Menu

Rwanda Gorilla's & Tanzania

Zoekt u een combinatiereis van Tanzania en Rwanda? In het mooie Rwanda maakt u een gorillatrekking in het Volcanoes National Park. Een bijzondere ervaring om oog in oog te staan met deze zeldzame dieren. Soms naderen de ‘vriendelijke reuzen’ je op een afstand van ongeveer twee á drie meter! Een safari wordt gemaakt in Tanzania. Samen met een deskundige ranger maakt u gamedrives over de uitgestrekte savannes van de Serengeti. U maakt ook safari’s in de Ngorongoro Crater en het Tarangire National Park. Indien gewenst kunt u deze reis nog verlengen met een ontspannen verblijf aan het strand op Zanzibar.

Reisduur: 11 dagen

Kigali - Volcanoes National Park - Arusha - Tarangire - Ngorongoro Highlands - Serengeti National Park - Lake Manyara - Arusha

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kigali
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in de hoofdstad van Rwanda wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt transfer naar het hotel in de stad. Hier heeft u een overnachting voordat de safari de volgende ochtend start.
Dag 2 Kigali - Volcanoes National Park
Samen met uw chauffeur maakt u een rondrit door de stad. Daarnaast bezoekt u het Kigali Memorial Centre. Een museum ter nagedachtenis aan de genocide die in 1994 in Rwanda plaats vond, een zwarte bladzijde in de geschiedenis van het land. De stad is centraal gelegen op een hoogte van 1567 meter. Kigali heeft een oppervlakte van 730 km2 en ligt op vier verschillende heuvelruggen met de vallei in het midden. Naar schatting wonen er ongeveer 1 miljoen mensen. Het commerciële centrum ligt op een van de heuvels, terwijl het politieke centrum (overheidsgebouwen en ambassades) op een andere heuvel ligt. Het centrum is druk, maar ook kleurrijk. De buitenwijken zijn daarentegen veel rustiger met brede straten, mooie huizen en tuinen. Na de stadstour reist u in circa tweeënhalf uur naar Ruhengeri in het noorden van het land. De route gaat over een goede weg. Onderweg kunt u genieten van het landschap en mooie uitzichten. Na aankomst in de accommodatie is de rest van de dag ter vrije besteding. Hier kunt u relaxen zodat u de volgende ochtend uitgerust kunt beginnen aan de trekking naar de gorilla's.
Dag 3 Volcanoes National Park
In de vroege ochtend rijdt u naar het Volcanoes National Park Headquarters. Hier krijgt u informatie over de gorilla’s en maakt u kennis met de gids. Vervolgens rijdt u naar de ingang van het park. Samen met de gids gaat u op zoek naar de gorilla families. De kans is groot dat deze gevonden worden (90%), maar het blijven dieren die uiteraard hun eigen plan trekken. Vaak wordt de route met kapmessen vrijgemaakt om dichterbij een gorilla familie te kunnen komen. Door de hoge ligging is de tocht vrij intensief en zwaar, maar het is het allemaal waard als u eenmaal oog in oog staat met een van de meest fascinerende dieren op aarde. U blijft ongeveer een uur bij de gorilla's om ze waar te nemen. Vervolgens wandelt u terug naar de auto en rijdt u terug naar de accommodatie. Eenmaal terug in de lodge staat de lunch voor u klaar. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 4 Volcanoes - Kigali - Kilimanjaro airport - Arusha
U heeft een transfer naar de luchthaven van Kigali waar u incheckt voor de regionale vlucht naar Tanzania. Na aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Vervolgens wordt u naar uw hotel in Arusha gebracht. De stad wordt gezien als de toegangspoort voor het maken van safari's in een van de nationale parken van Tanzania. Komende nacht verblijft u in een bijzondere lodge. De Kiboko Lodge is het eerste hotel in de wereld dat, afgezien van de manager, volledig gerund wordt door straatkinderen. De opbrengsten van de lodge komen geheel ten goede aan de ambachtsschool in Makumira. Noot: de vlucht van Kigali naar Kilimanjaro Airport vertrekt niet dagelijks.
Dag 5 Arusha - Tarangire National Park
Samen met uw privéchauffeur rijdt u naar het Tarangire National Park. Van juni tot december is dit park zeer de moeite waard vanwege de droge periode. De dieren komen naar Tarangire toe om te drinken; daar zijn dan nog een paar grote poelen met water. Dit park staat verder bekend om het groene landschap en is ca. 2600 km2 groot. Opvallend in het landschap zijn de typische Baobab bomen, met hun dikke stam en korte kruin. Na aankomst en de lunch in de accommodatie staat er een gamedrive op het programma. In het park leven relatief grote olifantenpopulaties, elandantilopen en buffels. Ook treft u hier roofwild aan zoals leeuwen, cheeta’s en hyena’s.
Dag 6 Tarangire National Park - Ngorongoro Highlands
Vandaag reist u naar de Ngorongoro Highlands. Na aankomst in het tented camp en de lunch maakt u in de namiddag een gamedrive in de crater. In dit enorme natuurgebied staat de niet actieve Ngorongoro vulkaan. De deels ingestorte kraterwand vormt een beschermde omgeving voor planten en wilde dieren. De Ngorongoro heeft daarom als bijnaam ‘de ark van Noach’. U heeft hier de meeste kans om de ‘big five’ te zien. Andere dieren die hier leven zijn zebra's, gazellen, gnoes en hyena’s. Bij de meren, op de bodem van de krater, leven veel vogelsoorten waaronder flamingo’s.
Dag 7 Serengeti National Park
Na het ontbijt reist u verder naar het bekende Serengeti National Park. Serengeti betekent ‘eindeloze vlakte’ in de taal van de Masai.  Met een oppervlakte van 14.763 km2 is dit het grootste, en meeste bekende wildpark van Tanzania. In het noorden grenst het park aan het Masai Mara Game Reserve in Kenia. De Serengeti is samen met de Masai Mara het schouwspel van de jaarlijkse migratie van de gnoes. Deze migratie is een van de grootste wildspektakels ter wereld. Na de lunch in de accommodatie staat er in de namiddag een gamedrive op het programma.
Dag 8 Serengeti National Park
Vandaag staat wederom compleet in het teken van het maken van gamedrives. Tijdens de gamedrives die u maakt ziet u dat het park voornamelijk bestaat uit savannes met prachtige vergezichten, af en toe onderbroken door rotsformaties. Er is een enorme variatie aan wild te vinden waarbij de leeuwen goed vertegenwoordigd zijn. De rest van de ‘big five’ is met geluk ook te bewonderen. Andere diersoorten die u misschien zult zien zijn: cheeta’s, impala’s, giraffen, zebra’s en wrattenzwijnen. De Serengeti is een waar eldorado voor vogelliefhebbers.
Dag 9 Serengeti National Park
Wederom gaat u vandaag op gamedrive. De tijden van de gamedrive kunt u meestal overleggen met uw privéchauffeur. Gedurende het heetst van de dag is het aangenaam om even te ontspannen en te genieten bij uw accommodatie.
Dag 10 Serengeti - Lake Manyara
U verlaat deze morgen het Serengeti National Park en rijdt in zuidoostelijke richting naar het volgende safaripark genaamd Lake Manyara National Park. Onderweg wordt er gestopt voor de lunch. De rit gaat vervolgens verder naar het Lake Manyara National Park. Doordat het park relatief klein is (300 km2, waarvan ca. 200 km2 water), is de kans groot dat u wild ziet. Het landschap is zeer divers en loopt uiteen van moerassen tot savannevlaktes tot dichte bossen. 
Dag 11 Lake Manyara - Arusha - Kilimanjaro (vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt maakt u een gamedrive in het Lake Manyara National Park. Samen met uw gids gaat u op zoek naar al het grote en kleine wild dat in het park leeft. Na de lunch volgt in de loop van de dag de transfer naar Kilimanjaro airport. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • regionale vliegreis Kigali - Kilimanjaro
 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per 4x4 safariwagen met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives/activiteiten met bijbehorende entreegelden
 • permit voor gorilla trekking (US$ 1500 per persoon)
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Rwanda, ca. USD 30 pp
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.immigration.go.tz)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en overige entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 5.000 - of meer

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

exterior - Hotel Chez Lando - Kigali - Rwanda
Hotel Chez Lando - Kigali
incl. ontbijt
Hotel Chez Lando staat bekend om zijn gastvrijheid en bij binnenkomst voelt u zich dan ook meteen thuis. Het hotel ligt ideaal op de route naar het centrum van Kigali. Hotel Chez Lando beschikt over 82 kamers met elk een privé terras. Op uw terras heeft u een prachtig uitzicht over de tuinen. De kamers zijn licht en voorzien van alle comfort. Stijlvol en modern worden gecombineerd met de typische elementen van Rwanda. De kamers hebben comfortabele bedden, een TV, een douche en een bad. In het Chez Lando Hotel heeft u keuze uit twee restaurants. Kies bijvoorbeeld voor Chez Lando Grill. Tijdens deze barbecue geniet u van de Rwandese specialiteiten. Of ga voor La Fringale, waar u keuze heeft uit gevarieerde gerechten.’s Avonds kunt u naar de lokale dansclub en voor de kinderen is er een speciale speelruimte.

muhabara hotel - volcanoes - Rwanda
Muhabura Hotel - Volcanoes National Park
incl. ontbijt
Het Muhabara Hotel is een eenvoudig hotel gelegen in het centrum van Ruhengeri en nabij het Volcanoes National Park. Het hotel is de ideale uitvalsbasis voor het maken van een gorillatrekking. Bij aankomst in het hotel zult u zich meteen welkom voelen en het personeel zal er alles aan doen om u een comfortabel verblijf te bezorgen. Het hotel is gebouwd in koloniale stijl en beschikt over 30 kamers en appartementen. Alle kamers en appartementen zijn onder andere voorzien van een douche met warm water. De bar in het Muhabara Hotel is zeer geliefd in het dorp. De receptie van het hotel is 24 uur per dag geopend.

bungalow van Ilboru Safari Lodge - Ilboru Safari Lodge - Tanzania
Ilboru Safari Lodge - Arusha
incl. ontbijt
De Ilboru Safari Lodge in Arusha is een prima startpunt van uw safari door Tanzania. De lodge ligt vlakbij het centrum van Arusha, op 10 minuten rijden van de hoofdweg. Tijdens deze korte rit over een onverharde ziet u al veel van het lokale leven. De lodge is simpel maar goed. U overnacht in een van de chalets die geschakeld zijn per twee. Ilboru heeft een groot zwembad met ligbedden, hier is het prima vertoeven op een zonnige dag. In het restaurant is elke ochtend een goed ontbijt verkrijgbaar. Voor de lunch of het diner kunt u er ook terecht. Er is veel keuzes in het menu, van Afrikaans tot Europees en Aziatisch.

kamer - Crater Forest Lodge - Ngorongoro Highlands - Tanzania
Crater Forest Tented Camp - Ngorongoro Crater
incl. alle maaltijden
Een mooi eco-vriendelijk tented camp, gelegen aan de rand van het Ngorongoro Tropical Forest. Het camp ligt 10 km van de hoofdweg vanwaar u gemakkelijk de Ngorongoro Crater bereikt. Het camp ligt op een hoogte van 1800 meter op het terrein van een koffieplantage genaamd Kirin Coffee Estate. U overnacht in één van de 15 ingerichte tenten met ensuite faciliteiten. Vanuit iedere tent heeft u uitzicht op het bos. In dit camp ontwaakt u ’s ochtends met de geluiden van de Afrikaanse Bush waarna er op uw veranda koffie en thee wordt geserveerd. Faciliteiten van het camp bestaan uit een restaurant, bar, lounge en curio shop. Mocht er tijd zijn dan kunt u optioneel deelnemen aan activiteiten zoals mountain biking, cultural tour, coffee estate tour of forest walks.

interior - Serengeti Kati Kati - Serengeti - Tanzania
Serengeti Kati Kati Tented Camp - Serengeti National Park
incl. alle maaltijden
Kati Kati Tented Camp is een mobile tented camp gelegen in het centrale gedeelte van de Serengeti. Voor diegene die echt midden in de natuur wil overnachten is dit de perfecte plek! Het camp beschikt over 15 comfortabele ingerichte tenten met ensuite faciliteiten. Een gezellige ‘mess tent’ vormt het middelpunt van het camp. Hier worden alle maaltijden geserveerd. Ook is er een lounge tent aanwezig. Na de gamedrives kunt u bij het kampvuur, en onder het genot van appetizers en snacks, met de andere gasten de dag doornemen.

bed - Migunga Tented Camp - Lake Manyara - Tanzania
Migunga Forest Camp - Lake Manyara National Park
incl. alle maaltijden
Op slechts vijf minuten van de ingang van het Lake Manyara National Park vindt u het Migunga Forest Camp. Gelegen in een 4 hectare groot bos bevinden zich de 30 luxe safari tenten. Allen voorzien van een eigen badkamer en comfortabele bedden. Het hoofdgebouw, opgetrokken uit hout met een rieten dak, huisvest het restaurant, de bar en de bibliotheek. Vanuit de lodge worden verschillende activiteiten in de omgeving georganiseerd zoals mountainbiken of een bezoek aan het nabijgelegen dorpje Mto wa Mbu.

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • PANGEA Travel werkt al jaren met dezelfde betrouwbare partner ter plaatse.
 • We kiezen voor kwaliteit wat u ook terugziet in de safarivoertuigen die ter plaatse worden ingezet.
 • U verblijft in Tanzania in kleinschalige camps midden in de natuur
 • Geen camps met grote restaurants en lange rijen voor de buffetten.
 • Persoonlijke aandacht en service door de kleinschaligheid van de camps.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »