Gerda en Carlo
Myanmar - 19/10/12


Onze vakantie in Myanmar

Vanwege ons 25-jarig huwelijk mocht onze vakantie dit jaar iets bijzonders worden. Onze 2 dochters van 16 en 20 wilden nog wel een keer mee en kregen dus ook inspraak in de plannen. Een bestemming was snel gevonden, Myanmar stond al lang op onze verlanglijst. We hebben regelmatig in Azië gereisd met een reisgezelschap maar ook met zijn 4en kunnen we het prima vinden daarom wilden nu het beste van alles: een georganiseerde reis met ons gezin. We hebben goed gezocht en gelezen en kwamen uit bij Pangeatravel. Het enthousiasme en de deskundigheid waarbij er met ons meegedacht werd, gaf de doorslag om bij deze voor ons nieuwe organisatie te boeken.


Het feest begon al op het moment dat de reispapieren thuis kwamen: een pakket voor ons en een voor onze dochters, feestelijk verpakt en zeer compleet.


Onze reis verliep zeer voorspoedig: de auto was buitengewoon luxe, goede vering, airco, schone voeten doekjes, altijd gekoeld water, luchtverfrisser en prullenmand, paraplu’s, kortom aan alles was gedacht. De gidsen en chauffeurs waren erg vriendelijk en enthousiast, dachten met ons mee, geen moeite was hun te veel, van het omrijden naar het huis van “the Lady” tot het naar boven rijden op Mandalay Hill, van het sjouwen met paraplu’s achter ons aan, tot het meezoeken naar fotostops door een van de chauffeurs. Het inchecken werd geregeld, de koffers gesjouwd, de auto tot aan de ingang gereden, je kon het niet bedenken of het was al gedaan.


Het is moeilijk een hoogtepunt te bedenken, voor ieder van ons was dat verschillend: natuurlijk de kloosters, tempels, pagodes en beelden maar ook de gouden rots (inclusief de heftige Augustus - regen), het Inle lake met de beenroeiers, de drijvende tuinen en de lekkere massage op de kamer, de parasolfabriek waar we op dat moment echt de enige toeristen waren, mijn dochter die sigaren mocht rollen, het eenvoudige hotel met z’n super staff in Kalaw (een medewerker scheurde onmiddellijk op zijn brommer weg om koud bier voor ons te halen, geweldig), het bladgoudfabriekje waar je zomaar een goudklomp in handen kreeg, de koetsjes in Ava, de verkoeling van het zwembad midden in het stadshotel in Mandalay, misschien toch het Nat festival in Mingun waar we toevallig in belandden en waar we midden tussen de lokale bevolking hebben staan feesten.of Monywa met zijn apen op de rotsen en het prachtige resort waar we na sluitingstijd toch nog in het zwembad mochten.De borrels op het dak van het Thiri Marlar in Bagan met ontbijt met fantastisch uitzicht op de omliggende pagodes of de uiterst luxe afsluiting in het Tharabar Gate hotel in Bagan.We realiseren ons dat kiezen voor slechts één hoogtepunt andere belevenissen onterecht zal onderwaarderen.


Wat we zeker weten is dat we reizen met PANGEA Travel iedereen kunnen aanbevelen, uitstekend verzorgd, prima geregeld en ook nog eens een goede nazorg in de vorm van mail en een leuke kaart!


Floor; nogmaals bedankt voor je geweldige begeleiding!


Groet,


Gerda en CarloGerda en Carlo

 

Bekijk ook andere reiservaringen in Myanmar