Menu

Oeganda Fly-in Safari

Tijdens deze individuele fly-in safari door Oeganda bezoekt u de beste plekken van het land. U maakt o.a. safari’s in het bekende Queen Elizabeth National Park welke ook bekend staat om een boottocht over de Kazinga Channel. U heeft hier een goede kans om nijlpaarden en ander mooi natuurschoon te zien. Natuurlijk mag een gorillatrekking in Oeganda niet ontbreken tijdens de reis. Na een intensieve trekking staat u uiteindelijk oog in oog met deze ‘vriendelijke reuzen’. Ook het Kibale Forest National Park worden bezocht waar u de gehele dag bij de chimpansees kunt verblijven. Middels lokale vluchten bent u snel en zonder enige tijdverspilling op de plaats van bestemming. Noot: Voor deze reis is een combinatie mogelijk met de Seychellen, een leuke afsluiting op het strand. Vluchten gaan via Nairobi.

Reisduur: 9 dagen

Entebbe - Kibale Forest - Queen Elizabeth NP- Ishasha - Bwindi - Entebbe

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Oeganda Fly-in Safari inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • We kiezen voor lokale vluchten vanaf Entebbe zodat u meer tijd op de bestemmingen heeft. 
 • U ervaart het beste van Oeganda, zo ontmoet u de machtige gorilla's, de speelse chimpansees en gaat u op safari.
 • In Oeganda bieden we een ruime keuze aan lodges. We kunnen daarom tijdens deze reis, indien gewenst, ook luxere lodges aanbieden.
 • Volledig verzorgde reis met professionele privé gids/chauffeur.
 • Alle entreegelden, safari's en veel maaltijden en dranken zijn inclusief. Dus ter plaatse weing extra kosten. 
bekijk meer

Dag tot daginklappen

chimpansee - oeganda
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Entebbe
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Entebbe wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vervolgens naar het guesthouse gebracht dat op een paar minuten rijden ligt van de luchthaven.
Dag 2 Entebbe - Kasese - Kibale Forest National Park
Op tijd volgt de transfer naar de luchthaven waar u incheckt voor de binnenlandse vlucht naar Kasese airstrip. Vanaf Kasese airstrip is het ongeveer een uur rijden naar de accommodatie bij het Kibale Forest National Park. Dit is het meest toegankelijke regenwoud van Oeganda. Het park is eigenlijk een uitloper van Queen Elizabeth NP in het noordoosten. In Kibale Forest National Park leeft de grootste concentratie en verscheidenheid aan primaten van de wereld namelijk dertien soorten. In de middag kunt u optioneel een wandeling maken door de jungle rondom uw accommodatie. 
Dag 3 Kibale Forest National Park
U bezoekt vandaag het Kibale Forest National Park dat ongeveer 35 kilometer ten zuiden van Fort Portal ligt op een hoogte tussen de 1100 en 1590 meter. Het park is voor ongeveer 77 procent begroeid met tropische bossen en voor het overige deel bestaat het landschap uit grasland en moerassen. In het park leeft de grootste concentratie primaten, in totaal 12 verschillende soorten. Onder begeleiding van een deskundige gids maakt u vandaag een wandeling door het regenwoud waar u op zoek gaat naar apensoorten zoals: red-tailed monkey, blue monkey, black-and-white colobus monkey, red colobus monkey en natuurlijk de chimpansees, de belangrijkste bezienswaardigheid van het park. In totaal leven er meer dan duizend in hert park, maar slechts een kleine groep kan worden bezocht. Naast primaten ziet u met geluk ook antilopen, buffels, zwijnen en verschillende vogelsoorten zoals de neushoornvogel en de grijze papegaai. 's Middags bezoekt u het Bigodi Wetland Sanctuary. Tijdens de wandeling die u hier maakt zijn soms primaten, maar vooral vogelsoorten, te zien zijn.
Dag 4 Kibale Forest - Queen Elizabeth National Park
Vandaag reist u naar de ‘Parel van Afrika’ beter bekend als het Queen Elizabeth National Park. Het park beslaat het gedeelte van het noordelijk gelegen Ruwenzori gebergte tot aan de Ishasa rivier in het zuiden. Het landschap varieert van weidse savannevlaktes tot moerasgebieden en laagland regenwouden. Deze opmerkelijk afwisseling zorgt voor een rijke flora en fauna. Na aankomst in het park staat er in de namiddag een gamedrive op het programma.
Dag 5 Queen Elizabeth National Park - Ishasha
De volgende bestemming is het zuidelijke gedeelte van het Queen Elizabeth National Park genaamd Ishasha. Na aankomst in de lodge kunt u even ontspannen. In de namiddag gaat u op gamedrive in dit deel van het park. Dit gebied staat vooral bekend om de boomklimmende leeuwen, misschien ziet u ze luieren in de boomtoppen! Op de open savannevlaktes van Ishasha grazen vaak grote kuddes buffels en Oegandese Kobs. Ook leven hier de topi's, deze dieren komen nergens anders in Oeganda voor.
Dag 6 Bwindi - Kihihi - Entebbe
Na het ontbijt verzorgen we de transfer naar Kihihi airstrip vanwaar u aan boord gaat van de lokale vlucht naar Entebbe. Na aankomst checkt u in voor de internationale vlucht naar huis. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
Dag 7 Ishasha - Bwindi
De reis gaat vandaag naar het Bwindi Impenetrable Forest National Park. Hoe lang u precies onderweg bent is afhankelijk van het gebied waar u zult verblijven. Onderweg naar Bwindi wordt er een stop gemaakt, waar u de gelegenheid heeft om wat inkopen te doen. De Muzungu (blanke reizigers) zijn altijd een leuke bezienswaardigheid voor de kinderen in het dorp. Ook zult u veel theeplantages tegenkomen. In de middag arriveert u in de lodge, waar u kunt ontspannen en alvast kunt genieten van de geluiden van het tropische regenwoud. Bwindi is één van de twee plaatsen in de wereld waar berggorilla's te vinden zijn. 
Dag 8 Bwindi
In de vroege ochtend start uw trekking. Samen met de gids gaat u op zoek naar de gorilla families. De kans is groot dat deze gevonden worden (90%), maar het blijven dieren die uiteraard hun eigen plan trekken. Vaak wordt de route met kapmessen vrijgemaakt om dichterbij een gorilla familie te kunnen komen. Door de hoge ligging is de tocht vrij intensief en zwaar, maar het is het allemaal waard als u eenmaal oog in oog staat met een van de meest fascinerende dieren op aarde. U blijft ongeveer een uur bij de gorilla's om ze waar te nemen. Vervolgens wandelt u terug naar de accommodatie. De rest van de middag is ter vrije besteding, afhankelijk van de duur van de trekking. Bent u voor 17:00 uur terug, dan kunt u optioneel nog een dorpje van de Batwa Pygmeeën bezoeken.
Dag 9 Bwindi - Kihihi - Entebbe - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt gaat de reis terug naar Kihihi Airstrip vanwaar u een lokale vlucht terug heeft op Entebbe. Hier stapt u over op uw internationale vliegreis terug naar huis. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vluchten van en naar Entebbe
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • water tijdens de safari, 3 liter per persoon per dag
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • activiteiten: bird watching, gamedrives, walks
 • boottoch op de Kazinga Channel in Queen Elizabeth National Park
 • permit voor de chimpanzee trekking in Kibale de hele dag (habituation tour)
 • permit voor de gorilla trekking in Bwindi
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u naar de mogelijkheden)
 • visumkosten Oeganda, ca. USD 50 pp (voor vertrek online aan te vragen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 3.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Turaco Treetops - Kibale National Park
incl. alle maalijden
De lodge is een perfect uitgangspunt voor de chimpanseetrekking. Ook voor een bezoek aan de kratermeren, theeplantages en Bigodi Swamp is Turaco een goede uitvalsbasis. De acht luxury forest cottages, van alle gemakken voorzien, bieden een prachtig uitzicht over het regenwoud. Rondom de lodge ziet u dan ook vaak vlinders, vogels en met geluk zelf primaten zoals de Black White Colobus Monkeys. Vanuit Turaco kunt u optioneel deelnemen aan een georganiseerde forest walk, dit kan zelfs in de avonduren. Het hoofdgebouw heeft een bar, lounge en gezellig restaurant. Op warme dagen biedt het zwembad van de lodge verkoeling.

Mweya Safari Lodge - Queen Elizabeth National Park
incl. alle maaltijden
De luxe Mweya Safari Lodge heeft de beste locatie in het Queen Elizabeth National Park. De ligging van de lodge is uniek! Het ligt namelijk op een schiereiland in Lake Edward en door de hogere ligging heeft u een mooi uitzicht over het meer en het Kazinga Kanaal. In de verte, langs de oever van de rivier, komen regelmatig olifanten en ander wild drinken. De lodge is een perfect uitgangspunt voor safari’s in het nationale park en de bootcruises op het kanaal vertrekken vlakbij de lodge. Er zijn 54 kamers verdeeld over verschillende kamertypen. De kamers zijn van alle gemakken voorzien maar de badkamer is iets wat eenvoudig. Faciliteiten bestaan uit een zwembad, twee bars, restaurants, een souvenirshop, een salon, spa, sauna en een grote fitnessruimte. U kunt gratis gebruik maken van WIFI in de lobby, lounge en restaurant.

Ishasha Jungle Lodge - Queen Elizabeth National Park
incl. alle maaltijden
Gelegen ten zuiden van Queen Elizabeth National Park bevindt zich Ishasha Jungle Lodge. Deze lodge is voornamelijk gemaakt met de natuurlijke materialen uit de omgeving. Verder streeft de lodge naar duurzaamheid en minimaliseert daardoor de milieueffecten. Naast dat de het een eco-vriendelijke verblijf is is ook het personeel gericht op persoonlijke aandacht van haar gasten en waant u in een mooie groene omgeving.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »