Menu

Rootsreizen - Betrokken organisaties

Voor het organiseren van een bezoek aan een kindertehuis in China en Taiwan, en alles daar omheen werkt PANGEA Travel samen met lokale organisaties. Dit zijn:

  • CCCWA

  • Sinds 2006 heeft de Chinese overheid strikte regels ingesteld voor het bezoek. Voor de naleving van deze regels heeft de overheid de China Centre For Children's Welfare and Adoption (voorheen CCAA) in het leven geroepen. Deze organisatie is onderdeel van het Chinese Ministerie van Burgerzaken. De organisatie is verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met adoptie. Vanaf het moment van het vinden van een kind tot aan de plaatsing van een kind bij een adoptiegezin. Zonder toestemming van de CCCWA is het niet mogelijk een bezoek te brengen aan een kindertehuis in China.
  • SWI

  • Het Children?s Welfare Institute is een derde overheidsinstelling belangrijk voor een rootsreis. Deze non-profit organisatie is verantwoordelijk voor het opvangen van kinderen die wees zijn geworden en waarvoor de familie niet de mogelijkheid heeft om voor te zorgen. Maar ook gevonden en verwaarloosde kinderen worden hier opgevangen en goed verzorgd. De kinderen in de instellingen staan onder de bescherming van de overheid en hebben recht op sociale zekerheid. De instellingen zijn in vele verschillende plaatsen in China te vinden en zorgen ervoor dat deze kinderen ondanks alles nog een normaal leven kunnen leiden. Dit door een combinatie aan te bieden van verzorging, scholing en medische voorzieningen. De kinderen in de instellingen kunnen ter adoptie worden aangeboden aan Chinese of buitenlandse families.