Menu

Rootsreizen - Het bezoek

Samen met onze reisspecialist heeft u de ideale reis samengesteld naar China of Taiwan. De reis heeft u geboekt en de benodigde formulieren ingevuld en aangeleverd. Samen met onze lokale vertegenwoordiger hebben wij de reis vastgelegd en het bezoek geregeld. Maar hoe ziet het bezoek er ter plaatse nu uit? Wat kunt u verwachten?

  • Kindertehuis

  • De dag van het bezoek wordt u na het ontbijt opgehaald door uw gids/tolk die u vandaag zal begeleiden. U wordt naar het kindertehuis gebracht waar u wordt verwelkomd. Afhankelijk van het kindertehuis kan dit een zeer officieel welkom zijn door het management tot een feestelijk onthaal georganiseerd door de aanwezige kinderen. Ieder kindertehuis gaat hier anders mee om. De invulling van het bezoek zal ook per kindertehuis verschillen. Echter, in alle gevallen is het een bezoek wat emoties los zal maken, zowel bij u als uw kind(eren). Meestal zorgt de gids ervoor dat u de directeur en verzorgers van het tehuis ontmoet, kunt u een gedeelte van het tehuis bezoeken (en foto?s maken) en vaak wordt er een lunch georganiseerd samen met het personeel. Per tehuisbezoek verschilt het programma, dus we kunnen dit niet vooraf bevestigen. Na de lunch staat de gids en chauffeur nog geheel tot uw beschikking. U heeft dan nog de tijd om de omgeving te verkennen.
  • Pleegouders/verzorgers

  • Indien gewenst kunt u de namiddag ook gebruiken voor een bezoek aan de pleegouders/verzorgers van uw kind. Dit zal niet altijd mogelijk of soms zelfs niet toegestaan zijn. Soms zijn deze mensen niet meer te traceren. Uiteraard proberen wij alles in het werk te stellen om uw wensen te verzorgen.
  • Vindplaats

  • Een andere belangrijke plek voor uw kind zal de vindplaats zijn. Als er iets over de plaats bekend is, kan de gids u helpen met het vinden van de exacte locatie.
Voor alle onderdelen geldt dat er ondanks alle voorbereiding wel eens iets niet lukt. Of dat er vooraf bijvoorbeeld toestemming gegeven is of een vindplaats bekend is, maar dat het ter plaatse anders uitpakt. Vaak wordt er dan ad-hoc een oplossing geboden. Zo mocht bij een familie het tehuis toch ineens niet bezocht worden. We hebben toen de directeur en enkele medewerkers naar een nabij gelegen locatie gebracht waar men elkaar wel heeft ontmoet. Ook in het geval van de vindplaats heeft de lokale gids bij toeval iemand gesproken die de familie wel verder kon helpen. Veel is vooraf te regelen, maar een beetje geluk valt niet vooraf te verzorgen.