Reiservaringen Myanmar

De kers op de taart: de magische ervaring (..) zweven in een luchtballon

21/01/2018 - Peter Lindhout

Authentiek Myanmar: de ervaring van Peter Lindhout
Peter Lindhout van The Travel Club was begin 2018 in Myanmar. Hij stuurde ons zijn ervaring met bijzonder Myanmar:

''In samenwerking met PANGEA Travel heb ik een 12-daagse individuele rondreis met mijn vrouw gemaakt. Het is een prachtige reis geworden, met een afwisseling van vele tempels, steden, natuur en vooral cultuur. Voorafgaand aan de reis kregen wij veel vraagtekens van vrienden en collega’s met opmerkingen als: ''je gaat toch niet naar zo’n onveilig land in deze periode? '' Niets is minder waar! We hebben ons de hele reis nergens onveilig of minder prettig gevoeld. Wij hebben in Myanmar vrijwel nergens politie of militairen gezien en als westerse toerist ben je bijna ‘heilig’ in dit land. Men vindt het zelfs zo bijzonder dat wij bij verschillende tempelbezoeken gevraagd werden om met lokale bevolking op de foto te gaan. Ook rustig wandelend over de plaatselijke dagmarkten word je nergens lastig gevallen om maar iets te moeten kopen. Hoogtepunten van de reis waren de vele verschillende tempels in MandalayBagan en Yangon. De kers op de taart: de magische ervaring om bij zonsopgang boven de ochtendnevel over de ontelbare tempels van Bagan te zweven in een luchtballon. Met plezier kijken mijn vrouw en ik terug op een zeer aparte en bijzondere reis voor een prachtig authentiek Aziatisch land: echt een aanrader!''

Peter Lindhout in Myanmar

lees meer

Prachtig land!

03/02/2017 - Annette
Prachtig land, met prachtige accommodatie mooie en leuke dingen om zien en te doen de organisatie en logistiek van de reis zat heel goed in elkaar.
lees meer

De reis was qua opzet en inhoud excellent georganiseerd, gevarieerd en beantwoordde aan het vooraf afgesproken doel. Prima!

01/04/2016 - Ludo en Hilde

Onze verwachtingen zijn overtroffen, we zijn blij verrast. De reis was qua opzet en inhoud excellent georganiseerd, gevarieerd en beantwoordde aan het vooraf afgesproken doel. Prima!

Mooi om in the middle of nowhere, uit een trein te stappen en PANGEA op je te zien wachten, met een blij gezicht.

Deze reis heeft onze trots op jullie werkwijze en kwaliteit verder versterkt!!

lees meer

een zeer bijzonder land met een aantal grote bezienswaardigheden

28/02/2016 - Peter en Ina

We hebben een fantastische vakantie gehad die volledig aan onze verwachtingen heeft beantwoord. Myanmar is een zeer bijzonder land met een aantal grote bezienswaardigheden. Alle plaatsen die we hebben bezocht waren mooi maar Bagan sprong er wel echt uit. Heel indrukwekkend al die tempels in een ongerepte omgeving.

Alles was perfect geregeld.In elke plaats stond de gids keurig klaar en hoewel hun engels vaak heel moeilijk was te verstaan deden ze allemaal goed hun best.De excursies waren leuk en de hotels goed. De binnenlandse vluchten, hoewel  het op de luchthavens vaak wat rommelig was ,verliepen allemaal probleemloos.

Er was een goede mix van excursies en rust en de 4 dagen strand aan het einde waren heerlijk. Het weer tenslotte was perfect.

Kortom,niets dan lof en nogmaals hartelijk dank voor alles.

Peter en Ina 

lees meer

een compleet andere beleving dan in voorgaande vakanties in Azië

22/12/2015 - Dick & Gerie van der Lugt

Het was diep in ons hart de vraag of we een goede keuze hadden gemaakt, na China, Vietnam, Cambodja en Thailand toch maar weer naar een Aziatisch land?

Maar wat een schitterende vakantie, een compleet andere beleving dan in voorgaande vakanties in Azië.

Wat een schitterend land. Wat een fantastische lieve, open mensen.

Het was een genot om daar 3 weken rond te reizen, met diverse gidsen en veel, heel veel bezienswaardigheden.

Voor ons bezienswaardigheden, voor de bewoners het gewone dagelijkse leven, waarin je als toerist wordt ondergedompeld.

Opvallend is de totale integratie van de godsdienst in het dagelijkse leven. De pelgrims bij de Gouden Rots, het wassen van de Gouden Boeddha. Voor ons geweldig omdat allemaal mee te maken, voor hun een onderdeel van hun (sociale) leven.

Een absolute aanrader om een (nog) authentieke Aziatische samenleving mee te maken.

Verder een compliment voor Pangea Travel voor de geoliede organisatie van deze reis.


 

Dick maakte ook een aantal mooie filmpjes tijdens zijn reis:

 

 

 

lees meer

Wow, wat een dag weer vandaag!

05/09/2014 - Marian en Harry

Hallo Floor en alle anderen van PANGEA,
Hiermee willen wij jullie laten weten dat we enorm hebben genoten van onze reis door dit bijzondere land. Natuurlijk - zouden we kunnen zeggen - klopte alles weer zoals het in het reisprogramma door jullie was beloofd en beschreven. De accommodaties waren prima en méér dan dat, gold dat ook voor de zeer prettige gidsen.

Maar het belangrijkste was toch echt Myanmar zelf; het land, de bijzondere gebruiken, tempels, plaatsen enz. Natuurlijk schieten Inle Lake, Bagan, het Shwedagon daar boven uit. Maar alles tussendoor was ook zo memorabel dat wij 's avonds vaak in volle verbazing tegen elkaar zeiden: "Wow, wat een dag weer vandaag!"

Of dat nu ging om de trekking naar het olifantenresort, of de tweedaagse trekking van Kalaw naar Inle Lake, of de heel bijzondere markten waar onze gids ons mee naar toenam, Inle Lake zelf, of ons fietstochtje om het meer, onze e-bike rit over de Bagan-vlakte waar we weer plekken bezochten die we de vorige dag met onze gids niet hadden aangedaan, het maakt niet uit. Vergeten doen we het niet gemakkelijk.

Maar.... wat maakt het land echt zo hartverwarmend? Dat zijn de mensen zelf. Nergens hebben we ons zo welkom gevoeld, vonden we de lach zo gemeend en aanlokkelijk. Dat gold voor jong en oud. Vandaar een foto hierbij gevoegd van waaruit die hartelijkheid blijkt. Zoiets vergeet je toch nooit!

Marian en Harry

lees meer
Bekijk meer reiservaringen

Reiservaringen
Myanmar

 • “De kers op de taart: de magische ervaring (..) zweven in een luchtballon”

  lees meer
  -
  Peter Lindhout
 • “Prachtig land!”

  lees meer
  -
  Annette
 • “De reis was qua opzet en inhoud excellent georganiseerd, gevarieerd en beantwoordde aan het vooraf afgesproken doel. Prima!”

  lees meer
  -
  Ludo en Hilde
 • “een zeer bijzonder land met een aantal grote bezienswaardigheden”

  lees meer
  -
  Peter en Ina

Wel of niet naar Myanmar?

Myanmar nieuwsbriefTwijfels over Myanmar? Lees meer over de situatie voor een weloverwogen beslissing. 

Tip: treinreis per 'circular train' in Yangon

Reis tijdens uw verblijf in Yangon een stukje per lokale 'circular train'! Deze rit neemt u in ca. 45 minuten mee naar de buitenwijken van Yangon. Het rustige tempo van de trein geeft u de mogelijkheid om veel van het lokale leven te zien.

Tip: ontdek Bagan per luchtballon!

Start de dag met een tocht per luchtballon. Dit is mogelijk in de maanden oktober t/m maart. Tijdens deze tocht kunt u genieten van een onvergetelijk mooie zonsopkomst over de vlakte van Bagan. Vooraf reserveren is aanbevolen.