Reiservaringen Bhutan

De voorbereiding, info van U was van grote klasse.

04/09/2017 - Van de Bunt

Wij zijn gisteren teruggekeerd, na een geweldige vakantie die nu tot onze top 10 behoort. De voorbereiding, info van U was van grote klasse. Doordat wij minder goed kunnen klimmen hadden wij wat vraagtekens, maar die zijn geheel weggenomen. Er waren geen problemen, mede door de geweldige begeleiding van gids en chauffeur. Wat een prachtige reis en wat een lieve mensen. Een prachtig land, soms wat hobbelig, en wat een fantastische hotels. Wij zijn alles nog steeds aan het verwerken en alles duizelt nog een beetje. Het was zoals in de reisbeschrijving stond en nog veel meer. Prachtig land met zijn zongs en tempels en prachtige natuur. We hebben bijna geen regen gehad alleen soms in de avonduren, maar dan sliepen we meestal. Het land is veel rijker dan we hadden gedacht en overtrof al onze verwachtingen. Heel erg bedankt voor alle inspanningen van Uw zijde, het was voortreffelijk. Ook namens mijn partner bedankt voor alles. 

m.vr.gr van de Bunt

bhutan gids en chauffeur

lees meer

Een extra pluimpje voor de gidsen voor hun kennis, vriendelijkheid en hun professionele werkwijze

15/08/2017 - Arnold en Gwendolyne Dwarkasing

Bedankt voor een prachtige reis die, ondanks het hoge tempelgehalte, grotendeels voldeed aan onze verwachting. De organisatie was tops en liep gesmeerd, de gidsen en chauffeurs bijzonder aardig, kundig, servicegericht en behulpzaam en de hotels van topkwaliteit. Een extra pluimpje voor de gidsen voor hun kennis, vriendelijkheid en hun professionele werkwijze. Heel bijzonder was de ervaring om met de minister-president van Bhutan van Bumthang naar Paro te mogen reizen en het hele protocol daaromheen te kunnen aanschouwen. Enig.

Arnold en Gwendolyne Dwarkasing

Arnold en Gwendolyne Dwarkasing fotograaf: Namgay Bhu

lees meer

Wat een mooie ervaring in Bhutan

23/07/2017 - Berend, Sophia, Arjen en Roeland Dinkla
Bhutan is rust, reinheid en vooral heel groen. Een prachtig land met tradities, maar ook luxe soms heb je het idee dat je je in Zwitserland waant.De vele dorpjes zijn mooi, afwisselend en gezellig met elk een eigen belevenis.Een korte Bumdratrekking door de bergen naar 3750 meter is geweldig lopend en klimmend tussen grote rododendron bomen en rotspartijen met het gevoel als of je in de jungle bent en de kers op de taart is een nacht slapen in de tent met een echt houten tweepersoonsbed met nachtkastje en een heerlijk dekbed en een kruik. De volgende dag na een goed ontbijt is het doel het Tijgersnest wat een prachtige klim is en daarna een lange afdaling. Verder zijn er hele mooie wandelingen tussen de rijstvelden te maken en vele kloosters te bezoeken. Een land met een spirituele ervaring!
lees meer

geweldige ervaring om in Bhutan te zijn

19/04/2017 - Hildegard en Naomi

Het was een geweldige ervaring om in Bhutan te zijn. Mede door de zeer goede gids. Pangea heeft daar een goede plaatselijke touroperator gekozen. Het is een bijzonder land, de sfeer is fijn, de mensen zijn anders, en ik ben onder de indruk van de visie van de regering en hoe het uitwerkt. Ook is het landschap mooi, met die hoge bergen in het noorden en de hoogteverschillen (en daarmee klimaatverschillen) in het land. Er is veel ruimte, veel natuur, veel tijd. Wel slechte wegen, en dat is misschien maar goed ook. Je moet wel langzaam rijden, wat bijdraagt aan de beleving van rust en natuur…
 

bhutan-ervaring

Fotograaf: Tashi Gyeltshen
lees meer

hiermee steekt PANGEA Travel met kop en schouders boven andere organisaties uit

07/04/2014 - Eileen Teng

PANGEA Travel kende ik al van onze familiereis door Indonesië in 2011. Met een vriendin wilde ik naar Bhutan. Gezien de goede ervaring, hebben wij PANGEA Travel om een voorstel voor deze reis gevraagd. Gedurende drie weken zijn wij van west naar oost Bhutan gereden, begeleid door een gids en auto met chauffeur. Een onvergetelijke ervaring.

De hele reis was door PANGEA Travel op basis van onze wensen perfect geregeld. Karin bleef heel geduldig bij al onze aanpassingen en stuurde telkens weer een nieuw reisplan. Het super complete informatiepakket dat je bij je reispapieren krijgt is heel verzorgd. Ook hiermee steekt PANGEA Travel Travel met kop en schouders boven andere organisaties uit.

Ik heb nu Laos op mijn verlanglijstje staan en ik zal PANGEA Travel Travel hiervoor zeker benaderen.

Eileen

lees meer

Bhutan Specialist

Reiservaringen
Bhutan

 • “De voorbereiding, info van U was van grote klasse.”

  lees meer
  -
  Van de Bunt
 • “Een extra pluimpje voor de gidsen voor hun kennis, vriendelijkheid en hun professionele werkwijze”

  lees meer
  -
  Arnold en Gwendolyne Dwarkasing
 • “Wat een mooie ervaring in Bhutan”

  lees meer
  -
  Berend, Sophia, Arjen en Roeland Dinkla
 • “geweldige ervaring om in Bhutan te zijn”

  lees meer
  -
  Hildegard en Naomi

Tip: Reisblog Bhutan Mieke

'Happiness is a place' luidt de leus van het Bhutaans Bureau voor Toerisme, en die plek heet uiteraard Bhutan. 

Lees de Bhutanblogs van Mieke:
-Bruto Nationaal Geluk & chilipepers.
-Natuur in en het beschermen van de de yeti.
-Tiger's Nest en verblijf in homestay

Tip: Boogschieten in Bhutan

boogschieten in BhutanBoogschieten is de nationale sport van Bhutan, en wordt er uiterst serieus genomen. Het is erg leuk om een wedstrijd bij te wonen, want deze gaan gepaard met veel dans en rituelen. Het is zelfs toegestaan om de tegenstander te kleineren of uit de concentratie te halen door bijvoorbeeld wild met de armen te flapperen. Men schiet met een grote handboog op een roos, die op een ongelooflijke afstand staat: 145 meter. In het Changlimithang stadion van Thimphu kun je geregeld wedstrijden en trainingen bijwonen.