Menu

Rondreis Oeganda Western Highlights

Deze 10-daagse reis combineert de hoogtepunten van West Uganda. Tijdens de rondreis door Uganda bezoekt het Kibale Forest National Park waar u op zoek gaat naar chimpansees. In het Queen Elisabeth National Park staan safari’s en een boottocht op het Kazinga Kanaal op het programma. Een goed moment voor het maken van foto’s van nijlpaarden en krokodillen. Deze rondreis door Uganda wordt afgesloten met een gorillatrekking in Bwindi en een bezoek aan Lake Mburo. Indien gewenst kunt u de reis uitbreiden, bijvoorbeeld met een strandverlenging op het eiland Zanzibar.

Reisduur: 10 dagen

Entebbe - Kibale Forest Reserve - Queen Elizabeth National Park - Bwindi - Lake Mburo - Entebbe

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Rondreis Oeganda Western Highlights inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • U bezoekt de beste bestemmingen in het westen van Oeganda. 
 • Gorilla permit is bij de reissom inbegrepen. 
 • In Oeganda bieden we een ruime keuze aan lodges. We kunnen daarom tijdens deze reis, indien gewenst, ook luxere lodges aanbieden.
 • Dit arrangement is eenvoudig uit te breiden met andere parken in Oeganda of een safari of strandverlenging in Kenia of Tanzania.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

kikker in Oeganda - oeganda - foto: Robert van Hall
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Entebbe
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Entebbe wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vervolgens naar het guesthouse gebracht dat op een paar minuten rijden ligt van de luchthaven.
Dag 2 Entebbe - Kibale Forest National Park
De volgende bestemming is het Kibale Forest National Park. Dit is het meest toegankelijke regenwoud van Oeganda. Het park is eigenlijk een uitloper van Queen Elizabeth NP in het noordoosten. In Kibale Forest National Park leeft de grootste concentratie en verscheidenheid aan primaten van de wereld namelijk dertien soorten. In de middag kunt u optioneel een wandeling maken door de jungle rondom uw accommodatie. 
Dag 3 Kibale Forest National Park
U bezoekt vandaag het Kibale Forest National Park dat ongeveer 35 kilometer ten zuiden van Fort Portal ligt op een hoogte tussen de 1100 en 1590 meter. Het park is voor ongeveer 77 procent begroeid met tropische bossen en voor het overige deel bestaat het landschap uit grasland en moerassen. In het park leeft de grootste concentratie primaten, in totaal 12 verschillende soorten. Onder begeleiding van een deskundige gids maakt u vandaag een wandeling door het regenwoud waar u op zoek gaat naar apensoorten zoals: red-tailed monkey, blue monkey, black-and-white colobus monkey, red colobus monkey en natuurlijk de chimpansees, de belangrijkste bezienswaardigheid van het park. In totaal leven er meer dan duizend in hert park, maar slechts een kleine groep kan worden bezocht. Naast primaten ziet u met geluk ook antilopen, buffels, zwijnen en verschillende vogelsoorten zoals de neushoornvogel en de grijze papegaai. 's Middags bezoekt u het Bigodi Wetland Sanctuary. Tijdens de wandeling die u hier maakt zijn soms primaten, maar vooral vogelsoorten, te zien zijn.
Dag 4 Kibale Forest - Queen Elizabeth National Park
Vandaag reist u naar de ‘Parel van Afrika’ beter bekend als het Queen Elizabeth National Park. Het park beslaat het gedeelte van het noordelijk gelegen Ruwenzori gebergte tot aan de Ishasa rivier in het zuiden. Het landschap varieert van weidse savannevlaktes tot moerasgebieden en laagland regenwouden. Deze opmerkelijk afwisseling zorgt voor een rijke flora en fauna. Na aankomst in het park staat er in de namiddag een gamedrive op het programma.
Dag 5 Queen Elizabeth National Park
Deze ochtend gaat u wederom op gamedrive. U gaat op zoek naar buffels, de Oegandese kob, topi’s, waterbokken en wrattenzwijnen. Met geluk ziet u zelfs leeuwen of een luipaard. Na de lunch staat er een boottocht (op indeling) op het Kazinga Kanaal op het programma. Op het kanaal maakt u een twee uur durende boottocht naar Lake Edward. Een uniek moment voor het maken van prachtige foto’s en grote kans op het zien van krokodillen, nijlpaarden, olifanten en veel vogelsoorten. In dit gebied leeft namelijk de hoogste concentratie!
Dag 6 Queen Elizabeth National Park - Ishasha
De volgende bestemming is het zuidelijke gedeelte van het Queen Elizabeth National Park genaamd Ishasha. Na aankomst in de lodge kunt u even ontspannen. In de namiddag gaat u op gamedrive in dit deel van het park. Dit gebied staat vooral bekend om de boomklimmende leeuwen, misschien ziet u ze luieren in de boomtoppen! Op de open savannevlaktes van Ishasha grazen vaak grote kuddes buffels en Oegandese Kobs. Ook leven hier de topi's, deze dieren komen nergens anders in Oeganda voor.
Dag 7 Queen Elizabeth National Park - Bwindi
De reis gaat vandaag naar het Bwindi Impenetrable Forest National Park. Hoe lang u precies onderweg bent is afhankelijk van het gebied waar u zult verblijven. Onderweg naar Bwindi wordt er een stop gemaakt, waar u de gelegenheid heeft om wat inkopen te doen. De Muzungu (blanke reizigers) zijn altijd een leuke bezienswaardigheid voor de kinderen in het dorp. Ook zult u veel theeplantages tegenkomen. In de middag arriveert u in de lodge, waar u kunt ontspannen en alvast kunt genieten van de geluiden van het tropische regenwoud. Bwindi is één van de twee plaatsen in de wereld waar berggorilla's te vinden zijn. 
Dag 8 Bwindi
In de vroege ochtend start uw trekking. Samen met de gids gaat u op zoek naar de gorilla families. De kans is groot dat deze gevonden worden (90%), maar het blijven dieren die uiteraard hun eigen plan trekken. Vaak wordt de route met kapmessen vrijgemaakt om dichterbij een gorilla familie te kunnen komen. Door de hoge ligging is de tocht vrij intensief en zwaar, maar het is het allemaal waard als u eenmaal oog in oog staat met een van de meest fascinerende dieren op aarde. U blijft ongeveer een uur bij de gorilla's om ze waar te nemen. Vervolgens wandelt u terug naar de accommodatie. De rest van de middag is ter vrije besteding, afhankelijk van de duur van de trekking. Bent u voor 17:00 uur terug, dan kunt u optioneel nog een dorpje van de Batwa Pygmeeën bezoeken.
Dag 9 Bwindi - Lake Mburo National Park
Vandaag bezoekt u Lake Mburo, het vierde nationale park van Oeganda. Dit park is vrij klein (ca. 260 km2) en het landschap bestaat vooral uit savanne met hier en daar acaciabomen. Dit park staat vooral bekend om de grote kuddes impala’s, buffels en zebra’s die zich tegoed doen aan het malse gras. Bij het meer leven naast krokodillen en nijlpaarden veel verschillende vogelsoorten. In de namiddag staat er een gamedrive op het programma maar u kunt ook kiezen voor een optionele boottocht op het meer. 
Dag 10 Lake Mburo - Entebbe - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Voordat u het park verlaat staat er een laatste gamedrive op het programma. Optioneel kunt u ook kiezen voor een wandelsafari onder begeleiding van een ervaren ranger. De reis gaat vervolgens terug naar de luchthaven van Entebbe. De rit duurt ongeveer vijf uur. Onderweg kunt u nog een stop maken op de evenaar en indien gewenst bij Mpigi Royal Drum Makers waar traditionele trommels worden gemaakt. Na aankomst op de luchthaven neemt u afscheid van uw chauffeur. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per 4wd minibus met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • water tijdens de safari, 3 liter per persoon per dag
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • activiteiten: bird watching, gamedrives, boottocht op het Kazinga Channel en Bigodi Swamp walk
 • permit voor de chimpanzee trekking in Kibale
 • permit voor gorilla trekking in Bwindi
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Oeganda, ca. USD 50 pp (voor vertrek online aan te vragen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 3.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Papyrus Guest House - Entebbe
incl. ontbijt
Papyrus Guest House in Entebbe is een uitstekend verblijf met een persoonlijke aandacht. Deze kleinschalige charmante accommodatie is van alle gemakken voorzien. Zo vinden de gasten die hier verblijven het guest house aandoen als een modern huis in een traditionele omgeving. Dit komt voornamelijk door de warme gastvrijheid van de Oegandezen die hier elk moment voor u klaar staan. De kamers zijn simpel maar stijlvol ingericht en is een uitstekende plek om uw rondreis door Oeganda te startten of mee af te sluiten.

Kasenyi Safari Camp - Queen Elizabeth National Park
incl. ontbijt
Kasenyi is een Safari Camp gelegen op een strategische locatie bij de Lake Bunyampaka in het Queen Elizabeth National Park. De comfortabele tenten staan op patforms en hebben rieten daken. Er zijn 8 tenten met ieder een eigen badkamer, ruime zitkamer en terras. De dieren bezoeken het kamp zowel overdag als ’s avonds op. U hoort dan ook vaak van dicht bij de leeuwen brullen en hyena’s huilen.

Ishasha Jungle Lodge - Queen Elizabeth National Park
incl. ontbijt
Gelegen ten zuiden van Queen Elizabeth National Park bevindt zich Ishasha Jungle Lodge. Deze lodge is voornamelijk gemaakt met de natuurlijke materialen uit de omgeving. Verder streeft de lodge naar duurzaamheid en minimaliseert daardoor de milieueffecten. Naast dat de het een eco-vriendelijke verblijf is is ook het personeel gericht op persoonlijke aandacht van haar gasten en waant u in een mooie groene omgeving.

Bwindi (accommodatie afhankelijk van trekking locatie)
incl. ontbijt
Afhankelijk van de locatie van de trekking verblijft u in een van de volgende accommodaties:
 • Buhoma Haven Lodge incl. ontbijt
 • Gorilla Mist Camp  incl. ontbijt
 • Bwindi Gorilla havens Lodges incl. ontbijt
 • Gorilla Valley Camp incl. ontbijt

Rwakobo Rock - Lake Mburo National Park
incl. ontbijt
Rwakobo Rock is een relatief nieuwe lodge nabij het Lake Mburo National Park. De lodge is prachtig gelegen op een rots, acht kilometer van de hoofdweg en 1,5 kilometer van Nshara gate van het park. De lodge en de kamers hebben een natuurlijke uitstraling. Er zijn 9 kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Bij het restaurant, waarvan u tevens een mooi uitzicht heeft, ligt een waterpoel waar regelmatig bushbuck, impala’s en wrattenzwijnen te zien zijn. Vanaf de hoogste rots heeft een 360 graden uitzicht op de omgeving en het nationale park.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »