Akagera Safari

routekaart Akagera Safari

U kunt uw rondreis door Rwanda eventueel uitbreiden met een safari in het Akagera National Park. dit is het enige park in Rwanda waar safari’s mogelijk zijn. Het landschap bestaat voornamelijk uit open graslanden en een labyrint van moerassen en meren. Samen met een ervaren ranger gaat u op zoek naar buffels, giraffen, olifanten, leeuwen, zebra’s en verschillende antilopensoorten zoals de oribi en de elandantilope. In de meren leven nijlpaarden en krokodillen. Akagera is ook een waar paradijs voor de vogelliefhebber.

Noot: Deze Akagera Safari reserveren we alleen als onderdeel van een complete maatwerkreis.

Reisduur: 3 dagen
Kigali - Akagera National Park - Kigali Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 Kigali - Akagera National Park
Samen met uw chauffeur reist u in circa drie uur, naar het Akagera National Park. De komende twee nachten verblijft u in de Akagera Game Lodge. Dit is de enige overnachtingsmogelijkheid in het park. De lodge ligt op een heuvel vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over Lake Ihema en Tanzania in de verte. Na de lunch staat er een boottocht op Lake Ihema op het programma. In het meer leven krokodillen en nijlpaarden. Na de boottocht verkent u het park ook nog met de safariwagen.
Dag 2 Akagera National Park
Na een vroeg ontbijt gaat u wederom op safari in het park. Akagera heeft een oppervlakte van 2500 km2 en grenst aan Tanzania. Het landschap bestaat voornamelijk uit open graslanden en een labyrint van moerassen en meren. De Akagera Rivier stroomt door het park en is een van de bronnen van de Nijl. De meren (Kivumba, Hago, Mihindi en Rwanyakizinga) die in het park liggen zijn bekend om hun uitbundige vogelleven, waaronder de gonolek en de vreemd uitziende shoe-bill. Een picknick lunch wordt meegenomen vanuit de lodge en op de top van Mount Mutumba genuttigd. Dit is het hoogste punt van het park. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de meren van Akagera en de Karangwe Mountains in Tanzania.
Dag 3 Akagera National Park - Kigali
Vroeg opstaan om wederom op safari te gaan in het park. Met geluk ziet u buffels, giraffen, olifanten, leeuwen, zebra’s en verschillende antilopensoorten, zoals de oribi en de elandantilope. Na de safari rijdt u terug naar Kigali waar u overnacht.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per auto met privéchauffeur
 • gamedrives met bijbehorende entreegelden
 • boottocht op Lake Ihema
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • mineraalwater
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)


Niet inbegrepen

 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • drankjes
 • fooien
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Akagera Game Lodge - Akagera National Park
incl. alle maaltijden
Dit is de enige overnachtingsmogelijkheid in het nationale park. Verwacht hier echter niet dezelfde luxe en serviceniveau als accommodaties in Kenia of Tanzania. De lodge is wel een perfect uitgangspunt voor het maken van gamedrives in het park. Het ligt op een heuvel vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over Lake Ihema en Tanzania in de verte. In de tuin van de lodge vindt u een uitbundig vogelleven maar wees wel bedacht op bavianen, die grijpen elke kans om uw eten te stelen. Tussen de safari’s door kunt u ontspannen in het zwembad van de lodge.

Flame Tree Cottages - Zanzibar
incl. ontbijt
Flame Tree Cottages is gestart door een passievolle familie in het noordwesten van Zanzibar, gelegen aan de turquoise blauwe water van Nungwi. Ideaal om een verfrissende duik te nemen of juist te gaan snorkelen om al het moois onder water te zien. Want op een kleine boottocht hier vandaan kunt u de onderwaterwereld van Mnemba Atoll bewonderen. Alle kamers zijn gelegen in een tropische tuin en aan een van Zanzibar ’s mooiste stranden. Elke kamer is leuk en knus ingericht waardoor je je meteen thuis voelt. Naast dat u hier goed kunt ontspannen zijn er ook yogalessen te doen die worden georganiseerd door Flame Tree Cottages. Uiteraard is dit alles met uitzicht op de prachtige blauwe oceaan.

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Perfect verlengingsarrangement na een bezoek aan de chimpansees en de gorilla´s in Rwanda.
 • Akagera National Park is het enige park in Rwanda waar u op safari kan gaan.
 • In Rwanda bieden we een ruime keuze aan lodges. We kunnen daarom tijdens deze reis de accommodaties selecteren conform uw wensen en budget.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Rwanda

 • “Zeer boeiende reis door Rwanda en Kenia!”

  lees meer
  -
  Familie de Wit
 • “Rwanda heeft ons enorm verrast!”

  lees meer
  -
  Marijke Petersen
 • “Alles tot in de puntjes verzorgd”

  lees meer
  -
  Familie TW


print deze reisterug naar het overzicht