Menu

Rondreizen Oeganda

Oeganda reizen staan vooral in het teken van de prachtige natuur. De bestemming is vooral bekend om de gorilla’s die in hun natuurlijk leefomgeving bezocht kunnen worden. Daarom maakt een gorilla-trekking vaak deel uit van een rondreis door Oeganda. Maar Oeganda biedt veel meer zoals safari’s in Queen Elizabeth en het Murchison Falls National Park. Hier leven olifanten, nijlpaarden, leeuwen, buffels en vele vogelsoorten. Kibale Forest herbergt een grote concentratie primaten waaronder chimpansees en Colobus Monkeys. Tijdens een  individuele rondreis door Oeganda wordt u begeleid door een Engelssprekende chauffeur die tevens gekwalificeerd safarigids is. De safari’s in de parken zijn inbegrepen tijdens de reis. Overnachtingen zijn veelal op basis van logies en ontbijt om de dagindeling flexibel te houden. Daarnaast is het niet duur om ter plaatse te lunchen of dineren.

Prijsverhoging gorilla permits Oeganda
Met ingang van 1 juli 2020 stijgen de kosten voor een gorilla vergunning van US$ 600 dollar naar US$ 700 per persoon per trekking. Op het moment zijn er 17 gorilla families in Oeganda waar een trekking naar gemaakt kan worden. In buurland Rwanda kost de permit voor een gorillatrekking US$ 1500 per persoon. Heeft u interesse in een reis naar Oeganda bekijk dan onze reisvoorbeelden of neem contact op met Martijn of Vincent.

De reizen op onze website zijn slechts een voorbeeld. Als het reisvoorbeeld voldoet aan uw wensen, kan deze uiteraard zonder aanpassingen geboekt worden. Maar elke reis kan ook geheel aan uw wensen aangepast worden. Wij kennen Oeganda uit eigen ervaring en adviseren u graag over de mogelijkheden.