Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Rwanda

Veelgestelde vragen Rwanda

Hoe zit het met de geldzaken in Rwanda?

De munteenheid van Rwanda is de Rwandese Frank (RWF). Er zijn munten van 1, 5, 10, 20 en 50 Frank en biljetten van 100, 500, 1000 en 5000 Frank. Wij raden u aan voldoende euro’s of US Dollars mee te nemen en deze ter plaatse te wisselen bij de hotels of wisselkantoren.

  • Pinnen: geld opnemen met een pinpas beperkt zich tot de grote steden en de luchthaven. Denk er aan om uw pinpas voor vertrek op werelddekking te zetten.
  • Creditcards: ook creditcards worden nog steeds niet overal in Rwanda geaccepteerd. U kunt hier meestal alleen in de toeristenhotels en de betere restaurants in Kigali mee terecht. Daarnaast kunt u met uw creditcard contant geld opnemen bij de Banque de Kigali en Banque Commerciale du Rwanda (in Kigali). Vaak wordt er 3-5% extra doorbelast. Wees altijd alert bij betalingen met creditcard; verlies uw creditcard niet uit het oog. Fraude met creditcards komt helaas overal voor en is niet volledig uit te sluiten. Maatschappijen zijn hier voor verzekerd. Zie voor meer details de websites:eurocard en visa.
  • Wisselkoers: de waarde van 1000 Rwandese Frank was in juni 2019 ongeveer € 1,01.


terug naar veelgestelde vragen Rwanda