Familie Kroeze
Zuid-Korea - 12/09/17


Super afwisselende reis gemaakt in een prachtige huurauto. Zoals afgesproken kregen we de mogelijkheid om vele facetten van de Koreaanse cultuur te ervaren. Het strand gebeuren in het luxe Busan maakte indruk op ons. De Koreanen waren hoofdzakelijk gekleed aan het zwemmen. 's avonds was er allerlei entertainment aan het strand en aan de boulevard met prachtig verlichte wolkenkrabbers. We genoten van het luxe hotel met ontbijt buffet. Tijdens de temple stay mochten we om 3 uur "s nachts meezingen met de monniken en om 6 uur zaten we aan het echte Koreaanse ontbijt. We hebben ervaren hoe het voelt als je echt alles op moet eten. Respect voor het eten betekent bij de monniken dat er niets weggegooid wordt. Op de thee bij een monnik, kwam een mooi gesprek op gang. 


In het echte Koreaanse guesthouse sliepen we heerlijk op een matras op de grond en maakten ons ontbijt zelf in het keukentje. In de binnentuin, zaten we aan de picknicktafel Koreaans bier te drinken. De aanbeveling van het reisbureau om op de fiets de omgeving te verkennen langs de rijstvelden en de graftombes van oude koningen, leerde ons over het platteland en de koningen die eeuwen geleden regeerden. 


Gelukkig had pangea ervoor gezorgd dat we ook het nationaal park Seoraksan bezocht hebben. Spectaculaire natuur in hoge bergen met rotsen en naar beneden denderende watervallen. De hike naar boven was een mooie uitdaging. Al met al een schitterende afwisselende reis.

Familie Kroeze 

Familie Kroeze Zuid-Korea 

Bekijk ook andere reiservaringen in Zuid-Korea