Brigitte en Edzo Boven
Madagaskar - 16/07/13


In april / mei 2013 een rondreis gemaakt door Madagaskar. Wat een bijzonder land en met name wat een bijzondere mensen! De flora en fauna waren zoals verwacht erg mooi, maar met name de bevolking heeft ons aangenaam verrast. Ondanks alle armoede op de meeste plaatsen een warm onthaal en lachende en vriendelijke gezichten!

Met name de chauffeurs en gidsen hebben deze rondreis tot een voor ons onvergetelijke ervaring gemaakt. Tom, Njato als chauffeur is een briljante keuze! Bedankt daarvoor! Wat hebben we onderweg een lol gehad met deze goedlachse man, die daarnaast zo een beetje alles leek te weten over het land, de flora, fauna en bevolking en het programma op de dag naar wens voor je invult en precies de juiste gidsen wist “te organiseren”. We hebben twee maanden na dato nog steeds contact met hem.

De “Tsiribihina River Cruise” was onvergetelijk, met name door de boot-crew en hun idee in een dorpje aan te leggen en “een rondje te wandelen”. Aan iedere hand drie of meer kinderen, die het bijzonder vinden als ze een “vazaha” mogen vasthouden. Dat staat in ons geheugen gegrift. Na de weg van Belo naar Bekopaka gereden te hebben, zal je ons niet snel meer horen klagen over slechte wegen in Nederland. We denken nog steeds met plezier terug aan ons modderavontuur (zie foto). Ongeveer 20 jonge knullen zijn meer dan een uur bezig geweest om ons uit de modder te krijgen.

Isalo, met de onvergetelijke “alleswetende” gids, die praktisch iedere zin begon met “Allow me to tell you……..” en de parken in het oosten waren erg mooi en een goede keuze. De Betsileo tour was indrukwekkend en de weg naar het Andringitra National Park een belevenis.

Binnenkort verschijnen de foto’s op deze website. Een dagboek van onze reis is te vinden op waarbenjij.nu.

We zijn erg blij met de perfecte organisatie door PANGEA.

Brigitte & Edzo BovenBrigitte en Edzo Boven

 

Bekijk ook andere reiservaringen in Madagaskar