Reiservaringen Indonesië

Wie weet komt er nog eens een gelegenheid om Gili Meno te bezoeken

06/09/2018 - familie Postema

Wij hebben een geweldige reis naar Java en Bali gehad. Veel gezien, gehoord en beleefd. Alles was top geregeld door PANGEA. Loes heeft goed meegedacht, nuttige tips gegeven en de reis tot in de puntjes uitgewerkt.
De vriendelijke chauffeurs op Java hebben veel verteld over het land, de cultuur en gewoonten. De accommodaties waren over het algemeen prima; vooral de kleinschalige vonden we erg mooi.  
Hoogtepunten vonden wij de beklimming van de Ijen vulkaan, snorkelen op Bali (bij Taman Nasional Bali Barat), de zonsopkomst bij de Bromo vulkaan, bezoek aan de Borobudur en Prambanan tempel, raften op Bali en de prachtige rijstvelden. Maar ook de totale ervaring van het land, de vriendelijke mensen, het heerlijke eten en de bijzondere cultuur. Onder meer tijdens de fietstocht in de buurt van Yogyakarta hebben we hier een goed beeld van gekregen. 
Helaas konden we vanwege de aardbevingen op Lombok niet naar Gili Meno. In plaats daarvan hebben we een ander deel van Bali verkend. Wie weet komt er nog eens een gelegenheid om Gili Meno te bezoeken.

Nogmaals veel dank voor alles!

familiereis indonesie ervaring

lees meer

De fietstocht in Yogyakarta was voor ons een van de hoogtepunten op deze reis

02/08/2018 - Gerd, Marc, Chris en Lode

De combinatie van vervoer auto en trein (2x) op Java was een meerwaarde en bracht wat rust& afwisseling.
De fietstocht in Yogyakarta was voor ons een van de hoogtepunten op deze reis. We hadden een heel enthousiaste gids die ons 4 uur ipv 2 meenam. We bezochten een schooltje en konden kennismaken met heel wat kleinschalige producenten in hun thuisomgeving: een weefster, een tofumaakster, een viskwekerij, een mandenvlechter, een sojaboer,...

fietsen - Yogyakarta

indonesie in kleur plantage java

lees meer

mountainbike tocht en raften via Sobek, kookklas allemaal aanraders!

03/06/2018 - Mevrouw Senger
Fantastische reis, ALLES heel goed geregeld, genoten van de activiteiten in Ubud (mountainbike tocht en raften via Sobek, kookklas (Papon Bali) allemaal aanraders!
lees meer

Sulawesi, een mooi en absoluut niet toeristisch eiland (behalve het stukje Toraja)

01/09/2017 - Judith, Jeroen, Mirjam en Martin

sulawesi p1Sulawesi p2

lees meer

Alles weer tot in de puntjes geregeld.

10/05/2017 - Steve & Angelique

Vanaf de eerste tot en met de laatste dag was alles weer tot in de puntjes geregeld. Zelfs onderweg werden we door onze gids verrast met allerlei lokale lekernijen smiley

We hebben weer genoten!

klantreactie-steve-en-angelique

lees meer

Voor het derde jaar hebben we bij Pangea travel geboekt

17/10/2016 - Kevin & Anouk

Voor het derde jaar hebben we afgelopen zomer bij Pangea travel geboekt. Dit keer met bestemming Indonesië. Allereerst werden we na onze boeking verrast met twee heerlijke flessen wijn, omdat we al voor de derde keer een boeking hadden gedaan. Een erg leuke attentie!

Ook deze reis is weer helemaal op onze wensen afgestemd: ondernemend, maar ook tijd voor ontspanning. 

Wij begonnen onze reis in Seminyak, een plaatsje naast Kuta. Seminyak is een stuk rustiger dan Kuta. We waren dan ook heel blij dat Hannah ons dit plekje had geadviseerd. Na Seminyak verbleven we in het mooie Ubud. Hier hebben we een leuke fiettstocht door de rijstvelden geboekt. De sunrise trekking op de Mount Batur vonden wij echt een super gave ervaring! Maar natuurlijk ook de mooie rijstterassen in Tegallalang zijn de moeite waard op te bezoeken.

Verder stond Amed op de planning. Na een kort verblijf zijn we vanuit hier met de boot naar Gili Trawangan gereisd. Een mooi bounty eiland, maar dit zouden we niet meer kiezen. Het was er namelijk heel erg druk en toeristisch. Lombok zelf vonden wij daarom een stuk mooier en zouden we zeker aanraden. Je kunt hier in tegenstelling tot Bali erg goed een scooter huren en de kust verkennen. Wij vlogen vanuit Lombok weer terug naar Bali. De laatste dagen verbleven we in Sanur. Vanuit Sanur zijn we nog een dagje naar Nusa Lembogang geweest. Dit vonden wij ook echt de moeite waard. Je kunt er een scooter huren en hele mooie plekjes bezoeken. 

Wij willen jullie bedanken voor alweer de 3e mooie reis. Wie weet tot ziens?!

collage Bali Lombok

lees meer
Bekijk meer reiservaringen

Reiservaringen
Indonesië

 • “Wie weet komt er nog eens een gelegenheid om Gili Meno te bezoeken”

  lees meer
  -
  familie Postema
 • “De fietstocht in Yogyakarta was voor ons een van de hoogtepunten op deze reis”

  lees meer
  -
  Gerd, Marc, Chris en Lode
 • “mountainbike tocht en raften via Sobek, kookklas allemaal aanraders!”

  lees meer
  -
  Mevrouw Senger
 • “Sulawesi, een mooi en absoluut niet toeristisch eiland (behalve het stukje Toraja)”

  lees meer
  -
  Judith, Jeroen, Mirjam en Martin

Tip: traditionele dansvoorstelling in Bukittinggi

Bezoek in Bukittinggi ’s avonds een traditionele dansvoorstelling van de Minangkabau. Tijdens deze voorstelling met veel dans en leuke muziek leert u meer over de gebruiken van de Minangkabau. De voorstelling wordt iedere dag om 21:00 uur gegeven (indien er minimaal 10 personen aanwezig zijn).

Tip: lunch of drankje in de rijstvelden van Ubud

Ga lunchen of een drankje drinken bij het Pomegranate Restaurant (gelegen in de rijstvelden van Subak Sok-Wayahhet, ca. 20 minuten wandelen vanuit het centrum). Dit sfeervolle restaurant heeft biologische lichte maaltijden en zelfgemaakte smoothies op de kaart staan. Met zijn prachtige uitzichten is dit een ideale stop tijdens een wandeling door de rijstvelden.

Tip: Sumatra kindertehuis

Vlakbij Bukit Lawang Cottage vindt u het kindertehuis van Bukit Lawang. Saskia en Sugianto hebben hier een prachtig tehuis opgezet voor kinderen die hun ouders hebben verloren tijdens een grote overstroming van een aantal jaren geleden. Saskia maakt samen met de kinderen graag een heerlijke maaltijd voor u klaar! U bent ook altijd welkom om even in en rond het tehuis te kijken zonder hier iets te eten. Meer informatie vindt u op: www.kindertehuisbukitlawang.com.