Menu

Akagera Safari

U kunt uw rondreis door Rwanda eventueel uitbreiden met een safari in het Akagera National Park. dit is het enige park in Rwanda waar safari’s mogelijk zijn. Het landschap bestaat voornamelijk uit open graslanden en een labyrint van moerassen en meren. Samen met een ervaren ranger gaat u op zoek naar buffels, giraffen, olifanten, leeuwen, zebra’s en verschillende antilopensoorten zoals de oribi en de elandantilope. In de meren leven nijlpaarden en krokodillen. Akagera is ook een waar paradijs voor de vogelliefhebber.

Noot: Deze Akagera Safari reserveren we alleen als onderdeel van een complete maatwerkreis.

Reisduur: 3 dagen

Kigali - Akagera National Park - Kigali

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Akagera Safari inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Perfect verlengingsarrangement na een bezoek aan de chimpansees en de gorilla´s in Rwanda.
 • Akagera National Park is het enige park in Rwanda waar u op safari kunt gaan.
 • In Rwanda bieden we een ruime keuze aan lodges. We kunnen daarom tijdens deze reis de accommodaties selecteren conform uw wensen en budget.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Akagera National Park - zebra - Rwanda - foto: Akagera Game Lodge
Dag 1 Kigali - Akagera National Park
Samen met uw chauffeur reist u in circa drie uur, naar het Akagera National Park. Na de lunch staat er een boottocht op Lake Ihema op het programma. In het meer leven krokodillen en nijlpaarden. Na de boottocht verkent u het park ook nog met de safariwagen. 
Dag 2 Akagera National Park
Na een vroeg ontbijt gaat u wederom op safari in het park. Akagera heeft een oppervlakte van 2500 km2 en grenst aan Tanzania. Het landschap bestaat voornamelijk uit open graslanden en een labyrint van moerassen en meren. De Akagera Rivier stroomt door het park en is een van de bronnen van de Nijl. De meren (Kivumba, Hago, Mihindi en Rwanyakizinga) die in het park liggen zijn bekend om hun uitbundige vogelleven, waaronder de gonolek en de vreemd uitziende shoe-bill. Een picknick lunch wordt meegenomen vanuit de lodge en op de top van Mount Mutumba genuttigd. Dit is het hoogste punt van het park. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de meren van Akagera en de Karangwe Mountains in Tanzania.
Dag 3 Akagera National Park
Vroeg opstaan om wederom op safari te gaan in het park. Met geluk ziet u vandaag buffels, giraffen, olifanten, leeuwen, zebra’s en verschillende antilopensoorten, zoals de oribi en de elandantilope. In de middag vertrekt u naar de volgende bestemming in Rwanda. 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per auto met privéchauffeur
 • gamedrives met bijbehorende entreegelden
 • boottocht op Lake Ihema
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • mineraalwater
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • drankjes
 • fooien
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Akagera Game Lodge - Akagera National Park
incl. alle maaltijden
Dit is de enige overnachtingsmogelijkheid in het nationale park. Verwacht hier echter niet dezelfde luxe en serviceniveau als accommodaties in Kenia of Tanzania. De lodge is wel een perfect uitgangspunt voor het maken van gamedrives in het park. Het ligt op een heuvel vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over Lake Ihema en Tanzania in de verte. In de tuin van de lodge vindt u een uitbundig vogelleven maar wees wel bedacht op bavianen, die grijpen elke kans om uw eten te stelen. Tussen de safari’s door kunt u ontspannen in het zwembad van de lodge.

Flame Tree Village - Kigali
incl. ontbijt
Flame Tree Village is gelegen in Kigali en is een goed uitgangspunt voor een rondreis door Rwanda. Het is een kleine en eenvoudige lodge, maar de kamers zijn schoon en beschikken over een eigen badkamer met douche. Voor wat ontspanning kunt u terecht in het grote zwembad met ligweide of bestel een drankje bij de gezellige bar. Het ontbijt en diner zijn goed en worden voornamelijk gemaakt van verse ingrediënten.  

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »