Menu

Rootsreizen

De meisjes zijn nu negen en elf jaar. Ze zitten boordevol vragen, waar wij ook niet altijd antwoord op hebben. Daarom gaan we op rootsreis naar China. Maar dat willen we natuurlijk wel zorgvuldig aanpakken.

Rootsreis met ontspannen start

PANGEA Travel heeft jarenlange ervaring in het verzorgen van rootsreizen inclusief toestemming voor het tehuisbezoek. Door de China Centre For Children's Welfare and Adoption (CCCWA) in China is PANGEA Travel aangesteld als de belangrijkste partner in Nederland voor het organiseren van China rootsreizen. In China staat uw bezoek aan het kindertehuis centraal. Maar een eerste kennismaking met China krijgt u na aankomst op de luchthaven, bijvoorbeeld in Beijing, Chengdu of Shanghai. U kunt zelf kiezen waar u naartoe vliegt. Eerst kunt u in een van deze steden acclimatiseren en wennen aan het tijdsverschil. Een gids laat u de highlights zien en brengt u in contact met het echte Chinese leven.

Naar jullie roots

Per trein gaat de reis naar de provincie waar uw kind(eren) vandaan komen. We proberen een eigen coupé voor u te reserveren zodat u prettig onder elkaar bent op deze reis. U kunt er ook voor kiezen om een binnenlandse vlucht te maken. Na aankomst is er eerst een overnachting voor de spannende dag. Een Engelssprekende gids brengt u naar het kindertehuis. De directrice/directeur weet van uw komst en zal u zoveel mogelijk informatie geven. Vaak wordt u ook uitgenodigd voor een lunch.

Op eigen tempo

Ook de volgende dagen heeft u tijd om de omgeving te zien en meer over het verleden van de kinderen te ontdekken. U heeft een minibus met privéchauffeur tot uw beschikking. Zo heeft u de gelegenheid om zelf uw programma samen te stellen en te stoppen waar en wanneer u wilt.

Afsluiting van de reis

Omdat u meer van China wilt zien, kunt u na het roots bezoek een ander gedeelte van China bezoeken. Bijvoorbeeld de rijstvelden van Ping-An en het leuke plaatsje Yangshuo. Hier kunt u ontspannen na deze intensieve reis in een van de guesthouses met zwembad, zoals The Giggling Tree of Snow Lion Resort. Hong Kong is ook een optie, hier verblijft u niet in de drukte van het centrum maar op het rustige Lantau Island. Vanuit het strandhotel kunt u de stad eenvoudig bezoeken. Een strandafsluiting in Sanya behoort ook tot een van de mogelijkheden.

Taiwan Rootsreis

We verzorgen niet alleen rootsreizen naar China. Ook rootsreizen naar Taiwan komen vaak aan bod. In Taiwan kunt u met eigen chauffeur en eventueel een gids of tolk rondreizen. Reizen per huurauto is ook heel goed mogelijk. Wanneer u het kindertehuis, pleegouders of biologische ouders wilt ontmoeten, kunt u dit zelf regelen met de betrokken organisaties in Taiwan. Of u kunt dit door uw adoptieorganisatie laten regelen.

Bekijk hieronder onze voorbeeldreizen voor Rootsreizen. Vergeet ook niet onze klantverslagen met rootsreiservaringen te bekijken.

Elke reis kan geheel aan uw wensen aangepast worden

rootsreis ervaringen

China
rootsreis

Mooie en waardevolle reis!

27/05/2024 - Henny

Prima reis. Gidsen waren soms iets te bemoederend, maar uit goede wil. Zeer vriendelijk allemaal. Heel fijn dat ze steeds uit de regio of stad kwamen en uit eigen ervaring konden vertellen. Soms waren de gidsen overbezorgd, maar deden erg hun best. Leuke vrouwen en man. Veel kennis ervaren!


Laatste onderdeel in natuurgebieden, Guilin en Ping'an viel iets tegen. Maar blijkbaar is China daar naar toe veranderd. Het feit dat sommige delen van China toeristisch worden, is ook goed om te zien. Het is de realiteit.

 - foto: klantreactie
lees meer
Taiwan
rootsreis

We kijken er met veel plezier op terug

24/08/2023 - Familie Kooijman

We kijken met veel plezier terug op onze reis. Het was mooi om dit met ons gezin te doen.
Door een tyfoon werd ons reisschema veranderd. Dit was jammer, omdat we de oostkust moesten mijden voor onze veiligheid. Nadat we contact hebben gezocht met de reisagent ter plaatse is er een plan B opgesteld naar volle tevredenheid.

lees meer
Filipijnen
rootsreis

We hebben een onvergetelijke prachtige reis gehad!

26/05/2023 - Familie van der Horst

Geweldige ervaring. Zowel onze reis naar China als naar de Filippijnen is onvergetelijk mede dankzij de organisatie van PANGEA Travel. Duidelijke afspraken en hele goede gidsen.
Ja de Filipijnen is heel divers en heeft een prachtige natuur!
We hebben een onvergetelijke prachtige reis gehad!
 

lees meer
Filipijnen
rootsreis

Een onvergetelijke ervaring

08/05/2023 - familie Engelbertink

We hebben met behulp van PANGEA Travel een fantastische reis naar het geboorteland van onze dochters gemaakt! PERSOONLIJK en MET AANDACHT zijn waarden die in alles naar voren kwamen. Alles was echt tot in de puntjes geregeld waardoor we onbezorgd van onze reis konden genieten! Een onvergetelijke ervaring. We raden iedereen die een reis naar Afrika of Azië wil maken PANGEA TRAVEL aan!

lees meer
China
rootsreis

Bijna alleen maar hoogtepunten tijdens onze rootsreis

11/09/2019 - Familie Traas

Op 22 juli vertrokken wij met KLM naar Shanghai. Wij verbleven twee nachten in het Golden River View Hotel. De transfer was prima verzorgd. Het hotel was prima, zowel qua voorzieningen als qua ligging. Met de nabijgelegen metro hebben we diverse uitstapjes gemaakt.

Op 24 juli vertrokken wij naar Yangzhou. We werden begeleid door gids Denise. Daar waren we erg blij mee omdat zij ook bij onze adoptiereis in 2012 de gids was. Ze was ook een geweldige gids. Erg attent (extra flesjes water) en zeer doortastend. Ons hotel was ook goed maar ver verwijderd van het centrum. Het personeel van dit hotel was erg vriendelijk. 

Op 27 juli vertrokken we naar het Sofitel in Nanjing. Dit was een prachtig hotel met een mooi zwembad, maar ook wat ver verwijderd van het centrum. Voor één nacht wel een prima locatie.

Op 28 juli vertrokken we met de bullit-trein naar Pingyao. Het Yucheng Yuan hotel was op een toplocatie. We hebben echt genoten van de omgeving en het typisch chinese verblijf. Enige minpuntje waren de harde bedden en kleine douche. Maar dat was het toch waard. Onze gids Leo heeft ons begeleid. Wij vinden deze gids iets minder goed. Hij vertelde weinig en ook het busje was niet al te best. We vonden het niet zo leuk om een enquete over hem in te vullen waar hij bij was. We hebben deze dan ook oppervlakkig ingevuld.

Op dinsdag 30 juli vertrokken we naar Xi’an. Wat een ontzettend grote stad. Onze gids James wist ons veel te vertellen over de stad en het terracottaleger. Helaas was zijn engels soms wat moeilijk te volgen. Het bezoek aan het terracottaleger viel wat tegen. Het was zo ontzettend druk en warm. Achteraf kunnen we concluderen dat we een bezoek aan deze stad beter anders hadden kunnen invullen. In onze vrije tijd zijn we over de stadsmuur gefietst, dat was een leuke ervaring. We verbleven in het Gaosu Shenzhou Hotel. Het was een kil en zakelijk hotel met een verlaten indruk. Nadeel was dat er iedere morgen vanaf 8 uur werd geboord en gezaagd recht tegenover onze kamers.

Op 1 augustus vertrokken we naar Zhangjiajie. Gids Ru was een topper. Ze wist veel te vertellen, sprak goed engels en heeft ons goed door het natuurgebied begeleid. We waren mooi op tijd bij de glazen brug. Leuk om mee te maken maar minder indrukwekkend dan verwacht. Hotel Santo Domingo was prima. Ook Ru had extra flesjes water geregeld. Ook heeft zij voor kaartjes gezorgd voor een avondshow waar we lopend heen konden gaan. Een mooie plek om naar terug te keren.

Op 4 augustus vertrokken we naar het Universal Hotel in Guilin. Dit was een hotel op een goede locatie. Enig minpunt was dat we een invalidenbadkamer moesten delen met zijn vijven. We hadden best langer in deze stad willen verblijven. We werden begeleid door gids Judy. Ook dit was weer een topper.

Op 5 augustus gingen we met Judy naar Ping’an. Wat een prachtig gebied. Ook hier hadden we best langer willen blijven. Hotel Ping’an Guesthouse was op een prachtige locatie.

Op 6 augustus reisden we met Judy door naar het Snow Lion Resort in Yangshuo. Dit hotel lag wat ver van het centrum. Het hotel beschikte wel over een shuttlebus maar die reed ’s avonds bijna niet. Het zwembad was fijn. We vonden het jammer dat hier alleen maar nederlanders verbleven. Met de wetenschap van nu zouden we korter op deze locatie verblijven. Overdag maakten we een bamboevlot-tocht van 40 minuten. Dit was echt een tegenvaller. Je vaarde bijna zij aan zij 20 minuten heen en weer terug. Een langere tocht was leuker geweest. ’s Avonds hebben we de Sjang Liu show bezocht. De ervaring van een buitenlucht show tussen de bergen met allemaal chinezen vonden we bijna leuker dan de show zelf. 

Op 9 augustus vertrekken we naar Sanya. Onze gids David was vergeten dat we kwamen. Via gids Judy konden we hem bellen en werden we een uur later dan gepland opgehaald. Resort Golden Palm Hotel lag op een mooie locatie. Minpuntje was dat het personeel vrij onvriendelijk en weinig behulpzaam was. Wellicht ontweken ze ons omdat ze zelf geen engels spreken. Maar als je bij de receptie iets wilt vragen en alle chinezen die achter je in de rij staan worden gewoon naast je te woord gestaan, dan is dat wel vervelend. Het strand was prachtig en het centrum van Yalong Bay was supertoeristisch met veel lichtjes en muziek.

Op 13 augustus gingen we weer terug naar huis. De reis via Sjanghai was lang maar goed te doen. Nadeel was alleen dat niemand wist te vertellen of we twee keer moesten inchecken of dat de koffers rechtstreeks door zouden gaan. Uiteindelijk bleek dat we inderdaad eerst de koffers moesten halen en opnieuw inchecken. Beide vluchten konden ook niet online ingecheckt worden omdat het aansluitende vluchten waren.

Conclusie: het was een geweldige reis met bijna alleen maar hoogtepunten. Natuurlijk waren sommige plekken leuker dan andere en met deze wetenschap zal een volgende reis anders ingevuld worden. PANGEA, bedankt voor deze mooie reis waar we nog lang over zullen praten.
 

Klantreactie rootsreis China - foto: klantreactie
lees meer
China
Vietnam
rootsreis

Het bezoek aan het kindertehuis was wederom een hele belevenis

23/05/2019 - Familie Gritter

4 jaar geleden stopte de rootsreis van Luan in Guangzhou en het is daarom heel bijzonder om de rootsreis van Jin hier te laten beginnen. Reizen met de trein door China is ideaal. Keurige snelle treinen, heerlijke stoelen, lekkere lunch besteld in de trein, een vrouw die regelmatig het gangpad komt schoonvegen, zodat je niets op de grond durft te gooien en een man die in dienst is om de riempjes van de rugzakken die in het bovenste vak liggen die naar beneden hangen, weer netjes in het bagagerek stopt.

Het bezoek aan het kindertehuis was wederom een hele belevenis. Ervaren wij de afgelopen dagen dat China een hele vooruitstrevende en moderne natie is geworden, in het kindertehuis heeft de tijd stil gestaan en voel je vooral het strakke regime van het communisme. Het gebouw was niet kindvriendelijk en had geen sfeer. Wat een omgeving om op te groeien... Natuurlijk zijn we hartelijk (meer zakelijk) ontvangen en was Jin zijn hele dossier aanwezig. De meneer die met ons sprak was ook de meneer die Jin destijds naar het ziekenhuis had gebracht toen hij ziek werd. Na dit bezoek zijn we naar de vindplaats van Jin geweest. Ook erg indrukwekkend om daar te zijn.

Na het ontbijt hebben we samen met Matthew gewandeld in Guiping. Geen vaste route, gewoon kijken, plaatselijke bevolking ontmoeten en het dagelijks leven meemaken, oftewel “get lost in Guiping”. Jin laten ervaren hoe het is om in Guiping te wonen en op te groeien. Het was een hele belevenis, om te beginnen al die verschillende geuren, Luan en Jin vonden het soms stinken, soms waren er lekkere geuren. Het stadje is niet echt toeristisch, de enige toeristische attractie waren we zelf! We werden voortdurend nagekeken, er werden stiekem foto’s van ons gemaakt en Matthew kreeg vaak de vraag waar wij vandaan kwamen. Hier spreekt overigens werkelijk niemand Engels. Zelfs in ons hotel spreekt niemand Engels. Toen wij bij de receptie vroegen waar een pinautomaat was, was de dame achter de balie bijna in paniek en belde ze snel onze gids op om hulp te zoeken.

Heel bijzonder was het moment dat een vrouw die op de markt achter een kraam stond, vroeg aan Matthew of onze zoon Zhen Biao was. Zij herkende hem. Bleek het een nanny te zijn die Jin had verzorgd in het kindertehuis! Jin was helemaal verbaasd dat iemand hem kende, vooral omdat hij zich niets meer kan herinneren van zijn tijd in Guiping. Natuurlijk hebben wij de mevrouw de foto van Jin zijn pleegmoeder laten zien, hopelijk kon zij haar herkennen en ons met haar in contact brengen. Ik voelde me ineens Derk Bolt van Spoorloos...???? Maar zij had de pleegmoeder al heel lang niet meer gezien en kon ons niet verder helpen! Of het allemaal waar is weten we natuurlijk niet, laten we er maar van uitgaan dat het klopt. We hebben wel foto’s gemaakt van de nanny samen met Jin en met ons.

Benieuwd naar de rest van onze reis? En naar onze ervaring in Vietnam? Bekijk ons volledige verslag op polarsteps!

rootsreis China - familie Gritter rootsreis China - familie Gritter rootsreis China - familie Gritter rootsreis China - familie Gritter rootsreis China - familie Gritter
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
China
rootsreis

Een bijzondere ervaring in een bijzonder land

10/01/2019 - Familie de Haas

Bijna vier weken hebben wij rondgereisd in het geboorteland van onze dochter Meike. Een bijzondere ervaring in een bijzonder land. Na heel wat mailtjes heen en weer hebben we samen met jou en PANGEA een mooie reis samengesteld. Er moesten keuze’s worden gemaakt want naast het vele reizen en heel veel dingen zien en doen is enige rust in zo’n intensieve tijd ook belangrijk.

Na aankomst in Guangzhuo even te zijn bijgekomen gingen we per trein naar Zhanjiang van waaruit we het kindertehuis en de vindplaats hebben bezocht. Ook hadden we hier afgesproken met de Chinese dame die we negen jaar gelden drie dagen als gids hadden gehad. Samen met haar en haar familie hebben we leuk dingen gedaan. Vervolgens met de nachttrein naar Guillin om van daaruit verder te reizen naar de prachtige rijstvelden van Longshen. De volgende plaats die we aandeden was Yangshuo in het Karstgebergte. We verbleven in een leuk, kleinschalig gastvrij hotel genaamd Snow Lion River Resort van waaruit we onder andere mooie scootertochten door de omgeving hebben gemaakt. Na de eerste twee weken maar één westerling te hebben gezien, kwamen we hier een paar Nederlandse gezinnen tegen. In Chengdu werden we ’s avonds bij aankomst uitgenodigd om de volgende dag aanwezig te zijn bij de opening van het Summerfestival 2018 waar we voor een volle congreszaal iets over ons zelf en de reden van ons bezoek aan Chengdu mochten vertellen. We kregen cadeaus aangeboden en werden met allemaal mensen op de foto gezet. Of het inderdaad ook op de (regionale) televisie is geweest zoals werd verteld, weten we niet, maar het was in ieder geval een leuk en onverwacht avontuur. En als dank voor onze aanwezigheid kregen we van de organisatie de volgende dag bij ons bezoek aan het pandafok- en onderzoekscentrum een gids van het park mee die ons van alles kon vertellen en laten zien. Vanuit Chengdu reisden we, wederom met de trein, naar Beijing, onze laatste stop. Na één dag opgetrokken zijn met onze gids hebben we de rest van de tijd zelf onze weg gevonden. Iets wat wij het leukst vonden om te doen en met de metro kun je, bijna voor niks, de hele stad doorkruizen.

Over de gidsen waren we zeer te spreken: erg aardig en zeer behulpzaam. De vindplaats na negen jaar terugvinden bleek moeilijker dan gedacht, maar door de vasthoudendheid van ons gids Yorkee slaagde dat gelukkig wel. Tijdens de reis hebben we via wechat tweemaal contact gehad met de Chinese organisatie die zeer snel en adequaat reageerde. Ook dat contact verliep heel goed. Het hebben van wechat is sowieso een aanrader; voor contact met de gidsen (ook handig voor het sturen van foto’s) en zelfs nu hebben we nog contact met de directrice van het tehuis.

Nog een aanrader is om een fotoboek voor het tehuis mee te nemen. Je kunt dan de ontwikkeling van je kind laten zien en aan de hand van de foto’s van negen jaar geleden toen we onze dochter op hebben gehaald en het tehuis ook hadden bezocht,  werd ze door één van de mensen van het tehuis herkend en wist ze net iets meer te vertellen. Ook was het leuk om te kunnen laten zien hoe wij leven. We deden dit met behulp van foto’s maar ook met ansichtkaarten die we mensen in de trein bijvoorbeeld konden geven.

We hadden tijdens onze reis van te voren een aantal activiteiten laten vastleggen en de rest hebben we met behulp van gidsen en hotels ter plekke geregeld. Dat vonden wij erg prettig, want zo zit je niet gelijk aan dingen vast die op dat moment qua tijdstip minder goed uitkomen. Je weet van te voren toch niet precies hoe alles loopt. Het is ons zeer goed bevallen om (uitgezonderd het hotel in Guangzhuo) in kleinschalige hotels te overnachten en reizen per trein (wat we vier keer hebben gedaan) is in een land als China heel goed te doen. Het was fijn om overal bij aankomst opgewacht te worden door een gids en deze bij vragen of problemen te kunnen bereiken, maar het was vooral ook leuk om zelf erop uit te trekken en dingen te ontdekken.

Zijn er dan helemaal geen minpuntjes? Nou nee, eigenlijk niet. Het bezoek aan ’s werelds grootste handgemaakte Boeddha in Leshan had wat ons betreft achteraf niet gehoeven. We vonden het een iets te lange reis voor hetgeen we gezien hebben, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Bovendien speelde mee dat wij, wat weer betreft, niet in de meest gunstige tijd van het jaar in China waren. Onze reis was in juli wanneer het over het algemeen behoorlijk warm is.

We hebben een prachtige tijd gehad.., zelfs na bijna vier weken hadden we alle drie nog wel langer willen blijven. Wie weet gaan we in de toekomst nog een keer terug. We zijn in ieder geval blij dat wij deze rootreis door PANGEA hebben laten regelen. Alles was echt prima geregeld! Bedankt daarvoor.

lees meer
China
rootsreis

Bezoek aan de kindertehuizen is prima verlopen. Alle 3 anders, alle 3 waardevol.

22/08/2018 - Marjet

Hallo Rianne,
We hebben zeker genoten en was het een zeer waardevolle reis.

Voorop staat dat we heel erg hebben genoten en was alles prima door jullie geregeld.
Achteraf kunnen we wel aangeven, dat sommige dingen mogelijk anders hadden gekund.
 
Op elke plaats stond bij aankomst al een gids met busje op ons te wachten en hebben wij nergens hoeven te zoeken naar een gids.
De ervaringen met de gidsen waren ook prima, maar sprongen 2 gidsen er bovenuit.
Deze willen we nadrukkelijk benoemen:
Ten eerste Yorkee in Zhanjiang; wat een super gids is ze. We werden al enthousiast, springend en zwaaiend door haar begroet terwijl we de koffers nog niet hadden.
Ze richtte zich vooral op de meiden en dan vooral op Romy en Yasmijn, omdat ze er voor hun was en minder voor de ouders. Gaf hen achtergrond informatie en wilde met hen op de foto voor het vliegveld van Zhangjiang. Super leuk idee. Deed ook moeite om de vindplaats van Romy te achterhalen; de papieren hiervan waren we vergeten om mee te nemen.
Ze begeleidde ons ook prima naar het treinstation; wilde zeker weten dat het goed ging en ging ook verder mee dan eigenlijk zou mogen. 
Yasmijn heeft nadien ook nog contact gehad met haar via de we-chat.
 
Ook Sim in Nachang/ Jiujiang vonden we een fijne gids. Contacten met hem verliepen zeer prettig. Op navraag van ons voor een leuke activiteit op de zondag heeft hij ons mee naar een tempel genomen; hoefde dit niet te doen, was een vrije dag voor hem. Het bezoek aan deze tempel was een waardevolle ervaring.
Hij had zelf het initiatief genomen om de vindplaats op te zoeken van Lian, had hiervoor al contact opgenomen met het kindertehuis
 
Bezoek aan de kindertehuizen is prima verlopen. Alle 3 anders, alle 3 waardevol.

Al met al een super reis gehad. Dank je wel voor je tijd voor het uitzoeken van onze reis en beantwoorden van al onze vragen!
 
Marjet

lees meer
China
Zuid-Korea
rootsreis

Het was een emotioneel moment en Jim was blij dat hij dit toch gedaan heeft.

31/07/2018 - Willem, Berna, Jim en Maylin Hendriks

Beste Rianne,
Allereerst onze excuses dat we niet eerder deze mail gestuurd hebben. We willen jou en iedereen van Pangea die geholpen hebben onze reis te organiseren hartelijk bedanken. We hebben een hele mooie, bijzondere, emotionele en Intensieve reis gemaakt. We hebben veel gezien, veel mensen gesproken en onverwachte dingen meegemaakt.

Na een aantal dagen in Seoul, besloot Jim dat hij toch wel naar het kindertehuis wilde en zijn we de laatste dag ernaar toe gegaan. Na enig zoeken vonden we het gebouwtje wat nu dienst doet als ontmoetingsplek voor geadopteerde kinderen.

Jim is naar binnen gegaan en heeft uitgelegd dat hij eerst niet wilde gaan en na een paar dagen Seoul van gedachten veranderd was. We werden uitgenodigd binnen te komen en het dossier werd binnen enkele minuten gevonden. Het was een emotioneelmoment en Jim was blij dat hij dit toch gedaan heeft.

De reis was goed georganiseerd en alles liep op rolletjes. Toen we in Beijing aankwamen hoorden we dat we opnieuw een ander Hotel kregen dan dat we doorgekregen hadden. Het hotel was verder wel goed, het stond alleen in een buurt waar je verder niet zoveel winkeltjes of restaurantjes had. Dit vonden we jammer.

Nogmaals hartelijk bedankt, het was top. Inmiddels vrienden van ons ook via jullie in China geweest. Wij hebben tegelijk onze dochters opgehaald uit China (en nog 7 gezinnen ) en hebben nog jaarlijks een reunie.

Met vriendelijke groet,

Willem, Berna, Jim en Maylin Hendriks

Bekijk ook het uitgebreide rootsblog van Jim en Maylin.

roots ervaringroots ervaring

lees meer
China
rootsreis

Rootsreis: Alles wat we van te voren wisten is uitgekomen (wel zo prettig met onze kinderen)

22/04/2018 - Familie Schrijver
We hebben een ontzettend fijne vakantie gehad, goed geregeld. Alles wat we van te voren wisten is uitgekomen (wel zo prettig met onze kinderen). Ook het kindertehuis bezoek was goed geregeld, alleen jammer dat ze net verhuisd waren. Maar daar is niets aan te doen.
lees meer
China
rootsreis

Tot in de puntjes geregeld!

24/07/2017 - Familie Krebbekx
We hebben een prachtige rootsreis door China gemaakt, die PANGEA tot in de puntjes geregeld had! Goede gidsen, interessante uitstapjes, mooie hotels en een prima vluchtschema. PANGEA denkt niet alleen mee over het programma, maar draagt er ook zorg voor dat het betaalbaar blijft.
lees meer
China
rootsreis

Het bezoek aan het kinderhuis was boven verwachting goed geregeld

17/08/2017 - Familie de Goeij

Hallo Ruud,
Wij hebben genoten van onze reis en willen je hartelijke bedanken voor de geweldige ideeën, suggesties en al je hulp bij het samenstellen van onze reis.

Het bezoek aan het kinderhuis was boven verwachting goed geregeld, we hebben daar veel gezien en met veel mensen gesproken, erg indrukwekkend, we waren meer dan welkom.

Het was onvergetelijk.

Dankjewel.

Hartelijke groet Marjan.

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
China
rootsreis

Onze rootsreis met onze dochter Jiang was een enorm succes.

08/06/2016 - familie Halff

Onze rootsreis met onze (geadopteerde) dochter Jiang was een enorm succes. Voor onze dochter de eerste keer dat ze terugging naar haar geboorteland. We hebben China 'aangevlogen' vanaf Hong Kong en na een week op het eiland Lantau doorgevlogen naar de provincie Chongqing.

We hebben het kindertehuis van mijn dochter bezocht en de vindplaats. Hierna weer terug naar Hong Kong om alles nog even te laten bezinken, voordat we terugvlogen naar huis.

De reis is precies verlopen zoals gepland samen met Pangea. We hadden een enthousiaste Chinese gids die ons perfect heeft geholpen. Ook de hotels worden meer dan voortreffelijk.

We hebben genoten. Pangea bedankt voor alles!
 


lees meer
China
rootsreis

Wij zijn geen wereldreizigers en vonden het spannend…

17/05/2016 - Tonny, Elodie en Fiene
De reis die we geboekt hebben bij Pangea was met recht op maat te noemen. Er wordt zeer goed geluisterd naar de wensen die we, en met name onze dochter, hadden. De aanwezigheid van lokale gidsen was goud waard! Wij zijn geen wereldreizigers en vonden het spannend dit avontuur aan te gaan, maar Pangea en de lokale gidsen hebben van de rootsreis van onze dochter een onuitwisbare, fantastische herinnering van gemaakt.
lees meer
China
rootsreis

Wij hebben van de reis genoten en vonden alles goed geregeld.

17/09/2015 - Marion en Li van Eekelen en familie Hartvelt
Wij hebben van de reis genoten en vonden alles goed geregeld. We hebben verder geen problemen ondervonden onderweg. Ook over de Chinese gidsen zijn we heel tevreden. Het bezoek aan het kindertehuis en de zoektocht naar de vindplaats van Li was goed geregeld. Kortom een geweldige reis !
lees meer
China
rootsreis

Alles was tot in de puntjes geregeld

19/08/2015 - familie van Maaren en familie Brouwer
Beste Ruud,

Ik heb zo juist de enquete ingevuld maar ik wil toch nog even persoonlijk een mail sturen.

We zijn sinds vrijdag terug en ik wil jouw de complimenten maken voor deze onvergetelijke reis naar China. Alles was tot in de puntjes geregeld en ook de gidsen die we hadden, waren erg prettig en regelde de dingen ter plaatste goed.We hebben zelfs onze oude gids van 10 jaar geleden ontmoet ( die we hadden toen we Merel kregen) dankzij de gids in Lianyungang. We hebben zelfs met hem gegeten. Ook de bezoeken naar de kindertehuizen was prima geregeld, we zijn vooral over Merel wat meer te weten gekomen.

Alle vluchten en trein reizen zijn ook goed gegaan. (een nadeeltje was alleen dat we bijna de aansluiting van Beijing naar Amsterdam miste). De Chinezen werkten in dat op zich niet mee om ons eerder door de douane te laten gaan. Een geluk bij een ongeluk was wel dat 5 van ons een upgrade kregen en dus heerlijk bisness class konden vliegen!!!!

Nogmaals dank je wel voor het samen stellen van de reis, de prettige communicatie, jullie informatie en alles wat er voor gezorgd heeft dat we ongestoord konden genieten van de reis naar het land van onze dochters.

Met vriendelijke groet,

Families Brouwer en van Maaren

lees meer
China
rootsreis

We hebben heel veel gezien en gedaan

05/09/2014 - Familie Davelaar
Wij hebben samen met de andere familie’s een hele mooie onvergetelijke reis gemaakt door China.Complimenten voor de organisatie van Pangea, overal was de gids op tijd, kaarten voor het vliegtuig, trein enz. goed geregeld.Complimenten voor de Chinezen, want ze willen je het graag naar de zin maken, waar je ook bent.We hebben heel veel gezien en gedaan, met als hoogtepunten toch wel Xian en Beijing voor ons als ouders.Jasmijn vond Shanghai ook mooi. Wij vonden het erg toeristisch en druk, dat is persoonlijk (Chinezen hadden ook vakantie).Yangshuo was een prettige onderbreking voor natuur, rust, zwemmen en luieren.P.S. De gidsen hebben wel haast als je er bent, dat was flink doorlopen met al onze veel te zware koffers.Wij hadden te veel warme kleding mee, we dachten dat het 's avonds kon afkoelen in de bergen of na regen.Het was overal sub- tropisch (heerlijk) warm.Onze kids hadden het geluk dat er verzorgers/verzorgsters van toen aanwezig waren, dat maakt hun eerste jaar wat tastbaarder.Tevens naar alle vindplekken geweest, wat het plaatje compleet maakt en het doel van onze reis was.Het Wenjun Hotel in Chengdu vonden we erg gezellig met het balkon, aan te bevelen.Het voor 1 nacht in een hotel zijn is af te raden vonden wij, dan kun je beter 's nachts doorrijden, dat was erg onrustig.De nachttrein vonden we ook leuk om mee te maken, prima geslapen.En de high speed train is ook helemaal te gek om mee te reizen.Wij zijn verder dik tevreden.Hartelijke dank voor jullie goede zorgen voor deze reis.
lees meer
China
rootsreis

Wat een topvakantie!

05/09/2014 - Familie Kapitein
Wat een topvakantie! Alles was tot in de puntjes geregeld. Fijne plaatselijke gidsen met verstand van zaken en alles op tijd!Een dikke dikke 10 ! Onvergetelijk dankzij PANGEA Travel.
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
China
rootsreis

Deze reis is nu al onvergetelijk!

15/07/2014 - Familie Van den Nieuwenhoff

Hoi Marloes,

We zitten nu in Meihekou en hebben gisteren zowel het kindertehuis bezocht als de pleegouders ontmoet. Erg fijn allemaal.Deze reis is nu al onvergetelijk!Namens ons drieën, nogmaals onze dank en waardering voor al het regelwerk. Ook onze gidsen zijn meer dan uitstekend (tot dusver).Kortom: we genieten!

Groetjes,

René, Mirna en Lin

lees meer
China
rootsreis

we hebben genoten

10/07/2014 - Arjan, Marjolein en Daan de Kleuver

Hoi Karin,

We hebben een genoten van een prachtige reis! Alles is goed en voorspoedig verlopen.We wilden de complimenten doorgeven voor de gids in Chongqing. Hij heeft goed rekening gehouden met onze situatie en onze wensen. Hij heeft bijvoorbeeld ervoor gezorgd dat de pleegouders van de jongens niet meteen bij aankomst ons opeisten maar heeft ons de tijd gegeven om te wennen en even te slapen. Dat had hij goed aangevoeld.Het hele reisschema voor de eerste week was omgegooid o.a. door invloed van pleegouders maar hij heeft dit direct met ons besproken en gevraagd of we dat wel wilden.En het belangrijkste: hij heeft er alles aan gedaan om de vindplaatsen van de jongens te vinden. En dat is gelukt! Het heeft echt veel zoeken en navragen en voorwerk gekost maar niets was te veel. En hij heeft nog contact gehad met het adoptie kantoor om ons inzage in de dossiers te geven. Dus de gids was echt top!

Hartelijke groet,Arjan, Marjolein en Daan de Kleuver

lees meer
China
rootsreis

Bedankt voor alle goede zorgen en organisatie

27/08/2013 - Familie Cornelisse
We hebben veel gezien van het fascinerende land dat China is. Alles was echt goed geregeld voor ons, het programma bleek goed te doen en het was echt heel lekker om na de drukte van de steden de laatste week de rust van Yangshuo en Ping'an te ervaren. Wat een heerlijk hotel dat Snow Lion Resort! Wat een enorm aardige mensen daar! En wat een ongelooflijk indrukwekkende landschappen hebben we gezien!Bedankt voor alle goede zorgen en organisatie dus! Belangrijk was ook dat we in Wuxi en Hefei juist enorm goede gidsen hadden die ofwel ervaring hadden met adoptiegezinnen dan wel het vereiste initiatief van nature al hadden.
lees meer
China
rootsreis

een geweldige China-reis die voor ons perfect geregeld was

13/08/2013 - Fam. Van Andel
Donderdagavond zijn we teruggekomen van een geweldige China-reis die voor ons perfect geregeld was door jou ( Marloes) en collega's.We vonden het heel prettig dat vanuit Nederland geregeld was dat de vliegtuigen, treinen, hotels, gidsen en taxi's wisten van onze komst. Zo hebben we eigenlijk nergens hoeven te zoeken wat wel zo fijn was omdat er nog altijd weinig Chinezen Engels spreken. Ook de kindertehuizen wisten van onze komst en we werden er uitstekend ontvangen. De begeleiders/gidsen daar waren erg prettig, ook omdat ze aandacht voor de kinderen hadden waar het daar tenslotte ook om ging. Ondanks dat het erg warm was hebben we veel gereisd en gezien en hebben onze meiden echt kunnen voelen, proeven en ruiken waar hun roots liggen. Ze willen in de toekomst ook zeker nog eens terug.We kunnen dus terug kijken op een mooie waardevolle reis en speciaal ook voor onze dochters.Bedankt voor alles!Groetjes Gijs, Yvonne, Isa en Ji-lan van Andel
lees meer
China
rootsreis

Deze rootsreis heeft onze verwachtingen overtroffen en een onuitwisbare indruk achtergelaten

09/08/2013 - Gerard, Marylise en Irene Coppens
Hallo Marloes, Afgelopen donderdagavond zijn we thuisgekomen van onze rootsreis naar China en vonden daarbij jouw welkom thuis kaart in de brievenbus. Wat ontzettend attent van je.We willen je laten weten dat we een onvergetelijke reis hebben gemaakt, mede dankzij jouw goede zorgen. We hebben van de eerste tot en met de laatste dag genoten van alle geweldige indrukken, waarbij zeker het bezoek aan de geboorteplaats van Irene en aan het kindertehuis waar we zeer gastvrij zijn ontvangen een onuitwisbare indruk hebben gemaakt. Maar onze reis kende vele hoogtepunten. Onze complimenten voor jouw inzet om deze reis geheel naar onze wensen samen te stellen en te regelen. Ook een groot compliment voor de gidsen en chauffeurs die ons in China hebben begeleid, die goed Engels spreken en uitstekend uitleg geven over alles wat je te zien krijgt. Ook het feit dat ze onderling contact hebben en doorgeven welke uitgang je op een treinstation moet nemen is zeer nuttig, want anders weet je niet waar de gids je opwacht. Verder zijn ze behulpzaam waar nodig of het nou een vinden van een goed en leuk restaurantje betreft waar je heerlijk kunt eten, tolken bij aankopen die je wil doen of wat dan ook, niets is hen te veel. Kortom niets dan lof en een dikke pluim voor allen. We zullen PANGEA en jou in het bijzonder ook zeker aanbevelen, want we zijn zeer tevreden. Deze rootsreis heeft onze verwachtingen overtroffen en een onuitwisbare indruk achtergelaten. We moeten nog wel even bijkomen van alles wat we gezien en meegemaakt hebben, maar zullen nog heel lang nagenieten. Nogmaals heel heel veel dank voor alles wat je voor ons gedaan hebt. Met vriendelijke groet, Gerard, Marylise en Irene Coppens
lees meer
China
rootsreis

De hele reis was goed georganiseerd! Onze complimenten!

23/08/2012 - Fam. Verschuur-Mosmans
Beste Marloes,Bedankt voor je mail.De reis is prima verlopen.We hebben het goed naar onze zin gehad! De hele reis was goed georganiseerd! Onze complimenten!Op de gidsen en de chauffeurs is ook niets op aan te merken.Ook het kindertehuis bezoek is goed verlopen, dat was voor ons ook heel belangrijk!Het Cold Coast Hotel was een prima plek om te ontspannen. Het is een hele geslaagde reis geweest, die aan onze verwachtingen heeft voldaan!Met vriendlijke groet,Fam. Verschuur-Mosmans
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
China
rootsreis

uitstekende organisatie door Pangea

12/08/2012 - Kimberly en Marianne
Wj hebben een heel fijne vakantie gehad in China mede door de uitstekende organisatie door Pangea. De vooraf gegeven informatie door Pangea was duidelijk, correct en goed bruikbaar. We zijn in 6 verschillende plaatsen en hotels geweest. We hebben met vliegtuigen, treinen en met de boot gereisd. De diverse gidsen en chauffers waren steeds goed voorbereid. Zij waren altijd op tijd en regelden alles voor ons wat nodig was. Dat was heel fijn omdat we zelf de taal niet spreken en ook heel relaxed omdat we ons nergens zorgen over hoefden te maken. We konden ervan uitgaan dat alles goed ging en dat was heel rustgevend op een best spannende vakantie. De geplande en de voorgestelde excursies/activiteiten waren erg leuk en daardoor was het een heel afwisselend en leuk programma. We hebben elk op onze eigen manier erg genoten van deze vakantie, het was geweldig.
lees meer
China
rootsreis

Bedankt voor je hulp en advies en komen zeker bij jullie terug

05/06/2012 - Fam. Bouwman en Fam. van Vliet
Was een mooie en voor de kinderen een spannende reis. Was erg blij met de gidsen die op ons wachten waar we aankwamen. Scheelde veel tijd en stress. Goede volgorde van de reis en een leuke en ontspannende afsluiting.Bedankt voor je hulp en advies en komen zeker bij jullie terug.Groetjes Fam. Bouwman en Fam. van Vliet
lees meer
China
rootsreis

Alles liep op rolletjes

08/08/2011 - familie de Graaf
Beste Martijn,Gisteren na aankomst thuis je kaart ontvangen. Hartelijk dank hiervoor.Met plezier laat ik je weten dat wij ontzettend hebben genoten van onze reis. De kinderen en wijzelf hebben onvergetelijke indrukken opgedaan, veel verschillende dingen mogen doen en de bezoeken aan de kindertehuizen waren een onverdeeld succes.Alles was uitstekend georganiseerd en liep op rolletjes.Vandaar dat wij je op deze wijze graag willen bedanken voor de perfecte voorbereiding van dit alles.Wij kijken met veel plezier terug naar deze fantastische reis.Met vriendelijke groet,Familie de Graaf
lees meer
China
rootsreis

Wat een kado, heerlijk gewoon.

30/06/2010 - Monique Vos
Wat een geweldige pakketten hebben jullie gemaakt. We hebben enorm genoten en het was compleet feest hier. Ook voor de meisjes een apart pakket met mooie speldjes en voor ons precies andere benodigdheden. Heerlijk gewoon en daar krijg je nou echt een vakantiegevoel van. Ik ben van zoiets opgevrolijkt en enorm enthousiast. Wat een kado, heerlijk gewoon. Nogmaals bedankt voor de goede zorg.
lees meer
China
rootsreis

Een mooi verzorgd pakket!

29/06/2010 - familie Pol
Bedankt voor het toezenden van alle informatie. Een mooi verzorgd pakket! En prachtige documentatie, we verheugen ons nu nog meer op dze bijzondere reis!
lees meer
China
rootsreis

Goed voor elkaar

16/05/2010 - Familie van der Scheer
Zoals je hebt kunnen lezen op onze site, hebben we een geweldige tijd in China gehad. Alles was goed geregeld en voor elkaar. We willen je hiervoor hartelijk danken.
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
China
rootsreis

Terug van onze rootsreis

12/06/2009 - Fam. Smeding
Iets te verbeteren? Niet echt veel. Zeer tevreden over voorbereiding, uitvoering en ondersteuning in China.
lees meer
China
rootsreis

Ping-An overtrof alles

21/05/2008 - Fam. Bögels
Berry, Inmiddels zijn wij weer een week terug uit China. Nog steeds zijn we aan het nagenieten van onze reis, die perfect door jullie georganiseerd was. Leuk was het om in Beijing verwelkomt te worden door Peter. Spannend was het om daarna op eigen benen verder te reizen. Guilin en Yangshuo waren prachtig, maar Ping-An overtrof alles. De Yangtze cruise, was mede door het prachtige weer, een heerlijk rust moment. Daarna met nieuwe energie naar Xi-An. Als laatste weer terug naar Beijing, met de nachttrein (dat moet je ook eens meegemaakt hebben). Kortom een prachtige reis waar ook onze kinderen volop van genoten hebben. Groetjes van Mari, Wilma, Iris en Evy Bögels
lees meer
China
rootsreis

Wij zijn uitermate tevreden.

23/09/2007 - fam. Wegman
Wij zijn uitermate tevreden. Wij vonden de contacten met Floor heel erg prettig. We hebben vooraf voor 1 kindertehuis officieel toestemming gekregen voor bezoek. De gids heeft toch contacten met de tehuizen kunnen leggen en we hebben er plezierige contacten gehad met de andere kindertehuizen dat was super.
lees meer
China
rootsreis

De vakantie was goed door jullie verzorgd.

21/06/2007 - Fam. van Barlingen
Beste Berry,Dank voor jouw feedback wederom, de vakantie was goed door jullie verzorgd. We hoefden over weinig dingen na te denken en dat is prettig als je met je dochter in haar ogen in haar land staat en loopt. en de daar bij horende emoties etc ook een plaats moet geven, jullie dus dank en pluim, groet Franka
lees meer