Reiservaringen Cambodja

Al voor de derde keer met PANGEA op pad!

10/01/2019 - Gwen en Pieter

Wat een geweldige, fantastische en indrukwekkende reis naar Cambodja hebben we in november gehad!!!! Voor de derde keer met PANGEA Travel op pad en wederom was het weer super georganiseerd. Zelfs op het laatste moment nog een verandering van hotel doorgevoerd, wat zonder problemen kon, niets is hen te veel. Het verzoek voor volgend jaar ligt er inmiddels al, hoefden we niet over na te denken. Wederom dank en groeten. 

lees meer

volledig op maat, waarbij alles tot in het kleinste detail werd verzorgd.

08/08/2018 - Laurence Boxus

PANGEA heeft een uitstekend programma uitgestippeld, volledig op maat, waarbij alles tot in het kleinste detail werd verzorgd. er wordt zelfs tijd gestoken in een uitgebreide nabespreking. ontzettend professioneel! voor ons enkel nog pangea travel!

cambodjacambodjacambodja

cambodjacambodja

lees meer

Geweldige (flexibele) voorbereiding.

28/12/2017 - Elsbeth van Wely
Alles was werkelijk helemaal perfect geregeld! geen enkel 'dingetje' en het meeste was boven verwachting. Geweldige (flexibele) voorbereiding. In één woord: fantastisch!
lees meer

Zo werd het een echte maatwerkreis, prima georganiseerd door Pangea.

21/06/2016 - Pieter en Machtelt

November 2015 zijn we ruim 3 weken in Cambodja geweest. Natuurlijk wilden wij heel graag ooit Angkor Wat bezoeken. De belangrijkste reden om daarvoor het jaar 2015 te kiezen, was dat we vrienden wilden bezoeken die voor 1,5 jaar vrijwilligerswerk deden in en vanuit het stadje Stung Treng. 

Naast een uitgebreid rondje met bezoek aan vele highlights en uithoeken van het land, hebben we 5 dagen met hen doorgebracht. Zo werd het een echte maatwerkreis, prima georganiseerd door Pangea. 

Op de foto zie je ons vieren peddelend in 'the flooded forest' in de Mekong, nadat we eerder bij de grens met Laos een groepje Irrawaddy dolfijnen hadden gespot, op een eilandje gekampeerd en een machtige, brede waterval bezocht.

lees meer

Wij kijken met zeer goede herinneringen terug op deze reis.

14/03/2014 - Henk en Francis
In januari hebben wij enkele weken door Cambodja gereisd. Wij zijn gewend alleen te reizen maar Pangea overtuigde ons ervan dat rondreizen in Cambodja best lastig is. Communicatie is moeilijk want er wordt echt niet overal Engels gesproken. Dus wij gingen op stap met gids en chauffeur. En dat was inderdaad een heel goed idee. Door de gidsen leerden we veel meer over het land, de cultuur en de gewoontes dan wanneer we alleen waren geweest. In die drie weken hebben we meer dan alleen de highlights gezien en onze ervaring is dat juist die minder bekende delen van een land zeker zo interessant zijn. Vooral de streek Ratanakiri waar we een aantal inheemse stammen hebben bezocht was zeer de moeite waard. Wij kijken met zeer goede herinneringen terug op deze reis. Henk en Francis Jacobs
lees meer

Pangea bedankt voor wederom een mooie vakantie en tot snel!

28/05/2013 - Claudia en Dennis

Na goede ervaringen met Pangea Travel in het verleden een nieuwe rondreis geboekt en dit keer was de bestemming een drieweekse rondreis Cambodja en Vietnam.

Na aankomst in Cambodja (Siem Reap) en kennismaking met de lokale gids zijn we een bezoek gaan brengen aan de Angkor templels. Deze meerdaagse bezoeken waren zeer indrukwekkend en zeker het bezoek waard. Hier zou je je makkelijk een week kunnen vermaken zonder dezelfde tempels te bezoeken. Je waant je toch even in het land van Lara Croft.

Vervolgens hebben we een bezoek gebracht aan de 'Killing Fields' en 'S-21'. Door onze gids een goed beeld gekregen van de gebeurtenissen in Cambodja gedurende deze zwarte periode. Na dit bezoek naar ons hotel in Pnohm Penh en weer genoten van de lokale Khmer keuken. Voor weinig geld heb je geweldige diners, dus uit eten is het advies om leuke restaurantjes te vinden.

Na een kort bezoek aan Sihanoukville voor een paar daagjes strand en duiken zijn we via bootransfer naar Vietnam gereisd voor een vervolg van de rondreis. De volgende dagen onder meer bezoekjes gebracht aan de drijvende markt, Chinese markt en tempels. Het verblijf in Saigon is heel leuk door de drukte en alle activiteiten van de mensen.

Eenmaal in Vietnam ontkom je natuurlijk niet aan een bezoek aan de ondergrondse gangenstelsels die in de oorlog gebruikt zijn door de Vietcong. Ook al zijn de gangen qua grootte niet heel Westers, toch een mooie gelegenheid om deze te verkennen. Zelfs schieten met wapens onder begeleiding is een optie.

Ook een bezoek aan de grote paleizen van weleer is prachtig en hier heeft de gids met zeer veel kennis veel bijdrage aan een goede ervaring.

Na nog wat dagen relaxen aan het strand en dan helaas komt er een einde aan een geweldige vakantie. Op alle tussenstops warden we opgewacht door de lokale gidsen voor een soepel bezoek, en ook de hotels waren heel goed te noemen.

Pangea bedankt voor wederom een mooie vakantie en tot snel!

Claudia en Dennis

lees meer
Bekijk meer reiservaringen

Reiservaringen
Cambodja

 • “Al voor de derde keer met PANGEA op pad!”

  lees meer
  -
  Gwen en Pieter
 • “volledig op maat, waarbij alles tot in het kleinste detail werd verzorgd.”

  lees meer
  -
  Laurence Boxus
 • “Geweldige (flexibele) voorbereiding.”

  lees meer
  -
  Elsbeth van Wely
 • “Zo werd het een echte maatwerkreis, prima georganiseerd door Pangea.”

  lees meer
  -
  Pieter en Machtelt

Tip: Vroege vogels in Cambodja

Cambodja Tip: sommige tempels van het Angkor complex, waaronder Angkor Wat en Srah Srang, zijn geopend vanaf 05.00 uur ’s ochtends. Ook Phnom Bakheng en Pre Rub zijn extra vroeg open voor haar bezoekers. Door deze vroege openingstijden kunt u profiteren van het spectaculaire licht in de ochtend, voor magische foto’s van de monumenten.

Tip: De Cambodjaanse-Nederlandse organisatie (kortweg CDO)

Deze non-profitorganisatie in de omgeving van Siem Reap houdt zich bezig met de ontwikkeling van projecten die verband houden met de lokale gemeenschap. Een eerste stop wordt gemaakt bij het CDO huis waar u uw gids en de weeskinderen ontmoet. Samen met uw gids rijdt u naar een nabijgelegen pagode, waar Engelse lessen worden gegeven. U krijgt hier uitleg over het kloosterleven en het Boeddhisme. Jonge monniken zijn de studenten van deze pagode. Ook het gezondheidscentrum en de lagere school staan op het programma. Hier ontmoet u de instructeur genaamd meneer Lous die u kennis laat maken met de leerlingen. U krijgt de gelegenheid om over uw leven, werk, gezin en hobby's te praten. De kinderen zijn nieuwsgierig en staan te popelen om Engels te leren en meer te weten te komen over het leven buiten Cambodja. U zult dan ook met enthousiasme worden ontvangen. Een bijzondere ervaring! Het dorpje en het platteland verkent u middels een rit per ossenkar of gemotoriseerd vervoermiddel waarbij u bezoek aan een jungletempel centraal staat.

Tip: Bekijk Jannekes Cambodja-album

Janneke in Cambodja

flickr album van Janneke

Janneke bezocht Cambodja en maakte een prachtige reportage van het lokale leven