Reiservaringen India

(georganiseerde) fiets vakantie

20/09/2018 - Harry de Mulder

Veel mensen zullen bij een vakantie naar India niet meteen denken aan een (georganiseerde) fiets vakantie. Zeker geen mensen die de 60 gepasseerd zijn.
Voor ons was ook dit weer een hele mooie trip waarbij we veel meer van t land (en bevolking) gezien hebben als tijdens een georganiseerde groepsreis.
Vooral de goed gekozen verschillende accommodaties verbaasden ons telkens weer.
Het was wel ongeveer bekend waar we logeerden, echter we verbaasden ons toch telkens weer waar we terecht kwamen.
We zijn dus ook benieuwd  wat jullie voor onze volgende reis  in petto hebben.

lees meer

wat een indrukken en wat zijn die boeddhistische pelgrimsplaatsen indrukwekkend

27/03/2018 - Hans en Jolanda
Mieke,
Wij zijn inderdaad weer thuis. Bedankt voor de welkomstkaart van jullie.
Wij hebben een geweldige reis gehad met Pangea en haar locale agenten. Alles tip top geregeld. Overal stond een vertegenwoordiger met een bord en onze namen. Zelfs na een vertraging van 4 uur met de treinreis van Lucknow naar Bhopal (normale duur ca 10 uur wij hebben er 14 uur over gedaan). En ja hoor bij de wagon stond de man van de locale agent.
Echt alles wat jullie hebben geregeld is goed gegaan. Proficiat daarvoor. Het enige wat altijd spannend blijft is het halen van de volgende vlucht.
De reis an sich is echt onvergetelijk geweest, wat een indrukken en wat zijn die boeddhistische pelgrimsplaatsen indrukwekkend. Dat was ook mede te danken aan de locale gids, echt een topper. Wij hadden het best rustig (einde seizoen ook ivm de warmte) dus heb ik ruim kunnen mediteren op de verschillende plekken.

Al met al een perfecte reis.
lees meer

Onwaarschijnlijk persoonlijke service, tot in de puntjes verzorgd

21/01/2018 - Sofie en Joris

Dag Mieke,
Joris en ik zijn sinds gisterenmiddag terug van onze reis naar Noord-India en aangezien jij onze reis zo geweldig goed had voorbereid, dachten we dat je wat feedback van onze kant misschien wel op prijs zou stellen.

Over de samenstelling en de structuur van de reis waren we heel tevreden. We zijn constant uitstekend begeleid geweest en hebben ons helemaal niet met praktische zaken (zoals de koffers enz.) moeten bezighouden. Er was telkens iemand om ons op te vangen als we op een nieuwe bestemming aankwamen.

Wat de accommodatie betreft: fantastisch! Onwaarschijnlijk persoonlijke service, tot in de puntjes verzorgd, waarbij de Oberoi hotels en Sher Bagh er wel met kop en schouders bovenuit staken! Het intermezzo in Sher Bagh was de perfecte gelegenheid om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. Heel welkom!  

We keken heel erg uit naar het bezoek aan de Taj Mahal, echter door een onwaarschijnlijk dichte mist, was er helemaal niets te zien! Een tijger was ons dan weer wel gegund! Fenomenale beleving!

De ‘kookles’ in Udaipur, was één van de hoogtepunten van de reis voor ons, écht heel fijn! Ook van onze gastheer daar moet je de groeten hebben.
Onze conclusie: we zijn heel tevreden over PANGEA en over deze reis!

Nogmaals bedankt voor alles en tot later (want die Taj Mahal willen we wel nog een keer opnieuw zien!)

Met vriendelijke groeten,
Joris Vermassen en Sofie Vanderhaeghen

lees meer

Zuid-India: ga er op uit en ontdek het zelf. Je zult geen spijt krijgen.

18/09/2017 - Peter en Marieke Verkuil

Zoals alle voorgaande reizen met Pangea begint het reizen al eigenlijk bij het uitzoeken van de reis. Regelmatig met Mieke, via telefoon en mail, het programma bespreken, aanpassen en op maat maken.
Het vervelendste is eigenlijk dat je altijd weer een tijdje moet wachten voordat de reis echt begint.
 
Maar eenmaal de auto geparkeerd op Schiphol en de reis naar Zuid India is een feit. Via Dubai naar Chennai en India ontvouwt zich weer in alle glorie. Weer, omdat wij al eerder in het noorden hebben gereisd. Mieke had al gezegd: ook het zuiden blijft India ten voeten uit, maar het zuiden is toch nog wat meer natuurschoon.…de drukte, de kleuren, de ‘voor alles is een oplossing’, de smaken, de hitte, de moesson achtige regens, het speciale eten, de tempels, de natuur, de stranden, de boottochten, de nature walks, de rituelen, de kathakali dansen….. en dat allemaal in zo’n drie weken. Werkelijk weer een bijzondere reis en ervaring rijker.
 
Onze (eerdere) ervaring met Pangea is dat hotels, chauffeur en gidsen vooraf goed geregeld zijn. Ook ditmaal was dit weer het geval met een heel fijne chauffeur/gids, die ons ook nog enkele bijzondere plaatsen heeft laten zien en goede tips heeft gegeven. Omdat het zo goed geregeld is, heb je alle tijd om te genieten. De eerste week was dit vooral in de steden met veel tempel bezoeken. Iedere tempel had weer zijn eigen bijzonderheden met name omdat er ook festivals aan de gang waren (aanrader voor je reis!). De tweede week was meer gepland in het teken van de natuur en de backwaters. Prachtige natuur en de boottocht op de backwaters was ook heel erg mooi, en super verwennerij op de boot. Wie kan er nu zeggen dat je een prive kok, matroos en schipper hebt, die je zelfs nog een uurtje op het meer laat varen.  Voordat wij weer terug naar Nederland vlogen, hebben wij nog enkele dagen aan het strand doorgebracht.  Naast het feit dat dit heerlijk relaxed was, was ook dat weer verrassend door bijvoorbeeld de vissers die voor dag en dauw met grote netten vanaf het strand vissen of het bedrijfsuitje met om zeven uur ochtends allemaal spelletjes op het strand.
 
Wij zijn alweer enkele weken terug in Nederland en nu wij deze review schrijven, merken wij  dat wij nog veel meer fijne herinneringen en momenten hebben aan deze Zuid-India reis. Feitelijk zouden wij wel een boekje kunnen schrijven… Maar wat nog beter is, ga er op uit en ontdek het zelf. Je zult geen spijt krijgen. Mieke en Pangea wederom bedankt voor de organisatie van deze reis.

lees meer

Een fascinerend chaotisch land met bijzondere mensen

20/02/2017 - Peter en Wiecher van Lingen

Inmiddels zijn we terug van een geweldige reis in het noorden van India. Een fascinerend chaotisch land met bijzondere mensen en gebruiken en veel prachtige monumenten met als absolute uitblinker de Taj Mahal,die echt schitterend is. Alles klopte perfect, dus de complimenten aan jullie en jullie vertegenwoordiging in India. Bedankt en graag tot een volgende keer.

Peter en Wiecher van Lingen

Taj Mahal

lees meer

Je vraagt je af met wie we de volgende keer op reis gaan?

15/11/2016 - Marijke Berkenbosch

Zes jaar geleden hebben wij  een rondreis gemaakt naar o.a. Delhi en Radjastan.  Omdat we na al die tijd nog steeds onder de indruk waren van India, de cultuur, de vriendelijke mensen en zeker ook het heerlijke eten, hebben we begin dit jaar besloten terug te keren en deze maal op eigen gelegenheid, in het zuiden rond te gaan reizen. Daar je naar onze mening India niet gezien hebt als je niet in Varanasi bent geweest en de rituelen aan de Ganges hebt meegemaakt, wilden we hier onze reis beginnen.

klantreactie

We hebben  ons (uitgebreide) verlanglijstje voorgelegd aan Mieke Arendsen van Pangea Travel. Het bleek geen enkel probleem voor haar om,  in overleg met ons, een fantastische, zeer gevarieerde reis uit te tippelen die geheel voldeed aan onze wensen. Vanaf het eerste contact tot de laatste  stap uit het vliegtuig zijn we uitstekend begeleid en was geen enkele wens van ons teveel. Alle hulde voor Pangea en zeker voor Mieke!!

Tegelijk met de reispapieren kregen we ook een knaloranje band toegezonden voor de koffer, met natuurlijk als opdruk: Pangea. Binnen no time hadden onze koffers hierdoor de naam Pan en Gea.  Die overigens nooit tegelijk van de band rolden, maar zeer goed herkenbaar waren door de band, en al snel noemden wij onszelf gekscherend Pan en Gea (zie bijgaande foto: Pan en Gea aan de thee in India). Volgens ons een teken dat we super tevreden waren en volop genoten van de diversiteit aan cultuur en natuur die reis ons bood. We zullen nog heel veel jaren met ontzettend veel plezier terugkijken op deze vakantie. Je vraagt je af met  wie we de volgende keer op reis gaan? De Pangea kofferband ligt inmiddels fris gewassen in de kast, ongeduldig wachtend op het volgende contact met Mieke.......

ervaring reis

reiservaring

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marijke Berkenbosch

 

lees meer
Bekijk meer reiservaringen

Reiservaringen
India

 • “(georganiseerde) fiets vakantie”

  lees meer
  -
  Harry de Mulder
 • “wat een indrukken en wat zijn die boeddhistische pelgrimsplaatsen indrukwekkend”

  lees meer
  -
  Hans en Jolanda
 • “Onwaarschijnlijk persoonlijke service, tot in de puntjes verzorgd”

  lees meer
  -
  Sofie en Joris
 • “Zuid-India: ga er op uit en ontdek het zelf. Je zult geen spijt krijgen.”

  lees meer
  -
  Peter en Marieke Verkuil

Tip: Sikkim in foto's

India Sikkim 2017 - Mieke
Bekijk het Sikkim fotoalbum van Mieke.

Tip: heerlijk vegetarisch eten en genieten van het uitzicht in Madurai

Houdt u van lekker vegetarisch eten? Probeer dan eens het eenvoudige restaurant op het dakterras van het Supreme Hotel. Naast de goede keuken, kunt u ook nog genieten van een mooi uitzicht over de stad.

Tip: boottocht op het Periyar Meer

Erg leuk is om een boottocht te maken op het Periyar Meer; het hart van het park. Vanuit de boot kunt u het wild in het park goed spotten. Zo heeft u kans om o.a. olifanten, wilde honden, zwarte langoers, otters, schildpadden en vele vogelsoorten te zien. Een interessante activiteit voor de natuurliefhebber.

Tip: de geluid- en lichtshow in Madurai

Wilt u een leuke invulling van de avond in Madurai? Woon dan 's avonds een geluids- en lichtshow bij in het Tirumalai Nayak paleis (1830-1930 uur).