpje.
Dag 14 Queen Elizabeth National Park
Deze ochtend gaat u wederom op gamedrive. U gaat op zoek naar buffels, topi's, de Oegandese kob, waterbokken en wrattenzwijnen’s. Met geluk ziet u zelfs leeuwen of een luipaard. Na de lunch staat er een boottocht (op indeling) op het Kazinga Kanaal op het programma. Op het kanaal maakt u een twee uur durende boottocht naar Lake Edward. Een uniek moment voor het maken van prachtige foto’s en grote kans op het zien van krokodillen, nijlpaarden, olifanten en veel vogelsoorten. In dit gebied leeft namelijk de hoogste concentratie!
Dag 15 Queen Elizabeth - Kibale Forest N.P.
De volgende bestemming is het Kibale Forest National Park. In de middag kunt u optioneel een wandeling maken door de jungle rondom uw accommodatie. De komende nachten verblijft u in Chimp's Nest. Chimps Nest wordt gerund door een Nederlands stel en ligt nabij het Kibale Forest. Zoals de naam van de accommodatie al doet vermoeden, wordt Chimps Nest soms bezocht door chimpansees. Daarnaast zult u tijdens uw verblijf ook regelmatig apen en olifanten spotten! Chimps Nest is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de kratermeren, Semuliki National Park, Semliki Wildlife Reserve en de Rwenzori Mountains. U overnacht dus midden in de natuur en tussen de wilde dieren! Midden op de heuvel bevindt zich het restaurant, vanwaar u uitzicht heeft over de jungle en de Rwenzori Mountains. Geniet in het restaurant van zowel westerse als lokale gerechten.
Dag 16 Kibale Forest N.P.
U bezoekt vandaag het Kibale Forest National Park, dat ongeveer 35 kilometer ten zuiden van Fort Portal ligt op een hoogte tussen de 1100 en 1590 meter. Het park is voor ongeveer 77 procent begroeid met tropische bossen en voor het overige deel bestaat het landschap uit grasland en moerassen. In het park leeft de grootste concentratie primaten, in totaal 12 verschillende soorten. Onder begeleiding van een deskundige gids maakt u vandaag een wandeling door het regenwoud, waar u op zoek gaat naar apensoorten zoals: red-tailed monkey, blue monkey, black-and-white colobus monkey, red colobus monkey en natuurlijk de chimpansees, de belangrijkste bezienswaardigheid van het park. In totaal leven er meer dan duizend in het park maar slechts een kleine groep kan worden bezocht. Naast primaten ziet u met geluk ook antilopen, buffels, zwijnen en verschillende vogelsoorten zoals de neushoornvogel en de grijze papagaai. 's Middags bezoekt u het Bigodi Wetland Sanctuary. Tijdens de wandeling die u hier maakt zijn soms primaten, maar vooral vogelsoorten, te zien zijn.
Dag 17 Kibale Forest N.P. - Kampala
De reis gaat vandaag terug naar Kampala. In Kampala reserveren we een nacht in de Cassia Lodge dat is gelegen op Buziga Hill, één van de hoogste heuvels van Kampala. Vanuit de lodge heeft u uitzicht op het Victoria meer en het centrum van Kampala. De 20 luxe kamers van Cassia Lodge zijn in Afrikaanse stijl ingericht en beschikken onder andere over een comfortabele badkamer en satelliet TV. Vanaf uw balkon kijkt u uit over het meer. Na een indrukwekkende dag zoekt u de verkoeling op bij het zwembad. Het restaurant van Cassia Lodge beschikt over een groot terras, waar u kunt genieten van internationale gerechten.
Dag 18 Kampala - Entebbe - (vliegreis op eigen gelegenheid)
U heeft een laatste dag ter vrije besteding in Kampala. Op tijd verzorgen we de transfer naar Entebbe airport. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer per 4x4 safari vehicle met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives/activiteiten met bijbehorende entreegelden
 • boottocht op het Kazinga Channel
 • permit voor gorilla trekking in Bwindi
 • permit voor de chimpanzee trekking in Kibale & trekking in Nyungwe Forest
 • water tijdens de safari in Oeganda en Rwanda, 3 liter per persoon per dag
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten East African Tourist Visa (ca. USD 100 pp, vooraf online aanvragen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en overige entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 5.000 - of meer

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Flame Tree Village - Kigali
Flame Tree Village is gelegen in Kigali en is een goed uitgangspunt voor een rondreis door Rwanda. Het is een kleine en eenvoudige lodge, maar de kamers zijn schoon en beschikken over een eigen badkamer met douche. Voor wat ontspanning kunt u terecht in het grote zwembad met ligweide of bestel een drankje bij de gezellige bar. Het ontbijt en diner zijn goed en worden voornamelijk gemaakt van verse ingrediënten.  

Moriah Hill Resort - Lake Kivu
Net buiten het plaatsje Kibuye ligt dit driesterren hotel. Er zijn slechts 18 kamers met balkon waarvan u een prachtig uitzicht heeft over Lake Kivu en de verschillende eilandjes. In het meer kunt u prima zwemmen, kajakken of een boottochtje maken naar Gisenyi of Napoleon’s Island. Moriah Hill beschikt tevens over een goed restaurant en een bar.

Paradis Gisenyi Malahide - Lake Kivu
Dit leuke hotel ligt direct aan het Lake Kivu meer op circa zeven kilometer van het plaatsje Gisenyi. U overnacht in een van de bungalows of appartementen. Vanuit uw kamer heeft u direct uitzicht op het meer waar u onder andere kunt zwemmen of een boottochtje kunt maken. In de weekenden komt er vaak een lokale dansgroep optredenl. De specialiteit van het restaurant zijn visgerechten, vers gevangen door de lokale vissers. Dineren kunt u ook bij uw bungalow of op een nabijgelegen privé eilandje.

Travellers Rest Hotel - Lake Mutanda
Travellers Rest Hotel is een heerlijk verblijf voor of nadat u de gorilla trekking maakt in Bwindi. Het hotel is gelegen in de plaats Kisoro nabij Lake Mutanda. Travellers Rest heeft door de vele houten Afrikaanse elementen een warme sfeer. Alle kamers zijn voorzien van een balkon en hebben een eigen badkamer. Daarnaast heeft het hotel een restaurant waar u lekker kunt eten. Vanuit de accommodatie kunt u verschillende wandelroutes maken om het gebied te verkennen. De gemeenschappelijke ruimte met haardvuur is een uitstekende plek om reiservaring uit te wisselen met andere reizigers. 

Rushaga Gorilla Camp - Bwindi
Een verblijf in Rushaga Gorilla Camp is een waar paradijs voor degene die graag een trekking wilt maken in het Bwindi Impenetrable National Park, één van de highlights van Oeganda. De gorillafamilie Nshongi vind je op slechts 6 kilometer van de accommodatie. De airstrip van Kisoro ligt tevens vlakbij het Camp, op ongeveer 35 kilometer. Bij Rushaga Camp heeft u genoeg keuze uit verschillende kamertypes. Zo zijn er luxury tenten, cabins en familie cottages. U heeft zelfs de mogelijkheid om zelf een tentje mee te nemen en deze op te zetten. Bij de meeste kamertypes kunt u vanaf uw terras of balkon genieten van de groene omgeving waar deze accommodatie zich in bevindt. Naast het maken van een gorillatrekking kunt u bij de accommodatie ook fietsen huren of een bezoek aan de pygmeeën brengen, een leuke manier om de omgeving te ontdekken.

Ishasha Jungle Lodge - Queen Elizabeth National Park
Gelegen ten zuiden van Queen Elizabeth National Park bevindt zich Ishasha Jungle Lodge. Deze lodge is voornamelijk gemaakt met de natuurlijke materialen uit de omgeving. Verder streeft de lodge naar duurzaamheid en minimaliseert daardoor de milieueffecten. Naast dat de het een eco-vriendelijke verblijf is is ook het personeel gericht op persoonlijke aandacht van haar gasten en waant u in een mooie groene omgeving.

Kasenyi Safari Camp - Queen Elizabeth National Park
Kasenyi is een Safari Camp gelegen op een strategische locatie bij de Lake Bunyampaka in het Queen Elizabeth National Park. De comfortabele tenten staan op patforms en hebben rieten daken. Er zijn 8 tenten met ieder een eigen badkamer, ruime zitkamer en terras. De dieren bezoeken het kamp zowel overdag als ’s avonds op. U hoort dan ook vaak van dicht bij de leeuwen brullen en hyena’s huilen.

Kibale Guest Cottages - Kibale National Park
Kibale Guest Cottages is een eenvoudige accommodatie gelegen bij het Kibale National Park. Het is daarom een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de chimpansees. De kamers zijn verdeelt in huisjes die verspreid staan in de natuurlijke omgeving met een goed onderhouden tuin. Het restaurant serveert lokale en andere Afrikaanse gerechten. 

Cassia Lodge - Kampala
Cassia Lodge is gelegen op Buziga Hill, één van de hoogste heuvels van Kampala, en nabij het meer van Victoria. Vanuit de lodge heeft u uitzicht op het meer en het centrum van Kampala. De 20 luxe kamers van Cassia Lodge zijn in Afrikaanse stijl ingericht en beschikken onder andere over een comfortabele badkamer en satelliet TV. Vanaf uw balkon kijkt u uit over het meer. Na een indrukwekkende dag zoekt u de verkoeling op bij het zwembad. Het restaurant van Cassia Lodge beschikt over een groot terras waar u kunt genieten van internationale gerechten.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »