Menu

Réunion

Piton de la Fournaise

De Piton de la Fournaise (2631 meter) is een actieve vulkaan in het zuidwesten van Réunion. Het is een van de actiefste vulkanen op aarde. De vulkaan bevindt zich op de Piton des Neiges; een nog grotere vulkaan die al eeuwen niet meer actief is. U kunt hier prachtige wandelingen maken (als de vulkaan niet actief is). Alvorens u naar de kraterrand wandelt kunt u het informatiecentrum 'Maison du Volcan' bezoeken in La Plaine des Cafres. U krijgt hier meer informatie over het ontstaan en de activiteiten van de vulkaan. Met de auto kunt u rijden tot Pas de Bellecombe. Onderweg kunt u nog genieten van het maanlandschap in Plaine des Sables. Vanuit Pas de Bellecombe (2553 meter) is de Tolonier krater te voet te bereiken.

Door ons aanbevolen wandelroutes bij Piton de la Fournaise:

  • Pas de Bellecombe - Nez Coupé de Sainte-Rose (9,8 km): deze trekking duurt 4,5 uur heen en terug en heeft wandelniveau 'matig'. 
  • Pas de Bellecombe - Dolomieu Crater (11,6 km): deze trekking duurt 5 uur heen en terug en heeft wandelniveau 'moeilijk'. U brengt met deze trekking een bezoek aan de top van de actieve vulkaan. 

Noot: bij een vulkaaneruptie worden deze wandelroutes afgesloten. 

Uitzichtpunten bij Piton de la Fournaise:

  • Pas de Bellecombe
  • Belvédère du Pas des Sables
  • Cratère Commerson
  • Nez des Boeuf
Zelf een rondreis samenstellen naar Piton de la Fournaise? Neem vrijblijvend contact op met onze Réunion specialist Vincent en bespreek de mogelijkheden.