Menu

Noord-Oeganda Hoogtepunten

Tijdens deze reis bezoekt u het noorden van Oeganda. Hier bezoekt u o.a. Kidepo Valley, een waar stukje paradijs voor de echte safariliefhebber. Er komen relatief weinig bezoekers maar het aantal wildsoorten is veelzijdig. Ga op zoek naar olifanten, giraffen, leeuwen, luipaarden en zelfs cheeta’s. In Budongo Forest maakt u een chimpanseetrekking en in Murchison Falls National Park staat en boottocht op het programma. Ook de watervallen bij Sipi en de bron van de Nijl worden bezocht.

Reisduur: 12 dagen

Entebbe - Kampala - Budongo Forest - Murchison Falls - Kitgum - Kidepo Valley - Kitgum - Sipi Falls - Jinja - Entebbe

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Entebbe - Kampala
Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Vervolgens wordt u naar het hotel in Kampala gebracht.
Dag 2 Kampala - Budongo Forest
Vandaag kan de rondreis door Oeganda beginnen! U reist per safariwagen met eigen chauffeur/gids naar Budongo Forest (ca. drie uur rijden). De route voert dwars door de bekende Luwero Driehoek. Onderweg kunt u optioneel een bezoek brengen aan het Ziwa Rhino Sanctuary. Dit 70 km2 grote reservaat is opgericht ter bescherming en herintroductie van de neushoorn in Oeganda. Dit is de enige plek in Oeganda waar u neushoorns kunt zien. Na aankomst in Budongo Forest is de rest van de dag ter vrije besteding. Budongo Forest ligt ten zuiden van Murchison Falls National Park op de oevers van Lake Albert. Het beslaat een oppervlakte van 793 km2 waarvan 53% bestaat uit bos. Het overige gedeelte is grasland. Dit grootste mahoniebos van Oost-Afrika is het leefgebied van de grootste populatie chimpansees van Oeganda.
Dag 3 Budongo Forest - Murchison Falls National Park
Onder begeleiding van een deskundige gids maakt u deze ochtend een chimpansee trekking. De biodiversiteit in het park is erg hoog en bestaat uit 24 soorten kleine zoogdieren, waarvan 9 primatensoorten, 465 boomsoorten, 359 vogel- en 289 vlindersoorten. Vervolgens gaat de reis verder naar het Murchison Falls National Park. Na aankomst in Murchison bezoekt u de top van de Murchison Falls. Hier wordt de brede rivier samengeperst door een kleine kloof van nog geen zeven meter om vervolgens met daverend geweld 40 meter naar beneden te storten. De waterval dankt haar naam aan Sir Samual Baker. Hij was de eerste Europeaan die de waterval zag. Hij heeft de waterval vernoemd naar de toenmalige president van de Royal Geographical Society, Roderick Murchison. De komende twee nachten verblijft u in Fort Murchison.
Dag 4 Murchison Falls National Park
Vroeg opstaan voor een ochtend gamedrive in het Murchison Falls National Park, het grootste wildpark in Oeganda. Het park bestaat uit twee gedeeltes die gescheiden wordt door de Nijl. Een landschap van uitgestrekte savanne afgewisseld met palmbomen, zorgen voor een mooi plaatje. Tijdens de gamedrive gaat u op zoek naar het vele wild in het park. Met een beetje geluk ziet u o.a. antilopen, buffels, gazellen, giraffen, leeuwen, luipaarden, olifanten en talloze vogelsoorten. Later op de dag maakt u een boottocht over de Nijl, waarbij u vanaf de boot krokodillen en nijlpaarden kunt bewonderen. Tijdens de boottocht bezoekt u ook de indrukwekkendste locatie langs de Nijl; de Murchison Falls! U vaart tot op een afstand van slechts enkele tientallen meters van de waterval.
Dag 5 Murchison Falls National Park - Kitgum
Na het ontbijt staat wederom een gamedrive op het programma. Vervolgens gaat de reis verder naar Kitgum, gelegen in het noorden van Oeganda. Het is ongeveer zes uur rijden. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 6 Kitgum - Kidepo Valley National Park
De reis gaat verder naar Kidepo Valley National Park, een verstopt stukje paradijs gelegen in de noordoostelijke hoek van Oeganda. Wellicht het mooiste wildpark van Oeganda. Toch bezoeken nog maar weinig toeristen het park, dit vanwege de geïsoleerde ligging. In de namiddag staat de eerste gamedrive op het programma. Het park heeft een oppervlakte van 1442 km2 en bestaat uit open savannes en bossen in de berggebieden. Niet minder dan 86 diersoorten leven in het park waaronder antilopensoorten, buffels, cheeta’s, luipaarden en olifanten. Ook is het mogelijk om boom klimmende leeuwen te zien. Het vogelleven is zeker de moeite waard met ongeveer 468 verschillende soorten.
Dag 7 Kidepo Valley National Park
Vandaag staat compleet in het teken van het maken van gamedrives. In de ochtend en namiddag staan deze gepland, wanneer het wild het meest actief is. Tussen de gamedrives door kunt u heerlijk ontspannen en genieten bij uw accommodatie.
Dag 8 Kidepo Valley National Park
Na het ontbijt staat wederom een gamedrive op het programma. In de namiddag heeft u de keuze uit een gamedrive of een bezoek aan Karamojong Village. De Karamojong is een nomadenstam die veel overeenkomsten heeft met de Maasai in Kenia. Veel Karamojong schuwen westerse kleding en in plaats daarvan dragen zij 'traditionele' kleding van een deken-achtige sjaal, vaak in rood en zwart. De vrouwen dragen veel bijzondere kralenkettingen. Tijdens een bezoek maakt u kennis met deze bijzondere nomadenstam.
Dag 9 Kidepo Valley National Park - Kitgum
Deze ochtend staat er een laatste gamedrive op het programma. U reist vervolgens in circa drie uur terug naar Kitgum, waar u wederom een overnachting heeft.
Dag 10 Kitgum - Sipi Falls
De reis gaat verder naar de Sipi Falls, waar u de komende nacht verblijft. Hier verblijft u op de flanken van Mount Elgon in het oosten van het land. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Vanuit uw accommodatie kunt u genieten van een mooi uitzicht.
Dag 11 Sipi Falls - Jinja
Vandaag maakt u een wandeling, waarbij u langs de drie watervallen van Sipi komt. De hoogste waterval maakt een val van 100 meter! Tijdens de trekking maakt u tevens kennis met het dagelijks leven wanneer u een dorpje passeert. In de middag volgt de transfer naar Jinja, de bron van de rivier de Nijl. Jinja wordt ook wel de activiteiten hoofdstad van het land genoemd. Zo is het mogelijk om op de Nijl te raften of kajakken. De naam van het stadje komt van een verkeerde vertaling van de Engelsen van het woord amayinja dat ‘plaats van de platte stenen’ betekent. Deze betekenis komt van de platte stenen in de rivier. Deze stenen zorgden vroeger voor een van de weinige oversteekplaatsen langs de Nijl. De stenen zijn inmiddels diep onder water verdwenen na de aanleg van een dam stroomopwaarts. Na aankomst brengt u een bezoek aan de bronnen van de Nijl.
Dag 12 Jinja - Entebbe airport - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Het grootste gedeelte van de dag is ter vrije besteding. Optioneel (niet inbegrepen) kunt u op de Nijl gaan raften of kayakken. Een wandeling langs de Nijl of een bezoek aan een lokaal project behoren ook tot de mogelijkheden. U wordt teruggebracht naar Entebbe, waar u afscheid neemt van uw chauffeur. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 3.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

  • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
  • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
  • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
  • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Pakuba Game Lodge - Murchison Falls National Park
incl. ontbijt en diner
Pakuba Game Lodge is gelegen in het noordwesten van Oeganda in Murchison Falls aan de oostkant van de Albert Nijl. Deze ruime accommodatie is een goede basis om het Murchison Falls National Park verder te ontdekken. Schitterende vergezichten midden in de natuur met Afrikaans gedecoreerde kamers van alle faciliteiten voorzien. Mocht u geluk hebben dan staan de volgende ochtend de groepen giraffen of andere wilde dieren voor uw deur te grazen, een prima start om uw gamedrive te beginnen!

bekijk meer

Waarom?inklappen

  • U bezoekt het noordelijk deel van Oeganda waaronder het Kidepo Valley National Park. Dit gebied wordt nog relatief weinig bezocht vanwege de afgelegen ligging.
  • In Oeganda bieden we een ruime keuze aan lodges. We kunnen daarom tijdens deze reis, indien gewenst, ook luxere lodges aanbieden.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »