Menu

Oeganda

Reiservaringen Oeganda

Oeganda

Een mooi reis in een prachtig land

24/08/2022 - Peter & Will

Onze gids Moses wist overal de weg, in het hele land. Daarnaast had hij een groot netwerk, zodat hij goed wist waar er wilde dieren gespot waren. Tevens overlegde hij steeds over het programma. Een mooi reis in een prachtig land. We hebben genoten!!

klantreactie - gorilla in Oeganda - foto: klantreactie
lees meer
Oeganda
familiereis

Onze vakantie was een feestje!

02/08/2019 - Familie Roeten

Zeer goede accommodaties, geen een lodge viel tegen. Keurig verzorgd, schoon en goed eten. Elke lodge was op de hoogte van de allergie van Anouk en hielden er ongevraagd rekening mee. Niet eerder op een reis zo goed geregeld en gecommuniceerd.

De gids, Shidinish, voor jou geen onbekende, was top. Vriendelijk, goed onderlegd, dienstbaar en veel kennis van het land, flora en fauna. Wij moesten de groeten doen aan jou en hij heeft jullie 2 weken als zeer prettig ervaren. Auto was goed, ruim en comfortabel.

- Murchison Falls National Park wat top. Parel van Uganda waar wij heel veel gezien hebben. Eigenlijk alles; leeuwen, luipaard, heel veel olifanten, herten enz. enz..

- Kibale Forest National Park. Top, chimpansees gezien (treetops wat prachtig!)

- Queen Elizabeth National Park. Weinig gezien, veel effect van stropers 2018; 13 leeuwen vergiftigd door de bewoners van het park en dit jaar 2 luipaarden vergiftigd. Weinig wild en zou ik in een volgende reis over slaan. Bootreis wat leuk, daar wel eea te zien.

- Ishasha/Queen Elizabeth National Park, weinig gezien en helaas geen leeuwen. Hadden wij eigenlijk een dag langer moeten blijven. 1 gamedrive maakt de kans heel klein.

- Bwindi Impenetrable National Park, hadden wij niet mooier kunnen krijgen; fam. Gorilla op 3 mtr afstand. Heerlijk kunnen zitten en kijken. Ongelooflijk!

- Lake Mburo National Park, klein pareltje met veel wild en mooie plekjes. Prachtige afsluiter van de vakantie.

lees meer
Oeganda

Uganda was ook mooier, diverser en authentieker dan we hadden verwacht

11/10/2018 - Harm en Irene Rutten

We waren positief verrast door de veelzijdigheid van Uganda: de savannes afgewisseld met regenwoud en de hoeveelheid aan verschillende diersoorten en natuur maken het afwisselend en boeiend. We hebben veel meer gezien dan we hadden verwacht en Uganda was ook mooier, diverser en authentieker dan we hadden verwacht. We zijn erg tevreden over onze gids/chauffeur Shindisi George: hij heeft ons heel veel verteld over de dieren, de regio's, de natuur, Uganda en de bevolking, zonder dat het belerend was. Verder was het een fantastische reis en hebben we erg genoten van Uganda.

 

foto's van Harm Rutten:

Harm RuttenHarm RuttenHarm RuttenHarm RuttenHarm RuttenHarm Rutten

lees meer
Oeganda
rondreis

hoogtepunten waren de gorilla-trekking en de chimpansee-trekking

25/02/2018 - Robert & Els

Wij hebben een fantastische reis naar Oeganda gemaakt, perfect georganiseerd door PANGEA. Wat is het een prachtig land. Onder de vele hoogtepunten waren de gorilla-trekking en de chimpansee-trekking.Onze gids/chauffeur Shindishi heeft ons op voorbeeldige en perfecte wijze door zijn mooie land geleid. Oeganda is een echte aanrader!

oeganda
oeganda
oeganda
oeganda
lees meer
Oeganda
combinatiereis

Uganda & Seycellen, bijzonder verslag!

17/10/2016 - Judith, Jeroen, Mirjam en Martin

Uganda en de Seychellen

 

We gingen in 2016 voor een combinatiereis van natuur en strand.

We hebben gekozen voor Uganda omdat we de primaten / apen wilden zien. We hebben de “ korte”  route gedaan en hebben niet Murchison Falls NP bezocht. Ga je echt voor de safari dan moet je dat park beslist zien (volgens onze gids). We wisten dat safari’s in de andere parken minder waren, er is gewoon weinig wild te zien.

Tijdens onze rondreis zijn we de primaten echt wel tegen gekomen, een geweldige ervaring. We hebben de chimpansee en de gorilla natuurlijk gezien, maar ook nog vijf andere soorten apen. Ook vogelsoorten waren er in overvloed.

Zeker de ontmoeting met de gorilla was indrukwekkend. Met een kleine groep toeristen op zoek naar een gorilla-familie. Daarna lopen de gorilla’s om je heen en komen ongeveer naast je zitten.

 

 

De parken in Uganda zijn groot, maar zoals gezegd is er weinig wild, niet te vergelijken met Tanzania en Kenia. Je ziet enkele kleine groepen wild maar daar moet je wel veel voor rijden. Het leuke daaraan is ook weer dat je weinig andere toeristen en busjes tegen komt. Een aanrader is de boottocht op het Kazinga Kanaal. Hier zie je veel wild aan en in het water.  Echt een must! In Ishasha zie je, als je geluk hebt de boomklimmende leeuwen. Wij hadden geluk en zagen meerdere leeuwen in de bomen.

De hotels in Uganda zijn zeer goed. We hadden de middenklasse gekozen, maar we vonden ze gewoon luxe. Bijna alle hotels hadden losse hutten rondom de receptie en het restaurant. Deze hutten waren zeer ruim en hadden een mooie ligging. We waren in meerdere hotels de enige gasten en daardoor was de keuze in eten beperkt. Maar de kwaliteit was prima en het is er niet duur.

Het busje was prima en ruim, zeker voor ons vieren. Bob was een goede gids / chauffeur, die zeer flexibel was. Hij wist de leuke en mooie plekjes in de parken te vinden.

 

 

Daarna zijn we doorgevlogen naar de Seychellen. We verbleven een paar dagen op Mahe en gingen daarna met de boot naar La Digue. We hadden hoge verwachtingen van de eilanden, overal hoorde je dat dit toch wel de plaats was voor strand en snorkelen.

Mahe is een groot eiland en was hadden een groot hotel direct aan het strand. Om te snorkelen moest je met de bus (20 cent per rit) naar een strand. We hebben verschillende stranden bezocht. De stranden waren mooi maar niet echt bijzonder. Het was er wel rustig, nauwelijks toeristen. We hebben giga veel vissen gezien, maar nergens was koraal. Je zag grote vlaktes met kapot koraal. Volgens bewoners was dit al jaren zo.

Het weer was goed, stranden waren rustig, zeer veel verschillende vissen, maar onze verwachtingen waren blijkbaar te groot.

Onder water was het wel een avontuur. We hebben een haai, een schildpad en tientallen soorten vissen gezien.

Daarna zijn we naar La Digue , een kleiner en rustiger eiland gegaan. Was inderdaad zeer rustig met een fantastisch hotel aan de kust. We hadden huisjes die zeer ruim en mooi waren. Op het eiland is alles te voet te doen, maar je kunt er ook overal fietsen huren. We zijn ook hier naar verschillende stranden geweest, mooie stranden en veel vissen, maar ook hier geen koraal.

Een uitstapje gemaakt naar de eilanden Felicite en Cocos. Leuk uitstapje en ook hier weer veel vissen gezien, waaronder een haai, roggen en natuurlijk honderden vissen.

Terugkijkend vonden we het ook dit jaar weer een geweldige vakantie, prima samengesteld en verzorgd door Pangea. We wisten dat Uganda nog niet echt toeristisch is, maar voor de primaten moet je daar wel zijn. Geweldig in een woord. De Seychellen waren mooi, rustig maar viel tegen. Is niet zo apart dat het de reis waard is. Zeker ook omdat het bijzonder prijzig is. Een toerist die we tegenkwamen en die veel duikvakanties maakt zei: duiken en koraal in Egypte is mooier. En voor ons dichterbij.

Op naar de volgende vakantie.

Judith, Jeroen, Mirjam en Martin

lees meer
Oeganda
rondreis

Het was onvergetelijk!

27/10/2014 - Albert en Ria

We hebben dit najaar om precies te zijn - van 20 september tot 5 oktober - een fantastische reis door Oeganda gemaakt. Alles was perfect geregeld. Het heeft helemaal aan onze verwachtingen voldaan. Elke dag was weer een feest. Tijdens de game-drives zagen we ontzettend veel. Leeuwen, wel 4 keer, hyena’s, luipaard (2 keer), topi’s, chimpansees, olifanten, gorilla’s, echt te veel om op te noemen. Ook zijn de vele soorten vogels prachtig. De verzorging in de lodges en ook onze gids was geweldig. Maar dit alles hebben we natuurlijk ook te danken aan de goede voorbereiding van onze reis door Pangea Travel. Nogmaals hartelijk dank, het was onvergetelijk!!

Albert en Ria

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Oeganda

We hebben een heerlijke reis gehad

26/08/2011 - Chantal van Kasteren
Oeganda is een prachtig land en zeer gevarieerd. Ik hoop dat meer toeristen zullen komen. Ondanks dat het nu hoogseizoen is waren de lodges nog vrij leeg. Een enkele maal waren we zelfs de enige gasten. We hebben een heerlijke reis gehad. Ik bel nog om het mondeling toe te lichten.
lees meer
Oeganda

we zaten op twee a drie meter van de gorilla's!

22/07/2006 - Jan Maarten Pol
In Uganda zijn we goed ontvangen door de lokale vertegenwoordiging. De gids was een aardige vent, met veel kennis en liefde voor de natuur, met name voor de vogels. Ook kende hij overal de mensen, zoals parkwachters. Tijdens de trekking hadden we de gorilla's vrij snel gevonden. Het was een enorm steile klim maar de ervaring was verder onvergetelijk. We hebben op een afstand van ongeveer twee a drie meter van de gorilla’s gezeten!
lees meer