Familie Peek
Zuid-Afrika - 8/09/17


De reis was fantastisch!! Erg goed georganiseerd. Het liep op rolletjes.

Ik zal kort wat vertellen.
Kaapstad had prima appartementen in het Waterfront, prachtig ingericht. Alleen: This is Africa. Een wc bleef alsmaar doorspoelen en men reageerde niet op onze opmerkingen. Een wastafel liep niet door en weinig waterdruk. Als we wat soep opwarmden of een ei bakten, werd er telkens opgebeld dat het fire alarm afging. Raar als er een hele keuken is. Maar we hebben het er heerlijk gehad.
Helaas was er teveel wind en ging de tocht naar Robbeneiland niet door. Maar ik krijg het geld terug.
De Chatfields hebben met mijn man en nog twee Nederlandse kleinkinderen de Tafelberg beklommen, hoewel behoorlijke regen. Toch doorgezet!
De lodges waren fantastisch. De kinderen vonden het Madikwe resort het "coolst" en waren dol op de ranger Charles. Alle Big Five gezien en nog veel meer. Er zat zelfs een leopard in het resort!
Tshukudu was heel bijzonder, helaas koude wind. Uit de wind heerlijke zon. Er werd goed voor ons als groep gezorgd, zelfs een diner met 5 gangen buiten rond een groot vuur met alleen kaarsen en olielampen. De 132 traptreden waren voor mij wel wat veel maar is gelukt!
Alleen… je kan er niet zelf naar toe rijden zoals in de reisbeschrijving staat maar je moet de auto beneden bij de Bakubung Bush lodges (vlakbij de Bakubung Gate) achterlaten en dan word je naar boven gebracht met een rangerauto. De bagage gaat in een andere kar en dan met een lift naar boven. Vandaar dat ik 5 x ben opgebeld door de manager waar we precies waren en hoe laat we dachten aan te komen!!
Maar het uitzicht is geweldig!! De mensen allemaal superaardig.
 
Sun City was een soort Las Vegas.  De kinderen hebben heerlijk gezwommen en een paar hebben ballen geslagen op de golfbaan, maar in de laatste middag zijn we toch zelf weer teruggegaan naar Pilanesberg met de eigen auto en nog veel wild gezien.
Het vliegen verliep naar wens.

Al met al een geweldige ervaring, heel veel dank voor de organisatie.

Groet,
Familie Peek

Zuid-Afrika familie Peek 

Bekijk ook andere reiservaringen in Zuid-Afrika