Menu

Réunion Actieve Rondreis

Réunion is een perfect eiland om actief bezig te zijn en per huurauto te verkennen. Deze rondreis brengt u naar de beste plaatsen vanwaar u gemakkelijk prachtige trekkingen kunt maken. Daarnaast is er de mogelijkheid de reis een extra impuls te geven door actieve excursies aan de reis toe te voegen. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan paragliden, canyoningen, lava tunnel hiken of quad bike rijden. U heeft geruime tijd om Cirque de Cilaos en Cirque de Salazie op een actieve doch ontspannen manier te exploreren. Ook is er veel te ondernemen in de natuurgebieden bij Route des Plaines en Piton de la Fournaise. Met dit programma kunt u daarom actief het ruige en indrukwekkende Réunion ontdekken!

Reisduur: 14 dagen

Cirque de Salazie - Plaine des Palmistes - Saint Pierre - Cirque de Cilaos - Saint Gilles les Bains

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Réunion Actieve Rondreis inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Met 2 volle weken heeft u een geruime tijd om te genieten van Réunion. 
 • U bezoekt de belangrijkste hoogtepunten van Réunion waar u veel verschillende activiteiten kunt ondernemen.  
 • De rondreis is voordelig geprijsd zodat u ter plaatsen een aantal (betaalde) actieve excursies kunt gaan ondernemen.
 • U heeft een geruime tijd voor uw bezoek aan Cirque de Cilaos en Cirque de Salazie.
 • Réunion is zeer geschikt om zelf te rijden. De huurauto is inclusief verzekeringen, extra bestuurder en ongelimiteerde kilometers.
 • Een meet & greet, wegenkaart en extra informatie over de verschillende excursies. 
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Cirque de Cilaos - vogeltje - Réunion - foto: Vincent Kösters
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Saint Denis - Cirque de Salazie
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel, na het in ontvangst nemen van de huurauto rijdt u via een prachtige route met watervallen en steile rotswanden naar Cirque de Salazie. Deze cirque is het grootste en groenste natuurlijke amfitheater van het eiland. Cirque de Salazie heeft groene heuvels, diepe dalen en meer dan 100 watervallen, kortom er is genoeg te ontdekken. De bekendste waterval van het eiland, de Voile de la Mariée, vindt u in deze cirque. Uiteraard kunt u ook in deze cirque uitstekend wandelen, maar een bezoek aan het charmante stadje Hell-Bourg is ook de moeite waard. Het stadje wordt geprezen om zijn charme en heeft een award ontvangen voor het mooiste Franse dorp. In het stadje kunt u een wandeling maken, waarbij u versteld zult staan van de Creoolse architectuur en kleurrijke tuintjes van de woonhuizen. U vindt er een aantal souvenirwinkeltjes en een paar restaurants, waar de Creoolse gerechten op zijn best zijn.
Dag 2 Cirque de Salazie
U heeft een dag ter vrije besteding in Cirque de Salazie om de prachtige natuur te ontdekken. U kunt hier uitstekende dag trekkingen maken. Zo zijn er veel routes in de omgeving die u kunt gaan bewandelen. Onderstaand hebben wij er een paar voor u uitgelicht. Er is voor iedere conditie een leuke trekking te doen. De meeste hebben een klim in de route met als hoogtepunt een prachtig uitzicht over de cirque! Vraag bij de receptie van uw verblijf naar een kaart van Salazie waarop meer informatie over de verschillende routes te zien zijn.
 
Aanbevolen dag trekkingen in Cirque de Salazie:
 • Hell-Bourg - Bélouve v.v. (6.4km/4uur) | Matig
 • Col des Boeufs - Marla v.v. (14.4km/5uur) | Makkelijk
 • Piton d’Anching v.v. (7.6km/6uur) | Moeilijk
Noot: overnachting in een hut en een gegidste trekking is mogelijk op aanvraag.
Dag 3 Cirque de Salazie
Ook vandaag staat in het teken van het maken van een prachtige trekking. Er zijn vele routes te maken in Cirque de Salazie. Kies bijvoorbeeld een van de andere voorgestelde routes. Elke route is uniek en geeft weer een andere kijk op het landschap. Tip: start uw trekking vroeg in de ochtend zodat u bij goed weer een prachtige lichtinval in de cirque te zien krijgt. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om lekker te ontspannen bij uw verblijf. Mocht u toch een leuke excursie willen ondernemen dan is er ook nog de mogelijkheid om te gaan canyoningen waarbij u van een waterval gaat abseilen. Dit kan bij een van de vele watervallen in Cirque de Salazie.
Dag 4 Cirque de Salazie - Plaine des Palmistes
Het noordwesten van Réunion heeft veel hoogtepunten die de moeite waard welke u op de route kunt bezoeken. Zo kunt u een bezoek brengen aan Bras-Panon het centrum van de vanille-industrie. Optioneel kunt u hier een bezoek brengen aan Coopérative de Vanille, waar u uitleg krijgt over het productieproces. Bezoek ook het dorpje Rivière des Roches, waar u even een duik kunt nemen in de natuurlijke baden onderaan de waterval bij Bassin La Paix en Bassin La Mer. Maar maak ook zeker een afslag landinwaarts waar u via een slingerweg, 15 km van de hoofdweg, naar het uitkijkpunt Takamaka toe rijdt. Hier heeft u een schitterend uitzicht over een groene vallei met ontelbare watervalletjes. Vanuit dit punt start ook een mooie trekking door de tropische bossen van Réunion. Ook is Saint Anne een leuk dorpje om even te stoppen voor bijvoorbeeld een lunch, hier staan nog veel oude Creoolse huizen en een opvallende kerk. Voor de nodige adrenaline kick kunt u optioneel bungee jumpen bij de enorme brug; Le Pointe d’Anglais, gelegen op de weg langs de kust. Begin de dag zo vroeg mogelijk om alles goed te kunnen zien en doen.
Dag 5 Plaine des Palmistes
De plaatsen Plaine des Palmistes en Plaine des Cafres liggen op de zogeheten ‘Route des Plaines’; een bosrijke en groene omgeving waar de enige weg is gelegen die het eiland doorkruist. Een prachtige vallei aan schitterende vergezichten wat veel weg heeft van uitgestrekte alpenweide. Breng een bezoek aan de waterval Cascade Biberon (240 meter), maak een wandeling door het tropische bos van Forêt de Bébour of geniet van een prachtig uitzicht bij het uitkijkpunt ‘Belvédère Bois-Court’. Onderstaand een aantal mooie wandelroutes die u in deze omgeving kunt maken.  
 
Aanbevolen dag trekkingen bij Route des Plaines:
 • Grand Bassin v.v. (10km/4,5uur) | Matig
 • Gîte de Bélouve - Trou de Fer v.v. (8.6km/4uur) | Makkelijk
 • Gîte de Bélouve - Piton des Neiges v.v. (8.6km/4,5uur) | Moeilijk
 • Grand Étang (8km/4,5uur) | Makkelijk
Dag 6 Plaine des Palmistes - Saint Pierre
U kunt vandaag de lavaroute ofwel ‘Route des Laves’ gaan verkennen. Bezoek de, aan de kust gelegen, watervallen ‘Cascade Jacqueline’ en ‘Anse des Cascades’ of neem de afslag landinwaarts naar ‘Cascade de Grand Galet’ waar nog een prachtige waterval is gelegen. Door de jaren heen heeft de vulkaan, Piton de la Fournaise, een prachtige rotskust gecreëerd met zwarte velden van oude lavastromingen. Deze kunt u op deze route van dichtbij bewonderen. Hier vind ook de actieve excursie ‘Lava Tunnel Hiken’ plaats. Tijdens deze excursie gaat u zich door tunnels van de oude lavastromingen heen bewegen. Een interessante stop kunt u maken bij het dorpje net vóór Saint-Rose, hier staat de bekendste kerk van het eiland; Notre Dame des Laves. Deze kerk werd op miraculeuze wijze gespaard tijdens een uitbarsting van de vulkaan in 1977. Begin bij een zonnige dag de dag vroeg, later op de dag hangt er namelijk wat meer bewolking rond de vulkaan.
Dag 7 Saint Pierre
Wat u zeker niet mag missen is de vulkaan ‘Piton de la Fournaise’ (2631 meter). Deze vulkaan is een van de meeste actieve op aarde. Bezoek het informatiecentrum van de vulkaan bij Bourg-Murat genaamd 'Maison du Volcan'. U krijgt hier meer informatie over het ontstaan en de activiteiten van de vulkaan. Het is mogelijk om met de auto te rijden naar Pas de Bellecombe (2311m). Onderweg kunt u stoppen bij prachtige uitzichtpunten (o.a. bij Nez de Boeuf) en nog genieten van het maanlandschap in Plaine des Sables. Vanuit Pas de Bellecombe is de Tolonier krater te voet te bereiken. Uiteraard zijn hier ook dag trekkingen te maken. Wij raden een van onderstaande wandelroutes aan.
 
Aanbevolen dag trekkingen bij Piton de la Fournaise:
 • Pas de Bellecombe - Nez Coupé de Sainte-Rose v.v. (9.8km/4,5 uur) | Matig
 • Pas de Bellecombe - Colomieu Crater v.v. (11.6km/5uur) | Moeilijk
Noot: deze routes worden afgesloten bij vulkanische activiteit.
Dag 8 Saint Pierre - Cirque de Cilaos
Vandaag rijdt u landinwaarts door een prachtig berggebied en volgt er een mooie route met honderden haarspeldbochten. Let daarom goed op, toeter bij de bochten en bereid u voor op schitterende vergezichten. Onderweg kunt u verschillende stops maken om dit prachtige landschap eens goed onder de loep te nemen. Cirque de Cilaos is een van de drie natuurlijke amfitheaters van het eiland. De naam Cilaos komt uit het Malagassy en betekent zoveel als "de plek die je nooit verlaat". Van de drie cirques is Cilaos de meest zuidelijk gelegen en ook de droogste. Het gebied wordt omsloten door de twee hoogste bergen van het eiland, namelijk de Grand Benard (2896 m) en de Piton des Neiges (3069 m). Bij aankomst in het dorp Cilaos zult u zich in de Alpen wanen. Door de ligging op 1200 meter kan het hier 's avonds wel wat afkoelen.
Dag 9 Cirque de Cilaos
Ontdek vandaag meer van deze schitterende omgeving waarin Cilaos is gesitueerd. Onderneem een van de prachtige wandelingen die u hier kunt maken. Voor een mooi uitzicht over de cirque bevelen wij een van onderstaande routes aan. De echte waaghalzen kunnen in deze omgeving uitstekend een canyoning tocht ondernemen. Cilaos zelf is een klein stadje dat u gemakkelijk op loopafstand kunt gaan verkennen. Hier vindt u onder andere diverse winkeltjes, een leuk parkje en kunt u lekker eten in de vele eettentjes. Wilt u deze dag nog niet veel ondernemen maar wel wat zien dan kunt u naar het uitkijkpunt ‘Roche Merveilleuse’ toe rijden voor een panoramisch uitzicht over de cirque.
 
Aanbevolen dag trekkingen in Cirque de Cilaos:
 • Cilaos - Marla v.v. (11.5km/6uur) | Moeilijk
 • Cilaos - Cap Bouteille v.v. (7.8km/5uur) | Moeilijk
 • Bras - Rouge Waterfall v.v. (11.3km/4,5uur) | Matig
Noot: overnachting in een hut en een gegidste trekking is mogelijk op aanvraag.
Dag 10 Cirque de Cilaos
Op deze dag kunt u eventueel nog een dag trekking maken of met de huurauto Cilaos verder ontdekken. Rijd bijvoorbeeld een stukje door; voorbij de kerk en volg route D242 naar links tot de weg ophoud. Deze route is schitterend om te rijden en u ziet de Cirque vanuit een ander oogpunt. Onderweg komt u dan ook weer mooie watervalletjes en spectaculaire steile kliffen tegen. Aan deze route liggen de startpunten van de meeste wandelroutes.
Dag 11 Cirque de Cilaos - Saint Gilles
Vandaag komt u aan in het zuidwesten van Réunion in de omgeving van Saint Gilles. Een dag ter vrije besteding. Dit gebied staat bekend om de beste stranden van het eiland. Bezoek bijvoorbeeld de mooie stranden van Boucan Canot, St Gilles les Bains of L’Ermitage. Voor deze kust ligt een strook aan koraalriffen waar perfect gesnorkeld en gedoken kan worden. Vanuit de plaatsen Saint Gilles, Saint Leu en La Possession kunt u dit gebied gemakkelijk verkennen. Rijd een paar kilometer landinwaarts en bezoek het prachtige uitkijkpunt ‘Point de Vue Cap Noir’ of maak een 2 uur durende wandeling gelegen aan dit punt. Verder is een bezoek aan uitkijkpunt ‘Piton Maïdo’ zeker de moeite waard. Vanaf een hoogte van 2190 meter heeft u een birds eye view op de Cirque de Mafate. De cirque is verder alleen te voet of per helikopter te bereiken. Deze helikoptervlucht is een populaire excursie op Réunion dat eenvoudig ter plaatsen te reserveren is. Er zijn verschillende vliegroutes mogelijk over het eiland.
Dag 12 Saint Gilles
Een dag ter vrije besteding. Naast dat u kunt ontspannen aan een van de mooie stranden aan de zuidwestkust zijn er nog tal van activiteiten te ondernemen. Wilt u lekker actief bezig zijn? Maak dan een van onderstaande dag trekkingen bij Cirque de Mafate. U kunt ook een bezoek brengen aan Étang-Salé-les-Bains waar u aan een unieke zwarte lavastrand kunt liggen. Voor een adrenaline kick raden wij het paragliden aan. Dit is gemakkelijk ter plaatsen te reserveren en geeft u een fantastisch uitzicht over de groene heuvels en blauwe zee van dit deel van Réunion. 
 
Aanbevolen dag trekkingen in Cirque de Mafate:
 • Maïdo - Grand Bénare (15.4km/6uur) | Moeilijk
 • Maïdo - Roche Plate (10km/5,5uur) | Matig
Noot: overnachting in een hut en een gegidste trekking is mogelijk op aanvraag. 
Dag 13 Saint Gilles
Een laatste dag ter vrije besteding. U heeft nog een extra dag om een van de vele activiteiten of bezichtigingen aan de zuidwestkust te gaan ondernemen. Uiteraard kunt u ook gewoon lekker bij uw accommodatie ontspannen of relaxt aan het strand liggen.
Dag 14 Saint Denis - (vliegreis op eigen gelegenheid)
De ochtend heeft u nog ter vrije besteding. In de namiddag levert u de huurauto op de luchthaven. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • meet & greet op de luchthaven met onze lokale vertegenwoordiging
 • autohuur categorie B, Renault Clio (of vergelijkbaar) incl. verzekeringen op Réunion
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • local city tax Réunion (ca. € 5 pp)
 • bijkomende kosten autohuur zoals benzine en eventuele extra bestuurder
 • entreegelden en optionele excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.250 - € 1.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Les Jardins D'Heva - Cirque de Salazie
incl. ontbijt
Net een straat buiten het plaatsje Hell-Bourg is Jardins d’Heva gelegen op een kleine heuvel dat uitkijkt over een prachtig landschap. Met haar mooie tuin en verschillende eenvoudige kamers heeft u een knus en gezellig verblijf. Op een klein afstand van dit hotel is het startpunt van verschillende trekkingen. Maak daarom een stevige wandeling en geniet bij terugkomst in alle rust van dit leuke verblijf.

Ferme du Pommeau - Plaine des Palmistes
incl. ontbijt
Met Nederlandse eigenaren biedt dit leuke kleinschalige verblijf in het dorpje Plaine des Palmistes u dé plek om de omgeving verder te verkennen. Het hotel is verdeeld over 3 gebouwen en gelegen in een mooie groene omgeving aan de rand van het dorp. U kunt vanuit hier mooie wandelingen maken naar Cascade Biberon en door Forêt Bébour die vanuit hier makkelijk te bereiken zijn. De kamers zijn eenvoudig ingericht en hebben een houten decoratieve stijl. De kamers ondergaan allemaal een renovatie waarvan een deel al klaar is. Het personeel is erg professioneel en helpt u graag verder met activiteiten die te ondernemen zijn in de omgeving. Ook biedt het hotel zelf verschillende leuke en interessante workshops aan.
 

Lindsey Hotel - Saint Pierre
incl. ontbijt
Een knus, kleinschalig en gezellig 3 sterren hotel gelegen in de tweede stad van Réunion, Saint Pierre. Dit hotelletje wordt geprezen om de goede en vriendelijke service. Het hotel heeft een comfortabele kamer en een klein zwembad om lekker in af te koelen tijdens een warme dag. Ook is er genoeg parkeerplek bij het hotel. Kortom een prima uitvalsbasis om de stad en haar omgeving te verkennen. 

Hotel Tsilaosa - Cirque de Cilaos
incl. ontbijt
In het centrum van van rustige plaatsje Cilaos ligt het Tsilaosa Hotel. Dit hotel is de ideale uitvalsbasis om de Cirque de Cilaos te ontdekken. Na een mooie wandeling kunt u hier geheel tot rust komen. Op het gebouw ziet u al de traditionele architectuur van Réunion, dat ook terugkomt in de inrichting van uw kamer. Alle meubels in dit hotel zijn gemaakt door lokale ambachtslieden. Op uw balkon kunt u de ochtend rustig beginnen of juist eindigen onder het genot van de zonsondergang.

Dina Morgabine - Saint Gilles les Bains
incl. ontbijt
Een hip en modern 3 sterren hotel gelegen in de wijk L’Hermitage van Saint Gilles. Het hotel heeft een mooi uitzicht over Saint Gilles en de zee. Er gaan shuttles af en aan naar het strand dus u hoeft zeker niet het echte strandgevoel te missen. De kamers zijn kleurrijk, speels en leuk ingericht en biedt voor ieder wat wils. Of u nu met uw familie komt of als koppel er is altijd wat te doen. Het hotel staat lokaal bekend om het uitstekende eten dat gereserveerd word in het restaurant en trekt dan ook veel bezoekers aan van buitenaf. Verder heeft Dina Morgabine een prachtig gelegen zwembad, een spa, een hammam, fitness, tafeltennis en voetbalveld. Ook kunt u gemakkelijk verschillende activiteiten buiten het hotel om ondernemen. Het personeel heeft een formele aanpak en heeft een internationaal gerichte aanpak. 

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »