Reiservaringen Indonesië

We hadden de route zelf niet beter kunnen uitstippelen!

22/04/2019 - Jet en Louis

Na een lange tijd van voorbereiden vertrokken we eind maart vanuit Schiphol naar Flores. PANGEA Travel had een mooie route uitgestippeld en ons voorzien een prachtig programma met veel informatie. De reis verliep vlot met Garuda en in Maumere aangekomen werden we al opgewacht door een gids en chauffeur van PANGEA Travel.

De reis begon comfortabel in het Sea World Club. Daar werden we verrast met een huisje aan het strand! Luxe ingericht en slechts 15 meter verwijderd van de zee. De volgende dagen was het een opvolging van schitterende hoogtepunten, mooie hotels en vooral vriendelijke mensen. De hoogtepunten van de eerste drie dagen? Prachtige stranden, bergachtige uitzichten en het drie kleuren meer van Kelimutu. Daarna werd het nog interessanter op de 17 Islands, waar de gids een heerlijke BBQ lunch had klaargemaakt op een parelwit strand. Wij waren de enige toeristen daar! De dagen erna waren rustig en in ons eigen tempo hebben we de omgeving van Bajawa gezien, de spinnenweb rijstvelden rondom Ruteng en het authentieke Bena dorpje bezocht. Onderweg hebben we nog kunnen pootje baden in de Soa warmwater bronnen en de grotten gezien waar de “Floresmens” is gevonden. Zeer afwisselend dus! Het leukste was wel dat we veel met de lokale bevolking hebben kunnen spreken. De inwoners waren blij om foto’s met ons te maken.

De hotels waren ook uitzonderlijk met het Manulalu in Bajawa, het Spring Hill in Ruteng en het Puri Sari in Labuan Bajo voorop. Het laatste was een prachtig hotel waar je na 50 meter zo het strand op liep. Hier begon ook ons Komodo avontuur. Al vroeg in de ochtend gingen we met een bootje naar Rinca, Pink Beach. Onderweg veel gesnorkeld en van een geweldige onderwater wereld mogen genieten. Het hoogtepunt waren natuurlijk de Komodo varanen. We hebben een mooie wandeling gemaakt op Komodo en genoeg varanen in het wild gezien. Ook hier wist de gids precies weer waar de varanen te vinden waren. Erg kundig allemaal en we voelden ons ook zeer veilig met de ranger die ons vergezelde.

Het nachtje op de boot was wat primitiever, maar zeker een leuke ervaring. De kapitein en gids hebben samen een lekker diner op de boot klaargemaakt. Vroeg het bed in en de volgende ochtend met wat snorkelstops richting Labuan Bajo. De gids wist precies waar mantaroggen gespot konden worden en als extraatje trakteerde hij ons op dit speciale avontuur. Wat een machtig gezicht was dat! Sommigen waren wel 3 meter groot.

Deze 10-daagse trip zullen we niet lang vergeten, zo’n prachtig eiland, mooie natuur en hele lieve mensen. Het was gewoon tot in de puntjes goed geregeld door PANGEA Travel met een uitstekende chauffeur en gids. Roberthus en Sylvester hebben uitstekend werk verricht en zijn echt goede vrienden geworden.  We hadden de route zelf niet beter kunnen uitstippelen.

lees meer

Wie weet komt er nog eens een gelegenheid om Gili Meno te bezoeken

06/09/2018 - familie Postema

Wij hebben een geweldige reis naar Java en Bali gehad. Veel gezien, gehoord en beleefd. Alles was top geregeld door PANGEA. Loes heeft goed meegedacht, nuttige tips gegeven en de reis tot in de puntjes uitgewerkt.
De vriendelijke chauffeurs op Java hebben veel verteld over het land, de cultuur en gewoonten. De accommodaties waren over het algemeen prima; vooral de kleinschalige vonden we erg mooi.  
Hoogtepunten vonden wij de beklimming van de Ijen vulkaan, snorkelen op Bali (bij Taman Nasional Bali Barat), de zonsopkomst bij de Bromo vulkaan, bezoek aan de Borobudur en Prambanan tempel, raften op Bali en de prachtige rijstvelden. Maar ook de totale ervaring van het land, de vriendelijke mensen, het heerlijke eten en de bijzondere cultuur. Onder meer tijdens de fietstocht in de buurt van Yogyakarta hebben we hier een goed beeld van gekregen. 
Helaas konden we vanwege de aardbevingen op Lombok niet naar Gili Meno. In plaats daarvan hebben we een ander deel van Bali verkend. Wie weet komt er nog eens een gelegenheid om Gili Meno te bezoeken.

Nogmaals veel dank voor alles!

familiereis indonesie ervaring

lees meer

De fietstocht in Yogyakarta was voor ons een van de hoogtepunten op deze reis

02/08/2018 - Gerd, Marc, Chris en Lode

De combinatie van vervoer auto en trein (2x) op Java was een meerwaarde en bracht wat rust& afwisseling.
De fietstocht in Yogyakarta was voor ons een van de hoogtepunten op deze reis. We hadden een heel enthousiaste gids die ons 4 uur ipv 2 meenam. We bezochten een schooltje en konden kennismaken met heel wat kleinschalige producenten in hun thuisomgeving: een weefster, een tofumaakster, een viskwekerij, een mandenvlechter, een sojaboer,...

fietsen - Yogyakarta

indonesie in kleur plantage java

lees meer

mountainbike tocht en raften via Sobek, kookklas allemaal aanraders!

03/06/2018 - Mevrouw Senger
Fantastische reis, ALLES heel goed geregeld, genoten van de activiteiten in Ubud (mountainbike tocht en raften via Sobek, kookklas (Papon Bali) allemaal aanraders!
lees meer

Sulawesi, een mooi en absoluut niet toeristisch eiland (behalve het stukje Toraja)

01/09/2017 - Judith, Jeroen, Mirjam en Martin

sulawesi p1Sulawesi p2

lees meer

Alles weer tot in de puntjes geregeld.

10/05/2017 - Steve & Angelique

Vanaf de eerste tot en met de laatste dag was alles weer tot in de puntjes geregeld. Zelfs onderweg werden we door onze gids verrast met allerlei lokale lekernijen smiley

We hebben weer genoten!

klantreactie-steve-en-angelique

lees meer
Bekijk meer reiservaringen

Reiservaringen
Indonesië

 • “We hadden de route zelf niet beter kunnen uitstippelen!”

  lees meer
  -
  Jet en Louis
 • “Wie weet komt er nog eens een gelegenheid om Gili Meno te bezoeken”

  lees meer
  -
  familie Postema
 • “De fietstocht in Yogyakarta was voor ons een van de hoogtepunten op deze reis”

  lees meer
  -
  Gerd, Marc, Chris en Lode
 • “mountainbike tocht en raften via Sobek, kookklas allemaal aanraders!”

  lees meer
  -
  Mevrouw Senger

Tip: traditionele dansvoorstelling in Bukittinggi

Bezoek in Bukittinggi ’s avonds een traditionele dansvoorstelling van de Minangkabau. Tijdens deze voorstelling met veel dans en leuke muziek leert u meer over de gebruiken van de Minangkabau. De voorstelling wordt iedere dag om 21:00 uur gegeven (indien er minimaal 10 personen aanwezig zijn).

Tip: lunch of drankje in de rijstvelden van Ubud

Ga lunchen of een drankje drinken bij het Pomegranate Restaurant (gelegen in de rijstvelden van Subak Sok-Wayahhet, ca. 20 minuten wandelen vanuit het centrum). Dit sfeervolle restaurant heeft biologische lichte maaltijden en zelfgemaakte smoothies op de kaart staan. Met zijn prachtige uitzichten is dit een ideale stop tijdens een wandeling door de rijstvelden.

Tip: Sumatra kindertehuis

Vlakbij Bukit Lawang Cottage vindt u het kindertehuis van Bukit Lawang. Saskia en Sugianto hebben hier een prachtig tehuis opgezet voor kinderen die hun ouders hebben verloren tijdens een grote overstroming van een aantal jaren geleden. Saskia maakt samen met de kinderen graag een heerlijke maaltijd voor u klaar! U bent ook altijd welkom om even in en rond het tehuis te kijken zonder hier iets te eten. Meer informatie vindt u op: www.kindertehuisbukitlawang.com.