Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Gorillatrekking Rwanda

Dit arrangement is een leuke verlengingsmogelijkheid na een rondreis door Kenia of Tanzania. Daarnaast is dit arrangement ook op zich zelf te reserveren. U reist vanuit Kigali naar het Volcanoes National Park waar een gorillatrekking op het programma staat. Geniet van de spelende jonge gorilla’s en de leider van de groep; de silverback.

Noot: De gorillatrekking Rwanda reserveren we alleen als onderdeel van een complete rondreis.

Reisduur: 4 dagen

Kigali - Volcanoes National Park - Kigali

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Gorillatrekking Rwanda inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Perfect verlengingsarrangement na een safari in bijvoorbeeld Tanzania. Een gorillatrekking kunt u dan combineren met een ´Big Five´safari in Tanzania.
 • Vanuit Kigali is het slechts 2,5 uur rijden naar het Volcanoes National Park, het uitgangspunt voor de gorillatrekking.
 • In Rwanda bieden we een ruime keuze aan lodges. We kunnen daarom tijdens deze reis de accommodaties selecteren conform uw wensen en budget.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Volcanoes National Park - gorillatrekking - Rwanda - foto: Visit Rwanda
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kigali
Na aankomst op de luchthaven van Kigali wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vervolgens naar het hotel in de stad gebracht. Kigali is centraal gelegen op een hoogte van 1567 meter, heeft een oppervlakte van 730 km2 en ligt op vier verschillende heuvelruggen met de vallei in het midden. Naar schatting wonen er ongeveer 1 miljoen mensen. Het commerciële centrum ligt op een van de heuvels terwijl het politieke centrum (overheidsgebouwen en ambassades) op een andere heuvel ligt. Het centrum is druk maar ook kleurrijk. De buitenwijken zijn daarentegen veel rustiger met brede straten, mooie huizen en tuinen.
Dag 2 Kigali - Volcanoes National Park
Gelegen in het noordwesten van Rwanda vindt u het bekende Volcanoes National Park waar u vandaag naartoe gaat. Het park grenst aan het Virunga National Park in de Democratische Republiek Congo en het Mgahinga National Park In Oeganda. Deze parken tezamen met Bwindi Impenetrable Forest (Oeganda) vormen het leefgebied van de zeldzame berggorilla. In het 125 km2 grote park liggen vijf van de acht vulkaantoppen die behoren tot de Virunga Mountains. Het landschap bestaat voornamelijk uit tropisch regenwoud en bamboebossen en is perfect voor het maken van mooie trekkingen. 
Dag 3 Volcanoes National Park
In de vroege ochtend rijdt u naar het Volcanoes National Park Headquarters. Hier krijgt u informatie over de gorilla’s en maakt u kennis met de gids. Vervolgens rijdt u naar de ingang van het park. Samen met de gids gaat u op zoek naar de gorilla families. De kans is groot dat deze gevonden worden (90%) maar het blijven dieren die uiteraard hun eigen plan trekken. Vaak wordt de route met kapmessen vrijgemaakt om dichterbij een gorilla familie te kunnen komen. Door de hoge ligging is de tocht vrij intensief en zwaar. Maar het is het allemaal waard als u eenmaal oog in oog staat met een van de meest fascinerende dieren op aarde. U blijft ongeveer een uur bij de gorilla's om ze waar te nemen. Vervolgens wandelt u terug naar de auto en rijdt u terug naar de accommodatie. Eenmaal terug in de accommodatie staat de lunch voor u klaar. Wanneer de tijd het nog toe laat, afhankelijk van de duur van de trekking, bezoekt u 's middags nog de Twin Lakes Bulera en Ruhondo.
Dag 4 Volcanoes National Park - Kigali
U heeft een laatste dag in Kigali. Samen met uw chauffeur maakt u 's ochtends nog een korte rondrit door de stad. Daarnaast bezoekt u het Kigali Memorial Centre. Een museum ter nagedachtenis aan de genocide die in 1994 in Rwanda plaats vond, een zwarte bladzijde in de geschiedenis van het land. De middag is ter vrije besteding. Op tijd wordt u naar de luchthaven gebracht, waar u afscheid neemt van uw chauffeur. 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer per 4wd safariwagen met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • mineraalwater tijdens de trip
 • permit voor gorilla trekking (US$ 1500 per persoon)
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • visumkosten Rwanda, ca. USD 30 pp (ter plaatse voldoen, maar vooraf visum letter aanvragen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • drankjes
 • fooien
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hotel Des Mille Collines - Kigali
incl. ontbijt
Hotel Des Mille Collines is het bekendste hotel van Rwanda. In dit hotel schuilde tijdens de genocide in 1994 meer dan 1200 Tutsi’s en gematigde Hutu’s tegen het geweld van de milities. De toenmalige manager, Paul Rusesabagina, gebruikte zijn contacten om de vluchtelingen in het hotel te beschermen. Vandaag de dag is het hotel een prima middenklasse hotel in Kigali. Het hotel ligt in een tropische tuin en beschikt onder andere over een zwembad.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »