rootsreizen

De meisjes zijn nu negen en elf jaar. Ze zitten boordevol vragen, waar wij ook niet altijd antwoord op hebben. Daarom gaan we op rootsreis naar China. Maar dat willen we natuurlijk wel zorgvuldig aanpakken.

Rootsreis met ontspannen start

PANGEA Travel heeft jarenlange ervaring in het verzorgen van rootsreizen inclusief toestemming voor het tehuisbezoek. Door de China Centre For Children's Welfare and Adoption (CCCWA) in China is PANGEA Travel aangesteld als de belangrijkste partner in Nederland voor het organiseren van China rootsreizen. In China staat uw bezoek aan het kindertehuis centraal. Maar een eerste kennismaking met China krijgt u na aankomst op de luchthaven, bijvoorbeeld in Beijing, Chengdu of Shanghai. U kunt zelf kiezen waar u naartoe vliegt. Eerst kunt u in een van deze steden acclimatiseren en wennen aan het tijdsverschil. Een gids laat u de highlights zien en brengt u in contact met het echte Chinese leven.

Naar jullie roots

Per trein gaat de reis naar de provincie waar uw kind(eren) vandaan komen. We proberen een eigen coupé voor u te reserveren zodat u prettig onder elkaar bent op deze reis. U kunt er ook voor kiezen om een binnenlandse vlucht te maken. Na aankomst is er eerst een overnachting voor de spannende dag. Een Engelssprekende gids brengt u naar het kindertehuis. De directrice/directeur weet van uw komst en zal u zoveel mogelijk informatie geven. Vaak wordt u ook uitgenodigd voor een lunch.

Op eigen tempo

Ook de volgende dagen heeft u tijd om de omgeving te zien en meer over het verleden van de kinderen te ontdekken. U heeft een minibus met privéchauffeur tot uw beschikking. Zo heeft u de gelegenheid om zelf uw programma samen te stellen en te stoppen waar en wanneer u wilt.

Afsluiting van de reis

Omdat u meer van China wilt zien, kunt u na het roots bezoek een ander gedeelte van China bezoeken. Bijvoorbeeld de rijstvelden van Ping-An en het leuke plaatsje Yangshuo. Hier kunt u ontspannen na deze intensieve reis in een van de guesthouses met zwembad, zoals The Giggling Tree of Snow Lion Resort. Hong Kong is ook een optie, hier verblijft u niet in de drukte van het centrum maar op het rustige Lantau Island. Vanuit het strandhotel kunt u de stad eenvoudig bezoeken. Een strandafsluiting in Sanya behoort ook tot een van de mogelijkheden.

Taiwan Rootsreis

We verzorgen niet alleen rootsreizen naar China. Ook rootsreizen naar Taiwan komen vaak aan bod. In Taiwan kunt u met eigen chauffeur en eventueel een gids of tolk rondreizen. Reizen per huurauto is ook heel goed mogelijk. Wanneer u het kindertehuis, pleegouders of biologische ouders wilt ontmoeten, kunt u dit zelf regelen met de betrokken organisaties in Taiwan. Of u kunt dit door uw adoptieorganisatie laten regelen.

Bekijk hieronder onze voorbeeldreizen voor Rootsreizen. Vergeet ook niet onze klantverslagen met rootsreiservaringen te bekijken.

Elke reis kan geheel aan uw wensen aangepast worden