Menu

Rwanda Hoogtepunten

Reizen in Rwanda en alle hoogtepunten zien, inclusief een gorillatrekking? Dat kan! De reis gaat vanuit Kigali via Butare naar het tropische Nyungwe Forest. Tijdens een trekking door dit park ziet u met geluk chimpansees en colobus apen. Na twee ontspannen dagen bij Lake Kivu reist u verder naar het Volcanoes National Park. Uiteraard staat hier een gorillatrekking op het programma. Geniet van de spelende jonge gorilla’s en de leider van de groep; de silverback. Tijdens de rondreis door Rwanda zult u zeker onder de indruk zijn van de ongerepte natuur en de vriendelijke bevolking.

Reisduur: 9 dagen

Kigali - Butare - Nyungwe Forest - Lake Kivu - Volcanoes National Park/Kinigi - Volcanoes National Park - Kigali

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kigali
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Aangekomen in de hoofdstad van Rwanda wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in de stad waar u de eerste nacht verblijft.
Dag 2 Kigali - Huye (Butare) - Nyungwe Forest
Na het ontbijt verlaat u Kigali en rijdt u naar Butare, na Kigali de grootste stad van het land. Onderweg maakt u nog een stop in Nyanza (Nyabisindu) voor een bezoek aan een replica van het voormalige paleis van Koning Mutara III Rudahigwa. Het originele paleis is helaas verwoest. In Butare brengt u een bezoek aan het nationale museum. Na de lunch (op eigen gelegenheid) rijdt u door naar Nyungwe Forest. De komende twee nachten verblijft u in het Nyungwe Top View Hill Hotel.
Dag 3 Nyungwe Forest
Nyungwe Forest is een paradijs voor wandelliefhebbers! U begint de dag dan ook met een vroeg ontbijt waarna u naar het Uwinka Information Centre vertrekt. Hier krijgt u meer informatie over het park en start uw chimpansee trekking. Het park is opgericht in 2004 en beslaat een oppervlakte van 970 km2. Door de hoogte, variërend van 1600 tot 2950 meter kan het er koel zijn. Het landschap bestaat vooral uit regenwoud, bamboebossen, graslanden, watervallen en moerassen. In totaal groeien er meer dan 200 boomsoorten en 100 verschillende orchideeën. Nyungwe is vooral bekend om de primaten die er leven, in totaal 13 soorten. In het park leven ook bosbokken, duikers, boszwijnen, slangen en kameleons. In de middag maakt u een korte canopy walk in Nyungwe forest. Een wandeling over een platform van 90 meter lang tussen de boomtoppen. Vanaf deze hoogte kunt u genieten van vlinders, vogels en blue monkeys die in de boomtoppen te zien zijn.
Dag 4 Nyungwe Forest - Kibuye/Lake Kivu
De volgende bestemming is Lake Kivu, vanuit Nyungwe ongeveer 4:30 uur rijden. Na aankomst in het hotel, nabij het meer, is de rest van de dag ter vrije besteding. Het meer is met een lengte van 89 km en een breedte van 48 km het grootste zoetwatermeer van het land. Het meer ligt zowel in de Democratische Republiek Congo als in Rwanda. Lake Kivu is diep, gemiddeld 240 meter en op het diepste punt zelfs 480 meter. Omringd door glooiende heuvels, met op de achtergrond de Virunga Vulkanen, is dit een prachtige plek om even te ontspannen. ’s Avonds kunt u genieten van verse visgerechten die lokale vissers met hun traditionele kano’s elke dag in het meer vangen.
Dag 5 Kibuye/Lake Kivu - Gisenyi/Lake Kivu
Optioneel kunt u 's ochtends een boottocht maken over het meer. Lake Kivu vormt het leefgebied van veel vogelsoorten waaronder pelikanen, ijsvogels en de kraanvogel, het symbool van Rwanda. De rit gaat vandaag via een slingerende weg langs de oever van het meer naar Gisenyi. Een prachtige route langs plantages, regenwoud en bovendien met prachtige uitzichten op het helderblauwe water. De komende nacht verblijft u in paradis Gisenyi Malahide. Dit leuke hotel ligt direct aan het Lake Kivu meer op circa zeven kilometer van het plaatsje Gisenyi. U overnacht in een van de bungalows of appartementen. Vanuit uw kamer heeft u direct uitzicht op het meer waar u onder andere kunt zwemmen of een boottochtje kunt maken. De specialiteit van het restaurant zijn visgerechten, vers gevangen door de lokale vissers.
Dag 6 Lake Kivu - Volcanoes National Park
Deze morgen kunt u nog ontspannen op het strand of een wandeling maken langs de oever van het meer. In de namiddag reist u verder richting het Volcanoes Park waar u de komende twee nachten verblijft.
Dag 7 Volcanoes National Park
In de vroege ochtend rijdt u naar het Volcanoes National Park Headquarters. Hier krijgt u informatie over de gorilla’s en maakt u kennis met de gids. Vervolgens rijdt u naar de ingang van het park. Samen met de gids gaat u op zoek naar de gorilla families. De kans is groot dat deze gevonden worden (90%), maar het blijven dieren die uiteraard hun eigen plan trekken. Vaak wordt de route met kapmessen vrijgemaakt om dichterbij een gorilla familie te kunnen komen. Door de hoge ligging is de tocht vrij intensief en zwaar, maar het is het allemaal waard als u eenmaal oog in oog staat met een van de meest fascinerende dieren op aarde. U blijft ongeveer een uur bij de gorilla's om ze waar te nemen. Vervolgens wandelt u terug naar de auto en rijdt u terug naar de accommodatie. Eenmaal terug in de accommodatie kunt u lunchen. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 8 Volcanoes National Park/Kinigi - Kigali
Deze ochtend kunt u een keuze maken uit een van de volgende activiteiten (een activiteit is inbegrepen), een excursie naar de top van de vulkaan, een bezoek aan het graf van Dian Fossey, een nature walk door het nationale park of een bezoek aan de Golden Monkeys. Na de lunch (op eigen gelegenheid) rijdt u in circa 1:30 uur terug naar Kigali, waar de rest van de dag ter vrije besteding is. De stad is centraal gelegen op een hoogte van 1567 meter. Kigali heeft een oppervlakte van 730 km2 en ligt op vier verschillende heuvelruggen met de vallei in het midden. Naar schatting wonen er ongeveer 1 miljoen mensen. Het commerciële centrum ligt op een van de heuvels, terwijl het politieke centrum (overheidsgebouwen en ambassades) op een andere heuvel ligt. Het centrum is druk maar ook kleurrijk. De buitenwijken zijn daarentegen veel rustiger met brede straten, mooie huizen en tuinen.
Dag 9 Kigali - (vliegreis op eigen gelegenheid)
U heeft een laatste dag in Kigali. Samen met uw chauffeur maakt u 's ochtends nog een korte rondrit door de stad. Daarnaast bezoekt u het Kigali Memorial Centre. Een museum ter nagedachtenis aan de genocide die in 1994 in Rwanda plaats vond, een zwarte bladzijde in de geschiedenis van het land. De middag is ter vrije besteding. Op tijd wordt u naar de luchthaven gebracht, waar u afscheid neemt van uw chauffeur. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: De kamer in het hotel staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst kunnen we een dagkamer voor u reserveren (de meerprijs is op aanvraag).
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per 4x4 safariwagen met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives/activiteiten met bijbehorende entreegelden
 • permit voor gorilla trekking (US$ 1500 per persoon)
 • water tijdens de reis
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Rwanda, ca. USD 30 pp (ter plaatse voldoen, maar vooraf visum letter aanvragen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en overige entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Moriah Hill resort - Moriah Hill resort - Lake Kivu - Rwanda
Moriah Hill Resort - Lake Kivu
incl. ontbijt
Net buiten het plaatsje Kibuye ligt dit driesterren hotel. Er zijn slechts 18 kamers met balkon waarvan u een prachtig uitzicht heeft over Lake Kivu en de verschillende eilandjes. In het meer kunt u prima zwemmen, kajakken of een boottochtje maken naar Gisenyi of Napoleon’s Island. Moriah Hill beschikt tevens over een goed restaurant en een bar.

Paradis Malahide - Paradis Malahide - Gisenyi - Rwanda
Paradis Gisenyi Malahide - Lake Kivu
incl. ontbijt
Dit leuke hotel ligt direct aan het Lake Kivu meer op circa zeven kilometer van het plaatsje Gisenyi. U overnacht in een van de bungalows of appartementen. Vanuit uw kamer heeft u direct uitzicht op het meer waar u onder andere kunt zwemmen of een boottochtje kunt maken. In de weekenden komt er vaak een lokale dansgroep optredenl. De specialiteit van het restaurant zijn visgerechten, vers gevangen door de lokale vissers. Dineren kunt u ook bij uw bungalow of op een nabijgelegen privé eilandje.

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • In Nyungwe Forest kiezen we voor het betere Top View Hill Hotel daar de kwaliteit van Gisakura Guesthouse erg achteruit is gegaan.
 • We kiezen voor kwaliteit wat u ook terugziet in de safarivoertuigen die ter plaatse worden ingezet.
 • De internationale vlucht is niet inbegrepen maar kunnen we uiteraard wel verzorgen. U kunt vertrekken vanaf Amsterdam of Brussel.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »