Reiservaringen Madagaskar

Dit was onze 2e reiservaring met PANGEA.

10/07/2018 - Karin en Gerry Jansen
Dit was onze 2e reiservaring met PANGEA. Keep up the good work! Overall zeer tevreden.

De match met onze gids/chauffeur had niet beter kunnen verlopen. Valentin was TOP! Ontzettend vriendelijke, nette, betrokken bescheiden enfin super fijn om met hem al die dagen te zijn. Want het waren soms behoorlijke afstanden 8 uur in de auto! Maar het uitzicht verveelde nooit. Madagaskar heeft ons super verrast. Prachtig. Over Mauritius helemaal geen klachten.

Speciale dank aan Martijn Visscher
Groeten Karin en Gerry Jansen

lees meer

De chauffeur in Madagaskar was een ontzettend leuke vent en we hebben onvergetelijke indrukken opgedaan

30/09/2017 - Elise & Martin

Onze verwachtingen zijn meer dan overtroffen!

De reis was buitengewoon en voelde door de combi van Madagaskar en Mauritius als twee vakanties in één. Alles is soepel verlopen, exact volgens het reisschema. Vluchten waren op tijd, alle accommodaties voldeden aan de (in het geval van Madagaskar: bescheiden) verwachtingen, de chauffeur in Madagaskar was een ontzettend leuke vent en we hebben onvergetelijke indrukken opgedaan.

Het contact verliep snel, spoedig en soepel. In geval van afwezigheid van Martijn nam een collega het keurig over

Onze verwachtingen zijn meer dan overtroffen. Madagaskar is een wonderschoon land met fantastische nationale parken, schitterende natuur, vriendelijke mensen en nette accommodaties. Het hotel op Mauritius was die schaarse combinatie van 'top notch' bediening in een ontspannen sfeer. Niets was teveel, het eten subliem en de kleinschaligheid zorgde voor een persoonlijke benadering. Seapoint Boutique Hotel is een aanrader!

In Madagaskar konden wij mentaal helemaal tot rust komen, maar het programma was voldoende gevuld, dat wij het fijn vonden dat we daarna in Mauritius ook fysiek konden ontspannen. De enige wijziging die wij zouden aanbrengen is de rit van Antsirabe naar Andasibe over twee dagen te splitsen. In de omgeving van Antsirabe is voldoende te doen voor een goed gevuld ochtendprogramma. Dan 4-5 uur rijden richting Antananarivo. Vervolgens in (de buurt van) de stad verblijven, de volgende dag doorgaan naar Andasibe (en daar ofwel van het zwembad genieten of het andere nationale park alvast bezoeken).

Reizen naar Madagaskar is overigens niet "schuldvrij": de armoede is schokkend en daar moet je tegen kunnen. Wij hebben her en der wel wat traantjes gelaten, vooral voor sommige kinderen (die standaard de auto omsingelen als je ergens gaat stilstaan). Wij waarderen het advies bedelen niet te belonen. Ons standpunt is echter dat wij in verhouding zo rijk zijn, dat wij een steentje wilden bijdragen. Geld en snoep doet dat niet, maar basisvoorzieningen als zeep en pennen -ons inziens- wel. Dat hebben we dus flink uitgedeeld.

Elise & Martin

klantreactie madagaskar

 

lees meer

je hebt goed ingeschat wat bij ons past.

16/09/2016 - Evelien en Jochem

We zitten rustig koffie te drinken op Charles de Gaule. Geen stress om de overstap te halen, omdat de vlucht uit Madagascar was vertraagd. Goede keuze geweest dus. :)

Wat was het geweldig! Er zijn niet voldoende superlatieven om reizen door Madagascar te beschrijven. Wat een ervaring en wat een prachtig land. Een absolute aanrader. Ook zijn we flink verrast met mooie bloemen op bed in de vorm van een hart, gelukswensen en zelfs een aluminium hartje als cadeau. Och, en ze wensten ons ook allemaal zeven zonen en zeven dochters, naar goed Malagassisch gebruik wanneer een koppel trouwt.

Hartelijk dank, je hebt goed ingeschat wat bij ons past. Een mooi begin van ons huwelijk :)

Het formulier zullen we zeker invullen.

Groet Evelien en Jochem

huwelijksreis ervaring pangea travel

lees meer

een mooi eiland om nog een keer naar toe te gaan

30/06/2014 - Hilda & Harish Singhal
Madagaskar is een mooi eiland om nog een keer naar toe te gaan.Hilda & Harish SinghalBekijk ook het filmpje van Verreaux Sifaka's op Madagaskar .
lees meer

De reis naar Madagaskar was goed geregeld

15/11/2013 - Jeroen en Anita Florijn
Geen suggesties om de reis te verbeteren. De reis naar Madagaskar was goed geregeld en er was niets op aan te merken. Wij vonden de hotels zelfs zeer luxe en hadden dit niet verwacht in een land waar toerisme nog in de kinderschoenen staat.
lees meer

Van de ene verrassing in de andere

16/07/2013 - Brigitte en Edzo Boven

In april / mei 2013 een rondreis gemaakt door Madagaskar. Wat een bijzonder land en met name wat een bijzondere mensen! De flora en fauna waren zoals verwacht erg mooi, maar met name de bevolking heeft ons aangenaam verrast. Ondanks alle armoede op de meeste plaatsen een warm onthaal en lachende en vriendelijke gezichten!

Met name de chauffeurs en gidsen hebben deze rondreis tot een voor ons onvergetelijke ervaring gemaakt. Tom, Njato als chauffeur is een briljante keuze! Bedankt daarvoor! Wat hebben we onderweg een lol gehad met deze goedlachse man, die daarnaast zo een beetje alles leek te weten over het land, de flora, fauna en bevolking en het programma op de dag naar wens voor je invult en precies de juiste gidsen wist “te organiseren”. We hebben twee maanden na dato nog steeds contact met hem.

De “Tsiribihina River Cruise” was onvergetelijk, met name door de boot-crew en hun idee in een dorpje aan te leggen en “een rondje te wandelen”. Aan iedere hand drie of meer kinderen, die het bijzonder vinden als ze een “vazaha” mogen vasthouden. Dat staat in ons geheugen gegrift. Na de weg van Belo naar Bekopaka gereden te hebben, zal je ons niet snel meer horen klagen over slechte wegen in Nederland. We denken nog steeds met plezier terug aan ons modderavontuur (zie foto). Ongeveer 20 jonge knullen zijn meer dan een uur bezig geweest om ons uit de modder te krijgen.

Isalo, met de onvergetelijke “alleswetende” gids, die praktisch iedere zin begon met “Allow me to tell you……..” en de parken in het oosten waren erg mooi en een goede keuze. De Betsileo tour was indrukwekkend en de weg naar het Andringitra National Park een belevenis.

Binnenkort verschijnen de foto’s op deze website. Een dagboek van onze reis is te vinden op waarbenjij.nu.

We zijn erg blij met de perfecte organisatie door PANGEA.

Brigitte & Edzo Boven

lees meer
Bekijk meer reiservaringen

Reiservaringen
Madagaskar

 • “Dit was onze 2e reiservaring met PANGEA.”

  lees meer
  -
  Karin en Gerry Jansen
 • “De chauffeur in Madagaskar was een ontzettend leuke vent en we hebben onvergetelijke indrukken opgedaan”

  lees meer
  -
  Elise & Martin
 • “je hebt goed ingeschat wat bij ons past.”

  lees meer
  -
  Evelien en Jochem
 • “een mooi eiland om nog een keer naar toe te gaan”

  lees meer
  -
  Hilda & Harish Singhal

Tip: Hoe scepsis omsloeg in liefde... Madagaskar

Benieuwd naar Martijns Madagaskar-ervaring? Lees zijn Madagaskar interview hier en bekijk zijn fotoalbum!