Menu

Réunion

Cirque de Mafate

In het noordwesten van het eiland ligt Cirque de Mafate, de kleinste van de drie Cirques. Cirque de Mafate wordt volledig omgeven door bergen en is alleen te voet of per helikopter te bereiken. Deze helikoptervlucht is eenvoudig ter plaatse te reserveren. Heeft u beperkt de tijd en wilt u toch de cirque zien, dan kunt u naar de Piton Maïdo rijden. Vanaf een hoogte van 2190 meter heeft u dan een birds eye view op de cirque.

Aanbevolen wandelroutes in Cirque de Mafate:

  • Maïdo - Grand Bénare (15,4 km): deze trekking duurt 6 uur heen en terug en heeft wandelniveau 'moeilijk'. U begint de trekking bij het uitzichtpunt Piton Maïdo. 
  • Maïdo - Roche Plate (10 km): deze trekking duurt 5,5 uur heen en terug en heeft wandelniveau 'matig'. Mogelijk overnachting in hut. 
  • Dos d'Ane - Cap Noir (2,9 km): deze trekking duurt 2 uur rondtrip en heeft wandelniveau 'matig'. Het startpunt is vanaf de plaats La Possession. 

Noot: het startpunt van deze trekkingen is bereikbaar met de auto. 

Uitzichtpunten bij Cirque de Mafate:

  • Piton Maïdo
  • Point de Vue Cap Noir
Zelf een rondreis samenstellen naar Cirque de Mafate? Neem vrijblijvend contact op met onze Réunion specialist en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Réunion