Familie Nieuwenhuis
Kenia - 10/08/15


Hoi Martijn,

We zijn weer thuis en we vonden het zeer de moeite. We hebben een 'klassieke' oversteek gezien: een paar duizend gnoes die van onze kant van de rivier naar de overkant gingen. Het in het water springen konden we daardoor niet echt zien, wat op zich jammer was, maar de dynamiek van de groep die daaraan vooraf en ermee gepaard ging des te beter, evenals het zwemmen en weer op de kant klimmen. En je kunt nu eenmaal maar aan één kant tegelijk zijn … Een paar dagen laten hebben we een oversteek van enige honderden zeba's gezien. Dat was bij de Paradise Crossing, net ten N van Serena. Minder steile oevers dus ze konden min of meer gewoon lopen, maar er zaten wel heeeele dikke krokodillen, waar ik dan weer leuk plaatjes van kon maken. (Twee voorbeelden bijgevoegd.) En nog weer een paar dagen later reden we langs de Sand River toen er een grote groep gnoes en zebra's overstak. Dat is natuurlijk een mak (zij het heel mooi) riviertje en zonder kroks bovendien, maar het was toch tof om te zien. Dus het hoofddoel van de trip is wat ons betreft geslaagd!

Verder waren we blij met het Ashnil Mara Camp. Prettige accommodatie, aardige mensen, lekker eten, fijn terras om te relaxen.
En tenslotte waren we blij met Peter, onze gids-chauffeur. Hij weet echt heel goed waar hij mee bezig is, zette ons bijna altijd op de perfecte plek om te zien wat er gebeurde, zelfs als het nog moest beginnen zoals bij de cheetah die een gazelle ving (ook een plaatje van bijgevoegd - beetje korrelig door de afstand). Complimenten!
Tot zover. Ik dacht dat je wel even zou willen horen dat het een mooie reis was geweest.

Groeten, RemcoFamilie Nieuwenhuis

 

Bekijk ook andere reiservaringen in Kenia