Menu

Rwanda

Rwanda reizen

“Wij willen graag naar een ongerept land in Afrika om te genieten van de prachtige natuur en bijzondere diersoorten. Nu denken we aan een rondreis door Rwanda, maar is dat wel veilig?”

Reizen in Rwanda is veiliger dan in menig ander Afrikaans land. Het idee van onveiligheid komt door de geschiedenis maar dit is onterecht weten we uit eigen ervaring. Tijdens een reis door Rwanda geniet u van glooiende heuvels, prachtige uitzichtpunten, vulkaantoppen, tropische jungle en bovendien een unieke flora en fauna. Hoogtepunten van Rwanda zijn Nyungwe Forest waar veel primaten leven, en natuurlijk Volcanoes National Park, het leefgebied van de gorilla.

Rwanda Specialist Vincent aan het woord

“Veel reizigers combineren Oeganda met het kleinere broertje Rwanda. Dit heb ik eveneens gedaan en al gauw maak je een vergelijking. Rwanda is in vele opzichten anders. Wat mij fascineerde aan dit land is de compactheid en veelzijdigheid. Nyungwe Forest; een eeuwenoud regenwoud dat mij terug bracht naar een ‘Jurassic Park-achtige setting’ waar je prachtige trekkingen kunt maken. Uiteraard was het zien van de gorilla’s in het bergachtige landschap van het Volcanoes National Park een waar hoogtepunt voor mij. Schitterend om deze dieren voor een tweede keer te mogen bewonderen. Naast al het natuurschoon vond ik Kigali voor Afrikaanse begrippen een uitzonderlijk schone en nette stad. Rwanda draagt een zwaar verhaal met zich mee dat gehoord moet worden, wil je het land goed leren kennen. Bezoek daarom ook zeker het genocide museum. De afstanden tot iedere plek in Rwanda zijn vrij kort waardoor je in een korte tijd veel moois kunt zien en doen!”

Heeft u vragen over Rwanda? Vraag het onze reisspecialist.

Duurzaam reizen Rwanda
PANGEA Travel vindt het belangrijk om duurzame reizen aan te bieden. Onze duurzaamheidsdoelen zijn gericht op lokale partners die ervoor zorgdragen dat elk aspect van de reis op een verantwoordde manier wordt uitgevoerd. Zo selecteren wij alleen lodges die een duurzaam beleid hebben. Daarbij kun je denken aan het gebruik van zonne-energie, geen water verspilt en het personeel uit Rwanda komt. Ook tijdens uw reis maken we gebruik van recyclebare flesjes en afbreekbare verpakkingen. Zo draagt u (in)direct een steentje bij aan een duurzame reis door Rwanda.
 
Wilt u toch zelf wat meer kunnen betekenen, lees meer onder Duurzaam Reizen over onze tips & tricks!