Menu

Natuurreis Réunion

Réunion is een eiland van avontuur en dat komt in deze natuurreis goed naar voren. Tijdens deze rondreis maakt u veel wandelingen waarbij u dieper doordringt in de gebergtes van Cirque de Cilaos en Cirque de Salazie en overnacht u in berghutten midden in de natuur. Daarnaast komt u langs Cirque de Mafate, de ruige zuidkust en de vulkaan Piton de la Fournaise. De reis is een selfdrive en door de korte afstanden op het eiland kunt u er voor kiezen om tussendoor wat uit te rusten en te ontspannen aan het strand. Deze avontuurlijke natuurreis is ideaal om de prachtige omgeving van Réunion te ondervinden!

Reisduur: 13 dagen

La Possession - Cirque de Cilaos - Saint Pierre - Piton de la Fournaise - Saint Anne - Cirque de Salazie - Saint Denis

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Saint Denis - La Possession
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Het eiland Réunion bevindt zich op nog geen 200 kilometer ten zuidwesten van Mauritius. Het eiland is ontstaan uit vulkanisch activiteit, waarvan de sporen overal op het eiland terug zijn te vinden. De vulkanen hebben tevens gezorgd voor het spectaculaire ruige landschap, waar u de komende dagen doorheen zult rijden. Na aankomst op Roland Garros airport (vlakbij Saint Denis) en de benodigde grensformaliteiten haalt u de huurauto op, waarna de reis over dit eiland start. U rijdt naar La Possession voor de overnachting.
Dag 2 La Possession
Dag ter vrije besteding. U kunt vandaag Saint Gilles Les Bains en haar omgeving te verkennen. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Aquarium van La Reunion. Hier kunt u kennis maken met de onderwaterwereld van het eiland. Als u drie kilometer landinwaarts gaat, vindt u de start van een wandeling die u langs drie indrukwekkende watervallen leidt. Het is een leuke wandeling die circa 2 uur duurt. Neem zwemkleding mee, want het is toegestaan om te zwemmen. U kunt alvast met de huurauto op pad gaan en naar de Piton Maido rijden. Vanaf een hoogte van 2190 meter heeft u een birds eye view op de Cirque de Mafate. De cirque is verder alleen te voet of per helikopter te bereiken. Deze helikoptervlucht is eenvoudig ter plaatse te reserveren.
Dag 3 La Possession - Cirque de Cilaos
De volgende bestemming is Cirque de Cilaos, een van de drie natuurlijke amfitheaters van het eiland. Met de auto rijdt u eerst een stukje langs de kust in zuidelijke richting. Bij St. Louis neemt u de afslag naar de RN5 waarna u weer landinwaarts gaat. Het is al een belevenis om in deze omgeving te rijden. De weg van de kust naar het stadje Cilaos telt namelijk meer dan 200 haarspeldbochten. Onderweg kunt u genieten van de vele vergezichten. De naam Cilaos komt uit het Malagassy en betekent zoveel als "de plek die je nooit verlaat". Van de drie cirques is Cilaos de meest zuidelijk gelegen en ook de droogste. Het gebied wordt omsloten door de twee hoogste bergen van het eiland, namelijk de Grand Benard (2896 m) en de Piton des Neiges (3069 m). Bij aankomst in het dorp Cilaos zult u zich in de Alpen wanen. Door de ligging op 1200 meter kan het hier 's avonds wel afkoelen. In de omgeving van uw hotel kunt u gaan wandelen. Adrenalinezoekers kunnen in deze omgeving uitstekend een canyoning tocht ondernemen.
Dag 4 Cirque de Cilaos - Caverne Dufour
Vandaag start uw beklimming van de Piton des Neiges, het hoogste punt van het eiland en de hoogste piek in de Indische Oceaan. De trail start net iets ten noorden van Cilaos, bij de kruising van de wegen naar Ilet à Cordes en Bras Sec. De tocht brengt u eerst door dichtbegroeid regenwoud en vervolgens over de Kervegen Ridge, met zijn typische berg vegetatie. Diner en overnachting is in Caverne Dufour Refuge op een hoogte van 2480 meter. De overnachting is overigens in slaapzalen. U klimt vandaag circa 1200 meter en doet hier ongeveer drieënhalf uur over.
Dag 5 Caverne Dufour - Cirque de Cilaos
Heel vroeg in de ochtend, rond half 5 wanneer het nog donker is, start u met het laatste gedeelte van de beklimming naar de top van de Piton des Neiges (3070 m). Hier kunt u genieten van een prachtige zonsopgang en adembenemende uitzichten. Vervolgens wandelt u terug naar de refuge voor het ontbijt. De beklimming van de top en terug naar de refuge duurt ongeveer drie uur. Na het ontbijt is het nog drie uur lopen naar het startpunt van de trail. Vanuit hier rijdt u weer naar de accommodatie in Cilaos, waar de rest van de dag vrij te besteden is. In de tuin van het hotel ligt het verwarmde zwembad en ook een spa. Het hotel staat verder bekend om haar goede keuken.
Dag 6 Cirque de Cilaos - Saint Pierre
Voor dat u Cilaos verlaat, kunt u wellicht nog een bezoek brengen aan het Irenee Accott Thermal Centre. Hier vindt u een combinatie tussen natuurlijke thermische baden met helende krachten en spa behandelingen. De eindbestemming vandaag is Saint-Pierre. In deze kleurrijke en bruisende stad vindt u een gezellige jachthaven. Over de Boulevard Hubert Delisle kunt u een leuke wandeling maken. Hier liggen verschillende restaurants, barretjes en een stukje strand. Ook een bezoek aan de overdekte markt is de moeite waard. Hier vindt u tal van souvenirs, groente, fruit en specerijen.
Dag 7 Saint Pierre
Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de omgeving van Saint Pierre ontdekken en kunt u "le SUD SAUVAGE" verkennen, oftewel het ruige zuiden. Hier ziet u een prachtige rotskust, vulkanische kliffen, oude lavastromen en een woeste zee. U heeft wederom een overnachting in Saint Pierre.
Dag 8 Saint Pierre - Piton de la Fournaise - Saint Anne
U heeft wederom een dag om de indrukwekkende binnenlanden van Réunion te verkennen. U rijdt over de vlakte van Cafres (Plaine des Cafres). Dit gebied was van oudsher de plek waar de slaven naar toe vluchtten. Nu voelt het vooral als een uitgestrekte alpenweide. Hierna kunt u een van de hoogtepunten van het eiland bezichtigen; de Piton de la Fournaise (2631 meter). Deze vulkaan is een van de meeste actieve op aarde. Bezoek het informatiecentrum van de vulkaan bij Bourg-Murat genaamd 'Maison du Volcan'. U krijgt hier meer informatie over het ontstaan en de activiteiten van de vulkaan. Het is mogelijk om met de auto te rijden naar Pas de Bellecombe (2311m). Stop onderweg bij prachtige uitzichtpunten (o.a. bij Nez de Boeuf) en geniet van het maanlandschap in Plaine des Sables. Vanuit Pas de Bellecombe is de Tolonier krater te voet te bereiken. De rit gaat vervolgens door de groene en beboste omgeving van La Palme Des Palmistes. Breng een bezoek aan Cascade Biberon, een waterval van 240 meter hoog. U bereikt de waterval na een gemakkelijke wandeling van 3 km. De komende nacht verblijft u nabij Saint Rose, gelegen aan de oostkust en omgeven door suikerrietplantages. Noot: bij slecht weer of wanneer de vulkaan te actief is zijn wandelingen niet mogelijk. Vroeg op de dag heeft u de meeste kans op helder weer.
Dag 9 Saint Anne - Cirque de Salazie
De kust bij het nabijgelegen Saint Rose is ruig met zwarte kliffen en een woeste zee. Deze ochtend kunt u de streek nog verkennen. Bezoek zeker ook de bekendste kerk van het eiland; de Notre Dame des Laves. Deze kerk werd op miraculeuze wijze gespaard tijdens een uitbarsting van de Piton de la Fournaise in 1977. De rit gaat vervolgens verder over de N2 in noordelijke richting. In Ste-Anne vindt u nog veel oude Creoolse huizen en een opvallende kerk. Bij Takamaka, 15 km van de hoofdweg, is het uitzicht adembenemend. U rijdt vervolgens terug naar de N2 en passeert Bras-Panon, het centrum van de vanille-industrie. Optioneel kunt u hier een bezoek brengen aan Coopérative de Vanille, waar u uitleg krijgt over het productieproces. Bezoek eventueel ook nog het dorpje Rivière des Roches waar u een duik kunt nemen in de natuurlijke baden onderaan de waterval bij Bassin La Paix en Bassin La Mer. Net voor Saint André neemt u de afslag landinwaarts naar Salazie. Cirque de Salazie is het grootste en groenste natuurlijke amfitheater van het eiland. De cirque heeft stijle rotswanden, groene heuvels, diepe dalen en meer dan 100 watervallen. Kortom er is genoeg te ontdekken. De bekendste waterval van het eiland, de Voile de la Mariée, vindt u in deze cirque.
Dag 10 Cirque de Salazie
Na het ontbijt kunt u op uw gemak terug wandelen naar Col des Boeufs. U kunt dezelfde weg terug lopen, of via La Nouvelle lopen. Marla – La Nouvelle: 4 uur, La Nouvelle – Col des Boeufs: 3 uur. In de middag is een bezoek aan het charmante stadje Hell-Bourg ook de moeite waard. Het stadje wordt geprezen om zijn charme en heeft een award ontvangen voor het mooiste Franse dorp. In het stadje kunt u een wandeling maken waarbij u versteld zult staan van de Creoolse architectuur en kleurrijke tuintjes van de woonhuizen. Er is een aantal souvenirwinkeltjes en u vindt er een paar restaurants, waar de Creoolse gerechten op zijn best zijn. U overnacht wederom in Hotel le Relais des Cimes.
Dag 11 Cirque de Salazie
U rijdt naar Col des Boeufs, waar u de auto achterlaat. De parkeerkosten bedragen ca. € 10 per nacht. Vervolgens start uw wandeling naar Marla. De trail start direct bij de parkeerplaats, vanwaar u al een eerste glimp opvangt van Cirque de Mafate, de kleinste van de drie Cirques. Cirque de Mafate wordt volledig omgeven door bergen en is alleen te voet of per helikopter te bereiken. U wandelt via een mooie route met fantastische uitzichten naar Marla, waar u overnacht. Onderweg doorkruist u de vlakte van Tamarin, waar oude tamarindebomen te zien zijn en steekt u een rivier over. De duur van de wandeling vanaf Col des Boeufs is ongeveer 3,5 tot 4 uur.
Dag 12 Cirque de Salazie - Saint Denis
Na het ontbijt kunt u de prachtige omgeving van Salazie nog verkennen. De groene omgeving nodigt zeker uit tot een wandeling. U rijdt vervolgens naar de hoofdstad, waar voor de laatste overnachting. Saint Denis, gesticht in 1668, is een leuke stad om een nachtje te verblijven. Met een inwoneraantal van ongeveer 150.000 is Saint Denis de grootste stad van het eiland. De stad beschikt nog over vele koloniale gebouwen, oude pakhuizen en kerken, maar u vindt er ook leuke winkels langs de Rue Maréchal Leclerc, restaurants en bars. Maak een mooie wandeling langs le Barachois, de promenade van de stad of bezoek La Montagne voor een mooi uitzicht.
Dag 13 Saint Denis - (vliegreis op eigen gelegenheid)
De ochtend heeft u nog ter vrije besteding. In de namiddag levert u de huurauto op de luchthaven. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • meet & greet op de luchthaven met onze lokale vertegenwoordiging
 • autohuur categorie C, Renault Megane (of vergelijkbaar) incl. verzekeringen op Réunion
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • local city tax Réunion (ca. € 5 pp)
 • bijkomende kosten autohuur zoals benzine en eventuele extra bestuurder
 • entreegelden en optionele excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

zwembad - Le vieux Cep - Cilaos - Réunion
Hotel le Vieux Cep - Cirque de Cilaos
incl. ontbijt
Dit eenvoudige maar comfortabele hotel ligt op vijf minuten lopen van het centrum van Cilaos. Hier vindt u onder andere diverse winkeltjes. Natuurlijk is het hotel het uitgangspunt om Cirque de Cilaos te verkennen. Het hotel beschikt over 45 kamers verdeeld over standard en superior kamers. In de tuin ligt het verwarmde zwembad en ook een spa. Het hotel staat verder bekend om haar goede keuken. Bij Cilaos kunt u uitstekend wandelen maar ook kanoën, canyoning en mountainbiken behoren tot de mogelijkheden.

kamer - diana dea lodge - Reunion - Réunion
Diana Dea Lodge - Saint Rose
incl. ontbijt
Midden in de natuur en op een hoogte van 600 meter ligt Diana Dea Lodge & Spa. Vanaf de lodge heeft u een adembenemend uitzicht op het dorp Sainte Anne en de Indische Oceaan. De lodge is gebouwd van natuurlijke materialen. De kamers zijn comfortabel en stijlvol ingericht en worden gekenmerkt door koloniale elementen. Dit zorgt voor een knus en gezellig verblijf. Vanaf uw terras of balkon heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving. Na een drukke dag komt u volledig tot rust in de spa. Hier kunt u genieten van de hamman. Of neem een verfrissende duik in het zwembad. In de avonduren kunt u een boek lezen in de bibliotheek of zoekt u de gezelligheid op in de bar of de lounge. De centrale openhaard zorgt voor extra sfeer. Voor sportliefhebbers beschikt het Diana Lodge & Spa over een badmintonveld en een biljarttafel.

Relais des Cimes - Cirque de Salazie - Réunion
Hotel le Relais des Cimes - Cirque de Salazie
incl. ontbijt
Hotel le Relais des Cimes is een gezellig 2* hotel in het plaatsje Hell-Bourg. De kamers van het hotel zijn voor een 2* hotel prima. De 29 kamers zijn verdeeld over het hoofdgebouw en het landhuis. Het merendeel van de kamers biedt uitzicht op de omliggende bergen. Dit is dan ook het uitgangspunt voor het maken van schitterende wandelingen door de ongerepte natuur van Réunion. Bij het hotel krijgt u meer informatie over de verscheidene wandelroutes. Avontuurlijke reizigers kunnen in deze omgeving ook gaan klimmen of canyoningen. U kunt ook een bezoek brengen aan het stadje of een van de thermische baden in de omgeving. In het restaurant kunt u ’s avonds terecht voor een uitstekende maaltijd.

Juliette Dodu - lounge - Saint Denis - Réunion
Hotel Juliette Dodu - Saint Denis
incl. ontbijt
In het centrum van het gezellige stadje Saint Denis ligt dit 3* hotel. Het hotel is een historisch monument want hier is de bekende Franse heldin Juliette Dodu geboren. Het hotel heeft veel charme en biedt de reiziger een comfortabel verblijf. De inrichting heeft voornamelijk een klassieke stijl. Er zijn 43 kamers, verdeeld over vier verdiepingen, met een ensuite badkamer. De faciliteiten bestaan verder uit een bar, bibliotheek, klein zwembad en jacuzzi. In het restaurant kunt u terecht voor lekkere Creoolse gerechten.

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Actieve rondreis door de prachtige natuur van Réunion.
 • Bezoek Ciruqe de Cilaos en Cirque de Salazie.
 • Wandelingen buiten de begaande paden met overnachtingen in berghutten.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »