Menu

Natuurreis Réunion

Réunion is een eiland van avontuur en dat komt in deze natuurreis goed naar voren. Tijdens deze rondreis maakt u veel wandelingen waarbij u dieper doordringt in de gebergtes van Cirque de Cilaos en Cirque de Salazie en overnacht u in berghutten midden in de natuur. Daarnaast komt u langs Cirque de Mafate, de ruige zuidkust en de vulkaan Piton de la Fournaise. De reis is een selfdrive en door de korte afstanden op het eiland kunt u er voor kiezen om tussendoor wat uit te rusten en te ontspannen aan het strand. Deze avontuurlijke natuurreis is ideaal om de prachtige omgeving van Réunion te ondervinden!

Reisduur: 13 dagen

La Possession - Cirque de Cilaos - Saint Pierre - Piton de la Fournaise - Saint Anne - Cirque de Salazie - Saint Denis

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Natuurreis Réunion inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Actieve rondreis door de prachtige natuur van Réunion
 • U heeft de geruime tijd in Ciruqe de Cilaos en Cirque de Salazie
 • Wandelingen buiten de begaande paden met overnachtingen in berghutten
 • De rondreis gaat linksom het eiland waar de meeste rechtsom gaan
 • Een meet & greet, wegenkaart en informatie over excursies
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Pas de Bellecombe - Piton de la Fournaise - Réunion - foto: Vincent Kösters
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Saint Denis - La Possession
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na het ophalen van de huurauto begint uw rondreis. U komt aan in het zuidwesten van Réunion in de omgeving van Saint Gilles. Een dag ter vrije besteding. Dit gebied staat bekend om de beste stranden van het eiland. Bezoek bijvoorbeeld de mooie stranden van Boucan Canot, St Gilles les Bains of L’Ermitage. Voor deze kust ligt een strook aan koraalriffen waar perfect gesnorkeld en gedoken kan worden. Vanuit de plaatsen Saint Gilles, Saint Leu en La Possession kunt u dit gebied gemakkelijk verkennen. Rijd een paar kilometer landinwaarts en bezoek het prachtige uitkijkpunt ‘Point de Vue Cap Noir’ of maak een 2 uur durende wandeling gelegen aan dit punt. Verder is een bezoek aan uitkijkpunt ‘Piton Maïdo’ zeker de moeite waard. Vanaf een hoogte van 2190 meter heeft u een birds eye view op de Cirque de Mafate. De cirque is verder alleen te voet of per helikopter te bereiken. Deze helikoptervlucht is een populaire en is een unieke excursie op Réunion. Dit is eenvoudig ter plaatse te reserveren. Er zijn verschillende vliegroutes mogelijk over het eiland.
Dag 2 La Possession
Een dag ter vrije besteding. Naast dat u kunt ontspannen aan een van de mooie stranden aan de zuidwestkust zijn er nog tal van activiteiten te ondernemen. Wilt u lekker actief bezig zijn? Maak dan een van onderstaande dag trekkingen bij Cirque de Mafate. U kunt ook een bezoek brengen aan Étang-Salé-les-Bains waar u aan een unieke zwarte lavastrand kunt liggen. Voor een adrenaline kick raden wij het paragliden aan. Dit is gemakkelijk ter plaatsen te reserveren en geeft u een fantastisch uitzicht over de groene heuvels en blauwe zee van dit deel van Réunion. 
 
Aanbevolen dag trekkingen in Cirque de Mafate:
 • Maïdo - Grand Bénare (15.4km/6uur) | Moeilijk
 • Maïdo - Roche Plate (10km/5,5uur) | Matig
Noot: overnachting in een hut en een gegidste trekking is mogelijk op aanvraag. 
Dag 3 La Possession - Cirque de Cilaos
De volgende bestemming is Cirque de Cilaos, een van de drie natuurlijke amfitheaters van het eiland. Met de auto rijdt u eerst een stukje langs de kust in zuidelijke richting. Bij St. Louis neemt u de afslag naar de RN5 waarna u weer landinwaarts gaat. Het is al een belevenis om in deze omgeving te rijden. De weg van de kust naar het stadje Cilaos telt namelijk meer dan 200 haarspeldbochten. Onderweg kunt u genieten van de vele vergezichten. De naam Cilaos komt uit het Malagassy en betekent zoveel als "de plek die je nooit verlaat". Van de drie cirques is Cilaos de meest zuidelijk gelegen en ook de droogste. Het gebied wordt omsloten door de twee hoogste bergen van het eiland, namelijk de Grand Benard (2896 m) en de Piton des Neiges (3069 m). Bij aankomst in het dorp Cilaos zult u zich in de Alpen wanen. Door de ligging op 1200 meter kan het hier 's avonds wel afkoelen. In de omgeving van uw hotel kunt u gaan wandelen. Adrenalinezoekers kunnen in deze omgeving uitstekend een canyoning tocht ondernemen.
Dag 4 Cirque de Cilaos
Vandaag start uw beklimming van de Piton des Neiges, het hoogste punt van het eiland en de hoogste piek in de Indische Oceaan. De trail start net iets ten noorden van Cilaos, bij de kruising van de wegen naar Ilet à Cordes en Bras Sec. De tocht brengt u eerst door dichtbegroeid regenwoud en vervolgens over de Kervegen Ridge, met zijn typische berg vegetatie. Diner en overnachting is in Caverne Dufour Refuge op een hoogte van 2480 meter. De overnachting is overigens in slaapzalen. U klimt vandaag circa 1200 meter en doet hier ongeveer drieënhalf uur over.
Dag 5 Caverne Dufour - Cirque de Cilaos
Heel vroeg in de ochtend, rond half 5 wanneer het nog donker is, start u met het laatste gedeelte van de beklimming naar de top van de Piton des Neiges (3070 m). Hier kunt u genieten van een prachtige zonsopgang en adembenemende uitzichten. Vervolgens wandelt u terug naar de refuge voor het ontbijt. De beklimming van de top en terug naar de refuge duurt ongeveer drie uur. Na het ontbijt is het nog drie uur lopen naar het startpunt van de trail. Vanuit hier rijdt u weer naar de accommodatie in Cilaos, waar de rest van de dag vrij te besteden is. In de tuin van het hotel ligt het verwarmde zwembad en ook een spa. Het hotel staat verder bekend om haar goede keuken.
Dag 6 Cirque de Cilaos - Saint Pierre
Vandaag verblijft u aan de kustplaats en tweede grootste stad van het eiland Saint-Pierre. In deze kleurrijke en bruisende stad vindt u een gezellige jachthaven. Over de Boulevard Hubert Delisle kunt u een leuke wandeling maken. Hier liggen verschillende restaurants en barretjes en ook een mooi stukje strand. Ook een bezoek aan de overdekte markt is de moeite waard. Hier vindt u tal van souvenirs, groente, fruit en specerijen. Mocht u in het juiste seizoen (juni-septmeber) zitten dan is een walvisexcursie zeker aan te raden.
Dag 7 Saint Pierre
Wat u zeker niet mag missen is de vulkaan ‘Piton de la Fournaise’ (2631 meter). Deze vulkaan is een van de meeste actieve op aarde. Bezoek het informatiecentrum van de vulkaan bij Bourg-Murat genaamd 'Maison du Volcan'. U krijgt hier meer informatie over het ontstaan en de activiteiten van de vulkaan. Het is mogelijk om met de auto te rijden naar Pas de Bellecombe (2311m). Onderweg kunt u stoppen bij prachtige uitzichtpunten (o.a. bij Nez de Boeuf) en nog genieten van het maanlandschap in Plaine des Sables. Vanuit Pas de Bellecombe is de Tolonier krater te voet te bereiken. Uiteraard zijn hier ook dag trekkingen te maken. Wij raden een van onderstaande wandelroutes aan.
 
Aanbevolen dag trekkingen bij Piton de la Fournaise:
 • Pas de Bellecombe - Nez Coupé de Sainte-Rose v.v. (9.8km/4,5 uur) | Matig
 • Pas de Bellecombe - Colomieu Crater v.v. (11.6km/5uur) | Moeilijk
Noot: deze routes worden afgesloten bij vulkanische activiteit.
Dag 8 Saint Pierre - Saint Anne
U kunt vandaag de lavaroute ofwel ‘Route des Laves’ gaan verkennen, deze loopt langs de zuidoostkust van Réunion. Bezoek de aan de kust gelegen watervallen ‘Cascade Jacqueline’ en ‘Anse des Cascades’ of neem de afslag landinwaarts naar ‘Cascade de Grand Galet’ waar nog een prachtige waterval is gelegen. Door de jaren heen heeft de vulkaan, Piton de la Fournaise, een prachtige rotskust gecreëerd met zwarte velden van oude lavastromingen. Deze kunt u op deze route van dichtbij bewonderen. Hier vind ook de actieve excursie ‘Lava Tunnel Hiken’ plaats. Tijdens deze excursie gaat u zich door tunnels van de oude lavastromingen heen bewegen. Een interessante stop kunt u maken bij het dorpje net vóór Saint-Rose, hier staat de bekendste kerk van het eiland; Notre Dame des Laves. Deze kerk werd op miraculeuze wijze gespaard tijdens een uitbarsting van de vulkaan in 1977. Begin bij een zonnige dag de dag vroeg, later op de dag hangt er namelijk wat meer bewolking rond de vulkaan.
Dag 9 Saint Anne - Cirque de Salazie
Vandaag rijdt u via een prachtige route met watervallen en steile rotswanden naar Cirque de Salazie. Deze cirque is het grootste en groenste natuurlijke amfitheater van het eiland. Cirque de Salazie heeft groene heuvels, diepe dalen en meer dan 100 watervallen, kortom er is genoeg te ontdekken. De bekendste waterval van het eiland, de Voile de la Mariée, vindt u in deze cirque. Uiteraard kunt u ook in deze cirque uitstekend wandelen, maar een bezoek aan het charmante stadje Hell-Bourg is ook de moeite waard. Het stadje wordt geprezen om zijn charme en heeft een award ontvangen voor het mooiste Franse dorp. In het stadje kunt u een wandeling maken, waarbij u versteld zult staan van de Creoolse architectuur en kleurrijke tuintjes van de woonhuizen. U vindt er een aantal souvenirwinkeltjes en een paar restaurants, waar de Creoolse gerechten op zijn best zijn.
Dag 10 Cirque de Salazie
U rijdt naar Col des Boeufs, waar u de auto achterlaat. De parkeerkosten bedragen ca. € 10 per nacht. Vervolgens start uw wandeling naar Marla. De trail start direct bij de parkeerplaats, vanwaar u al een eerste glimp opvangt van Cirque de Mafate, de kleinste van de drie Cirques. Cirque de Mafate wordt volledig omgeven door bergen en is alleen te voet of per helikopter te bereiken. U wandelt via een mooie route met fantastische uitzichten naar Marla, waar u overnacht. Onderweg doorkruist u de vlakte van Tamarin, waar oude tamarindebomen te zien zijn en steekt u een rivier over. De duur van de wandeling vanaf Col des Boeufs is ongeveer 3,5 tot 4 uur.
Dag 11 Cirque de Salazie
Na het ontbijt kunt u op uw gemak terug wandelen naar Col des Boeufs. U kunt dezelfde weg terug lopen, of via La Nouvelle lopen. Marla – La Nouvelle: 4 uur, La Nouvelle – Col des Boeufs: 3 uur. In de middag is een bezoek aan het charmante stadje Hell-Bourg ook de moeite waard. Het stadje wordt geprezen om zijn charme en heeft een award ontvangen voor het mooiste Franse dorp. In het stadje kunt u een wandeling maken waarbij u versteld zult staan van de Creoolse architectuur en kleurrijke tuintjes van de woonhuizen. Er is een aantal souvenirwinkeltjes en u vindt er een paar restaurants, waar de Creoolse gerechten op zijn best zijn. U overnacht wederom in Hotel le Relais des Cimes.
Dag 12 Cirque de Salazie - Saint Denis
Na het ontbijt kunt u de prachtige omgeving van Salazie nog verkennen. De groene omgeving nodigt zeker uit tot een wandeling. U rijdt vervolgens naar de hoofdstad, waar voor de laatste overnachting. Saint Denis, gesticht in 1668, is een leuke stad om een nachtje te verblijven. Met een inwoneraantal van ongeveer 150.000 is Saint Denis de grootste stad van het eiland. De stad beschikt nog over vele koloniale gebouwen, oude pakhuizen en kerken, maar u vindt er ook leuke winkels langs de Rue Maréchal Leclerc, restaurants en bars. Maak een mooie wandeling langs le Barachois, de promenade van de stad of bezoek La Montagne voor een mooi uitzicht.
Dag 13 Saint Denis - (vliegreis op eigen gelegenheid)
De ochtend heeft u nog ter vrije besteding. In de namiddag levert u de huurauto op de luchthaven. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • meet & greet op de luchthaven met onze lokale vertegenwoordiging
 • autohuur categorie C, Renault Megane (of vergelijkbaar) incl. verzekeringen op Réunion
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • local city tax Réunion (ca. € 5 pp)
 • bijkomende kosten autohuur zoals benzine en eventuele extra bestuurder
 • entreegelden en optionele excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 1.750

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hotel le Vieux Cep - Cirque de Cilaos
incl. ontbijt
Dit eenvoudige maar comfortabele hotel ligt op vijf minuten lopen van het centrum van Cilaos. Hier vindt u onder andere diverse winkeltjes. Natuurlijk is het hotel het uitgangspunt om Cirque de Cilaos te verkennen. Het hotel beschikt over 45 kamers verdeeld over standard en superior kamers. In de tuin ligt het verwarmde zwembad en ook een spa. Het hotel staat verder bekend om haar goede keuken. Bij Cilaos kunt u uitstekend wandelen maar ook kanoën, canyoning en mountainbiken behoren tot de mogelijkheden.

Hotel Le Battant des Lames - Saint Pierre
incl. ontbijt
In het centrum van Saint Pierre, aan het strand gelegen vindt u het Le Battant des Lames. Dit hotel is een heerlijke plek om even tot rust te komen, maar ook om het stadje Saint Pierre te ontdekken. Vanuit het balkon van uw kamer heeft u een mooi uitzicht over het strand en de zee. Het hotel biedt vele faciliteiten om tot rust te komen. Neem bijvoorbeeld een frisse duik in het zwembad, of boek een behandeling bij de aanwezige spa. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht, geniet bijvoorbeeld van een lekker drankje bij de bar en een heerlijk visgerecht tijdens het diner.

Diana Dea Lodge - Saint Rose
incl. ontbijt
Midden in de natuur en op een hoogte van 600 meter ligt Diana Dea Lodge & Spa. Vanaf de lodge heeft u een adembenemend uitzicht op het dorp Sainte Anne en de Indische Oceaan. De lodge is gebouwd van natuurlijke materialen. De kamers zijn comfortabel en stijlvol ingericht en worden gekenmerkt door koloniale elementen. Dit zorgt voor een knus en gezellig verblijf. Vanaf uw terras of balkon heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving. Na een drukke dag komt u volledig tot rust in de spa. Hier kunt u genieten van de hamman. Of neem een verfrissende duik in het zwembad. In de avonduren kunt u een boek lezen in de bibliotheek of zoekt u de gezelligheid op in de bar of de lounge. De centrale openhaard zorgt voor extra sfeer. Voor sportliefhebbers beschikt het Diana Lodge & Spa over een badmintonveld en een biljarttafel.

Hotel le Relais des Cimes - Cirque de Salazie
incl. ontbijt
Hotel le Relais des Cimes is een gezellig 2* hotel in het plaatsje Hell-Bourg. De kamers van het hotel zijn voor een 2* hotel prima. De 29 kamers zijn verdeeld over het hoofdgebouw en het landhuis. Het merendeel van de kamers biedt uitzicht op de omliggende bergen. Dit is dan ook het uitgangspunt voor het maken van schitterende wandelingen door de ongerepte natuur van Réunion. Bij het hotel krijgt u meer informatie over de verscheidene wandelroutes. Avontuurlijke reizigers kunnen in deze omgeving ook gaan klimmen of canyoningen. U kunt ook een bezoek brengen aan het stadje of een van de thermische baden in de omgeving. In het restaurant kunt u ’s avonds terecht voor een uitstekende maaltijd.

Hotel Juliette Dodu - Saint Denis
incl. ontbijt
In het centrum van het gezellige stadje Saint Denis ligt dit 3* hotel. Het hotel is een historisch monument want hier is de bekende Franse heldin Juliette Dodu geboren. Het hotel heeft veel charme en biedt de reiziger een comfortabel verblijf. De inrichting heeft voornamelijk een klassieke stijl. Er zijn 43 kamers, verdeeld over vier verdiepingen, met een ensuite badkamer. De faciliteiten bestaan verder uit een bar, bibliotheek, klein zwembad en jacuzzi. In het restaurant kunt u terecht voor lekkere Creoolse gerechten.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »