Menu

Rwanda Primates & Zanzibar

Geniet van deze schitterende rondreis door Rwanda en sluit af op een van de mooiste stranden van Oost-Afrika, het eiland Zanzibar voor de kust van Tanzania. U combineert een reis vol met prachtige natuur en wildlife van verschillende primaten met een ontspannen en relaxte sfeer aan het strand. Rwanda is een uniek land dat afwisseling biedt aan verschillende dieren die bijna nergens anders voorkomen. Breng een bezoek aan de chimpansees, colobus apen, golden monkeys en natuurlijk de grootste apensoort de gorilla's! Na al deze indrukken kunt u de reis heerlijk afsluiten aan de prachtige stranden en warme wateren van Zanzibar. Met ook nog een bezoek aan Stone Town maakt deze reis nog eens extra veelzijdig!.

Noot: De gorillatrekking tijdens deze reis is in Bwindi (Oeganda). De kosten van een gorillapermit liggen hier lager dan in Rwanda.

Reisduur: 16 dagen

Kigali - Nyungwe - Lake Kivu - Kisoro - Bwindi - Volcanoes NP - Stone Town - Zanzibar

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kigali
Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vervolgens naar het hotel in Kigali gebracht. De stad is centraal gelegen op een hoogte van 1567 meter. Kigali heeft een oppervlakte van 730 km2 en ligt op vier verschillende heuvelruggen met de vallei in het midden. Naar schatting wonen er ongeveer 1 miljoen mensen. Het commerciële centrum ligt op een van de heuvels terwijl het politieke centrum (overheidsgebouwen en ambassades) op een andere heuvel ligt. Het centrum is druk maar ook kleurrijk. De buitenwijken zijn daarentegen veel rustiger met brede straten, mooie huizen en tuinen.
Dag 2 Kigali - Nyungwe Forest National Park
Via Butare, na Kigali de grootste stad van het land, reist u vandaag naar Nyungwe. Onderweg kunt u optioneel nog een stop maken in Nyanza (Nyabisindu) voor een bezoek aan een replica van het voormalige paleis van Koning Mutara III Rudahigwa. Het originele paleis is helaas verwoest. Na de lunch (op eigen gelegenheid) rijdt u door naar Nyungwe Forest. De komende twee nachten verblijft u in het Nyungwe Top View Hill Hotel.
Dag 3 Nyungwe Forest National Park
Nyungwe Forest is een paradijs voor wandelliefhebbers! U begint de dag dan ook met een vroeg ontbijt waarna u naar het Uwinka Information Centre vertrekt. Hier krijgt u meer informatie over het park en start uw chimpansee trekking. Het park is opgericht in 2004 en beslaat een oppervlakte van 970 km2. Door de hoogte, variërend van 1600 tot 2950 meter kan het er koel zijn. Het landschap bestaat vooral uit regenwoud, bamboebossen, graslanden, watervallen en moerassen. In totaal groeien er meer dan 200 boomsoorten en 100 verschillende orchideeën. Nyungwe is vooral bekend om de primaten die er leven, in totaal 13 soorten. In het park leven ook bosbokken, duikers, boszwijnen, slangen en kameleons. In de namiddag volgt een tweede trekking met een bezoek aan de Angolan Black Colobus Monkeys.
Dag 4 Nyungwe Forest - Gisenyi/Lake Kivu
De volgende bestemming is Lake Kivu, vanuit Nyungwe ongeveer vier uur rijden. Na aankomst in het hotel is de rest van de dag ter vrije besteding. Lake Kivu is met een lengte van 89 km en een breedte van 48 km het grootste zoetwatermeer van het land. Het meer ligt zowel in de Democratische Republiek Congo als in Rwanda. Lake Kivu is diep, gemiddeld 240 meter en op het diepste punt zelfs 480 meter. Omringd door glooiende heuvels, met op de achtergrond de Virunga Vulkanen, is dit een prachtige plek om even te ontspannen. Optioneel kunt u een boottocht maken over het meer. Lake Kivu vormt het leefgebied van veel vogelsoorten waaronder pelikanen, ijsvogels en de kraanvogel, het symbool van Rwanda. ’s Avonds kunt u genieten van verse visgerechten die lokale vissers met hun traditionele kano’s elke dag in het meer vangen.
Dag 5 Gisenyi/Lake Kivu - Kisoro
U verlaat na het ontbijt Gisenyi en rijdt naar Kisoro, gelegen in het zuidwesten van Oeganda. Voordat u de grensovergang maakt stopt u nog voor een bezoek aan de Twin Lakes of Burera en Ruhondo. Na aankomst in het hotel is de rest van de dag vrij te besteden. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan een pygmeeën dorp of u kunt een kanotocht maken over het Mutanda meer.
Dag 6 Kisoro - Mgahinga National Park - Kisoro
Vandaag brengt u een bezoek aan het Mgahinga National Park. Dit nationale park is gelegen in het uiterste zuidwesten van Oeganda. Het park is onderdeel van de Virunga bergketen. Deze bergketen ligt in zowel Rwanda, Oeganda als de Democratische republiek Kongo. Elk land beschermt deze bergen en vulkanen in de vorm van nationale parken. Het Mgahinga National Park is 34 vierkante kilometer groot en bestaat grotendeels uit beboste uitlopers van drie vulkanen. U maakt een wandeling in het park en gaat op zoek naar vele soorten vogels en primaten.
Dag 7 Kisoro - Bwindi
Na het ontbijt gaat de reis verder naar Bwindi. Onderweg passeert u diverse dorpjes en kunt u genieten van het uitzicht op de bergen. In de namiddag arriveert u in de lodge waar u kunt ontspannen en alvast kunt genieten van de geluiden van het tropische regenwoud.
Dag 8 Bwindi - Volcanoes National Park
De reis gaat terug naar Rwanda en verder naar het Volcanoes National Park. Deze unieke jungle bevat vele aapsoorten en maakt deel uit van het Virunga gebergte dat betrekking heeft op Oeganda, Rwanda en Congo. De namiddag is ter vrije besteding.
Dag 9 Bwindi - Volcanoes National Park
De reis gaat terug naar Rwanda en verder naar het Volcanoes National Park. Deze unieke jungle bevat vele aapsoorten en maakt deel uit van het Virunga gebergte dat betrekking heeft op Oeganda, Rwanda en Congo. De namiddag is ter vrije besteding.
Dag 10 Volcanoes National Park - Kigali
In de vroege ochtend rijdt u naar het Volcanoes National Park Headquarters. Hier krijgt u informatie over de golden monkeys en maakt u kennis met de gids. Vervolgens rijdt u naar de ingang van het park. Samen met de gids gaat u op zoek naar de zeldzame golden monkey. De kans is groot dat deze gevonden worden maar het blijven dieren die uiteraard hun eigen plan trekken. Door de hoge ligging is de tocht vrij intensief en zwaar. Eenmaal aangekomen kunt u een tijd genieten van deze prachtige apensoort. Vervolgens wandelt u terug naar de auto en rijdt u terug naar de accommodatie waar u zich nog kunt opfrissen voor u verder rijdt naar Kigali.
Dag 11 Kigali - Nairobi - Zanzibar/Stone Town
Op tijd wordt u naar de luchthaven van Kigali gebracht waar u incheckt voor de regionale vlucht op Zanzibar via Nairobi. Na aankomst volgt een transfer naar het hotel in Stonetown. De rest van de dag is ter vrije besteding. Stonetown is een oud plaatsje met een doolhof van smalle straatjes, oude moskeeën, bazaars en twee paleizen van de voormalige sultan van Tanzania. Daarnaast zijn er talloze kleine winkels. Er heerst een Arabische sfeer in de stad. Stonetown heeft ook een strandje waar u tegen het einde van de middag kunt genieten van een prachtige zonsondergang.
Dag 12 Stonetown - Zanzibar/strand
Deze ochtend kunt u nog gebruiken om op eigen gelegenheid een wandeling te maken door Stonetown. Het oude stadje heeft een doolhof van smalle straatjes, oude moskeeën, bazaars en twee paleizen van de voormalige sultan van Tanzania. Daarnaast zijn er talloze kleine winkels. Er heerst een Arabische sfeer in de stad. In de middag verzorgen we de transfer per auto met privéchauffeur naar de accommodatie aan het strand. Dit is een prima plek om lekker bij te komen van alle indrukken die u op het vaste land heeft opgedaan. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.erblijft.
Dag 13 Zanzibar
U heeft een vrije dag op Zanzibar. Naast heerlijk ontspannen en genieten van zon, zee en strand zijn er ook tal van excursiemogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld gaan duiken, snorkelen of maak een boottocht met een traditionele zeilboot tijdens zonsondergang.
Dag 14 Zanzibar
Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u een specerijentour over het eiland maken. Tijdens de tour ziet u hoe kaneel, nootmuskaat en peper groeit maar ook de vele fruitsoorten van het eiland. Een andere mogelijkheid is om een bezoek te brengen aan het nationale park van het eiland; Jozani Forest. In dit park komst de rode colobus aap voor, de enige plaats ter wereld. Optionele excursies worden georganiseerd vanuit verschillende resorts en zijn eenvoudige ter plaatse te reserveren.
Dag 15 Zanzibar
U heeft een vrije dag op Zanzibar. 
Dag 16 Zanzibar - (vliegreis op eigen gelegenheid)
De ochtend en een deel van de middag zijn nog ter vrije besteding. In de loop van de dag heeft u een transfer naar de luchthaven van Zanzibar. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: de kamer in het resort staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst kunnen we een dagkamer voor u reserveren (de meerprijs is op aanvraag).
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer per 4x4 safari vehicle met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives/activiteiten met bijbehorende entreegelden
 • permit voor gorilla trekking in Bwindi (Oeganda)
 • permit voor chimpenzee trekking in Nyungwe Forest
 • permit voor colobus monkey trekking in Nyungwe Forest
 • permit voor golden monkey trekking in Volcanoes National Park
 • water tijdens de reis in Rwanda en Oeganda
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale & regionale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • visumkosten East African Tourist Visa (ca. USD 100 pp, vooraf online aanvragen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Paradis Malahide - Paradis Malahide - Gisenyi - Rwanda
Paradis Gisenyi Malahide - Lake Kivu
incl. ontbijt
Dit leuke hotel ligt direct aan het Lake Kivu meer op circa zeven kilometer van het plaatsje Gisenyi. U overnacht in een van de bungalows of appartementen. Vanuit uw kamer heeft u direct uitzicht op het meer waar u onder andere kunt zwemmen of een boottochtje kunt maken. In de weekenden komt er vaak een lokale dansgroep optredenl. De specialiteit van het restaurant zijn visgerechten, vers gevangen door de lokale vissers. Dineren kunt u ook bij uw bungalow of op een nabijgelegen privé eilandje.

twee huisjes in groene omgeving - Rushaga Camp - Oeganda
Rushaga Gorilla Camp - Bwindi
incl. ontbijt
Een verblijf in Rushaga Gorilla Camp is een waar paradijs voor degene die graag een trekking wilt maken in het Bwindi Impenetrable National Park, één van de highlights van Oeganda. De gorillafamilie Nshongi vind je op slechts 6 kilometer van de accommodatie. De airstrip van Kisoro ligt tevens vlakbij het Camp, op ongeveer 35 kilometer. Bij Rushaga Camp heeft u genoeg keuze uit verschillende kamertypes. Zo zijn er luxury tenten, cabins en familie cottages. U heeft zelfs de mogelijkheid om zelf een tentje mee te nemen en deze op te zetten. Bij de meeste kamertypes kunt u vanaf uw terras of balkon genieten van de groene omgeving waar deze accommodatie zich in bevindt. Naast het maken van een gorillatrekking kunt u bij de accommodatie ook fietsen huren of een bezoek aan de pygmeeën brengen, een leuke manier om de omgeving te ontdekken.

kamer - Zanibar Palace Hotel - Zanzibar - Tanzania
Zanzibar Palace Hotel - Stone Town
incl. ontbijt
Het Zanzibar Palace Hotel bevindt zich middenin het centrum van Stone Town. De negen kamers zijn allemaal zeer smaakvol ingericht en u zult zich goed voor kunnen stellen hoe de sultans hier eeuwenlang hebben gewoond. Het Nederlandse management zal er voor zorgen dat u niets ontbreekt. Samen met de lokale goed opgeleide medewerkers zorgen zijn zij voor een aangenaam verblijf. In het restaurant van het hotel vind u een Belgische chef-kok die heerlijke maaltijden serveert. Sluit de dag ontspannen af in de Sukinah lounge en bar.

Sunshine Hotel, Honeymoon Suite - Sunshine Hotel - Tanzania
Sunshine Hotel Matemwe - Zanzibar
incl. ontbijt
In het noordoosten van Zanzibar ligt het Sunshine Hotel. Dit kleinschalige hotel is direct aan het strand gelegen. U verblijft in een sfeervolle kamer met eigen balkon of veranda met uitzicht op zee of op de tropische tuin. Neem een frisse duik in het zwembad, of in het warme water van de Indische Oceaan. Het restaurant verandert het menu dagelijks, dus u kunt zich elke dag culinair laten verrassen! Het Sunshine Hotel ligt nabij de Mnemba Atoll, dat bekend staat als één van de beste plaatsen om te duiken op Zanzibar. Het nabijgelegen duikcentrum Dive Point biedt vele mogelijkheden om de mooie onderwaterwereld te ontdekken.

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Afwisselende primaten reis met kans op het zien van wel 20 soorten waaronder de gorilla, golden monkey en chimpansee!
 • U maakt de gorillatrekking in Oeganda waar de permits een stuk goedkoper zijn.
 • We kiezen voor kwaliteit wat u ook terugziet in de safarivoertuigen die ter plaatse worden ingezet.
 • In Rwanda bieden we een ruime keuze aan lodges. We kunnen daarom tijdens deze reis, indien gewenst, ook luxere lodges aanbieden.
 • U verblijft in kleinschalige Lodges midden in de natuur
 • Geen lodges met grote restaurants en lange rijen voor de buffetten.
 • De internationale vlucht is niet inbegrepen maar kunnen we uiteraard wel verzorgen. U kunt vertrekken vanaf Amsterdam.
 • Goede behandeling van de chauffeur. Hij heeft een goede slaapplaats en krijgt goed eten vanuit de lodge.
 • Persoonlijke aandacht en service door de kleinschaligheid van de lodges.
 • Deze reis wordt afgesloten op Zanzibar. Hier heeft u het ultieme ‘bounty’ gevoel.
 • Op Zanzibar bieden wij een ruime keuze aan resorts. Hierdoor kunnen we het resort kiezen conform uw persoonlijke wensen en budget.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »