Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Oeganda

Veelgestelde vragen Oeganda

Hoe zit het met de geldzaken in Oeganda?

De munteenheid van Oeganda is de Oegandese Shilling (USH). Er zijn munten van 100, 200, 500 en 1000 Shilling en biljetten van 1000, 2000, 5000, 10.000, 20.000 en 50.000 Shilling. Hotelrekeningen en lokale inkopen kunt u voldoen in deze lokale valuta. Shillingen kunt u op de luchthaven en in veel plaatsen pinnen. Wij raden u ook aan om Dollars mee te nemen. Ter plaatse kunt u hier optionele excursies mee voldoen en eventueel gebruiken als fooi voor chauffeur en gidsen.

  • Pinnen: geld opnemen met een pinpas (met Maestro- of Cirrus-logo) is mogelijk in de grotere steden en op Entebbe International Airport. Houdt u er wel rekening mee dat deze automaten soms buiten werking kunnen zijn. Denk er aan om uw pinpas voor vertrek op werelddekking te zetten.
  • Creditcards: creditcards worden nog niet overal in geaccepteerd. U kunt hier meestal alleen in de toeristenhotels en de betere restaurants mee terecht. Wij raden u aan om altijd contant geld mee te nemen. Wees altijd alert bij betalingen met creditcard; verlies uw creditcard niet uit het oog. Fraude met creditcards komt helaas overal voor en is niet volledig uit te sluiten. Maatschappijen zijn hier voor verzekerd. Zie voor meer details de websites: eurocard en visa.
  • Wisselkoers: de waarde van 10.000 Shilling was in juni 2019 ongeveer € 2,39.


terug naar veelgestelde vragen Oeganda