Reiservaringen China

Een bijzondere ervaring in een bijzonder land

10/01/2019 - Familie de Haas

Bijna vier weken hebben wij rondgereisd in het geboorteland van onze dochter Meike. Een bijzondere ervaring in een bijzonder land. Na heel wat mailtjes heen en weer hebben we samen met jou en PANGEA een mooie reis samengesteld. Er moesten keuze’s worden gemaakt want naast het vele reizen en heel veel dingen zien en doen is enige rust in zo’n intensieve tijd ook belangrijk.

Na aankomst in Guangzhuo even te zijn bijgekomen gingen we per trein naar Zhanjiang van waaruit we het kindertehuis en de vindplaats hebben bezocht. Ook hadden we hier afgesproken met de Chinese dame die we negen jaar gelden drie dagen als gids hadden gehad. Samen met haar en haar familie hebben we leuk dingen gedaan. Vervolgens met de nachttrein naar Guillin om van daaruit verder te reizen naar de prachtige rijstvelden van Longshen. De volgende plaats die we aandeden was Yangshuo in het Karstgebergte. We verbleven in een leuk, kleinschalig gastvrij hotel genaamd Snow Lion River Resort van waaruit we onder andere mooie scootertochten door de omgeving hebben gemaakt. Na de eerste twee weken maar één westerling te hebben gezien, kwamen we hier een paar Nederlandse gezinnen tegen. In Chengdu werden we ’s avonds bij aankomst uitgenodigd om de volgende dag aanwezig te zijn bij de opening van het Summerfestival 2018 waar we voor een volle congreszaal iets over ons zelf en de reden van ons bezoek aan Chengdu mochten vertellen. We kregen cadeaus aangeboden en werden met allemaal mensen op de foto gezet. Of het inderdaad ook op de (regionale) televisie is geweest zoals werd verteld, weten we niet, maar het was in ieder geval een leuk en onverwacht avontuur. En als dank voor onze aanwezigheid kregen we van de organisatie de volgende dag bij ons bezoek aan het pandafok- en onderzoekscentrum een gids van het park mee die ons van alles kon vertellen en laten zien. Vanuit Chengdu reisden we, wederom met de trein, naar Beijing, onze laatste stop. Na één dag opgetrokken zijn met onze gids hebben we de rest van de tijd zelf onze weg gevonden. Iets wat wij het leukst vonden om te doen en met de metro kun je, bijna voor niks, de hele stad doorkruizen.

Over de gidsen waren we zeer te spreken: erg aardig en zeer behulpzaam. De vindplaats na negen jaar terugvinden bleek moeilijker dan gedacht, maar door de vasthoudendheid van ons gids Yorkee slaagde dat gelukkig wel. Tijdens de reis hebben we via wechat tweemaal contact gehad met de Chinese organisatie die zeer snel en adequaat reageerde. Ook dat contact verliep heel goed. Het hebben van wechat is sowieso een aanrader; voor contact met de gidsen (ook handig voor het sturen van foto’s) en zelfs nu hebben we nog contact met de directrice van het tehuis.

Nog een aanrader is om een fotoboek voor het tehuis mee te nemen. Je kunt dan de ontwikkeling van je kind laten zien en aan de hand van de foto’s van negen jaar geleden toen we onze dochter op hebben gehaald en het tehuis ook hadden bezocht,  werd ze door één van de mensen van het tehuis herkend en wist ze net iets meer te vertellen. Ook was het leuk om te kunnen laten zien hoe wij leven. We deden dit met behulp van foto’s maar ook met ansichtkaarten die we mensen in de trein bijvoorbeeld konden geven.

We hadden tijdens onze reis van te voren een aantal activiteiten laten vastleggen en de rest hebben we met behulp van gidsen en hotels ter plekke geregeld. Dat vonden wij erg prettig, want zo zit je niet gelijk aan dingen vast die op dat moment qua tijdstip minder goed uitkomen. Je weet van te voren toch niet precies hoe alles loopt. Het is ons zeer goed bevallen om (uitgezonderd het hotel in Guangzhuo) in kleinschalige hotels te overnachten en reizen per trein (wat we vier keer hebben gedaan) is in een land als China heel goed te doen. Het was fijn om overal bij aankomst opgewacht te worden door een gids en deze bij vragen of problemen te kunnen bereiken, maar het was vooral ook leuk om zelf erop uit te trekken en dingen te ontdekken.

Zijn er dan helemaal geen minpuntjes? Nou nee, eigenlijk niet. Het bezoek aan ’s werelds grootste handgemaakte Boeddha in Leshan had wat ons betreft achteraf niet gehoeven. We vonden het een iets te lange reis voor hetgeen we gezien hebben, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Bovendien speelde mee dat wij, wat weer betreft, niet in de meest gunstige tijd van het jaar in China waren. Onze reis was in juli wanneer het over het algemeen behoorlijk warm is.

We hebben een prachtige tijd gehad.., zelfs na bijna vier weken hadden we alle drie nog wel langer willen blijven. Wie weet gaan we in de toekomst nog een keer terug. We zijn in ieder geval blij dat wij deze rootreis door PANGEA hebben laten regelen. Alles was echt prima geregeld! Bedankt daarvoor.

lees meer

Fijn dat we onze "eigen" hotels en vlucht konden toevoegen

20/09/2018 - Familie Dobber

Zeer complete reis en wij hebben enorm genoten.
Het waren echt de hoogtepunten van China. Dat wil ook zeggen dat je met veel andere Chineze toeristen bent. Dus erg druk, maar ook erg grappig.

Reisprogramma was intensief, maar goed te doen door bijna overal twee nachten te verblijven. Reizen met de hoge snelheidstrein (eerste klasse) is perfect. Laatste dag was te ruim berekend qua reistijd (dus veel wachttijd).

Fietsen met Ronald in Yangshuo mag je niet missen. Blijf met hem doorgaan! Prachtig fietstocht met inside informatie. En heerlijk gegeten op zijn locatie.      

Dankjewel Rianne, het was al met al een fantastische belevenis. Fijn dat we onze "eigen" hotels en vlucht konden toevoegen aan het reisprogramma.
 
Oh ja, de Nederlandse gids en de fietstocht in Beijing was ook geweldig. Leuk om ook toch nog even de gekte van de metro in Beijing te ervaren, vervolgens door de authentieke Hutongs te fietsen en langs de rustige parken aan het meer.

lees meer

Bezoek aan de kindertehuizen is prima verlopen. Alle 3 anders, alle 3 waardevol.

22/08/2018 - Marjet

Hallo Rianne,
We hebben zeker genoten en was het een zeer waardevolle reis.

Voorop staat dat we heel erg hebben genoten en was alles prima door jullie geregeld.
Achteraf kunnen we wel aangeven, dat sommige dingen mogelijk anders hadden gekund.
 
Op elke plaats stond bij aankomst al een gids met busje op ons te wachten en hebben wij nergens hoeven te zoeken naar een gids.
De ervaringen met de gidsen waren ook prima, maar sprongen 2 gidsen er bovenuit.
Deze willen we nadrukkelijk benoemen:
Ten eerste Yorkee in Zhanjiang; wat een super gids is ze. We werden al enthousiast, springend en zwaaiend door haar begroet terwijl we de koffers nog niet hadden.
Ze richtte zich vooral op de meiden en dan vooral op Romy en Yasmijn, omdat ze er voor hun was en minder voor de ouders. Gaf hen achtergrond informatie en wilde met hen op de foto voor het vliegveld van Zhangjiang. Super leuk idee. Deed ook moeite om de vindplaats van Romy te achterhalen; de papieren hiervan waren we vergeten om mee te nemen.
Ze begeleidde ons ook prima naar het treinstation; wilde zeker weten dat het goed ging en ging ook verder mee dan eigenlijk zou mogen. 
Yasmijn heeft nadien ook nog contact gehad met haar via de we-chat.
 
Ook Sim in Nachang/ Jiujiang vonden we een fijne gids. Contacten met hem verliepen zeer prettig. Op navraag van ons voor een leuke activiteit op de zondag heeft hij ons mee naar een tempel genomen; hoefde dit niet te doen, was een vrije dag voor hem. Het bezoek aan deze tempel was een waardevolle ervaring.
Hij had zelf het initiatief genomen om de vindplaats op te zoeken van Lian, had hiervoor al contact opgenomen met het kindertehuis
 
Bezoek aan de kindertehuizen is prima verlopen. Alle 3 anders, alle 3 waardevol.

Al met al een super reis gehad. Dank je wel voor je tijd voor het uitzoeken van onze reis en beantwoorden van al onze vragen!
 
Marjet

lees meer

Het was een emotioneel moment en Jim was blij dat hij dit toch gedaan heeft.

31/07/2018 - Willem, Berna, Jim en Maylin Hendriks

Beste Rianne,
Allereerst onze excuses dat we niet eerder deze mail gestuurd hebben. We willen jou en iedereen van Pangea die geholpen hebben onze reis te organiseren hartelijk bedanken. We hebben een hele mooie, bijzondere, emotionele en Intensieve reis gemaakt. We hebben veel gezien, veel mensen gesproken en onverwachte dingen meegemaakt.

Na een aantal dagen in Seoul, besloot Jim dat hij toch wel naar het kindertehuis wilde en zijn we de laatste dag ernaar toe gegaan. Na enig zoeken vonden we het gebouwtje wat nu dienst doet als ontmoetingsplek voor geadopteerde kinderen.

Jim is naar binnen gegaan en heeft uitgelegd dat hij eerst niet wilde gaan en na een paar dagen Seoul van gedachten veranderd was. We werden uitgenodigd binnen te komen en het dossier werd binnen enkele minuten gevonden. Het was een emotioneelmoment en Jim was blij dat hij dit toch gedaan heeft.

De reis was goed georganiseerd en alles liep op rolletjes. Toen we in Beijing aankwamen hoorden we dat we opnieuw een ander Hotel kregen dan dat we doorgekregen hadden. Het hotel was verder wel goed, het stond alleen in een buurt waar je verder niet zoveel winkeltjes of restaurantjes had. Dit vonden we jammer.

Nogmaals hartelijk bedankt, het was top. Inmiddels vrienden van ons ook via jullie in China geweest. Wij hebben tegelijk onze dochters opgehaald uit China (en nog 7 gezinnen ) en hebben nog jaarlijks een reunie.

Met vriendelijke groet,

Willem, Berna, Jim en Maylin Hendriks

Bekijk ook het uitgebreide rootsblog van Jim en Maylin.

roots ervaringroots ervaring

lees meer

Rootsreis: Alles wat we van te voren wisten is uitgekomen (wel zo prettig met onze kinderen)

22/04/2018 - Familie Schrijver
We hebben een ontzettend fijne vakantie gehad, goed geregeld. Alles wat we van te voren wisten is uitgekomen (wel zo prettig met onze kinderen). Ook het kindertehuis bezoek was goed geregeld, alleen jammer dat ze net verhuisd waren. Maar daar is niets aan te doen.
lees meer

Een heel mooie ervaring!

21/11/2017 - Roel, Liesbeth en Maarten
Het was geweldig! We hebben goede gidsen en chauffeurs gehad, fantastische hotels en vooral: heel veel indrukwekkende beelden gezien en het land veel beter begrepen. Een hele mooie ervaring!
lees meer
Bekijk meer reiservaringen

Reiservaringen
China

 • “Een bijzondere ervaring in een bijzonder land”

  lees meer
  -
  Familie de Haas
 • “Fijn dat we onze "eigen" hotels en vlucht konden toevoegen”

  lees meer
  -
  Familie Dobber
 • “Bezoek aan de kindertehuizen is prima verlopen. Alle 3 anders, alle 3 waardevol.”

  lees meer
  -
  Marjet
 • “Het was een emotioneel moment en Jim was blij dat hij dit toch gedaan heeft.”

  lees meer
  -
  Willem, Berna, Jim en Maylin Hendriks

Reisblog en fotoalbum Rianne

China 2017 - RianneRianne bezocht in China o.a. Xi´an, Zhangjiajie, Yangshuo & Shanghai. Ze vertelt erover in haar blog
Bekijk ook haar China fotoalbum.

Tip: Fietsen in Beijing

Beijing Tip: U kunt rustig fietsen rondom de meren Qianhai en Huohai. Hier rijdt geen gemotoriseerd verkeer. Rondom de meren zijn vele restaurantjes en barretjes te vinden. U kunt er gezellig zitten op de (dak)terrasjes en uitkijken over de meren en de drukte in de smalle straatjes. Wilt u de traditionele Hot Pot proberen, raden wij u 'Nan Men Hot Pot' aan, gelegen ten westen van het Qianhai meer.

Tip: bekijk Shanghai vanuit de hoogte

Vanaf de Jin Mao Tower in Pudong heeft u een fantastisch zicht op Shanghai en op het indrukwekkende atrium in het gebouw. Een feest voor kinderen! Daarnaast is de toegang hier vele malen goedkoper dan tot de Oriental Pearl Tower.

Tip: rondleiding Verboden Stad met Nederlandse gids

Wanneer u met kinderen de Verboden stad bezoekt, kunnen we een rondleiding met Nederlandse gids aanbieden. Terwijl de kinderen een quiz over de Verboden Stad maken, heeft u de tijd om de deze bijzondere Stad te ontdekken.