Menu

Rondreis Réunion

Tijdens deze avontuurlijke, maar ook ontspannen rondreis door Réunion bezoekt u de hoogtepunten van het eiland. Met een eigen huurauto ontdekt u zowel het binnenland als de kuststreek. De indrukwekkende uitzichten, schone berglucht en het mooie groene landschap zult u niet snel vergeten. Vooral een bezoek aan de actieve vulkaan Piton de la Fournaise is voor velen een hoogtepunt. Tijdens deze selfdrive door Réunion is er ook volop gelegenheid om te wandelen, paardrijden of mountainbiken. Adrenalinezoekers kunnen ook activiteiten ondernemen zoals paragliding en canyoning. U verblijft op twee locaties aan het strand waar u in een goed hotel kunt ontspannen. Uiteraard kunt u ook watersporten ondernemen zoals snorkelen, duiken, diepzeevissen of surfen. Indien gewenst kunt u nog kiezen voor een strandverlenging op Mauritius.

Reisduur: 11 dagen

Saint Denis - Cirque de Salazie - Saint Rose - Piton de la Fournaise - Saint-Pierre - Cirque de Cilaos - Saint Gilles Les Bains

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Rondreis Réunion inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • U bezoekt de belangrijkste hoogtepunten van Réunion.
 • Deze rondreis eindigt met ontspanning aan het mooie strand van Saint Gilles. 
 • Réunion is zeer geschikt om zelf te rijden. De meeste wegen zijn geasfalteerd en goed begaanbaar.
 • De huurauto is inclusief verzekeringen, extra bestuurder en ongelimiteerde kilometers.
 • Een meet & greet, wegenkaart en informatie over excursies. 
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Route des Plaines - Réunion - foto: Vincent Kösters
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Saint Denis
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Het eiland Réunion bevindt zich op nog geen 200 kilometer ten zuidwesten van Mauritius. Het eiland is ontstaan uit vulkanisch activiteit, waarvan de sporen overal op het eiland terug te vinden zijn. De vulkanen hebben tevens gezorgd voor het spectaculaire ruige landschap waar u de komende dagen doorheen zult rijden. Na aankomst op Roland Garros airport (vlakbij Saint Denis) en de benodigde grensformaliteiten, volgt er een meet & greet en haalt u de huurauto op, waarna de reis over dit eiland start. U rijdt naar de hoofdstad waar u de komende nacht verblijft. De stad, gesticht in 1668, is een leuke stad om een rondreis door Réunion te beginnen. Met een inwoners aantal van ongeveer 150.000 is Saint Denis de grootste stad van het eiland. De stad beschikt nog over vele koloniale gebouwen, oude pakhuizen en kerken, maar u vindt er ook leuke winkels langs de Rue Maréchal Leclerc, restaurants en bars. Maak een mooie wandeling langs le Barachois, de promenade van de stad of bezoek La Montagne voor een mooi uitzicht.
Dag 2 Saint Denis - Cirque de Salazie
Vandaag rijdt u via een prachtige route met watervallen en steile rotswanden naar Cirque de Salazie. Deze cirque is het grootste en groenste natuurlijke amfitheater van het eiland. Cirque de Salazie heeft groene heuvels, diepe dalen en meer dan 100 watervallen, kortom er is genoeg te ontdekken. De bekendste waterval van het eiland, de Voile de la Mariée, vindt u in deze cirque. Uiteraard kunt u ook in deze cirque uitstekend wandelen, maar een bezoek aan het charmante stadje Hell-Bourg is ook de moeite waard. Het stadje wordt geprezen om zijn charme en heeft een award ontvangen voor het mooiste Franse dorp. In het stadje kunt u een wandeling maken, waarbij u versteld zult staan van de Creoolse architectuur en kleurrijke tuintjes van de woonhuizen. U vindt er een aantal souvenirwinkeltjes en een paar restaurants, waar de Creoolse gerechten op zijn best zijn.
Dag 3 Cirque de Salazie - Saint Rose
Het noordwesten van Réunion heeft veel hoogtepunten die de moeite waard zijn en welke u op de route kunt bezoeken. Zo kunt u een bezoek brengen aan Bras-Panon het centrum van de vanille-industrie. Optioneel kunt u hier een bezoek brengen aan Coopérative de Vanille, waar u uitleg krijgt over het productieproces. Bezoek ook het dorpje Rivière des Roches, waar u even een duik kunt nemen in de natuurlijke baden onderaan de waterval bij Bassin La Paix en Bassin La Mer. Maar maak ook zeker een afslag landinwaarts waar u via een slingerweg, 15 km van de hoofdweg, naar het uitkijkpunt Takamaka toe rijdt. Hier heeft u een schitterend uitzicht over een groene vallei met ontelbare watervalletjes. Vanuit dit punt start ook een mooie trekking door de tropische bossen van Réunion. Ook is Saint Anne een leuk dorpje om even te stoppen voor bijvoorbeeld een lunch, hier staan nog veel oude Creoolse huizen en een opvallende kerk. Voor de nodige adrenaline kick kunt u optioneel bungee jumpen bij de enorme brug; Le Pointe d’Anglais, gelegen op de weg langs de kust. Begin de dag zo vroeg mogelijk om alles goed te kunnen zien en doen.
Dag 4 Saint Rose - Saint Pierre
U kunt vandaag de lavaroute ofwel ‘Route des Laves’ gaan verkennen, deze loopt langs de zuidoostkust van Réunion. Bezoek de aan de kust gelegen watervallen ‘Cascade Jacqueline’ en ‘Anse des Cascades’ of neem de afslag landinwaarts naar ‘Cascade de Grand Galet’ waar nog een prachtige waterval is gelegen. Door de jaren heen heeft de vulkaan, Piton de la Fournaise, een prachtige rotskust gecreëerd met zwarte velden van oude lavastromingen. Deze kunt u op deze route van dichtbij bewonderen. Hier vind ook de actieve excursie ‘Lava Tunnel Hiken’ plaats. Tijdens deze excursie gaat u zich door tunnels van de oude lavastromingen heen bewegen. Een interessante stop kunt u maken bij het dorpje net vóór Saint-Rose, hier staat de bekendste kerk van het eiland; Notre Dame des Laves. Deze kerk werd op miraculeuze wijze gespaard tijdens een uitbarsting van de vulkaan in 1977. Begin bij een zonnige dag de dag vroeg, later op de dag hangt er namelijk wat meer bewolking rond de vulkaan.
Dag 5 Saint Pierre
Wat u zeker niet mag missen is de vulkaan ‘Piton de la Fournaise’ (2631 meter). Deze vulkaan is een van de meeste actieve op aarde. Bezoek het informatiecentrum van de vulkaan bij Bourg-Murat genaamd 'Maison du Volcan'. U krijgt hier meer informatie over het ontstaan en de activiteiten van de vulkaan. Het is mogelijk om met de auto te rijden naar Pas de Bellecombe (2311m). Onderweg kunt u stoppen bij prachtige uitzichtpunten (o.a. bij Nez de Boeuf) en nog genieten van het maanlandschap in Plaine des Sables. Vanuit Pas de Bellecombe is de Tolonier krater te voet te bereiken. Uiteraard zijn hier ook dag trekkingen te maken. Wij raden een van onderstaande wandelroutes aan.
 
Aanbevolen dag trekkingen bij Piton de la Fournaise:
 • Pas de Bellecombe - Nez Coupé de Sainte-Rose v.v. (9.8km/4,5 uur) | Matig
 • Pas de Bellecombe - Colomieu Crater v.v. (11.6km/5uur) | Moeilijk
Noot: deze routes worden afgesloten bij vulkanische activiteit.
Dag 6 Saint Pierre - Cirque de Cilaos
Vandaag rijdt u landinwaarts door een prachtig berggebied en volgt er een mooie route met honderden haarspeldbochten. Let daarom goed op, toeter bij de bochten en bereid u voor op schitterende vergezichten. Onderweg kunt u verschillende stops maken om dit prachtige landschap eens goed onder de loep te nemen. Cirque de Cilaos is een van de drie natuurlijke amfitheaters van het eiland. De naam Cilaos komt uit het Malagassy en betekent zoveel als "de plek die je nooit verlaat". Van de drie cirques is Cilaos de meest zuidelijk gelegen en ook de droogste. Het gebied wordt omsloten door de twee hoogste bergen van het eiland, namelijk de Grand Benard (2896 m) en de Piton des Neiges (3069 m). Bij aankomst in het dorp Cilaos zult u zich in de Alpen wanen. Door de ligging op 1200 meter kan het hier 's avonds wel wat afkoelen.
Dag 7 Cirque de Cilaos
Ontdek vandaag meer van deze schitterende omgeving waarin Cilaos is gesitueerd. Onderneem een van de prachtige wandelingen die u hier kunt maken. Voor een mooi uitzicht over de cirque bevelen wij een van onderstaande routes aan. De echte waaghalzen kunnen in deze omgeving uitstekend een canyoning tocht ondernemen. Cilaos zelf is een klein stadje dat u gemakkelijk op loopafstand kunt gaan verkennen. Hier vindt u onder andere diverse winkeltjes, een leuk parkje en kunt u lekker eten in de vele eettentjes. Wilt u deze dag nog niet veel ondernemen maar wel wat zien dan kunt u naar het uitkijkpunt ‘Roche Merveilleuse’ toe rijden voor een panoramisch uitzicht over de cirque.
 
Aanbevolen dag trekkingen in Cirque de Cilaos:
 • Cilaos - Marla v.v. (11.5km/6uur) | Moeilijk
 • Cilaos - Cap Bouteille v.v. (7.8km/5uur) | Moeilijk
 • Bras - Rouge Waterfall v.v. (11.3km/4,5uur) | Matig
Noot: overnachting in een hut en een gegidste trekking is mogelijk op aanvraag.
Dag 8 Cirque de Cilaos - Saint Gilles
X Vandaag komt u aan in het zuidwesten van Réunion in de omgeving van Saint Gilles. Een dag ter vrije besteding. Dit gebied staat bekend om de beste stranden van het eiland. Bezoek bijvoorbeeld de mooie stranden van Boucan Canot, St Gilles les Bains of L’Ermitage. Voor deze kust ligt een strook aan koraalriffen waar perfect gesnorkeld en gedoken kan worden. Vanuit de plaatsen Saint Gilles, Saint Leu en La Possession kunt u dit gebied gemakkelijk verkennen. Rijd een paar kilometer landinwaarts en bezoek het prachtige uitkijkpunt ‘Point de Vue Cap Noir’ of maak een 2 uur durende wandeling gelegen aan dit punt. Verder is een bezoek aan uitkijkpunt ‘Piton Maïdo’ zeker de moeite waard. Vanaf een hoogte van 2190 meter heeft u een birds eye view op de Cirque de Mafate. De cirque is verder alleen te voet of per helikopter te bereiken. Deze helikoptervlucht is een populaire excursie op Réunion dat eenvoudig ter plaatsen te reserveren is. Er zijn verschillende vliegroutes mogelijk over het eiland.
Dag 9 Saint Gilles Les Bains
Een dag ter vrije besteding. Naast dat u kunt ontspannen aan een van de mooie stranden aan de zuidwestkust zijn er nog tal van activiteiten te ondernemen. Wilt u lekker actief bezig zijn? Maak dan een van onderstaande dag trekkingen bij Cirque de Mafate. U kunt ook een bezoek brengen aan Étang-Salé-les-Bains waar u aan een unieke zwarte lavastrand kunt liggen. Voor een adrenaline kick raden wij het paragliden aan. Dit is gemakkelijk ter plaatsen te reserveren en geeft u een fantastisch uitzicht over de groene heuvels en blauwe zee van dit deel van Réunion. 
 
Aanbevolen dag trekkingen in Cirque de Mafate:
 • Maïdo - Grand Bénare (15.4km/6uur) | Moeilijk
 • Maïdo - Roche Plate (10km/5,5uur) | Matig
Noot: overnachting in een hut en een gegidste trekking is mogelijk op aanvraag. 
Dag 10 Saint Gilles
Een laatste dag ter vrije besteding. U heeft nog een extra dag om een van de vele activiteiten of bezichtigingen aan de zuidwestkust te gaan ondernemen. Uiteraard kunt u ook gewoon lekker bij uw accommodatie ontspannen of relaxt aan het strand liggen.
Dag 11 Saint Gilles Les Bains - Saint Denis - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Op tijd rijdt u terug naar de luchthaven van Saint Denis waar u de huurauto inlevert. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • meet & greet op de luchthaven met onze lokale vertegenwoordiging
 • auto categorie B, bijvoorbeeld een Renault Clio (of vergelijkbaar) incl. verzekeringen op Réunion
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • bijkomende kosten autohuur zoals benzine en eventuele extra bestuurder
 • local city tax Réunion (ca. € 8 - 12 pp)
 • entreegelden en optionele excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.000 - € 1.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hotel Juliette Dodu - Saint Denis
incl. ontbijt
In het centrum van het gezellige stadje Saint Denis ligt dit 3* hotel. Het hotel is een historisch monument want hier is de bekende Franse heldin Juliette Dodu geboren. Het hotel heeft veel charme en biedt de reiziger een comfortabel verblijf. De inrichting heeft voornamelijk een klassieke stijl. Er zijn 43 kamers, verdeeld over vier verdiepingen, met een ensuite badkamer. De faciliteiten bestaan verder uit een bar, bibliotheek, klein zwembad en jacuzzi. In het restaurant kunt u terecht voor lekkere Creoolse gerechten.

Hotel le Relais des Cimes - Cirque de Salazie
incl. ontbijt
Hotel le Relais des Cimes is een gezellig 2* hotel in het plaatsje Hell-Bourg. De kamers van het hotel zijn voor een 2* hotel prima. De 29 kamers zijn verdeeld over het hoofdgebouw en het landhuis. Het merendeel van de kamers biedt uitzicht op de omliggende bergen. Dit is dan ook het uitgangspunt voor het maken van schitterende wandelingen door de ongerepte natuur van Réunion. Bij het hotel krijgt u meer informatie over de verscheidene wandelroutes. Avontuurlijke reizigers kunnen in deze omgeving ook gaan klimmen of canyoningen. U kunt ook een bezoek brengen aan het stadje of een van de thermische baden in de omgeving. In het restaurant kunt u ’s avonds terecht voor een uitstekende maaltijd.

La Villa Delisle Hôtel & Spa - Saint Pierre
incl. ontbijt
Op één minuut lopen van het strand van Saint Pierre ligt het Villa Delisle Hotel. Dit kleinschalige hotel combineert een moderne uitstraling met typische Creoolse inrichting. Alle kamers zijn ruim opgezet en voorzien van alle gemakken. Begin uw dag met en ontbijt in het La Voile Blanche restaurant, naast het zwembad gelegen. Voor het diner kunt u nog een drankje nuttigen in de Le Planteur Bar. En voor Franse gerechten kunt u terecht bij het Le Pierre Bistrot Chic.

Hotel le Vieux Cep - Cirque de Cilaos
incl. ontbijt
Dit eenvoudige maar comfortabele hotel ligt op vijf minuten lopen van het centrum van Cilaos. Hier vindt u onder andere diverse winkeltjes. Natuurlijk is het hotel het uitgangspunt om Cirque de Cilaos te verkennen. Het hotel beschikt over 45 kamers verdeeld over standard en superior kamers. In de tuin ligt het verwarmde zwembad en ook een spa. Het hotel staat verder bekend om haar goede keuken. Bij Cilaos kunt u uitstekend wandelen maar ook kanoën, canyoning en mountainbiken behoren tot de mogelijkheden.

Iloha Seaview Hotel - Saint Leu
incl. ontbijt
Midden in de weelderige tropische tuin ligt het luxe Iloha Seaview. Vanaf het hotel heeft u een panoramisch uitzicht op de baai van Saint Leu, één van de bekendste surfspots op Réunion. Het Iloha Seaview beschikt over 14 kamers en 50 bungalows, gelegen in de tropische tuin. De kamers en bungalows zijn stijlvol ingericht en worden gekenmerkt door rieten meubelen. U kunt heerlijk relaxen aan het zwembad of genieten van een lokale cocktail in de bar of de lounge. Aan de bar worden u de geheimen van de productie van rum verteld en komt u meer te weten over de wijnen van Zuid-Afrika. Het restaurant van Iloha Seaview wordt gekenmerkt door de Creoolse architectuur en vanaf het houten terras heeft u een panoramisch uitzicht op de baai van Saint Leu. Geniet van de Creoolse specialiteiten en van de verse visgerechten.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »