Rob en Willy
Sri Lanka - 8/09/15


Onze vakantiebestemming is al vele jaren Azië. Sri Lanka hadden wij in al die jaren nog niet bezocht en werd dit jaar onze bestemming.

Zoals altijd lezen wij ons ruim van te voren in om goed te bedenken wat wij wel en niet willen zien en doen, het bleek al gauw dat het een land met vele mogelijkheden was.

Toen wij al onze plannen in een grof reisplan hadden gezet hebben wij contact opgenomen met Floor. Zij wist uit voorgaande reizen wat onze voorkeuren en interesses waren dus daar hadden wij alle vertrouwen in. Na overleg en enkele aanpassingen in het reisplan lag er een prachtige vakantie in het vooruitzicht.

Voor onze vakantie ontvingen wij wederom - als voorgaande jaren - leuk verzorgd onze reisdocumenten en twee weken later zaten we in het vliegtuig op weg naar Colombo. Waar wij al snel de enorme vriendelijkheid van de mensen bemerkten.

Wij hebben elke dag enorm genoten. Erg leuk was het slenteren door de drukke straten van Pettah, in Colombo, waar tijdens het harde werken de mensen toch een praatje met je wilde maken. De indrukwekkende grottempels. Het bezoeken van de kleine werkplaatsen waar nog vakmanschap werd verricht. Het fietsen door de oude Koningssteden en natuurlijk Sigiriya. Maar ook zeker het wild-spotten tijdens de safari’s.

Een onvergetelijke ervaring was de processie in Kataragama welke wij in de avond en ochtend bezocht hebben. Ook hebben wij in erg leuke, voornamelijk kleine, hotels overnacht. Onze favorieten zijn met stip Pedlar 62 in Galle en Ferncliff Bungalow in Nuwara Eliya.

Aan het eind van onze reis nog enkele dagen de vakantie kunnen overdenken en relaxen aan het strand bij Uga Bay in Passekudah.

Wij hebben 26 fantastische dagen gehad.

Als mensen een reis naar Sri Lanka overwegen, is onze mening; ga zeker niet te kort en dus te snel door het land. Hier is het land te mooi voor - neem de tijd en geniet van alle mooie bezienswaardigheden maar zeker ook van de prachtige mensen in al de dorpjes en steden.

Floor bedankt, en als onze volgende bestemming wederom Azië wordt dan vind je ons eerste groffe reisplan in je mailbox.

Rob en WillyRob en Willy

 

Bekijk ook andere reiservaringen in Sri Lanka