Menu

Luxe Reis Rwanda

Op zoek naar een exclusieve rondreis door Rwanda, waarbij u in schitterende luxe accommodaties verblijft? Dan is dit dé ultieme rondreis om te genieten van het ongerepte Rwanda in luxe en comfort. U begint de reis in Kigali, via Butare wordt u onder professionele begeleiding naar het tropisch regenwoud gebracht. Het Nyungwe Forest Reserve is een prachtig, eeuwenoud stukje regenwoud van Rwanda. Hier maakt u een bijzondere trekking naar de Chimpansees. U vervolgt de reis, via Lake Kivu, naar het Volcanoes National Park. Wederom verblijft u in een exclusieve lodge, vanwaar u de trekking naar de indrukwekkende gorilla's maakt. U sluit de reis af met een waar hoogtepunt!

Reisduur: 8 dagen

Kigali - Nyungwe Forest Reserve - Lake Kivu - Volcanoes National Park

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Luxe Reis Rwanda inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Rwanda is een exclusief, uniek en ongerepte bestemming.
 • U verblijft in de allerbeste lodges van Rwanda, geheel in luxe en comfort. 
 • Ervaar de prachtige en indrukwekkende natuur van Nyungwe Forest en Volcanoes National Park. 
 • De gorillapermit in Volcanoes National Park is inclusief in de reissom. 
 • We kiezen in Rwanda voor een goede kwaliteit wat u terugziet in de gids/chauffeur, safarivoertuigen, accommodaties en activiteiten. 
 • U heeft korte reisdagen waardoor u meer tijd te spenderen heeft op de bestemming. 
bekijk meer

Dag tot daginklappen

One&Only Nyungwe House - Chimpansee - Rwanda - foto: Nyungwe House
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kigali
Na aankomst op de luchthaven van Kigali wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vervolgens naar het hotel in de stad gebracht. Kigali is centraal gelegen op een hoogte van 1567 meter, heeft een oppervlakte van 730 km2 en ligt op vier verschillende heuvelruggen met de vallei in het midden. Naar schatting wonen er ongeveer 1 miljoen mensen. Het commerciële centrum ligt op een van de heuvels terwijl het politieke centrum (overheidsgebouwen en ambassades) op een andere heuvel ligt. Het centrum is druk maar ook kleurrijk. De buitenwijken zijn daarentegen veel rustiger met brede straten, mooie huizen en tuinen.
Dag 2 Kigali - Nyungwe Forest Reserve
Na het ontbijt verlaat u Kigali en rijdt u naar Butare, na Kigali de grootste stad van het land. Onderweg maakt u nog een stop in Nyanza (Nyabisindu) voor een bezoek aan een replica van het voormalige paleis van Koning Mutara III Rudahigwa. Het originele paleis is helaas verwoest. In Butare brengt u een bezoek aan het nationale museum. Verder is het doel van vandaag het Nyungwe Forest Reserve! Dit regenwoud staat vooral bekend om de primaten die er leven, in totaal 13 soorten. De bekendste bewoner van het park is de chimpansee. Andere soorten zijn de Colobus Monkey, L'Hoest's Monkey, Golden Monkey, Silver Monkey en de Red-tailed Monkey. In het park leven ook bosbokken, duikers, boszwijnen, slangen, kameleons en meer dan 300 vogelsoorten. Er liggen verschillende, goed onderhouden wandeltrails door het park. Onderweg passeert u watervallen en fraaie uitzichtspunten.
Dag 3 Nyungwe Forest Reserve
Nyungwe Forest is een paradijs voor wandelliefhebbers! U begint de dag dan ook met een vroeg ontbijt waarna u naar het Uwinka Information Centre vertrekt. Hier krijgt u meer informatie over het park en start uw chimpansee trekking. Het park is opgericht in 2004 en beslaat een oppervlakte van 970 km2. Door de hoogte, variërend van 1600 tot 2950 meter kan het er koel zijn. Het landschap bestaat vooral uit regenwoud, bamboebossen, graslanden, watervallen en moerassen. In totaal groeien er meer dan 200 boomsoorten en 100 verschillende orchideeën. Nyungwe is vooral bekend om de primaten die er leven, in totaal 13 soorten. In het park leven ook bosbokken, duikers, boszwijnen, slangen en kameleons. In de middag maakt u een korte canopy walk in Nyungwe forest. Een wandeling over een platform van 90 meter lang tussen de boomtoppen. Vanaf deze hoogte kunt u genieten van vlinders, vogels en blue monkeys die in de boomtoppen te zien zijn. 
Dag 4 Nyungwe Forest Reserve
Dag ter vrije besteding in het Nyungwe Forest Reserve. Optioneel kunt u vandaag weer een van de  vele mooie trekkingen maken in het Nyungwe Forest. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om heerlijk te ontspannen bij de lodge. 
Dag 5 Nyungwe Forest Reserve - Lake Kivu
De volgende bestemming is Lake Kivu. Na aankomst in het hotel, nabij het meer, is de rest van de dag ter vrije besteding. Het meer is met een lengte van 89 km en een breedte van 48 km het grootste zoetwatermeer van het land. Het meer ligt zowel in de Democratische Republiek Congo als in Rwanda. Lake Kivu is diep, gemiddeld 240 meter en op het diepste punt zelfs 480 meter. Omringd door glooiende heuvels, met op de achtergrond de Virunga Vulkanen, is dit een prachtige plek om even te ontspannen. ’s Avonds kunt u genieten van verse visgerechten die lokale vissers met hun traditionele kano’s elke dag in het meer vangen.
Dag 6 Lake Kivu - Volcanoes National Park
Gelegen in het noordwesten van Rwanda vindt u het bekende Volcanoes National Park waar u vandaag naartoe gaat. Het park grenst aan het Virunga National Park in de Democratische Republiek Congo en het Mgahinga National Park In Oeganda. Deze parken tezamen met Bwindi Impenetrable Forest (Oeganda) vormen het leefgebied van de zeldzame berggorilla. In het 125 km2 grote park liggen vijf van de acht vulkaantoppen die behoren tot de Virunga Mountains. Het landschap bestaat voornamelijk uit tropisch regenwoud en bamboebossen en is perfect voor het maken van mooie trekkingen. 
Dag 7 Volcanoes National Park
In de vroege ochtend rijdt u naar het Volcanoes National Park Headquarters. Hier krijgt u informatie over de gorilla’s en maakt u kennis met de gids. Vervolgens rijdt u naar de ingang van het park. Samen met de gids gaat u op zoek naar de gorilla families. De kans is groot dat deze gevonden worden (90%) maar het blijven dieren die uiteraard hun eigen plan trekken. Vaak wordt de route met kapmessen vrijgemaakt om dichterbij een gorilla familie te kunnen komen. Door de hoge ligging is de tocht vrij intensief en zwaar. Maar het is het allemaal waard als u eenmaal oog in oog staat met een van de meest fascinerende dieren op aarde. U blijft ongeveer een uur bij de gorilla's om ze waar te nemen. Vervolgens wandelt u terug naar de auto en rijdt u terug naar de accommodatie. Eenmaal terug in de accommodatie staat de lunch voor u klaar. Wanneer de tijd het nog toe laat, afhankelijk van de duur van de trekking, bezoekt u 's middags nog de Twin Lakes Bulera en Ruhondo.
Dag 8 Volcanoes National Park - Kigali - (vliegreis op eigen gelegenheid)
U vervolgt de reis terug naar Kigali. Samen met uw chauffeur maakt u 's ochtends nog een korte rondrit door de stad. Daarnaast bezoekt u het Kigali Memorial Centre. Een museum ter nagedachtenis aan de genocide die in 1994 in Rwanda plaats vond, een zwarte bladzijde in de geschiedenis van het land. De middag is ter vrije besteding. Op tijd wordt u naar de luchthaven gebracht, waar u afscheid neemt van uw chauffeur. 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per 4x4 safariwagen met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives/activiteiten met bijbehorende entreegelden
 • permit voor gorilla trekking (US$ 1500 per persoon)
 • water tijdens de reis
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Rwanda, ca. USD 30 pp (ter plaatse voldoen, maar vooraf visum letter aanvragen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en overige entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 7.000 - of meer

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Kigali Serena Hotel - Kigali
incl. ontbijt
Kigali Serena is onderdeel van de Serena keten waarbij ook meerdere lodges in Kenia en Tanzania zijn aangesloten. Dit luxueuze vijfsterren hotel is de beste keuze in Kigali en ligt op loopafstand van het centrum. Het hotel beschikt over een goed restaurant, een prachtig aangelegd zwembad en een spa.

One&Only Nyungwe House - Nyungwe Forest
incl. ontbijt
Het luxe One&Only Nyungwe House ligt te midden van een theeplantage. Het regenwoud vindt u in de nabije omgeving, waar onder andere ook chimpansees leven. Vanaf het verhoogde terras en het zwembad kijkt u uit over de prachtige groene omgeving. Verwen uzelf na een drukke dag met een spa behandeling of kom volledig tot rust in de jacuzzi. In Nyungwe House kunt u genieten van een heerlijk diner. Ook beschikt de lodge over een thee bar en lounge. Voor de sportliefhebbers is er ook een sportzaal. Alle kamers en suites zijn modern ingericht en voorzien van alle comfort. Zo beschikken de kamers onder andere over air conditionering, een openhaard en een en-suite badkamer. Vanaf uw terras heeft u een prachtig uitzicht over het regenwoud.

Lake Kivu Serena Hotel - Lake Kivu
incl. ontbijt
Lake Kivu Serena Hotel ligt in het plaatsje Gisenyi, aan de oever van Lake Kivu. Het hotel grenst aan een zandstrand en wordt omgeven door een tropische tuin. Dit is een prima plek om even bij te komen van een gorilla- of chimpanseetrekking in de nationale parken van Rwanda. Het hotel beschikt over een mooi zwembad met zonneterras. Ook op het strand staan comfortabele ligstoelen. U kunt verschillende activiteiten ondernemen bij Lake Kivu waaronder kajakken en surfen.

Sabyinyo Silverback Lodge - Volcanoes National Park
incl. alle maaltijden
Dit is de meest luxueuze lodge in het Volcanoes gebied. De hoofdingang van het Volcanoes National Park ligt op slechts drie kilometer rijden. De lodge bestaat uit vijf cottages, twee suites en een familie suite. De cottages zijn ruim van opzet en beschikken over een openhaard met een zitje, een veranda en een prachtige badkamer. Vanuit de cottages heeft u een prachtig uitzicht op de groene omgeving en de Virunga vulkanen.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »