Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Oeganda

Veelgestelde vragen Oeganda

Wat is de beste reistijd voor Oeganda?

Oeganda heeft een tropisch klimaat waarbij het gehele jaar de temperatuur rond de 26ºC ligt. In de hoger gelegen gebieden kan het uiteraard afkoelen. De hoeveelheid neerslag verschilt echter per gebied en periode:

  • december - februari:
    Deze maanden worden gekenmerkt door het droge seizoen. Dit zijn goede maanden voor een safari en het maken van een gorillatrekking. Op de savanne is de vegetatie droger en concentreren de dieren zich rondom de waterbronnen. Hierdoor is het wild gemakkelijker te spotten.

  • maart - mei & november:
    Dit zijn de natste maanden. De aanvang en lengte van het regenseizoen kan per jaar verschillen. Hevige regenval komt in deze periode vrijwel elke dag voor, maar het regent meestal niet de hele dag. Sommige camp en lodges sluiten in gebieden waar veel regen valt. De trails in de regenwouden zijn moeilijker begaanbaar. Trekkingen naar de gorilla’s, chimpansees en andere primaten kunnen daardoor intensiever zijn. Het fotograferen van de primaten is moeilijker vanwege de kans op regen. De prijzen voor gorillapermits liggen wel lager in april, mei en november (US$ 450 tegenover US$ 600 in de andere maanden). Het landschap in de safari gebieden is fris groen en er zijn meer jonge dieren. Fotograferen kan zeer goed want er weinig stof in de lucht. De vegetatie is wel in volle bloei waardoor het spotten van wild is moeilijker kan zijn.

  • juni - oktober:
    Deze gehele periode is het aangenaam om een rondreis door Oeganda te plannen. Juni t/m augustus zijn de beste maanden om een rondreis door Oeganda te plannen. Er is dan weinig regenval waardoor u goede gorillatrekkingen kunt maken. In deze maanden is het wel verstandig om tijdig een gorillapermit te kopen. In september en oktober is de kans op regen groter, maar dit heeft zelden invloed op de safari’s.


terug naar veelgestelde vragen Oeganda