Menu

Luxe Oeganda reis Kidepo & Murchison Falls

Tijdens deze luxe rondreis door het noorden van Oeganda bezoekt u twee fantastische wildparken. In het weinig bezochte Kidepo Valley National Park maakt u prachtige safari’s en verblijft u bovendien in de luxe Apoka Lodge. In Murchison Falls verblijft u in de Paraa Safari Lodge vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de Nijl. Hier staat ook een boottocht op het programma. U wordt begeleid door een ervaren chauffeur die u onderweg alles kan vertellen over het land, de bevolking en de dieren.

Reisduur: 10 dagen

Entebbe - Kampala - Sipi Falls - Kitgum - Kidepo Valley - Kitgum - Murchison Falls - Entebbe

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Entebbe - Kampala
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vervolgens naar het hotel vlakbij Kampala gebracht, waar u een eerste overnachting heeft.
Dag 2 Kampala - Jinja - Sipi Falls
Vandaag kan de rondreis door Oeganda beginnen! U reist per safariwagen met eigen chauffeur/gids naar Sipi Falls. Onderweg brengt u een bezoek aan Jinja. De naam van het stadje komt van een verkeerde vertaling van de Engelsen van het woord amayinja dat ‘plaats van de platte stenen’ betekent. Deze betekenis komt van de platte stenen in de rivier. Deze stenen zorgden vroeger voor een van de weinige oversteekplaatsen langs de Nijl. De stenen zijn inmiddels diep onder water verdwenen na de aanleg van een dam stroomopwaarts. In Jinja brengt u een bezoek aan de bronnen van de Nijl. De reis gaat vervolgens verder naar de Sipi River Lodge, waar u de komende nacht verblijft. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Vanuit uw accommodatie kunt u genieten van een mooi uitzicht.
Dag 3 Sipi Falls - Kitgum
Vandaag maakt u een wandeling waarbij u langs de drie watervallen van Sipi komt. De hoogste waterval maakt een val van 100 meter! Tijdens de trekking maakt u tevens kennis met het dagelijks leven wanneer u een dorpje passeert. Vervolgens gaat de reis verder naar Kitgum, gelegen in het noorden van Oeganda. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 4 Kitgum - Kidepo Valley National Park
De reis gaat verder naar Kidepo Valley National Park, een verstopt stukje paradijs gelegen in de noordoostelijke hoek van Oeganda. Wellicht het mooiste wildpark van Oeganda. Toch bezoeken nog maar weinig toeristen het park, dit vanwege de geïsoleerde ligging. In de namiddag staat de eerste gamedrive op het programma. Het park heeft een oppervlakte van 1442 km2 en bestaat uit open savannes en bossen in de berggebieden. Niet minder dan 86 diersoorten leven in het park waaronder antilopensoorten, buffels, cheeta’s, luipaarden en olifanten. Ook is het mogelijk om boom klimmende leeuwen te zien. Het vogelleven is zeker de moeite waard met ongeveer 468 verschillende soorten.
Dag 5 Kidepo Valley National Park
Vandaag staat compleet in het teken van het maken van gamedrives. In de ochtend en namiddag staan deze gepland, wanneer het wild het meest actief is. Tussen de gamedrives door kunt u heerlijk ontspannen en genieten bij uw accommodatie.
Dag 6 Kidepo Valley National Park
Na het ontbijt staat wederom een gamedrive op het programma. In de namiddag bezoekt u een Karamojong Village. De Karamojong is een nomadenstam die veel overeenkomsten heeft met de Maasai in Kenia. Veel Karamojong schuwen westerse kleding en in plaats daarvan dragen zij 'traditionele' kleding van een deken-achtige sjaal, vaak in rood en zwart. De vrouwen dragen veel bijzondere kralenkettingen. Tijdens een bezoek maakt u kennis met deze bijzondere nomadenstam.
Dag 7 Kidepo Valley National Park - Kitgum
Deze ochtend staat er een laatste gamedrive op het programma. U reist vervolgens in circa drie uur terug naar Kitgum waar u wederom een overnachting heeft.
Dag 8 Kitgum - Murchison Falls National Park
U reist verder naar het volgende nationale park, waar u twee nachten verblijft. Vanuit Kitgum is het ongeveer vier uur rijden naar Murchison Falls. Na aankomst in de lodge kunt u een gamedrive maken of ontspannen. U verblijft in de Paraa Safari Lodge, een luxe lodge gelegen op een heuvel aan de noordelijke oever van de rivier de Nijl. Het is uitzicht is dan ook adembenemend. Het noordelijke deel van het park is ook het beste gedeelte om gamedrives te maken. De lodge heeft een koloniale uitstraling, waardoor u zich terug in de tijd van de ontdekkingsreizigers waant. De kamers zijn ruim en beschikken over een ensuite badkamer en een balkon. Tussen de safariactiviteiten door kunt u ontspannen bij het mooie zwembad. Aan het zwembad ligt ook de gezellige poolbar, waar u terecht kunt voor een cocktail.
Dag 9 Murchison Falls National Park
Vroeg opstaan voor een ochtend gamedrive in het Murchison Falls National Park, het grootste wildpark in Oeganda. Het park bestaat uit twee gedeeltes die gescheiden wordt door de Nijl. Een landschap van uitgestrekte savanne afgewisseld met palmbomen, zorgen voor een mooi plaatje. Tijdens de gamedrive gaat u op zoek naar het vele wild in het park. Met een beetje geluk ziet u o.a. antilopen, buffels, orib's, giraffen, leeuwen, luipaarden, olifanten en talloze vogelsoorten. Later op de dag maakt u een boottocht over de Nijl, waarbij u vanaf de boot krokodillen en nijlpaarden kunt bewonderen. Tijdens de boottocht bezoekt u ook de indrukwekkendste locatie langs de Nijl; de Murchison Falls! U vaart tot op een afstand van slechts enkele tientallen meters van de waterval.
Dag 10 Murchison Falls National Park - Entebbe airport - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Na aankomst in Murchison bezoekt u de top van de Murchison Falls. Hier wordt de brede rivier samengeperst door een kleine kloof van nog geen zeven meter om vervolgens met daverend geweld 40 meter naar beneden te storten. De waterval dankt haar naam aan Sir Samual Baker, de eerste Europeaan die de waterval zag. Hij heeft de waterval vernoemd naar de toenmalige president van de Royal Geographical Society, Roderick Murchison. U reist vervolgens terug naar de luchthaven van Entebbe. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per 4wd minibus met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • verzorging o.b.v. volpension (m.u.v. Kampala, logies en ontbijt)
 • water tijdens de safari, 3 liter per persoon per dag
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • activiteiten: bird watching, gamedrives en bezoek Karamajong village
 • boottocht in Murchison Falls
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Oeganda, ca. USD 50 pp (voor vertrek online aan te vragen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en overige entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.000 - € 4.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Cassia Lodge - Kampala
incl. ontbijt
Cassia Lodge is gelegen op Buziga Hill, één van de hoogste heuvels van Kampala, en nabij het meer van Victoria. Vanuit de lodge heeft u uitzicht op het meer en het centrum van Kampala. De 20 luxe kamers van Cassia Lodge zijn in Afrikaanse stijl ingericht en beschikken onder andere over een comfortabele badkamer en satelliet TV. Vanaf uw balkon kijkt u uit over het meer. Na een indrukwekkende dag zoekt u de verkoeling op bij het zwembad. Het restaurant van Cassia Lodge beschikt over een groot terras waar u kunt genieten van internationale gerechten.

Apoka Lodge - Kidepo Valley - Oeganda
Apoka Lodge - Kidepo Valley National Park
De Apoka Lodge is een luxe lodge gelegen in het Kidepo Valley National Park. De lodge ligt op een kopje en kijkt uit over de Narus vallei in de zuidwestelijke sector van het park. U overnacht in een van de 10 ruime en luxe cottages welke geheel uit lokale materialen zijn gebouwd en ingericht. Vanaf u privé veranda heeft u uitzicht op de savannevlakte. Naast de binnen douche heeft u ook de beschikking over een buitenbad. De lodge zelf beschikt over een sfeervol restaurant en een zwembad waar u prima kunt afkoelen op een warme dag. Deze lodge is het beste en meest comfortabele uitgangspunt voor safari in het park waar het wildleven uitbundig is. Leeuwen, luipaarden, cheeta’s, olifanten, giraffen en zebra’s komen o.a. in het park voor. Kidepo Valley kan het gehele jaar door bezocht worden.

Paraa Safari Lodge - slaapkamer - Murchison Falls - Oeganda
Paraa Safari Lodge - Murchison Falls National Park
incl. alle maaltijden
De Paraa Safari Lodge is een luxe lodge gelegen in Murchison Falls National Park. De lodge ligt op een heuvel aan de noordelijke oever van de rivier de Nijl. Het is uitzicht is dan ook adembenemend. Het noordelijke deel van het park is ook het beste gedeelte om gamedrives te maken. De lodge heeft een koloniale uitstraling en u waant zich terug in de tijd van de ontdekkingsreizigers. De kamers zijn ruim en beschikken over een ensuite badkamer en een balkon. Tussen de safariactiviteiten door kunt u ontspannen bij het mooie zwembad. Aan het zwembad ligt ook de gezellige poolbar waar u terecht kunt voor een cocktail.

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • U bezoekt het noordelijk deel van Oeganda waaronder het Kidepo Valley National Park. Dit gebied wordt nog relatief weinig bezocht vanwege de afgelegen ligging.
 • In Oeganda bieden we een ruime keuze aan lodges. Tijdens deze reis verblijft u in luxe lodges met een goede ligging in de safariparken.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »