rootsreizen

De meisjes zijn nu negen en elf jaar. Ze zitten boordevol vragen, waar wij ook niet altijd antwoord op hebben. Daarom gaan we op rootsreis naar China. Maar dat willen we natuurlijk wel zorgvuldig aanpakken.

Rootsreis met ontspannen start

PANGEA Travel heeft jarenlange ervaring in het verzorgen van rootsreizen inclusief toestemming voor het tehuisbezoek. Door de China Centre For Children's Welfare and Adoption (CCCWA) in China is PANGEA Travel aangesteld als de belangrijkste partner in Nederland voor het organiseren van China rootsreizen. In China staat uw bezoek aan het kindertehuis centraal. Maar een eerste kennismaking met China krijgt u na aankomst op de luchthaven, bijvoorbeeld in Beijing, Chengdu of Shanghai. U kunt zelf kiezen waar u naartoe vliegt. Eerst kunt u in een van deze steden acclimatiseren en wennen aan het tijdsverschil. Een gids laat u de highlights zien en brengt u in contact met het echte Chinese leven.

Naar jullie roots

Per trein gaat de reis naar de provincie waar uw kind(eren) vandaan komen. We proberen een eigen coupé voor u te reserveren zodat u prettig onder elkaar bent op deze reis. U kunt er ook voor kiezen om een binnenlandse vlucht te maken. Na aankomst is er eerst een overnachting voor de spannende dag. Een Engelssprekende gids brengt u naar het kindertehuis. De directrice/directeur weet van uw komst en zal u zoveel mogelijk informatie geven. Vaak wordt u ook uitgenodigd voor een lunch.

Op eigen tempo

Ook de volgende dagen heeft u tijd om de omgeving te zien en meer over het verleden van de kinderen te ontdekken. U heeft een minibus met privéchauffeur tot uw beschikking. Zo heeft u de gelegenheid om zelf uw programma samen te stellen en te stoppen waar en wanneer u wilt.

Afsluiting van de reis

Omdat u meer van China wilt zien, kunt u na het roots bezoek een ander gedeelte van China bezoeken. Bijvoorbeeld de rijstvelden van Ping-An en het leuke plaatsje Yangshuo. Hier kunt u ontspannen na deze intensieve reis in een van de guesthouses met zwembad, zoals The Giggling Tree of Snow Lion Resort. Hong Kong is ook een optie, hier verblijft u niet in de drukte van het centrum maar op het rustige Lantau Island. Vanuit het strandhotel kunt u de stad eenvoudig bezoeken. Een strandafsluiting in Sanya behoort ook tot een van de mogelijkheden.

Taiwan Rootsreis

We verzorgen niet alleen rootsreizen naar China. Ook rootsreizen naar Taiwan komen vaak aan bod. In Taiwan kunt u met eigen chauffeur en eventueel een gids of tolk rondreizen. Reizen per huurauto is ook heel goed mogelijk. Wanneer u het kindertehuis, pleegouders of biologische ouders wilt ontmoeten, kunt u dit zelf regelen met de betrokken organisaties in Taiwan. Of u kunt dit door uw adoptieorganisatie laten regelen.

Bekijk hieronder onze voorbeeldreizen voor Rootsreizen. Vergeet ook niet onze klantverslagen met rootsreiservaringen te bekijken.

Elke reis kan geheel aan uw wensen aangepast worden

rootsreis ervaringen

Bezoek aan de kindertehuizen is prima verlopen. Alle 3 anders, alle 3 waardevol.

22/08/2018 - Marjet

Hallo Rianne,
We hebben zeker genoten en was het een zeer waardevolle reis.

Voorop staat dat we heel erg hebben genoten en was alles prima door jullie geregeld.
Achteraf kunnen we wel aangeven, dat sommige dingen mogelijk anders hadden gekund.
 
Op elke plaats stond bij aankomst al een gids met busje op ons te wachten en hebben wij nergens hoeven te zoeken naar een gids.
De ervaringen met de gidsen waren ook prima, maar sprongen 2 gidsen er bovenuit.
Deze willen we nadrukkelijk benoemen:
Ten eerste Yorkee in Zhanjiang; wat een super gids is ze. We werden al enthousiast, springend en zwaaiend door haar begroet terwijl we de koffers nog niet hadden.
Ze richtte zich vooral op de meiden en dan vooral op Romy en Yasmijn, omdat ze er voor hun was en minder voor de ouders. Gaf hen achtergrond informatie en wilde met hen op de foto voor het vliegveld van Zhangjiang. Super leuk idee. Deed ook moeite om de vindplaats van Romy te achterhalen; de papieren hiervan waren we vergeten om mee te nemen.
Ze begeleidde ons ook prima naar het treinstation; wilde zeker weten dat het goed ging en ging ook verder mee dan eigenlijk zou mogen. 
Yasmijn heeft nadien ook nog contact gehad met haar via de we-chat.
 
Ook Sim in Nachang/ Jiujiang vonden we een fijne gids. Contacten met hem verliepen zeer prettig. Op navraag van ons voor een leuke activiteit op de zondag heeft hij ons mee naar een tempel genomen; hoefde dit niet te doen, was een vrije dag voor hem. Het bezoek aan deze tempel was een waardevolle ervaring.
Hij had zelf het initiatief genomen om de vindplaats op te zoeken van Lian, had hiervoor al contact opgenomen met het kindertehuis
 
Bezoek aan de kindertehuizen is prima verlopen. Alle 3 anders, alle 3 waardevol.

Al met al een super reis gehad. Dank je wel voor je tijd voor het uitzoeken van onze reis en beantwoorden van al onze vragen!
 
Marjet

lees meer

Het was een emotioneel moment en Jim was blij dat hij dit toch gedaan heeft.

31/07/2018 - Willem, Berna, Jim en Maylin Hendriks

Beste Rianne,
Allereerst onze excuses dat we niet eerder deze mail gestuurd hebben. We willen jou en iedereen van Pangea die geholpen hebben onze reis te organiseren hartelijk bedanken. We hebben een hele mooie, bijzondere, emotionele en Intensieve reis gemaakt. We hebben veel gezien, veel mensen gesproken en onverwachte dingen meegemaakt.

Na een aantal dagen in Seoul, besloot Jim dat hij toch wel naar het kindertehuis wilde en zijn we de laatste dag ernaar toe gegaan. Na enig zoeken vonden we het gebouwtje wat nu dienst doet als ontmoetingsplek voor geadopteerde kinderen.

Jim is naar binnen gegaan en heeft uitgelegd dat hij eerst niet wilde gaan en na een paar dagen Seoul van gedachten veranderd was. We werden uitgenodigd binnen te komen en het dossier werd binnen enkele minuten gevonden. Het was een emotioneelmoment en Jim was blij dat hij dit toch gedaan heeft.

De reis was goed georganiseerd en alles liep op rolletjes. Toen we in Beijing aankwamen hoorden we dat we opnieuw een ander Hotel kregen dan dat we doorgekregen hadden. Het hotel was verder wel goed, het stond alleen in een buurt waar je verder niet zoveel winkeltjes of restaurantjes had. Dit vonden we jammer.

Nogmaals hartelijk bedankt, het was top. Inmiddels vrienden van ons ook via jullie in China geweest. Wij hebben tegelijk onze dochters opgehaald uit China (en nog 7 gezinnen ) en hebben nog jaarlijks een reunie.

Met vriendelijke groet,

Willem, Berna, Jim en Maylin Hendriks

Bekijk ook het uitgebreide rootsblog van Jim en Maylin.

roots ervaringroots ervaring

lees meer

Rootsreis: Alles wat we van te voren wisten is uitgekomen (wel zo prettig met onze kinderen)

22/04/2018 - Familie Schrijver
We hebben een ontzettend fijne vakantie gehad, goed geregeld. Alles wat we van te voren wisten is uitgekomen (wel zo prettig met onze kinderen). Ook het kindertehuis bezoek was goed geregeld, alleen jammer dat ze net verhuisd waren. Maar daar is niets aan te doen.
lees meer

Het bezoek aan het kinderhuis was boven verwachting goed geregeld

17/08/2017 - Familie de Goeij

Hallo Ruud,
Wij hebben genoten van onze reis en willen je hartelijke bedanken voor de geweldige ideeën, suggesties en al je hulp bij het samenstellen van onze reis.

Het bezoek aan het kinderhuis was boven verwachting goed geregeld, we hebben daar veel gezien en met veel mensen gesproken, erg indrukwekkend, we waren meer dan welkom.

Het was onvergetelijk.

Dankjewel.

Hartelijke groet Marjan.

lees meer

Tot in de puntjes geregeld!

24/07/2017 - Familie Krebbekx
We hebben een prachtige rootsreis door China gemaakt, die PANGEA tot in de puntjes geregeld had! Goede gidsen, interessante uitstapjes, mooie hotels en een prima vluchtschema. PANGEA denkt niet alleen mee over het programma, maar draagt er ook zorg voor dat het betaalbaar blijft.
lees meer

Onze rootsreis met onze dochter Jiang was een enorm succes.

08/06/2016 - familie Halff

Onze rootsreis met onze (geadopteerde) dochter Jiang was een enorm succes. Voor onze dochter de eerste keer dat ze terugging naar haar geboorteland. We hebben China 'aangevlogen' vanaf Hong Kong en na een week op het eiland Lantau doorgevlogen naar de provincie Chongqing.

We hebben het kindertehuis van mijn dochter bezocht en de vindplaats. Hierna weer terug naar Hong Kong om alles nog even te laten bezinken, voordat we terugvlogen naar huis.

De reis is precies verlopen zoals gepland samen met Pangea. We hadden een enthousiaste Chinese gids die ons perfect heeft geholpen. Ook de hotels worden meer dan voortreffelijk.

We hebben genoten. Pangea bedankt voor alles!
 


lees meer
Bekijk meer reiservaringen