Menu

Rwanda met huurauto

Dit is de ideale rondreis om alle hoogtepunten van Rwanda te ontdekken met de huurauto. De wegen in Rwanda zijn perfect om middels een heuse 'selfdrive' te verkennen. Ga met de auto in alle vrijheid op pad en bewonder 'het land van de duizend heuvels'. U start de reis in Kigali vanwaar u rijdt naar het eeuwenoude regenwoud van Nyungwe. Via de slingerende wegen bij Lake Kivu vervolgt u de reis naar Volcanoes National Park. Vanuit daar heeft u een transfer naar Oeganda om de gorilla's in Bwindi te aanschouwen. Een autoreis door Rwanda is een ervaring om nooit meer te vergeten!

Noot: de gorillatrekking is in Oeganda, dit gedeelte is op basis van transfers. 

Reisduur: 9 dagen

Kigali - Nyungwe Forest - Lake Kivu - Volcanoes National Park - Bwindi Impenetrable Forest - Kigali

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Rwanda met huurauto inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • U ervaart hoe het is om in alle vrijheid met de huurauto Rwanda te verkennen. 
 • U bezoekt een groot aantal van de hoogtepunten in Rwanda, zoals Nyungwe Forest, Lake Kivu en Volcanoes National Park. 
 • De gorillatrekking is inclusief vindt plaats in Bwindi (Oeganda), hier zijn de permits een stuk goedkoper.
 • Wegen in Oeganda zijn een uitdaging, we kiezen dit gedeelte van de reis voor transfers. 
bekijk meer

Dag tot daginklappen

One&Only Nyungwe House - Chimpansee - Rwanda - foto: Nyungwe House
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kigali
Na aankomst op de luchthaven van Kigali wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vervolgens naar het hotel in de stad gebracht. Hier heeft u eerst een briefing over het programma en rijden in Rwanda. Vervolgens neemt u de huurauto met benodigdheden in ontvangst. Kigali is centraal gelegen op een hoogte van 1567 meter, heeft een oppervlakte van 730 km2 en ligt op vier verschillende heuvelruggen met de vallei in het midden. Naar schatting wonen er ongeveer 1 miljoen mensen. Het commerciële centrum ligt op een van de heuvels terwijl het politieke centrum (overheidsgebouwen en ambassades) op een andere heuvel ligt. Het centrum is druk maar ook kleurrijk. De buitenwijken zijn daarentegen veel rustiger met brede straten, mooie huizen en tuinen.
Dag 2 Kigali - Nyungwe Forest Reserve
Na het ontbijt verlaat u Kigali en rijdt u naar Butare, na Kigali de grootste stad van het land. Onderweg maakt u nog een stop in Nyanza (Nyabisindu) voor een bezoek aan een replica van het voormalige paleis van Koning Mutara III Rudahigwa. Het originele paleis is helaas verwoest. In Butare brengt u een bezoek aan het nationale museum. Verder is het doel van vandaag het Nyungwe Forest Reserve! Dit regenwoud staat vooral bekend om de primaten die er leven, in totaal 13 soorten. De bekendste bewoner van het park is de chimpansee. Andere soorten zijn de Colobus Monkey, L'Hoest's Monkey, Golden Monkey, Silver Monkey en de Red-tailed Monkey. In het park leven ook bosbokken, duikers, boszwijnen, slangen, kameleons en meer dan 300 vogelsoorten. Er liggen verschillende, goed onderhouden wandeltrails door het park. Onderweg passeert u watervallen en fraaie uitzichtspunten.
Dag 3 Nyungwe Forest Reserve
Nyungwe Forest is een paradijs voor wandelliefhebbers! U begint de dag dan ook met een vroeg ontbijt waarna u naar het Uwinka Information Centre vertrekt. Hier krijgt u meer informatie over het park en start uw chimpansee trekking. Het park is opgericht in 2004 en beslaat een oppervlakte van 970 km2. Door de hoogte, variërend van 1600 tot 2950 meter kan het er koel zijn. Het landschap bestaat vooral uit regenwoud, bamboebossen, graslanden, watervallen en moerassen. In totaal groeien er meer dan 200 boomsoorten en 100 verschillende orchideeën. Nyungwe is vooral bekend om de primaten die er leven, in totaal 13 soorten. In het park leven ook bosbokken, duikers, boszwijnen, slangen en kameleons. In de middag maakt u een korte canopy walk in Nyungwe forest. Een wandeling over een platform van 90 meter lang tussen de boomtoppen. Vanaf deze hoogte kunt u genieten van vlinders, vogels en blue monkeys die in de boomtoppen te zien zijn.
Dag 4 Nyungwe Forest Reserve - Lake Kivu
De volgende bestemming is Lake Kivu. Na aankomst in het hotel, nabij het meer, is de rest van de dag ter vrije besteding. Het meer is met een lengte van 89 km en een breedte van 48 km het grootste zoetwatermeer van het land. Het meer ligt zowel in de Democratische Republiek Congo als in Rwanda. Lake Kivu is diep, gemiddeld 240 meter en op het diepste punt zelfs 480 meter. Omringd door glooiende heuvels, met op de achtergrond de Virunga Vulkanen, is dit een prachtige plek om even te ontspannen. ’s Avonds kunt u genieten van verse visgerechten die lokale vissers met hun traditionele kano’s elke dag in het meer vangen.
Dag 5 Lake Kivu - Volcanoes National Park
Gelegen in het noordwesten van Rwanda vindt u het bekende Volcanoes National Park waar u vandaag naartoe gaat. Het park grenst aan het Virunga National Park in de Democratische Republiek Congo en het Mgahinga National Park In Oeganda. Deze parken tezamen met Bwindi Impenetrable Forest (Oeganda) vormen het leefgebied van de zeldzame berggorilla. In het 125 km2 grote park liggen vijf van de acht vulkaantoppen die behoren tot de Virunga Mountains. Het landschap bestaat voornamelijk uit tropisch regenwoud en bamboebossen en is perfect voor het maken van mooie trekkingen. 
Dag 6 Volcanoes National Park - Bwindi
Een van de hoogtepunten bij een bezoek aan Volcanoes National Park is het spotten van de Golden Monkey. Vandaag staat er een leuke trekking op het programma naar deze indrukwekkende apensoort. De Golden Monkey is familie van de 'Blue Monkey' en leeft voornamelijk in hoge gebergtes. Deze apen zijn speels en nieuwsgierig en brengen vaak hun tijd door met springen tussen de verschillende takken of stoeien met elkaar op de bodem in het tropisch regenwoud. Na de trekking ontmoet u de chauffeur, tevens de gids, die u met de huurauto de grens overbrengt naar Bwindi in Oeganda. Onderweg naar Bwindi wordt er een stop gemaakt, waar u de gelegenheid heeft om wat inkopen te doen. De Muzungu (blanke reizigers) zijn altijd een leuke bezienswaardigheid voor de kinderen in het dorp. Ook zult u veel theeplantages tegenkomen. In de middag arriveert u in de lodge, waar u kunt ontspannen en alvast kunt genieten van de geluiden van het tropische regenwoud. Bwindi is één van de twee plaatsen in de wereld waar berggorilla's te vinden zijn. 

Noot: de wegen in Oeganda zijn vrij uitdagend, wij kiezen daarom voor een ervaren chauffeur om u veilig naar Bwindi te brengen. 
Dag 7 Bwindi
In de vroege ochtend start uw trekking. Samen met de gids gaat u op zoek naar de gorilla families. De kans is groot dat deze gevonden worden (90%), maar het blijven dieren die uiteraard hun eigen plan trekken. Vaak wordt de route met kapmessen vrijgemaakt om dichterbij een gorilla familie te kunnen komen. Door de hoge ligging is de tocht vrij intensief en zwaar, maar het is het allemaal waard als u eenmaal oog in oog staat met een van de meest fascinerende dieren op aarde. U blijft ongeveer een uur bij de gorilla's om ze waar te nemen. Vervolgens wandelt u terug naar de accommodatie. De rest van de middag is ter vrije besteding, afhankelijk van de duur van de trekking. Bent u voor 17:00 uur terug, dan kunt u optioneel nog een dorpje van de Batwa Pygmeeën bezoeken.
Dag 8 Bwindi - Kigali
Na het ontbijt gaat u optijd de grens over en keert u weer terug naar Kigali, Rwanda. Als de tijd het toelaat brengt u samen met uw chauffeur nog een bezoek aan het Kigali Memorial Centre. Een museum ter nagedachtenis aan de genocide die in 1994 in Rwanda plaats vond, een zwarte bladzijde in de geschiedenis van het land. De rest van de dag is ter vrije besteding. 
Dag 9 Kigali - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Na een heerlijk ontbijt wordt u optijd naar de luchthaven gebracht vanwaar u de internationale vlucht terug naar huis heeft. Hier neemt u afscheid van uw chauffeur en eindigt uw reis met PANGEA Travel. 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • huurauto Toyota Rav4 of gelijkwaardig, automaat
 • - inclusief: verzekeringen & ongelimiteerde kilometers
 • - inclusief: persoonlijke Engelstalige routebeschrijving & wegenkaart
 • - inclusief: extra bestuurder
 • transfers Musanze - Bwindi (Oeganda) - Kigali
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde activiteiten met bijbehorende entreegelden
 • permit voor gorilla trekking in Bwindi/Oeganda (US$ 700 per persoon)
 • water tijdens de reis
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • bijkomende kosten autohuur: benzinekosten
 • visumkosten Rwanda, ca. USD 30 pp (ter plaatse voldoen, maar vooraf visum letter aanvragen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en overige entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.750 - € 3.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hotel Des Mille Collines - Kigali
incl. ontbijt
Hotel Des Mille Collines is het bekendste hotel van Rwanda. In dit hotel schuilde tijdens de genocide in 1994 meer dan 1200 Tutsi’s en gematigde Hutu’s tegen het geweld van de milities. De toenmalige manager, Paul Rusesabagina, gebruikte zijn contacten om de vluchtelingen in het hotel te beschermen. Vandaag de dag is het hotel een prima middenklasse hotel in Kigali. Het hotel ligt in een tropische tuin en beschikt onder andere over een zwembad.

Emeraude Kivu Resort - Nyungwe Forest
incl. ontbijt
Het Emeraude Kivu Resort is gelegen aan het meer van Kivu. Dit middenklasse resort wordt omringd door groene bebossing en het indrukwekkend grote Kivu meer. De kamers in het resort zijn eenvoudig, maar van alle gemakken voorzien voor een goede nachtrust. Het resort heeft een restaurant op een verhoogd houten dek dat schitterend uitzicht biedt op het meer. Het is de ideale plek om te genieten van de mooie natuur en een smakelijke maaltijd.

Cormoran Lodge - Lake Kivu
incl. ontbijt
Het aanzicht van Comoran Lodge is uniek. Deze lodge bestaat namelijk uit diverse houten chalets op een heuvelachtig landschap met uitzicht op het Kivu meer. Er is een restaurant met bar die volledig uit hout gebouwd zijn. Comoran Lodge is een kleinschalige lodge met vijf chalets. De chalets zijn ruim en comfortabel. Ook beschikken ze over een eigen badkamer en eigen veranda met indrukwekkend uitzicht. Bij de lodge kunt u ook kano’s huren om het Kivu meer te verkennen.

Le Bambou Gorilla Lodge - Volcanoes National Park
incl. ontbijt
De comfortabele Le Bambou Gorilla Lodge ligt in het noorden van Rwanda en in de nabije omgeving van het Volcanoes National Park, dat bekend staat om de gorilla’s. Tijdens uw verblijf zal het personeel er alles aan doen om u een onvergetelijk verblijf te bezorgen. De lodge beschikt over negen kamers en een familiekamer, welke van alle gemakken zijn voorzien. Zo beschikken de kamers onder andere over een openhaard en zijn de meubels handgemaakt van bamboe. In het Gahinga restaurant kunt u terecht voor de lunch of het diner. Het restaurant serveert een selectie van zowel internationale als lokale gerechten, waarbij de groenten en fruit uit eigen tuin komen. In de avonduren kunt u terecht in de Karisoke bar, voor een typisch Afrikaans drankje.

Rushaga Gorilla Camp - Bwindi
incl. ontbijt
Een verblijf in Rushaga Gorilla Camp is een waar paradijs voor degene die graag een trekking wilt maken in het Bwindi Impenetrable National Park, één van de highlights van Oeganda. De gorillafamilie Nshongi vind je op slechts 6 kilometer van de accommodatie. De airstrip van Kisoro ligt tevens vlakbij het Camp, op ongeveer 35 kilometer. Bij Rushaga Camp heeft u genoeg keuze uit verschillende kamertypes. Zo zijn er luxury tenten, cabins en familie cottages. U heeft zelfs de mogelijkheid om zelf een tentje mee te nemen en deze op te zetten. Bij de meeste kamertypes kunt u vanaf uw terras of balkon genieten van de groene omgeving waar deze accommodatie zich in bevindt. Naast het maken van een gorillatrekking kunt u bij de accommodatie ook fietsen huren of een bezoek aan de pygmeeën brengen, een leuke manier om de omgeving te ontdekken.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »