Menu

Rwanda

Rwanda reizen

“Wij willen graag naar een ongerept land in Afrika om te genieten van de prachtige natuur en bijzondere diersoorten. Nu denken we aan een rondreis door Rwanda, maar is dat wel veilig?”

Reizen in Rwanda is veiliger dan in menig ander Afrikaans land. Het idee van onveiligheid komt door de geschiedenis maar dit is onterecht weten we uit eigen ervaring. Tijdens een reis door Rwanda geniet u van glooiende heuvels, prachtige uitzichtpunten, vulkaantoppen, tropische jungle en bovendien een unieke flora en fauna. Hoogtepunten van Rwanda zijn Nyungwe Forest waar veel primaten leven, en natuurlijk Volcanoes National Park, het leefgebied van de gorilla.

Rwanda specialist Martijn aan het woord

“Veel reizigers combineren Oeganda met haar kleine broertje Rwanda. Dit heb ik eveneens gedaan en al gauw maak je een vergelijking. Rwanda is in veel opzichten anders. Wat mij fascineerde aan dit land is de compactheid en veelzijdigheid. Nyungwe Forest; een eeuwenoud regenwoud dat mij terug bracht naar een ‘Jurassic Park-achtige setting’ waar je prachtige trekkingen kunt maken. Uiteraard was het zien van de gorilla’s in het bergachtige landschap van Volcanoes National Park een waar hoogtepunt voor mij. Schitterend om deze dieren voor een tweede keer te mogen aanschouwen. Naast al het natuurschoon vond ik Kigali voor Afrikaanse begrippen een uitzonderlijk schone en nette stad. Rwanda draagt een zwaar verhaal met zich mee dat gehoord moet worden. Bezoek daarom ook zeker het genocide museum als je meer wilt leren over dit land. De afstanden tot iedere plek in Rwanda zijn vrij klein waardoor je in een korte tijd veel moois kunt zien en doen!”

Heeft u vragen over Rwanda? Vraag het onze Rwanda specialist Martijn
 De hoogtepunten van een Rwanda rondreis
Er zijn genoeg redenen om voor Rwanda als reisbestemming te kiezen. U zult verrast zijn door haar bevolking en natuurlijke schoonheid. Ondanks dat Rwanda een relatief klein land is heeft het veel te bieden en is het erg afwisselend. Onderstaand de meest positieve ervaringen van onze reizigers samengevat:
  • Er is geen schoner en beter georganiseerd Afrikaans land dan Rwanda
  • Vriendelijke en gastvrije bevolking
  • Unieke flora & fauna; verschillende soorten primaten zoals de gorilla’s en chimpansees
  • In Akagera National Park kunt u de big five spotten tijdens een indrukwekkende safari
  • Schitterende landschappen met glooiende heuvels, theeplantages en het grote Lake Kivu
  • Overnachten in comfortabele lodges op prachtige locaties omgeven door de natuur
  • Rwanda wordt nog niet massaal bezocht
  • Directe vluchten met KLM of Brussels Airlines op Kigali