rootsreizen

Rootsreizen - werkwijze

Kijk hier voor onze voorbeeldreizen voor Rootsreizen.

“De meisjes zijn nu negen en elf jaar. Ze zitten boordevol vragen, waar wij ook niet altijd antwoord op hebben. Daarom zoeken we naar een specialist voor rootsreizen naar China. We willen het natuurlijk wel zorgvuldig aanpakken.”

Zeker en verzorgd
PANGEA Travel heeft ruim 10 jaar ervaring in het verzorgen van rootsreizen. Via verschillende adoptieorganisaties zoals: o.a. Stichting Kind en Toekomst, Wereldkinderen en Stichting Meiling krijgen we verschillende aanvragen binnen voor rootsreizen. We hebben in alle provincies goede contacten gelegd en werken met ervaren lokale gidsen. Door de CCAA in China is PANGEA Travel aangesteld als de belangrijkste partner in Nederland voor het organiseren van rootsreizen. Daardoor worden de tehuisbezoeken voor 99% gegarandeerd. Ook in Taiwan organiseren we rootsreizen. PANGEA Travel is gespecialiseerd in maatwerkreizen en biedt daarom geen bouwstenen aan. Zo heeft u alle flexibiliteit om de reis zelf samen te stellen en zit u niet aan bouwstenen vast. Met onze ervaring en uw wensen maken we de reis zoals u dat wilt. Wij kiezen voor zekerheid en daarom zijn we aangesloten bij het SGR, ANVR en Calamiteitenfonds.

Naar jullie roots
Per trein gaat de reis naar Nanchang, ten zuidwesten van Shanghai. Indien u met 4 personen reist is het meestal mogelijk om in een eigen coupé te verblijven zodat u prettig onder elkaar bent op deze reis. In Nanchang is er eerst een overnachting voor de spannende dag. Een Engelssprekende gids brengt u naar het kindertehuis. De directrice weet van uw komst en zal u zoveel mogelijk informatie geven. Vaak wordt u ook uitgenodigd voor een lunch.

Op eigen tempo
Ook de volgende dagen heeft u tijd om de omgeving te zien en meer over het verleden van de kinderen te ontdekken. U heeft een minibus met privéchauffeur tot uw beschikking. Zo heeft u de gelegenheid om zelf uw programma samen te stellen en te stoppen waar en wanneer u wilt.

Zuid-China en Hong Kong
Omdat u meer van China wilde zien, gaat u na het rootsbezoek naar Zuid-China. Hier bezoekt u onder meer de rijstvelden van Ping-An en het leuke plaatsje Yangshuo. In Hong Kong verblijft u niet in de drukte van het centrum maar bij het strand. Vanuit het strandhotel kunt u de stad eenvoudig bezoeken.

Taiwan
We verzorgen niet alleen rootsreizen naar China. Ook Taiwan komt vaak aan bod. In Taiwan kunt u met eigen chauffeur en eventueel een gids of tolk rondreizen. Reizen per huurauto is ook heel goed mogelijk. Wanneer u het kindertehuis, pleegouders of biologische ouders wilt ontmoeten, kunt u dit zelf regelen met de betrokken organisaties in Taiwan. Of u kunt dit door uw adoptieorganisatie laten regelen.