Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Rwanda

Klimaat en reistijd Rwanda

Rwanda heeft door haar hoge ligging een aangenaam klimaat waarbij het gehele jaar de temperatuur tussen de 16ºC en 26ºC ligt. De hoeveelheid neerslag verschilt echter per gebied en periode:
 • december - februari:
  Deze maanden worden gekenmerkt door een korte droge periode. Dit zijn goede maanden om een rondreis te maken door Rwanda en het plannen van een gorillatrekking.
 • maart - mei:
  Dit zijn de natste maanden. De aanvang en lengte van het regenseizoen kan per jaar verschillen. Hevige regenval komt in deze periode vrijwel elke dag voor, maar het regent meestal niet de hele dag. De trails in de regenwouden zijn moeilijker begaanbaar. Gorillatrekkingen kunnen intensiever zijn en de omstandigheden voor het maken van foto’s zijn niet ideaal. In Nyungwe is het daarentegen wel gemakkelijker om chimpansees te spotten. Vijgen en fruit zijn rijp en de chimpansees dalen hiervoor af naar lagere delen van de bomen.
 • juni - september:
  Deze gehele periode is het aangenaam om een rondreis door Rwanda te plannen. In deze maanden is er weinig regenval waardoor u goede gorillatrekkingen kunt maken. In deze maanden is het wel verstandig om tijdig een gorillapermit te kopen. Voor een safari in het Akagera National Park zijn dit ook de goede maanden.
 • oktober - november:
  Deze maanden worden gekenmerkt door het korte regenseizoen. Wegen en trails in de regenwouden kunnen moeilijker begaanbaar worden. De maanden zijn wel uitstekend voor het spotten van vogels want bomen en planten staan in volle bloei. Regenbuien worden snel afgewisseld met een helder blauwe lucht, ideaal voor het maken van mooie landschapsfoto’s.


Klik hier voor het actuele weer in Rwanda