Reiservaringen Tanzania

We hebben jullie reeds aangeraden aan familie/vrienden en collega's.

13/02/2018 - Sjoerd & Petya

We zijn erg tevreden over de service die PANGEA en Leopard tours (en op Zanzibar Island tours) ons hebben geboden! We hebben jullie reeds aangeraden aan familie/vrienden en collega's.

Sjoerd & Petya

lees meer

fotosafari: Na een overnachting in Arusha ging het los.

24/01/2018 - Wink & Hennie Blomsma

Het was in één woord fantastisch. Vincent heeft samen met ons de 10-daagse reis (24 januari t/m 2 februari) gepland, en dat is helemaal goed gekomen. Eigenlijk zijn onze toch al hoge verwachtingen nog overtroffen.

Onze driver/guide, Basil Thomas, van Leopard Tours stond ons op te wachten op het vliegveld. Na een overnachting in Arusha ging het los. We hadden de Landcruiser voor ons tweeën met de driver/guide. De klik met onze guide Basil was er meteen. Achtereenvolgens ging het naar Lake Mayara, Serengeti en Ngorongoro Crater. Basil wist voor ons voortdurend plekken te vinden waar veel wild te zien was. Olifanten en leeuwen op een meter van de auto is heel indrukwekkend. Bovendien heeft Basil een enorme kennis van de natuur en de dieren. Zo onderkende hij dat een leeuw zou gaan jagen terwijl wij dachten dat hij lekker lag te luieren. Voor ons was het ook echt een fotosafari, en dan is het heel fijn dat de guide goed blijkt te begrijpen wat we willen.

Volgend jaar gaan we weer maar dan willen we de crossing van de migratie gaan zien, dus dat wordt juli.

Vincent en Basil, bedankt.

Tanzania collage 1 BlomsmaTanzania collage 2 BlomsmaTanzania collage 3 BlomsmaTanzania collage 4 Blomsma

lees meer

de safari week was gewoonweg fantastisch

10/11/2017 - De G5

Ha Martijn,
Zojuist de evaluatie uitgebreid ingevuld.

Zoals je zult lezen is alles heel goed uitgepakt, de safari week was gewoonweg fantastisch en in Zanzibar hebben we lekker lui nagenoten.
 
Reistijd in november is ons prima bevallen. Inderdaad af en toe een korte heftige bui, maar veelal droog en helder. En al met wat vers gras in de Serengeti, dus de migratie was al voorzichtig/versnippert begonnen, en het land ziet er met een dun laagje vers groen gras aantrekkelijker uit. En gewoon veel minder druk en minder duur!
 
Oh ja, nog even terugkoppelen over hoe het bevallen is met het ommetje op de heenweg te maken naar Lake Manyara tijdens de rit naar Ngorongoro; Heel goed!
Het brak de autoreis naar de Ngorongoro in tweeën. Op advies van de uitstekende gids Josephat hebben we in Lake Manyara toch een kleine rondtocht gedaan, van een uurtje of anderhalf 2, inclusief een stop bij de hippo pool en een lunch op de picknickplaats met uitzicht. En diverse apen, veel vogels, flamingo’s, nijlpaarden en olifanten gezien. Dus dat was een hartstikke mooie opwarmer. Josephat had geregeld dat de lunchboxen uit de Sopa Lodge met een collega mee waren gekomen richting Arusha, dus die hebben we onderweg even ‘overgenomen’. Goed geregeld!
We waren nu om 16:00 uur bij de Sopa Lodge en toen lekker relaxen. De rim-wandeling hebben we de dag erop gedaan . Dat was qua beesten niet bijzonder, maar wel heerlijk om even te lopen/bewegen, met een leuke toelichting en prachtig uitzicht over de krater. Oftewel, dit zou zo maar in andermans reisschema kunnen passen.
 
Josephat mogen jullie zonder enige twijfel als 'preferred gids' aanmelden. Makkelijk en prettig in de omgang.Rustige en veilige chauffeur. Hij is zeer klantvriendelijk, voelde ons goed aan en vroeg bij twijfel wat we wilden. Daarnaast geeft hij een goede toelichting over beesten, natuur en land.  En met uitstekende ogen en contact met andere gidsen waardoor we heel heel veel beesten (van dichtbij) hebben gezien.
 
Jij nogmaals bedankt voor de organisatie en je flexibiliteit qua reageren op onze wensen. Zeker de rustigere invulling van de safari en de vliegtransfer vanaf Serenora is ons goed bevallen. En Kubu Kubu was een top locatie,de olifanten, giraffen en gnoes lopen gewoon in de vallei, vlak voor de lodge, voorbij!
 
groetjes
 
Namens de G5

Compilatie Tanzania ervaring van de G5

lees meer

Het leek of we veel langer dan die 10 dagen.

27/10/2017 - Anja en Marcel
Het was een prachtige reis! Veel gezien! Erg de moeite waard. Het leek of we veel langer weggeweest zijn dan die 10 dagen.

Ritme in de beide bushcamps was anders. In Siwandu was de gamedrive vanaf 8.00 uur, tenzij je zelf vroeger wilde. Het ontbijt was in de lodge.
Bij Jongomero was de game drive om 6.30 uur met ontbijt in de bush. Dat is erg leuk!!!

Bij beide bushcamps was er elke dag een sundowner. Wat ook erg leuk is.
lees meer

Martijn van Pangea heeft goed begrepen wat onze wensen waren en daar een mooi programma voor samengesteld.

02/08/2017 - Roger, Janet, Thomas en Matthijs

We hadden hoge verwachtingen van onze Tanzania reis, maar deze werden alsnog overtroffen. Martijn van Pangea heeft goed begrepen wat onze wensen waren en daar een mooi programma voor samengesteld. Dit resulteerde in een onvergetelijke reis waarbij we hebben genoten van wilde dieren, een indrukwekkende natuur, lieve mensen, heerlijk eten, mooie en unieke accommodaties en een fantastische gids die het als persoonlijk doel had gesteld om ons alles te laten zien wat Tanzania te bieden heeft.

 Roger, Janet, Thomas en Matthijs

tanzania pangea

lees meer

Zanzibar verdelen in 2 bestemmingen was echt perfect en zeker aan te raden

16/07/2017 - Nancy van der Veeken

Hoi Martijn,
Jullie lokale vertegenwoordiging was erg goed, alles was perfect geregeld.

Chauffeurs waren altijd ruim op tijd. Gids was perfect, gaf goede tips i.v.m. Planning etc.

Hele goede chauffeur. Het was in een woord geweldig en zouden we het zeker weer doen.

Suggesties van Martijn waren ook perfect.  Zanzibar verdelen in 2 bestemmingen was echt perfect en zeker aan te raden.

Bedankt voor het perfect regelen van deze fantastische reis.

Nancy van der Veeken 

Tanzania luipaard

lees meer
Bekijk meer reiservaringen

Reiservaringen
Tanzania

 • “We hebben jullie reeds aangeraden aan familie/vrienden en collega's.”

  lees meer
  -
  Sjoerd & Petya
 • “fotosafari: Na een overnachting in Arusha ging het los.”

  lees meer
  -
  Wink & Hennie Blomsma
 • “de safari week was gewoonweg fantastisch”

  lees meer
  -
  De G5
 • “ Het leek of we veel langer dan die 10 dagen.”

  lees meer
  -
  Anja en Marcel

Annefleur in Tanzania

     Annefleur in TanzaniaBekijk de studiereisfoto's Tanzania op onze Flickr-pagina en lees over reizen naar Tanzania in het greenseason

Naar Tanzania in stijl?

Luxe Reizen Afrika Logo

Op zoek naar een echte luxe Tanzania reiservaring? Bekijk dan ook het aanbod op LuxeReizenAfrika!

Tip: safari tips en informatie

Safari tips

Het maken van een safari is een geweldige ervaring. Maar om er tijdens de safari achter komen dat u beter zonnebrand had kunnen meenemen is vervelend. Ook is het vervelend als achteraf blijkt dat alle foto's onscherp zijn... Dat willen we toch allemaal vermijden? Lees de safari tips