Reiservaringen India

WANNEER MOGEN WE WEER??

26/09/2018 - familie van Walraven

Onlangs teruggekeerd van een individuele rondreis door Noord-India.
Als doorgewinterde verre-bestemmingen-reizigers, hebben we dit voorjaar voor het eerst kennisgemaakt met Pangea-travel.  We zochten een reisorganisatie die het best paste bij onze plannen India te bezoeken. Dit keer bestond ons reisgezelschap uit vader, moeder en twee dochters in de puberleeftijd. Mieke heeft ons in de voorbereidende fase heel veel goede ideeën aan de hand gedaan en dacht voortdurend mee. Zij reageerde snel en adequaat. Dit gaf ons een enorm vertrouwen in de rest van de organisatie.

De communicatie vóór, tijdens en ná de reis was perfect.

Bij aankomst in Delhi stond de manager van de lokaal agent ons midden in de nacht op te wachten om ons te begeleiden naar onze eerste overnachtingsplek. De volgende ochtend was er een meeting geregeld om kennis te maken met de gids die ons zou begeleiden en om het programma door te spreken. Er werd ons een mobiele telefoon verstrekt, mèt uiteraard bel- en internettegoed èn de telefoonnummers van de gidsen en tussenpersonen. Bijzonder attent.

De rondreis was erg divers en redelijk inspannend. Maar er was voldoende evenwicht in de activiteiten en rustmomenten. Ook de geboekte accommodaties waren prima verzorgd. We houden van kleinschaligere overnachtingsplekken met sfeer en comfort. Die wens is volledig uitgekomen.

Dat Pangea-travel blijft monitoren en betrokken blijft, bleek wel uit het feit dat onze geplande reis letterlijk een andere wending kreeg.  Door de slechte weersomstandigheden konden we niet naar Zuid-India reizen om daar de backwaters te zien en onze rondreis af te sluiten met een weekje rust. Tijdens ons verblijf in de Himalaya moest er een andere bestemming en invulling worden gekozen. Ondanks het gebrek aan internet en bereik van telefoon, bleef Mieke voortdurend stand-by om ons hierdoorheen te loodsen. Chapeau voor de betrokkenheid van Mieke en collega’s!

Vliegtickets werden omgeboekt, hotels en reserveringen geannuleerd en nieuwe bestemmingen in overleg gekozen. Dat we in Sri Lanka zouden bijkomen van deze rondreis hadden we nooit kunnen bedenken!

Dank Pangea voor deze mooie reiservaring.

Voor ons is het nu niet zozeer welke reisorganisatie past bij onze volgende bestemming, maar welke bestemming heeft Pangea die bij ons past!!

Mieke, bedankt.

India Familiereis ervaring

India Familiereis ervaring India Familiereis ervaring

 

lees meer

(georganiseerde) fiets vakantie

20/09/2018 - Harry de Mulder

Veel mensen zullen bij een vakantie naar India niet meteen denken aan een (georganiseerde) fiets vakantie. Zeker geen mensen die de 60 gepasseerd zijn.
Voor ons was ook dit weer een hele mooie trip waarbij we veel meer van t land (en bevolking) gezien hebben als tijdens een georganiseerde groepsreis.
Vooral de goed gekozen verschillende accommodaties verbaasden ons telkens weer.
Het was wel ongeveer bekend waar we logeerden, echter we verbaasden ons toch telkens weer waar we terecht kwamen.
We zijn dus ook benieuwd  wat jullie voor onze volgende reis  in petto hebben.

lees meer

wat een indrukken en wat zijn die boeddhistische pelgrimsplaatsen indrukwekkend

27/03/2018 - Hans en Jolanda
Mieke,
Wij zijn inderdaad weer thuis. Bedankt voor de welkomstkaart van jullie.
Wij hebben een geweldige reis gehad met Pangea en haar locale agenten. Alles tip top geregeld. Overal stond een vertegenwoordiger met een bord en onze namen. Zelfs na een vertraging van 4 uur met de treinreis van Lucknow naar Bhopal (normale duur ca 10 uur wij hebben er 14 uur over gedaan). En ja hoor bij de wagon stond de man van de locale agent.
Echt alles wat jullie hebben geregeld is goed gegaan. Proficiat daarvoor. Het enige wat altijd spannend blijft is het halen van de volgende vlucht.
De reis an sich is echt onvergetelijk geweest, wat een indrukken en wat zijn die boeddhistische pelgrimsplaatsen indrukwekkend. Dat was ook mede te danken aan de locale gids, echt een topper. Wij hadden het best rustig (einde seizoen ook ivm de warmte) dus heb ik ruim kunnen mediteren op de verschillende plekken.

Al met al een perfecte reis.
lees meer

Onwaarschijnlijk persoonlijke service, tot in de puntjes verzorgd

21/01/2018 - Sofie en Joris

Dag Mieke,
Joris en ik zijn sinds gisterenmiddag terug van onze reis naar Noord-India en aangezien jij onze reis zo geweldig goed had voorbereid, dachten we dat je wat feedback van onze kant misschien wel op prijs zou stellen.

Over de samenstelling en de structuur van de reis waren we heel tevreden. We zijn constant uitstekend begeleid geweest en hebben ons helemaal niet met praktische zaken (zoals de koffers enz.) moeten bezighouden. Er was telkens iemand om ons op te vangen als we op een nieuwe bestemming aankwamen.

Wat de accommodatie betreft: fantastisch! Onwaarschijnlijk persoonlijke service, tot in de puntjes verzorgd, waarbij de Oberoi hotels en Sher Bagh er wel met kop en schouders bovenuit staken! Het intermezzo in Sher Bagh was de perfecte gelegenheid om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. Heel welkom!  

We keken heel erg uit naar het bezoek aan de Taj Mahal, echter door een onwaarschijnlijk dichte mist, was er helemaal niets te zien! Een tijger was ons dan weer wel gegund! Fenomenale beleving!

De ‘kookles’ in Udaipur, was één van de hoogtepunten van de reis voor ons, écht heel fijn! Ook van onze gastheer daar moet je de groeten hebben.
Onze conclusie: we zijn heel tevreden over PANGEA en over deze reis!

Nogmaals bedankt voor alles en tot later (want die Taj Mahal willen we wel nog een keer opnieuw zien!)

Met vriendelijke groeten,
Joris Vermassen en Sofie Vanderhaeghen

lees meer

Zuid-India: ga er op uit en ontdek het zelf. Je zult geen spijt krijgen.

18/09/2017 - Peter en Marieke Verkuil

Zoals alle voorgaande reizen met Pangea begint het reizen al eigenlijk bij het uitzoeken van de reis. Regelmatig met Mieke, via telefoon en mail, het programma bespreken, aanpassen en op maat maken.
Het vervelendste is eigenlijk dat je altijd weer een tijdje moet wachten voordat de reis echt begint.
 
Maar eenmaal de auto geparkeerd op Schiphol en de reis naar Zuid India is een feit. Via Dubai naar Chennai en India ontvouwt zich weer in alle glorie. Weer, omdat wij al eerder in het noorden hebben gereisd. Mieke had al gezegd: ook het zuiden blijft India ten voeten uit, maar het zuiden is toch nog wat meer natuurschoon.…de drukte, de kleuren, de ‘voor alles is een oplossing’, de smaken, de hitte, de moesson achtige regens, het speciale eten, de tempels, de natuur, de stranden, de boottochten, de nature walks, de rituelen, de kathakali dansen….. en dat allemaal in zo’n drie weken. Werkelijk weer een bijzondere reis en ervaring rijker.
 
Onze (eerdere) ervaring met Pangea is dat hotels, chauffeur en gidsen vooraf goed geregeld zijn. Ook ditmaal was dit weer het geval met een heel fijne chauffeur/gids, die ons ook nog enkele bijzondere plaatsen heeft laten zien en goede tips heeft gegeven. Omdat het zo goed geregeld is, heb je alle tijd om te genieten. De eerste week was dit vooral in de steden met veel tempel bezoeken. Iedere tempel had weer zijn eigen bijzonderheden met name omdat er ook festivals aan de gang waren (aanrader voor je reis!). De tweede week was meer gepland in het teken van de natuur en de backwaters. Prachtige natuur en de boottocht op de backwaters was ook heel erg mooi, en super verwennerij op de boot. Wie kan er nu zeggen dat je een prive kok, matroos en schipper hebt, die je zelfs nog een uurtje op het meer laat varen.  Voordat wij weer terug naar Nederland vlogen, hebben wij nog enkele dagen aan het strand doorgebracht.  Naast het feit dat dit heerlijk relaxed was, was ook dat weer verrassend door bijvoorbeeld de vissers die voor dag en dauw met grote netten vanaf het strand vissen of het bedrijfsuitje met om zeven uur ochtends allemaal spelletjes op het strand.
 
Wij zijn alweer enkele weken terug in Nederland en nu wij deze review schrijven, merken wij  dat wij nog veel meer fijne herinneringen en momenten hebben aan deze Zuid-India reis. Feitelijk zouden wij wel een boekje kunnen schrijven… Maar wat nog beter is, ga er op uit en ontdek het zelf. Je zult geen spijt krijgen. Mieke en Pangea wederom bedankt voor de organisatie van deze reis.

lees meer

Een fascinerend chaotisch land met bijzondere mensen

20/02/2017 - Peter en Wiecher van Lingen

Inmiddels zijn we terug van een geweldige reis in het noorden van India. Een fascinerend chaotisch land met bijzondere mensen en gebruiken en veel prachtige monumenten met als absolute uitblinker de Taj Mahal,die echt schitterend is. Alles klopte perfect, dus de complimenten aan jullie en jullie vertegenwoordiging in India. Bedankt en graag tot een volgende keer.

Peter en Wiecher van Lingen

Taj Mahal

lees meer
Bekijk meer reiservaringen

Reiservaringen
India

 • “WANNEER MOGEN WE WEER??”

  lees meer
  -
  familie van Walraven
 • “(georganiseerde) fiets vakantie”

  lees meer
  -
  Harry de Mulder
 • “wat een indrukken en wat zijn die boeddhistische pelgrimsplaatsen indrukwekkend”

  lees meer
  -
  Hans en Jolanda
 • “Onwaarschijnlijk persoonlijke service, tot in de puntjes verzorgd”

  lees meer
  -
  Sofie en Joris

Tip: Sikkim in foto's

India Sikkim 2017 - Mieke
Bekijk het Sikkim fotoalbum van Mieke.

Tip: heerlijk vegetarisch eten en genieten van het uitzicht in Madurai

Houdt u van lekker vegetarisch eten? Probeer dan eens het eenvoudige restaurant op het dakterras van het Supreme Hotel. Naast de goede keuken, kunt u ook nog genieten van een mooi uitzicht over de stad.

Tip: boottocht op het Periyar Meer

Erg leuk is om een boottocht te maken op het Periyar Meer; het hart van het park. Vanuit de boot kunt u het wild in het park goed spotten. Zo heeft u kans om o.a. olifanten, wilde honden, zwarte langoers, otters, schildpadden en vele vogelsoorten te zien. Een interessante activiteit voor de natuurliefhebber.

Tip: de geluid- en lichtshow in Madurai

Wilt u een leuke invulling van de avond in Madurai? Woon dan 's avonds een geluids- en lichtshow bij in het Tirumalai Nayak paleis (1830-1930 uur).