Pascalle Gense
Madagaskar - 1/11/12


Deze bestemming stond al lang op het verlanglijstje, maar de meeste vakanties waren te lang, net in de verkeerde periode, met grote groepen of toch niet met de plekken die wij graag wildenbezoeken. Er zat als hobbyfotograaf dus niets anders op dan zelf een samengestelde reis te maken, maar dat wilde toch niet zo lukken. Via internet stuitten we opeens op Pangea Travel en het eerste contact werd gelegd. Er was direct sprake van een klik, de wensen werden allemaal in goed overleg ingevuld en een fantastisch programma werd aangeboden.


We vlogen met een klein twee propeller vliegtuigje van Antananarivo naar Morondava en belandden aan een prachtig strand. Van de zonsondergang aan Baobab Alley gingen onze fotoharten sneller kloppen! Na een heerlijke, rustige start van de vakantie hoorden we op de laatste avond in het hotel in Morondava dat onze vlucht naar Tulear gewijzigd was in verband met een ongelukje tussen twee vliegtuigen op de landingsbaan. ’s Ochtends stond de taxi op het aangepaste tijdstip voor de deur, kregen we de gewijzigde instapkaarten en na tussenlandingen in Port Sant Dauphin en Antananarivo landden we uiteindelijk in Tulear, inclusief koffers! Van hier uit gingen we naar Isalo met onze eigen auto met chauffeur en hebben vertoefd op een glamping. Wat was dit een geweldige ervaring! Tegen een berg in de vlakte in een prachtige tent met een badkamer die je in je eigen huis zou willen, zelfs met een regendouche en buitendouche! Ook met een prachtig zwembad en een uitstekend restaurant. En dan ook nog in Isalo Park springende sifaka’s van boom naar boom op de gevoelige plaat gelegd. Wat wil je nu nog meer?!


Hierna gingen we door naar Ranomafana en je zag het landschap veranderen. Het werd bergachtiger, groener en ruiger. Ook hier hadden we weer geluk en zagen op 3 meter afstand de gouden bamboe lemur, het diertje dat voor het ontstaan van het park van Ranomafana heeft gezorgd.


Daarna werd de reis vervolgd naar Antisirabe en Andasibe en hier kwamen we in dichter bevolkte gebieden. In de riviertjes werd de was gedaan, met eigen gemaakte transportkarretjes werd houtskool vervoerd, langs de weg stonden kraampjes met eigen gemaakte spulletjes, de dorpjes werden groter en zo ook de contrasten, de riksja’s naast de nieuwste SUV’s, de hutjes en de grote villa’s. Tijdens ons bezoek aan het laatste park Perinet kregen we de mogelijkheid om Indri Indri van zeer dichtbij mee te maken terwijl ze hun territorium (vocaal) verdedigden met de nodige decibels.


We kijken terug op een hele mooie reis, met geweldige ervaringen, zeker ook mede de professionele aanpak van Pangea Travel. Vanaf het eerste moment uitte zich dit al in de reisbescheiden vooraf, inclusief mapjes, bagagelabels en –riemen, goede en duidelijke overzichten en openheid op alle fronten. Een accommodatie zou minder zijn dan gewenst, maar ter plekke was de sfeer gemoedelijk, gezellig en alles was gewoon schoon en het eten was lekker. De chauffeurs en gidsen waren vriendelijk en professioneel en de dieren op onze wenslijstje hebben we mede door hun goede begeleiding kunnen fotograferen. Toen tijdens de reis een van de reisgenoten naar huis moest, was alles binnen een dag professioneel geregeld. Kortom een fantastische reis die Pangea Travel op het netvlies heeft gezet, waar zeker nog nieuwe reizen geboekt worden. Dank voor deze prachtige ervaring!
Pascalle Gense

 

Bekijk ook andere reiservaringen in Madagaskar