Menu

Rwanda Primates & Zanzibar

Geniet van deze schitterende rondreis door Rwanda en sluit af op een van de mooiste stranden van Oost-Afrika, het eiland Zanzibar voor de kust van Tanzania. U combineert een reis vol met prachtige natuur en wildlife van verschillende primaten met een ontspannen en relaxte sfeer aan het strand. Rwanda is een uniek land dat afwisseling biedt aan verschillende dieren die bijna nergens anders voorkomen. Breng een bezoek aan de chimpansees, colobus apen, golden monkeys en natuurlijk de grootste apensoort de gorilla's! Na al deze indrukken kunt u de reis heerlijk afsluiten aan de prachtige stranden en warme wateren van Zanzibar. Met ook nog een bezoek aan Stone Town maakt deze reis nog eens extra veelzijdig!.

Noot: De gorillatrekking tijdens deze reis is in Bwindi (Oeganda). De kosten van een gorillapermit liggen hier lager dan in Rwanda.

Reisduur: 16 dagen

Kigali - Nyungwe - Lake Kivu - Kisoro - Bwindi - Volcanoes NP - Stone Town - Zanzibar

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Rwanda Primates & Zanzibar inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Dé perfecte rondreis met kans op het zien van wel 20 soorten primaten, waaronder de gorilla, golden monkey en chimpansee!
 • Een ideale combinatie de schitterende natuur in Rwanda en prachtige stranden van Zanzibar.
 • U maakt de gorillatrekking in Oeganda waar de permits een stuk goedkoper zijn.
 • U verblijft in kleinschalige Lodges midden in de natuur met een goede service en persoonlijke aandacht. 
 • De chauffeur heeft een goede slaapplaats en krijgt goed eten vanuit de geselecteerde lodges.
 • Deze reis wordt afgesloten op Zanzibar. Hier heeft u het ultieme ‘bounty’ gevoel.
 • Op Zanzibar bieden wij een ruime keuze aan resorts. Hierdoor kunnen we het resort kiezen conform uw persoonlijke wensen en budget.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Volcanoes National Park - gorillatrekking - Rwanda - foto: Visit Rwanda
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kigali
Na aankomst op de luchthaven van Kigali wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vervolgens naar het hotel in de stad gebracht. Kigali is centraal gelegen op een hoogte van 1567 meter, heeft een oppervlakte van 730 km2 en ligt op vier verschillende heuvelruggen met de vallei in het midden. Naar schatting wonen er ongeveer 1 miljoen mensen. Het commerciële centrum ligt op een van de heuvels terwijl het politieke centrum (overheidsgebouwen en ambassades) op een andere heuvel ligt. Het centrum is druk maar ook kleurrijk. De buitenwijken zijn daarentegen veel rustiger met brede straten, mooie huizen en tuinen.
Dag 2 Kigali - Nyungwe Forest Reserve
Het doel van vandaag is het Nyungwe Forest Reserve! Dit regenwoud staat vooral bekend om de primaten die er leven, in totaal 13 soorten. De bekendste bewoner van het park is de chimpansee. Andere soorten zijn de Colobus Monkey, L'Hoest's Monkey, Golden Monkey, Silver Monkey en de Red-tailed Monkey. In het park leven ook bosbokken, duikers, boszwijnen, slangen, kameleons en meer dan 300 vogelsoorten. Er liggen verschillende, goed onderhouden wandeltrails door het park. Onderweg passeert u watervallen en fraaie uitzichtspunten.
Dag 3 Nyungwe Forest Reserve
Nyungwe Forest is een paradijs voor wandelliefhebbers! U begint de dag dan ook met een vroeg ontbijt waarna u naar het Uwinka Information Centre vertrekt. Hier krijgt u meer informatie over het park en start uw chimpansee trekking. Het park is opgericht in 2004 en beslaat een oppervlakte van 970 km2. Door de hoogte, variërend van 1600 tot 2950 meter kan het er koel zijn. Het landschap bestaat vooral uit regenwoud, bamboebossen, graslanden, watervallen en moerassen. In totaal groeien er meer dan 200 boomsoorten en 100 verschillende orchideeën. Nyungwe is vooral bekend om de primaten die er leven, in totaal 13 soorten. In het park leven ook bosbokken, duikers, boszwijnen, slangen en kameleons. In de middag maakt u een korte canopy walk in Nyungwe forest. Een wandeling over een platform van 90 meter lang tussen de boomtoppen. Vanaf deze hoogte kunt u genieten van vlinders, vogels en blue monkeys die in de boomtoppen te zien zijn.
Dag 4 Nyungwe Forest Reserve - Lake Kivu
De volgende bestemming is Lake Kivu. Na aankomst in het hotel, nabij het meer, is de rest van de dag ter vrije besteding. Het meer is met een lengte van 89 km en een breedte van 48 km het grootste zoetwatermeer van het land. Het meer ligt zowel in de Democratische Republiek Congo als in Rwanda. Lake Kivu is diep, gemiddeld 240 meter en op het diepste punt zelfs 480 meter. Omringd door glooiende heuvels, met op de achtergrond de Virunga Vulkanen, is dit een prachtige plek om even te ontspannen. ’s Avonds kunt u genieten van verse visgerechten die lokale vissers met hun traditionele kano’s elke dag in het meer vangen.
Dag 5 Lake Kivu - Kisoro
U rijdt vandaag naar Kisoro, gelegen in het zuidwesten van Oeganda. Voordat u de grensovergang maakt stopt u nog voor een bezoek aan de Twin Lakes of Burera en Ruhondo. Na aankomst in het hotel is de rest van de dag vrij te besteden. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan een pygmeeën dorp of een wandeling maken langs het Mutanda meer. 
Dag 6 Mgahinga National Park
Vandaag gaat u het Mgahinga National Park bezoeken. Dit nationale park is gelegen in het uiterste zuidwesten van Oeganda en is onderdeel van de Virunga bergketen. Deze bergketen ligt in zowel Rwanda, Oeganda als de Democratische republiek Kongo. Elk land beschermt deze bergen en vulkanen in de vorm van nationale parken. Het Mgahinga National Park is 34 vierkante kilometer groot en bestaat grotendeels uit beboste uitlopers van drie vulkanen. Het park biedt de mogelijkheid om prachtige wandelingen te maken, op zoek te gaan naar het wildleven in het park of één van de slapende vulkanen beklimmen.
Dag 7 Kisoro - Bwindi
De reis gaat vandaag naar het Bwindi Impenetrable Forest National Park. Hoe lang u precies onderweg bent is afhankelijk van het gebied waar u zult verblijven. Onderweg naar Bwindi wordt er een stop gemaakt, waar u de gelegenheid heeft om wat inkopen te doen. De Muzungu (blanke reizigers) zijn altijd een leuke bezienswaardigheid voor de kinderen in het dorp. Ook zult u veel theeplantages tegenkomen. In de middag arriveert u in de lodge, waar u kunt ontspannen en alvast kunt genieten van de geluiden van het tropische regenwoud. Bwindi is één van de twee plaatsen in de wereld waar berggorilla's te vinden zijn. 
Dag 8 Bwindi
In de vroege ochtend start uw trekking. Samen met de gids gaat u op zoek naar de gorilla families. De kans is groot dat deze gevonden worden (90%), maar het blijven dieren die uiteraard hun eigen plan trekken. Vaak wordt de route met kapmessen vrijgemaakt om dichterbij een gorilla familie te kunnen komen. Door de hoge ligging is de tocht vrij intensief en zwaar, maar het is het allemaal waard als u eenmaal oog in oog staat met een van de meest fascinerende dieren op aarde. U blijft ongeveer een uur bij de gorilla's om ze waar te nemen. Vervolgens wandelt u terug naar de accommodatie. De rest van de middag is ter vrije besteding, afhankelijk van de duur van de trekking. Bent u voor 17:00 uur terug, dan kunt u optioneel nog een dorpje van de Batwa Pygmeeën bezoeken.
Dag 9 Bwindi - Volcanoes National Park
Gelegen in het noordwesten van Rwanda vindt u het bekende Volcanoes National Park waar u vandaag naartoe gaat. Het park grenst aan het Virunga National Park in de Democratische Republiek Congo en het Mgahinga National Park In Oeganda. Deze parken tezamen met Bwindi Impenetrable Forest (Oeganda) vormen het leefgebied van de zeldzame berggorilla. In het 125 km2 grote park liggen vijf van de acht vulkaantoppen die behoren tot de Virunga Mountains. Het landschap bestaat voornamelijk uit tropisch regenwoud en bamboebossen en is perfect voor het maken van mooie trekkingen. 
Dag 10 Volcanoes National Park - Kigali
U heeft een laatste dag in Kigali. Samen met uw chauffeur maakt u 's ochtends nog een korte rondrit door de stad. Daarnaast bezoekt u het Kigali Memorial Centre. Een museum ter nagedachtenis aan de genocide die in 1994 in Rwanda plaats vond, een zwarte bladzijde in de geschiedenis van het land. De middag is ter vrije besteding. 
Dag 11 Kigali - Nairobi - Zanzibar/Stone Town
Op tijd wordt u naar de luchthaven van Kigali gebracht waar u incheckt voor de regionale vlucht op Zanzibar via Nairobi. Na aankomst volgt een transfer naar het hotel in Stonetown. De rest van de dag is ter vrije besteding. Stonetown is een oud plaatsje met een doolhof van smalle straatjes, oude moskeeën, bazaars en twee paleizen van de voormalige sultan van Tanzania. Daarnaast zijn er talloze kleine winkels. Er heerst een Arabische sfeer in de stad. Stonetown heeft ook een strandje waar u tegen het einde van de middag kunt genieten van een prachtige zonsondergang.
Dag 12 Stonetown - Zanzibar/strand
Deze ochtend kunt u nog gebruiken om op eigen gelegenheid een wandeling te maken door Stonetown. Het oude stadje heeft een doolhof van smalle straatjes, oude moskeeën, bazaars en twee paleizen van de voormalige sultan van Tanzania. Daarnaast zijn er talloze kleine winkels. Er heerst een Arabische sfeer in de stad. In de middag verzorgen we de transfer per auto met privéchauffeur naar de accommodatie aan het strand. Dit is een prima plek om lekker bij te komen van alle indrukken die u op het vaste land heeft opgedaan. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.erblijft.
Dag 13 Zanzibar
U heeft een vrije dag op Zanzibar. Naast heerlijk ontspannen en genieten van zon, zee en strand zijn er ook tal van excursiemogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld gaan duiken, snorkelen of maak een boottocht met een traditionele zeilboot tijdens zonsondergang.
Dag 14 Zanzibar
Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u een specerijentour over het eiland maken. Tijdens de tour ziet u hoe kaneel, nootmuskaat en peper groeit maar ook de vele fruitsoorten van het eiland. Een andere mogelijkheid is om een bezoek te brengen aan het nationale park van het eiland; Jozani Forest. In dit park komst de rode colobus aap voor, de enige plaats ter wereld. Optionele excursies worden georganiseerd vanuit verschillende resorts en zijn eenvoudige ter plaatse te reserveren.
Dag 15 Zanzibar
U heeft een vrije dag op Zanzibar. 
Dag 16 Zanzibar - (vliegreis op eigen gelegenheid)
De ochtend en een deel van de middag zijn nog ter vrije besteding. In de loop van de dag heeft u een transfer naar de luchthaven van Zanzibar. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: de kamer in het resort staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst kunnen we een dagkamer voor u reserveren (de meerprijs is op aanvraag).
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • genoemde transfers en vervoer per 4x4 safari vehicle met privéchauffeur
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • genoemde gamedrives/activiteiten met bijbehorende entreegelden
  • permit voor gorilla trekking in Bwindi (Oeganda)
  • permit voor chimpenzee trekking in Nyungwe Forest
  • permit voor colobus monkey trekking in Nyungwe Forest
  • permit voor golden monkey trekking in Volcanoes National Park
  • water tijdens de reis in Rwanda en Oeganda
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • boekingskosten: € 25 per boeking
  • bijdrage SGR:  € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

  • internationale & regionale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
  • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (contant te voldoen bij aankomst)
  • visumkosten Rwanda, ca. USD 50 pp (ter plaatse voldoen, maar vooraf visum letter aanvragen)
  • infrastructure levy Zanzibar, tussen USD 2 – USD 5 pp per nacht, afhankelijk van de categorie accommodatie (contant te voldoen bij de accommodatie)
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele excursies en entreegelden
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.000 - € 4.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Flame Tree Village - Kigali
Flame Tree Village is gelegen in Kigali en is een goed uitgangspunt voor een rondreis door Rwanda. Het is een kleine en eenvoudige lodge, maar de kamers zijn schoon en beschikken over een eigen badkamer met douche. Voor wat ontspanning kunt u terecht in het grote zwembad met ligweide of bestel een drankje bij de gezellige bar. Het ontbijt en diner zijn goed en worden voornamelijk gemaakt van verse ingrediënten.  

Paradise Malahide - Lake Kivu
Dit leuke hotel ligt direct aan het Lake Kivu meer op circa zeven kilometer van het plaatsje Gisenyi. U overnacht in een van de bungalows of appartementen. Vanuit uw kamer heeft u direct uitzicht op het meer waar u onder andere kunt zwemmen of een boottochtje kunt maken. In de weekenden komt er vaak een lokale dansgroep optredenl. De specialiteit van het restaurant zijn visgerechten, vers gevangen door de lokale vissers. Dineren kunt u ook bij uw bungalow of op een nabijgelegen privé eilandje.

Rushaga Gorilla Camp - Bwindi
Een verblijf in Rushaga Gorilla Camp is een waar paradijs voor degene die graag een trekking wilt maken in het Bwindi Impenetrable National Park, één van de highlights van Oeganda. De gorillafamilie Nshongi vind je op slechts 6 kilometer van de accommodatie. De airstrip van Kisoro ligt tevens vlakbij het Camp, op ongeveer 35 kilometer. Bij Rushaga Camp heeft u genoeg keuze uit verschillende kamertypes. Zo zijn er luxury tenten, cabins en familie cottages. U heeft zelfs de mogelijkheid om zelf een tentje mee te nemen en deze op te zetten. Bij de meeste kamertypes kunt u vanaf uw terras of balkon genieten van de groene omgeving waar deze accommodatie zich in bevindt. Naast het maken van een gorillatrekking kunt u bij de accommodatie ook fietsen huren of een bezoek aan de pygmeeën brengen, een leuke manier om de omgeving te ontdekken.

Da Vinci Gorilla Lodge - Volcanoes National Park
De Da Vinci Gorilla Lodge is een uitstekende accommodatie met een goede service. De lodge is gelegen in Kinigi, een perfecte uitvalsbasis voor het maken van de gorillatrekking in Volcanoes National Park. Elke kamer is sfeervol ingericht naar Afrikaanse stijlen, heeft een terras met uitzicht op de bergen en hebben toegang tot de rustgevende tuin. Da Vinci Gorilla Lodge wordt geprezen om de heerlijke maaltijden, het enthousiasme van het personeel en de perfecte ligging. Het perfecte verblijf in het noorden van Rwanda. 

Zanzibar Palace Hotel - Stone Town
Het Zanzibar Palace Hotel bevindt zich middenin het centrum van Stone Town. De negen kamers zijn allemaal zeer smaakvol ingericht en u zult zich goed voor kunnen stellen hoe de sultans hier eeuwenlang hebben gewoond. Het Nederlandse management zal er voor zorgen dat u niets ontbreekt. Samen met de lokale goed opgeleide medewerkers zorgen zijn zij voor een aangenaam verblijf. In het restaurant van het hotel vind u een Belgische chef-kok die heerlijke maaltijden serveert. Sluit de dag ontspannen af in de Sukinah lounge en bar.

Baladin Zanzibar Beach Hotel - Zanzibar
Baladin Zanzibar Beach Hotel is een boetiekhotel in Pingwe, gelegen aan de zuidoostkust van het eiland. U overnacht in een van de 4 suites of in een van de 8 ruime bungalows. De bungalows bestaan uit twee verdiepingen en zijn daarom zeer geschikt voor families. Iedere bungalow beschikt over een eigen terras, vanwaar u uitzicht heeft op de oceaan. Alle kamers zijn van alle gemakken voorzien en met de nodige aandacht ingericht. Vanuit het hotel loopt u zo de oceaan in, maar ook in en rond het zwembad is het aangenaam vertoeven. Bij de zwembadbar kunt u een Baladins eigen gebrouwen biertje bestellen en in het restaurant geniet u van lokale gerechten.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »